Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić na sastanku sa Sahilom Babajevim: Odličan razgovor sa velikim prijateljem. Odnosi sa Azerbejdžanom utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama
Hronika

Aleksandar Vučić na sastanku sa Sahilom Babajevim: Odličan razgovor sa velikim prijateljem. Odnosi sa Azerbejdžanom utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 30. novembar 2023.

Bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava, ocenili su danas u Beogradu srpski predsednik Aleksandar Vučić i azerbejdžanski ministar rada i socijalne zaštite Sahil Babajev.

Vučić je tokom sastanka izjavio da je Srbija opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje, saopšteno je iz Predsedništva.

Zahvalio je Azerbejdžanu zbog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i dodao da srpski stav po istom pitanju kada je reč o Azerbejdžanu ostaje nepromenjen.

Predsednik Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsednikom Ilhamom Alijevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska, navodi se u saopštenju.

Odličan razgovor sa velikim prijateljem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim.

- Odličan razgovor sa velikim prijateljem, ministrom Babajevim, sa kojim sam razgovarao o daljem intenzivnom radu u pravcu unapređenja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. Odnosi Srbije i Azerbejdžana su na visokom nivou i utemeljeni na prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i privrženosti poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava.

Radujem se predstojećem susretu sa predsednikom predsednikom Azerbejdžana povodom završetka radova na gasnom interkonetkoru Srbija-Bugarska - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

(N1, Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner