Početna strana > Hronika > Aleksandar Vulin reagovao na na komentar Stejt departmenta da je sporazum Srbije sa Rusijom korak u pogrešnom pravcu: Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat
Hronika

Aleksandar Vulin reagovao na na komentar Stejt departmenta da je sporazum Srbije sa Rusijom korak u pogrešnom pravcu: Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. septembar 2022.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na komentar Stejt departmenta da je sporazum Srbije sa Rusijom „korak u pogrešnom smeru“.

„Saopštenje Stejt departmenta u kome se Srbija kritikuje, jer je potpisala Plan konsultacija sa Ruskom Federacijom, je iznenađujuće i korak u pogrešnom pravcu, da se poslužim jezikom Stejt departmenta. Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, a posebno nije uradila ništa što je protivno interesima njenih građana, što je za nas u Srbiji mera svih stvari“, kaže Vulin.

On tvrdi da SAD „sede u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sa Ruskom Federacijom, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije“.

„Kao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju. Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami“, izjavio je Vulin, komentarišući saopštenje Stejt departmenta u kome se kritikuje potpisan Plan konsultacija između Srbije i Rusije i ističe da Srbija ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom.

(Danas)