Početna strana > Hronika > Avril Hejns: Američke obaveštajne službe očekuju smanjenje tempa borbi u Ukrajini narednih meseci. Mislim da Putin postaje sve informisaniji o problemima sa kojima se njegiva vojska suočava
Hronika

Avril Hejns: Američke obaveštajne službe očekuju smanjenje tempa borbi u Ukrajini narednih meseci. Mislim da Putin postaje sve informisaniji o problemima sa kojima se njegiva vojska suočava

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 04. decembar 2022.

Američke obaveštajne službe očekuju da će se smanjeni tempo u borbama u Ukrajini nastaviti u sledećih nekoliko meseci, rekla je direktorka Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns.

Rekla je da će se i ukrajinska i ruska vojska pokušati da opskrbe kako bi se pripremile za protivofanzivu nakon zime, ali je izrazila „priličnu dozu skepticizma“ o tome hoće li Rusi biti spremni da to učine.

„Mislim da je to optimističnije za Ukrajince u tom vremenskom okviru“, kazala je.

Hejns je rekla da misli da je ruski predsednik Vladimir Putin bio iznenađen što njegova vojska nije postigla više.

„Mislim da postaje sve informisaniji o izazovima s kojima se njegova vojska suočava. Ali još uvek nam nije jasno ima li on u ovoj fazi punu sliku o tome koliko su izazovni ti problemi“, kazala je spominjući nestašice municije, moral, probleme sa nabavkama i druge.

Hejns je rekla da se Putinovi politički ciljevi u Ukrajini nisu promenili, ali da bi on mogao da privremeno smanji svoje kratkoročne vojne ciljeve.

(Hina, Rojters, N1)