Početna strana > Hronika > Alo: Vulin osudio pretnje predsedniku - "Hoće da ubiju Vučića jer im ne odgovara jaka Srbija!"
Hronika

Alo: Vulin osudio pretnje predsedniku - "Hoće da ubiju Vučića jer im ne odgovara jaka Srbija!"

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28. jun 2018.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je rekao da na Vidovdan svako "pokaže svoje pravo lice" i osudio pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Tako je danas, naveo je Vulin, Amfilohije Radović izgovorio masu laži i mržnje i napao predsednika Vučića grublje nego što je napao i jednog drugog čoveka ikada, čak i one koji su otcepljivali Crnu Goru ili donosili zakone protiv ćirilice i oduzimali imovinu crkvama i manastirima.

"Narodni poslanik Slaviša Ristić je pozvao na ubistvo Aleksandra Vučića. Pozivajući na ubistvo Vučića, Ristić je dao opravdanje i povod svakoj stranoj službi da najzad ućutkaju jedinog čoveka koji je u stanju da se izbori za najmanje loše rešenje na KIM, jedinog koji je u stanju da sačuva političku stabilnost i da se suprotstavi stranicima" kaže Vulin.

Dodaje da su Jeremić, Đilas, Ristić, koji ga "optužuju za izdaju i traže njegovu smrt za vreme svoje vlasti doveli Euleks i skoro sasvim izbacili Unmik", napravili administrativne prelaze, postavili pitanje MSP koji je učinio nemoguće, ali zahvaljujući pogrešnom i glupom pitanju dao opravdanje otcepljenju, a da su se za vreme njihove vlasti menjali rezolucije u generalnoj skupštini UN o KIM kako im je naređeno.

"Oni nikada nisu pitali narod šta misli o njihovoj politici ali napadaju Vučića jer ima hrabrosti da pita Srbiju šta i kako misli. Do sada su lagali o Vučićevoj porodici, napadali mu decu, brata, roditelje, a sada su rešili da zatraže njegovu smrt. Nikada oni nisu pozvali na likvidaciju ni jednog drugog ljudskog bića, čak ni onih koji su osvedočeni ratni zločinici i ubice. Oni hoće samo mrtvog Vučića. Na Vidov dan su pozvali na ubistvo Srbina, sada se sve jasno vidi" smatra Vulin.

SPS: "Vrhunac političke agresije i političkog ludila"

Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević izjavio je danas da ta stranka najoštrije osuđuje pretnje koje je poslanik Slaviša Ristić kroz pismo uputio predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Ubeđeni smo da će nadležni organi i nadležne institucije na pravi način odreagovati i u potpunosti se slažemo sa kolegama iz SNS da ovo jeste vrhunac i političke agresije i političkog ludila", rekao je Milićević novinarima u skupštini.

Kako je rekao, pred važnu borbu na međunarodnom planu nastavljaju se bezuspešni pokušaji destabilizacije i izazivanja haosa u Srbiji.

 

"Počelo je tako što su predstavnici pojedinih opozicionih političkih opcija koje vode određene lokalne samouprave najpre govorile loše i najgore o svojoj državi pred međunarodnim organizacijama, zatim je nastavljeno kroz određene vidove protesta da bi danas imali vrhunac političke agresije", rekao je Milićević.

(Alo – Tanjug)

"Otadžbina": Otvoreno pismo Vladimiru Putinu - prijateljstvom Rusije i susretima sa Vama režim Aleksandra Vučića pred domaćom javnošću prikriva svoju kosovsku izdaju

Mitropolit Amfilohije: Odreći se Kosova ili stavljati ga na referendum može samo onaj koji nema mudrosti i koji se vraća sultanu Muratu

Informer - Ristić preti predsedniku: Vučić će završiti kao Đinđić ukoliko bude pokušao da napravi mir!; Marko Đurić: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!; Vukadinović: Klasična SNS-tabloidna podmetačina

Aleksandar Martinović: Država hitno da reaguje na otvorene pretnje smrću Aleksandru Vučiću; posebno je strašno što se to dešava na Vidovdan

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner