Početna strana > Hronika > Bajram Gecaj: Mirjana Jevtić još nije razrešena dužnosti ministarke za lokalnu samoupravu “Kosova“
Hronika

Bajram Gecaj: Mirjana Jevtić još nije razrešena dužnosti ministarke za lokalnu samoupravu “Kosova“

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. januar 2017.

Zvanično, na čelu ministarstva za lokalnu samoupravu Kosova i dalje je Mirjana Jevtić, rekao je u Jutarnjem programu RTK2 zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gecaj.

- Postoji odluka premijera Ise Mustafe o imenovanju ministarke Jevtić, ali ne i odluka koja je razrešava dužnosti - rekao je zamenik ministra.

On je kazao da se o Zajednici srpskih opština (ZSO) ne može govoriti sve dok traje bojkot srpskih predstavnika.

- Mi imamo zakonsku obavezu da formiramo Asocijaciju, ali u ovakvoj atmosferi je to nemoguće. Ne možže se govoriti o formiranju kada oni ne sarađuju, jer se ona ne stvara za Beograd, već za zajednicu Srba na Kosovu, tako da oni moraju da se vrate u institucije. Ukoliko se Asocijacija stvori bez saglasnosti Prišštine to će biti još jedna paralelna institucija koja nema nikakvo pravno dejstvo na prostoru Kosova - ocenio je Gecaj.

On smatra i da hapšenje Ramuša Haradinaja i postavljanje zida na severu Kosova veoma lošše utiče na dijalog.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da bude iskrena kada je Briselski dijalog u pitanju, tvrdeći da se razgovor o normalizaciji odnosa ne postiže na ovaj način, kao i "mešanjem u unutrašnje stvari Republike Kosovo".

(Tanjug)