Početna strana > Hronika > Bi-Bi-Si: Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan nakon što je naredio da se ispumpa voda iz veštačkog jezera - kako bi pronašao svoj telefon
Hronika

Bi-Bi-Si: Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan nakon što je naredio da se ispumpa voda iz veštačkog jezera - kako bi pronašao svoj telefon

PDF Štampa El. pošta
subota, 27. maj 2023.

Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se ispumpa voda iz veštačkog jezera kako bi pronašao svoj telefon.

Kako prenose mediji, bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode kako bi se pronašao telefon koji je inspektor za hranu Radžeš Višvas ispustio dok je pravio selfi na brani jezera.

Kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi mogao da radi.

Višvas je u nedelju ispustio svoj Samsung telefon vredan oko 1.200 dolara, u jezero Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

On je je tvrdio da telefon sadrži osetljive vladine podatke i da se mora pronaći.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspeli da nađu telefon, Višvas je o svom trošku dopremio dizel-pumpu, rekavši da je dobio usmenu dozvolu od nadređenih da ispusti "nešto vode u obližnji kanal".

On je tvrdio da mu je rečeno da bi to "u stvari koristilo farmerima kojima nedostaje vode".

Čitava akcija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odeljenja za vodoprivredu, posle prijave stigao na lice mesta.

"Višvas je suspendovan do istrage. Voda je neophodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način", rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

(Sputnjik, Bi-Bi-Si)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner