Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: Oduvek sam smatrala da je eksploatacija litijuma dobra za Srbiju i da će doneti mnogo novca. Srbija posle litijuma biće kao Norveška posle otkrića nafte
Hronika

Ana Brnabić: Oduvek sam smatrala da je eksploatacija litijuma dobra za Srbiju i da će doneti mnogo novca. Srbija posle litijuma biće kao Norveška posle otkrića nafte

PDF Štampa El. pošta
petak, 29. mart 2024.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas izjavila da je "oduvek" smatrala da je eksploatacija nalazišta litijuma dobra za Srbiju i da će "doneti mnogo dobrog" ne samo Loznici i Krupnju, već čitavoj Srbiji.

Novinarima je tokom posete vrtiću u Valjevu rekla da „novac koji bi nam ostao (od litijuma), ne možemo da zamislimo. To je bukvalno paralela sa Norveškom pre i posle (otkrića) nafte. To je Srbija pre i posle litijuma“.

Brnabić je u vreme dok je bila premijerka ukinula Uredbu o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala „jadarita“ koje sadrži litijum i bor i izjavila da je na Rio Tinto „stavljena tačka“.

Brnabić je danas rekla da je za iskopavanje litijuma potreban dijalog i da se nada da će u široj debati to podržati većina građana.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner