Početna strana > Hronika > Bela kuća o ukrajinskom napadu dronova na Moskvu: Ne podržavamo upotrebu tehnike američke proizvodnje za napade unutar Rusije. Bili smo vrlo jasni u vezi sa tim
Hronika

Bela kuća o ukrajinskom napadu dronova na Moskvu: Ne podržavamo upotrebu tehnike američke proizvodnje za napade unutar Rusije. Bili smo vrlo jasni u vezi sa tim

PDF Štampa El. pošta
utorak, 30. maj 2023.

Američke vlasti jasno stavljaju do znanja Ukrajini, javno i privatno, da ne podržavaju njene planove za napade na teritoriji Rusije upotrebom oružja proizvedenog u SAD, izjavila je portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer.

„Prikupljamo podatke, neću da raspravljam o hipotetičkim pitanjima“, rekla je ona, misleći na napad ukrajinskih dronova na Moskvu i Podmoskovlje.

„Ne podržavamo upotrebu tehnike američke proizvodnje za napade unutar Rusije. I to je sve. Tačka. Bili smo vrlo jasni u vezi sa tim. I nastavljamo da to radimo. I jasno smo to radili ne samo javno, već i u zatvorenim kontaktima sa Ukrajincima“, precizirala je portparol.

Rano jutros bespilotne letelice su oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da niko od građana u incidentu nije ozbiljno povređen, te da su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali da im nije bila potrebna hospitalizacija.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner