Početna strana > Hronika > Bi-Bi-Si: Emanuel Makron skinuo skupoceni sat od 80.000 evra i sakrio ispod stola tokom TV intervjua o sprovođenju penzione reforme
Hronika

Bi-Bi-Si: Emanuel Makron skinuo skupoceni sat od 80.000 evra i sakrio ispod stola tokom TV intervjua o sprovođenju penzione reforme

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. mart 2023.

Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovan je nakon što je skinuo skupoceni sat tokom televizijskog intervjua u kojem je branio penzionu reformu, vrlo nepopoularnu meru.

U Parizu u Francuskoj juče posle podne izbile su demonstracije zbog najavljenih reformi penzija (pomeranje starosne granice za odlazak u penziju), a francuski predsednik Emanuel Makron, koji je poslednjih nekoliko nedelja na udaru kritika zbog insistiranja na sprovođenju tih penzione reforme, shvatio je usred emisije da je napravio veliku grešku mašući skupocenim satom pred narodom koji će morati da radi dve godine duže da bi dobio pravo na penziju.

Pričajući u emisiji, koja je jako popularna u Francuskoj, on je usred govora o reformi i demonstracijama koje potresaju celu zemlju, odlučio da sa ruke skine taj skupoceni sat. U jednom trenutku Makron usred priče spušta ruke ispod stola i odlaže sat sa svoje desne strane, da bi u sledećem momentu u kadru bila njegova ruka bez skupocenog nakita.

Vrednost sata kojeg se otarasio kako ne bi dalje izazivao bes naroda procenjuje se na neverovatnih 80.000 evra, pišu strani mediji, ne navodeći o kojoj marki se radi. U snimku koji je objavljen na zvaničnom nalogu francuskog predsednika na Jutjubu može se videti da prvu trećinu emisije on ima sat, dok ga u druge dve trećine nema, a društvene mreže su planule, pa je momenat skidanja sata pomno ispraćen na njima, naročito na Tviteru.

(Bi-Bi-Si, Mondo)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner