Početna strana > Hronika > Američki senator Lindzi Grem: Ukrajinci dužni da ratuju bez obzira na vojnu pomoć SAD. Ne mogu da verujem da se za službu u ukrajinskoj vojsci prihvataju samo stariji od 27 godina, da se požuri sa usvajanjem strožijeg zakona o mobilizaciji
Hronika

Američki senator Lindzi Grem: Ukrajinci dužni da ratuju bez obzira na vojnu pomoć SAD. Ne mogu da verujem da se za službu u ukrajinskoj vojsci prihvataju samo stariji od 27 godina, da se požuri sa usvajanjem strožijeg zakona o mobilizaciji

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. mart 2024.

Američki senator Lindzi Grem, čuven po izjavi "Rusi umiru, najuspešnije trošenje američkog novca", predložio je da Ukrajinci odlaze na front bez obzira na ograničenje u uzrastu koje je predviđeno zakonom o mobilizaciji.

Grem je doputovao u Kijev radi sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i iznenadio se kada je čuo da su regrutaciji u Ukrajini podložni samo stariji od 27 godina.

Najpopularnija ideja u Americi je podrška Ukrajini u vidu beskamatnog kredita

"Nadam se da će oni koji su pogodni za službu u ukrajinskoj vojsci i otići da služe. Ne mogu da verujem da se prihvataju samo stariji od 27 godina. Morate da služite, i to ne sa 25 ili 27", rekao je Grem, koji se u Ruskoj Federaciji nalazi na spisku ekstremista i terorista.

Američki senator veruje da Kijevu treba više ljudi na frontu i da su Ukrajinci dužni da ratuju bez obzira na vojnu pomoć SAD, te je zato predložio ukrajinskim zakonodavcima da požure sa usvajanjem strožijeg zakona o mobilizaciji.

Posetilac Kijeva se nije libio i da kaže da su rakete dugog dometa ATACMS odavno trebale da budu isporučene Ukrajini, naročito za udar na Krimski most.

Najpopularnija ideja u Americi je podrška Ukrajini u vidu beskamatnog kredita, rekao je Grem u Kijevu.

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner