Početna strana > Hronika > Ambasador Srbije u Podgorici: Ne mešamo se, niti ćemo se mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore, koju smatramo najbližom državom
Hronika

Ambasador Srbije u Podgorici: Ne mešamo se, niti ćemo se mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore, koju smatramo najbližom državom

PDF Štampa El. pošta
petak, 06. mart 2020.

 Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović izjavio je da se Srbija ne meša, niti će se mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose.

On je, na sastanku sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti izrazio uverenje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije i ocenio da postoji prostor da se razlike prevaziđu.

„Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju“, rekao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Božović je, kako je saopšteno iz parlamenta, Brajoviću preneo pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

On je kazao da će se tokom mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države.

Brajović je kazao da je nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti bilo dosta neodmerenih izjava, ali da Srbija i Crna Gora u daljem procesu evropske integracije, kroz saradnju i međusobno poštovanje treba da prevaziđu sva nerazumevanja.

On je poželio Božoviću uspešan mandat i naveo da je uveren da će svojim diplomatskim angažmanom doprineti da se odnosi Srbije i Crne Gore dovedu do nivoa obostranog razumevanja i poštovanja.

Brajović je naglasio da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa svim državama regiona sa kojima gradi saradnju utemeljenu na interesima građana, i ekonomskoj i geografskoj upućenosti jednih na druge.

Govoreći o politici proširenja, on je naveo da u spoljno-političkom kontekstu pristup Evropskoj uniji (EU) predstavlja prioritet Crne Gore i da će nastaviti da pruža Srbiji punu podršku na tom putu.

Brajović je kazao da je zadovoljan odličnom parlamentarnom saradnjom koja doprinosi daljem građenju odnosa dve države.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner