Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Našli se neki politički ludaci koji bi da zaustave saobraćaj – radite šta hoćete; Irena Vujović je budućnost SNS-a
Hronika

Aleksandar Vučić: Našli se neki politički ludaci koji bi da zaustave saobraćaj – radite šta hoćete; Irena Vujović je budućnost SNS-a

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 04. jun 2018.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić govorio je o najavljenom protestu širom Srbije zbog poskupljenja goriva, ali i komentarisao predlog da Zoran Radojičić bude gradonačelnik Beograda.

On je, navodi državna agencija Tanjug, upitan da prokomentariše poziv nekih opozicionih partija da građani obustave saobraćaj u petak 8. juna rekao da “protestuju koliko hoće“.

“Radite šta god hoćete, izađite zajedno s ovima koji kradu i prebacuju novac u strane banke, ali ne možete da ugrožavate živote ljudi. Našli su se neki politički ludaci, koji bi da zaustave saobraćaj, a šta ako neko nastrada? Ko će biti kriv? Gde god se nađete zaustavite vozilo - i poginem zbog ludaka koji je hteo da se zaustavi. Ne možete da razbijate, upadate nasilno u objekte, da tučete. To vam neće biti dozvoljeno, a ostalo radite šta hoćete", poručio je Vučić. "To ne liči na racionalno i normalno ponašanje", dodao je on.

Upitan ima li komentar na to što neki mediji prenose da su Siniša Mali i Irena Vujović nezadovoljni odlukom SNS da kandidat stranke za gradonačelnika bude Zoran Radojičić, Vučić je upitao Malog “da li je kukao negde“.

“Ne mislim da bilo ko ima pravo da bude nezadovoljan. Irena je budućnost Srpske napredne stranke, preostaje joj samo da usavrši određena znanja iz određenih oblasti. Ona je budućnost stranke i Srbije“, naveo je Vučić, nakon čega se okrenuo ka Siniši Malom i rekao: “Siniša, je l' si kukao negde? Možda i jeste, neće da kaže“.

Istakao je, međutim, da koliko zna nije bilo nikakvih negodovanja u tom smislu, a kad je reč o Ireni Vujović, rekao je da je ona u svakom slučaju budućnost Srpske napredne stranke i svakako osoba koja će igrati važnu ulogu i u budućnosti Srbije.

"Nezadovoljstva mislim da nije bilo, a Ireni preostaje samo da savlada još neka znanja i ona svakako predstavlja budućnost SNS i važnu osobu u budućnosti Srbije", naveo je Vučić.

Podsećamo, bivši gradonačelnik Beograda nedavno je imenovan za ministra finansija u Vladi Srbije.

Vučić je pred novinarima pričao i o malinarima, pisanjima kosovskih medija, opoziciji i reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

“Šta ste se sakrili u hladovinu? Vrućina? Da nešto uradimo bilo bi ’jao Vučiću šta si nam sa zemljom uradio’, a ne možete malo da izdržite malo na suncu“, bile su prve reči koje je Vučić novinarima uputio pre nego što su usledila pitanja.

Govoreći o pisanju kosovskih medija da je Srbija duž administrativne granice sa Kosovom rasporedila vojsku, Vučić je rekao “neka pišu šta hoće“.

O Jeremićevoj tužbi

Vučić je potom pričao o tužbi koju je lider Narodne stranke Vuk Jeremić najavio protiv njega.

“Sve što sam rekao je apsolutna istina. Da li je normalno da neko ima 25 miliona evra? KRIK je pisao o tome, ne neko drugi, ne Vučić, ne Stefanović, već Krik. Odakle bre čoveče? I to sve između 2007. i 2012. godine. Ranije je imao samo ženin stan, a onda za pet godina 25 miliona evra. To sve pošteno stečeno? Ne, nego lopovlukom“, naveo je Vučić.

“Hapse ljudi, pohapsili sve oko njega, sve sa kojima se slika, samo njega ne. To je međunarodna kriminalna organizacija, lopovska banda. A tužba... Strašno sam se uplašio. Evo, ja nemam 25 miliona i nije mi ambasada Katara iz Berlina prebacila na račun 200.000 evra. Zamislite da meni neko prebaci taj novac... Tužite koliko hoćete. A tražili od mene 50 i 100 miliona da im platim. Odakle meni te pare? Oni naučili sve u milionima, ništa manje, ne konzumiraju“, dodao je on.

O kritikama zbog najave da će reprezentacija Srbije dobiti 10 miliona evra

Na pitanje o kritici opozicije zbog najave da će reprezentacija Srbije ukoliko osvoji Svetsko prvenstvo u fudbalu dobiti 10 miliona evra, Vučić je rekao:

“Pravili su se pametni, kao ’on zna da neće da osvoje zlato’ i ’ako osvoje neće videti te pare’. Prvo, od naše reprezentacije ima samo pet ili šest kvalitetnijih, sa svima ostalima može da se igra. A i sa tim kvalitetnijim u 90 minuta svačega možeda bude. Naše je da motivišemo naše momke“.

Prema njegovim rečima, sve premije sportistima sada se isplaćuju u ruku od dva-tri dana, a nekada se čekalo dve godine.

“I da su tražili više, tražili bi više. Pa znate li šta znači za Srbiju da bude prvak sveta u fudbalu“, naveo je Vučić.

Osim toga, Vučić je govoreći o N1 rekao: “Da nema mene ne znam ni šta bi radili u programu, samo čekam u vremensku prognozu kada će da me ubace, još tu čast nisam imao“.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će biti izgrađeno 1.578 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi izgradnje koji će početi u septembru u šest lokalnih samouprava u zemlji.

Brnabićeva je rekla da je u Skupštini Srbije usvojen leks specijalis o izgradnji stanova i da će prvo biti građeni stanovi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kraljevu i Kragujevcu.

"Za prvu fazu su u potpunosti izdvojena stradstva iz budžeta. Počeće izgradnja najkasnije od septembra u Nišu i Vranju, a onda sukcesivno sve ostale samourpave do kraja godine", kazala je premijerka ispred bivše kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu, gde je predstavljen ogledni stan.

Ona je dodala da su ti stanovi između 32 i 92 metara kvadratnih i da se njihov završetak očekuje do kraja 2019. godine.

Premijerka je kazala da je oko 19.000 pripadnika službi bezbednosti izrazilo interesovanje za stanove u tih šest lokalnih samouprava.

Brnabićeva je rekla da druga faza obuhvata izgradnju 5.203 stana, koja će se proširiti na dodatne lokalne samouprave pored ovih šest.

Ona je dodala da se vodilo računa o kvalitetu izgradnje, a da će se oko 80 odsto koristiti domaći građevinski materijali kao i da su stanovi energetskog razreda C i biće u proseku 20 odsto jeftiniji za struju.

"Cilj je da onima koji imaju porodice omogućimo maksimalno dobre uslove za život a mladima da razvijaju karijeru i porodice", kazala je Brnabić.

Vučić: Jeftini stanovi i za druge javne službenike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se nada da će se pronaći finansijske mogućnosti da jeftine stanove osim pripadnika policije, vojske i BIA mogu da dobiju i zaposleni u drugim javnim službama, kao i mladi bračni parovi.

On je kazao da će mesečna rata za kupovinu oglednog stana iznositi 118 evra i da će to moći da priušti svaki pripadnik vojske i policije, pod uslovom da ostane da radi za državu.

Vučić je rekao da država ne može da dozvoli da nakon što uloži u obrazovanje jednog vojnika ili policajca, on napusti posao.

"Ne može posle sedam godina policajac da bude telehoranitelj bilo kome zato što je tako rešio, imaće obavezu da ostane i da radi za svoju državu", kazao je Vučić.

Plan država je da se do 2020. godine završi svih 1.700 stanova koje gradi Građevinska direkcija Srbije, na prostoru nekadašnje kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu, a da prvi stanovi u "Zemunskim kapijama" budu useljivi do kraja godine.

(Tanjug, B92, Beta)

Videti još: PSG: Prvi rezultat Vučićevog „zlatnog doba “ - cene goriva u Srbiji najveće u Evropi

Espreso: Zašto je gorivo u Srbiji skuplje nego u Nemačkoj?

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner