Početna strana > Hronika > Blic: Beba Popović kustos i idejni tvorac izložbe "Necenzurisane laži"?
Hronika

Blic: Beba Popović kustos i idejni tvorac izložbe "Necenzurisane laži"?

PDF Štampa El. pošta
sreda, 20. jul 2016.

Ko je zaista kustos izložbe na kojoj su postavljene 2.523 naslovne strane novina, isečci tekstova, stripova i karikatura kojima se kritikuje aktuelna vlast?

Ako ste se pitali gde završavaju stare novine, da li ih neko čuva, secka tekstove, pravi kolaže, a potom i izložbe, obratite se Informativnoj službi SNS. Ona je, navodno, dve godine skupljala primerke iz štampanih medija u kojima je u negativnom kontekstu pomenut lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a potom ih izložila. I sve to da bi dokazala da cenzure u Srbiji nema.

Ko je zaista kustos izložbe "Necenzurisane laži"? Zoran Babić, funkcioner naprednjaka, tvrdi da je njen autor pres-služba Srpske napredne stranke.

- Niko nije seckao tekstove. Na izložbi su prikazani medijski sadržaji koji svedoče da cenzure nema. Izložbu je priredila naša informativna služba - kaže Babić za "Blic".

Šefica službe za informisanje u toj stranci Vladanka Malović kaže za "Blic" da su isključivo zaposleni u službi radili na izložbi. Slučajno ili ne, gotovo identična izložba održana je u Podgorici pre tri godine pod nazivom "Riječ, slika i neprijatelj". Glavni junak je bio crnogorski premijer Milo Đukanović, a postavku su činili medijski sadržaji unazad 13 godina, kojima je kritikovana vlast. Zanimljivo je da je jedan od idejnih tvoraca izložbe bio Vladimir - Beba Popović i njegov Institut za javnu politiku, a da su na otvaranju bili najviši državni funkcioneri. Baš kao i u Srbiji.

Da li kustos izložbe "Necenzurisane laži" ima veze sa institutom Bebe Popovića? Naprednjaci demantuju bilo kakvu vezu s njim. Bar što se izložbe tiče.

- Ne pratim šta se objavljuje u drugim državama. Popović nema nikakve veze sa našom izložbom. Ne znam odakle vam ideja da povezujete bilo koga van SNS-a sa našom izložbom - upitala je Milovićeva.

Iz Popovićevog instituta stigao nam je uvredljivi mejl, u kojem su negirali povezanost sa izložbom.

"Jednostavnom proverom putem Gugl pretraživača (verujemo da je to najznačajniji alat u vašem radu) vidi se da je pomenutu izložbu organizovao SNS, tako da vaša pitanja, osim što su besmislena, svedoče o tome da ne poznajete ni osnovne činjenice", navodi se u odgovoru Instituta za javnu politiku.

(Blic) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner