Početna strana > Hronika > Avdulah Hoti: Sporazum sa Srbijom treba treba da bude konačan i „pravno obavezujući“, kao i da podrazumeva „uzajamno priznanje“
Hronika

Avdulah Hoti: Sporazum sa Srbijom treba treba da bude konačan i „pravno obavezujući“, kao i da podrazumeva „uzajamno priznanje“

PDF Štampa El. pošta
utorak, 07. februar 2023.

Bivši premijer "Kosova" Avdulah Hoti ocenio je da sporazum sa Srbijom treba da bude "konačan" i "pravno obavezujući" kao i da treba da podrazumeva "uzajamno priznanje".

Hoti je u objavi na Fesjbuku naveo da bi u suprotnom, ostali „otvoreni problemi za budućnost“ što bi kako je ocenilo, doprinelo povećanju političke neizvesnosti u regionu.

„Sporazum bi trebalo da bude ratifikovan u skupštinama Kosova i Srbije i da sadrži međunarodne garancije“, naveo je bivši kosovski premijer.

Ocenio je da Evropska unija i Sjedinjene Američke Države treba da preuzmu „određene obaveze, posebno u vezi sa evroatlantskim integracijama Kosova“.

Hoti je dodao da bi sporazumom trebalo da bude garantovano da „sva pitanja između dve zemlje budu rešavana na osnovu evropskih standarda dobrosusedstva“.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner