Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: Gluposti su izjave da „finansijska pomoć države košta sve građane“. Pomoć koja se tako isplaćuje iz republičkog budžeta pokazuje da država to može da uradi i da je stabilna
Hronika

Ana Brnabić: Gluposti su izjave da „finansijska pomoć države košta sve građane“. Pomoć koja se tako isplaćuje iz republičkog budžeta pokazuje da država to može da uradi i da je stabilna

PDF Štampa El. pošta
petak, 01. decembar 2023.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je "notorna neistina" tvrdnja da različiti iznosi finansijske pomoći za više kategorija stanovništva, pred izbore 17. decembra, opterećuju budžet i da će ih na kraju plaćati svi građani.

Brnabić je za televiziju Pink rekla da pomoć koja se tako isplaćuje iz republičkog budžeta pokazuje da država to može da uradi i da je stabilna.

Ona je ocenila da su „gluposti“ izjave da „to košta sve građane“.

Brnabić je kazala da je prema podacima za kraj novembra javni dug Srbije iznosio 51,5 odsto BDP-a, što prema njenoj oceni znači da je Srbija „finansijski stabilna, bezbedna zemlja“.

Na pitanje da komentariše seksualno eksplicitni video snimak opozicionog političara Đorđa Miketića, koji je na Pinku objavljen u jutarnjem programu a zbog čega je Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas na hitnoj sednici pokrenuo postupak protiv te televizije, Brnabić je rekla da je „to stvarno već ludnica“ da predstavnici opozicije optuže vlast za iznošenje snimka u javnost.

„Da čujem iz opozicije da je Aleksandar Vučić kriv za taj snimak koji je Miketić napravio sam sa svojim društvom, ako snimak procuri negde kako je Aleksandar Vučić kriv za to, ili BIA, ili neko drugi? Niti smo mi snimali niti smo se mi drogirali, drogirao se on čovek“, rekla je ona.

Premijerka nije komentarisala što je takav snimak objavljen na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

(Beta)

Videti još: Milan Ćulibrk: Svako od nas će u narednih deset godina vratiti po 2.500 evra za ono što nas država ubeđuje da nam je „poklonila“. Ljudi bi trebalo da veruju svojim očima i novčanicima, jer imamo najveću inflaciju u Evropi

Pavle Petrović: Pare koje se sada dele iz budžeta na kraju će vraćati svi građani s kamatom

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner