Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić pozvao Boška Obradovića u predsedništvo da mu pokaže francusko-nemački predlog za Kosovo i Metohiju
Hronika

Aleksandar Vučić pozvao Boška Obradovića u predsedništvo da mu pokaže francusko-nemački predlog za Kosovo i Metohiju

PDF Štampa El. pošta
subota, 04. februar 2023.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je lidera Dveri Boška Obradovića da u ponedeljak dođe u predsedništvo, gde će ga upoznati sa francusko-nemačkim predlogom za Kosovo i Metohiju, što je Obradović prihvatio.

"Daću vam ja i neke druge podatke, ukoliko ne budete želeli s tim da izađete u javnost. Sve što sam mogao da kažem i pokažem narodu, pokazao sam. Od tačaka sporazuma, do brige od onoga što nam sledi", rekao je Vučić večeras na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji.

Naveo je da je spreman da čuje sve primedbe, savete, i da ukaže na to "šta se zaista dešava i šta je to što misli da Srbija može da uradi, a šta ne sme da dopusti".

Komentarišući ocenu Obradovića da Srbiji više odgovara zamrznuti konflikt, jer na taj način Kosovo neće moći zvanično da postane nezavisno, Vučić je ponovio da to nije rešenje, i da "ne želi deci da ostavlja da rešavaju to pitanje".

"Izostanak iz razgovora je nešto što Srbija sebi ne može, nema pravo i ne sme da dopusti", rekao je Vučić.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner