Početna strana > Hronika > Bedžet Pacoli: Iznenađen sam potezom Rame, predlog nacrta statuta ZSO je nastao u dogovoru sa međunarodnim faktorom
Hronika

Bedžet Pacoli: Iznenađen sam potezom Rame, predlog nacrta statuta ZSO je nastao u dogovoru sa međunarodnim faktorom

PDF Štampa El. pošta
petak, 09. jun 2023.

Poslanik u Skupštini takozvanog Kosova Bedžet Pacoli smatra da premijer Albanije Edi Rama ima jake razloge zbog kojih je predložio Nacrt statuta Zajednice srpskih opština koji je poslao nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, prenosi "Dukađini".

Pacoli je rekao da je Rama oduvek bio zainteresovan za pronalaženje rešenja za odnose "Kosova" i Srbije.

Istakao je da su u većini slučajeva predlozi Rame dobri, dodavši kako smatra da je poslednji predlog dao u koordinaciji sa međunarodnim faktorom.

"Verujem da je Edi Rama imao jak razlog da izađe sa takvom izjavom, da kaže da je bez konsultacija sa bilo kim pripremio nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom. To me je mnogo iznenadilo, pa treba razmotriti šta je razlog", naveo je Pacoli.

"Rama je uvek bio zainteresovan za stabilno rešenje između Kosova i Srbije i uvek je bio uključen u taj proces. Na svakom sastanku koji smo imali, Edi Rama je bio tu, glavna tačka diskusije je bilo Kosovo, rešenje kosovskog problema. On je uvek kritikovao lidere Kosova, u većini slučajeva sa razlogom, ponekad i bez razloga. Ali, na kraju je skoro uvek bio u pravu. Ne mogu da odgovorim šta ga je nateralo da sada izađe sa ovakvim predlogom. Verujem da to može biti povezano sa međunarodnim faktorom", dodao je Pacoli.

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner