Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić prisustvuje sednici Vlade u 11 časova, obratiće se javnosti u 20 časova iz zgrade Predsedništva
Hronika

Aleksandar Vučić prisustvuje sednici Vlade u 11 časova, obratiće se javnosti u 20 časova iz zgrade Predsedništva

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23. januar 2023.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 časova iz zgrade Predsedništva. Prema najavama, pre toga će prisustvovati sednici Vlade u 11 časova. Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS-a i tada je reagujući na nesuglasice u stranci rekao da će se povući sa mesta predsednika, preneo je čelnik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić, sednici vlade u 11 časova prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik bi na sednici trebalo da obavesti članove vlade o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom.

Sastanak sa zapadnom "petorkom", predsednik je opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je "zbog onoga što nas čeka u budućnosti", potrebno jedinstvo.

U 20 časova, Vučić će se obratiti javnosti iz zgrade Predsedništva Srbije, saopšteno je juče iz Pres-službe predsednika.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao predsednik Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, da je to kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga sledi, smatra, nešto što je, kako je rekao, "najcrnji i najgori scenario za Srbiju" koji ne sme ni da zamisli.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner