Početna strana > Hronika > Ambasada SAD u BiH povodom proslave Dana RS: Oni koji ne poštuju odluku Ustavnog suda BiH moraju za to da odgovaraju
Hronika

Ambasada SAD u BiH povodom proslave Dana RS: Oni koji ne poštuju odluku Ustavnog suda BiH moraju za to da odgovaraju

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 09. januar 2017.

 Nepoštivanje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predstavlja kršenje vladavine prava, a oni koji to čine, moraju za to da odgovaraju, istakli u Kancelariji za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uoči današnje proslave Dana RS, 9. januara u Banjaluci.

Poručili su da se "ovde se ne radi o praznicima, nego o vladavini prava".

- Sjedinjene Države podržavaju postojanje i status Republike Srpske i Federacije BiH u okviru suverene Bosne i Hercegovine, kao što je i garantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom - stav je Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Naglasili su da je "neodgovorno stavljati Oružane snage BiH u središte ove rasprave".

- Ujedinjenje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u 2005. godini predstavlja jednu od najvažnijih i najuspešnijih reformi koje je BiH poduzela nakon Dejtona, i dokaz je što ljudi u BiH mogu ostvariti kada rade zajedno. Pozivamo sve strane da demonstriraju odgovorno vođstvo, suzdrže se od zaoštrene retorike i poštuju lanac zapovedanja u OSBiH -  saopšteno je iz Ambasade SAD u Sarajevu.

(avaz.ba-Blic)