Početna strana > Hronika > Aljbin Kurti i Šefik DŽaferović: Ideja o razmeni teritorija veoma opasna - Kosovo i BiH se suočavaju sa politikom koja nije uspela tokom rata 90-ih
Hronika

Aljbin Kurti i Šefik DŽaferović: Ideja o razmeni teritorija veoma opasna - Kosovo i BiH se suočavaju sa politikom koja nije uspela tokom rata 90-ih

PDF Štampa El. pošta
petak, 22. maj 2020.

 Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti i predsedavajući Predsedništva BiH Šefik DŽaferović danas su u telefonskom razgovoru ocenili da je ideja o razmeni teritorija veoma opasna, prenosi Koha.

U saopštenju iz Kurtijevog kabineta navodi se da su obojica mišljenja da je najveća pretnja sa kojom se suočavaju i Kosovo i BiH vrsta politike koja nije uspela tokom rata devedesetih i da je ideja razmene teritorija između Beograda i Prištine opasna jer nas, kako je ocenjeno, vraća u 90-te godine, prenosi Kosovo onlajn.

Kurti i DŽaferović su, kako se navodi, razgovarali i o situaciji pandemije, slobodnom kretanju ljudi i robe i bilateralnim odnosima, članstvu u NATO i EU.

U saopštenju se dodaje da je DŽaferović zahvalio Kurtiju na odluci da ukine taksu na robu iz BiH, kao i da je Kurti rekao da "Kosovo ne bi trebalo i neće tretirati BiH kao Srbiju".

(Tanjug)