Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin: Slučaj oružja u Jajincima nije počeo u Jajincima već je počeo u izbornoj noći upadom opozicije u RIK
Hronika

Aleksandar Vulin: Slučaj oružja u Jajincima nije počeo u Jajincima već je počeo u izbornoj noći upadom opozicije u RIK

PDF Štampa El. pošta
utorak, 01. novembar 2016.

 Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin doveo je u vezu bezbednosnu pretnju, vezano za otkriće oružja kod porodične kuće premijera Srbije, sa ambasadom SAD u Srbiji.

Ali, Vulin je istakao da ne veruje da iza toga stoji američka država.

Prema njegovim rečima, slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima i ne desava se sada, već je počeo izborne noći.

"Izneću nešto što nije stav Vlade Srbije, niti sam imao priliku da razmenim mišljenja sa premijerom, ali pred Srbiju treba izneti istinu i izložiti činjenice. Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada u Republičku izbornu komisiju svih partija, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog amabsadora Kajla Skota", rekao je Vulin gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS.

On je naveo da je američki ambasador prethodno šest godina boravio u Moskvi i da odlično zna pravila diplomatije - u izbornoj noći ne prima vlast, ne prima ni opoziciju, ne meša se u to.

"I odmah sutradan Savamala počinje da bude glavna priča, govore i pišu kako će se režim ugušiti u krvi...Imate službenike američke ambasade koji idu na te proteste da čuju ...a onda ga naše službe snime kako duva u pištaljku i kako aktivno učestvuje u tome", naveo je Vulin.

Kako je dodao, svaki put kad Srbija želi da postane čvršća, stabilnija, onda neko na protestima opozicije kaže:

"Sve je u redu, tu je velika sila koja će srušiti ovu vlast, ponovo će odlučivati ambasadori ", rekao je Vulin, dodajući da baš tada stiže pitanje Vučiću da li će da prizna genocid u Srebrenici.

On podseća da je premijer u Gradiški u govoru rekao da se neće ponoviti Oluja, a da kao odgovor na to američki amabsador sedi na jahti i slika se sa Lidijom Udovički, sa ženom koja je htela da kriminalizuje premijera...

"Kada krenu pritisci, Trepča, imate hvatanje srpskog policajca koji odaje tajne, špijuni pokušavaju da vladaju, a Vučić čini tu ključnu grešku koju mu ne praštaju - kaže da neće dopustiti da špijuni vršljaju, kaže ko su i odakle su... i odmah imate američke marince koji nose majice helovin", rekao je on.

On ističe da ne želi da veruje da iza ovoga stoji američka država, ali da mora da skrene pažnju na ponašanje službenika te iste države i nepoštovanje koje se pokazuje prema ovoj zemlji.

"Onda imate da prvaci opozicije, tu mislim na DS, okupljaju po kafanama penzionisane generale i to one koji nisu uspeli da nas uvedu u NATO. Neki od njih su bili vojni atašei u Vašingtonu, pa govore kako će najpre da obore Stefanovića i Vulina a onda će doći do Vučića...."

Govoreći o slučaju pronađenog oružja on je još rekao:

"Ali jedno je sigurno. Jednog Vučića su hteli da ubiju, da li Andreja ili Aleksandra, ali jednog su hteli da ubiju. Ne verujem u slučajnosti da se 97 ubica nađe na prostoru gde se nađe zolja, granate, municija i sve se to nađe na najidealnijem mogućem mestu, gde ljudi prolaze i ne mogu da se odbrane", rekao je Vulin.

(Tanjug)