Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Stefanović veoma dobro radi svoj posao. To što imam, ili nemam da kažem Stefanoviću rekao sam pre godinu dana; N1 je protekle dve godine 6.357 puta povezivala Andreja sa Jovanjicom i još nema izvinjenja
Hronika

Aleksandar Vučić: Stefanović veoma dobro radi svoj posao. To što imam, ili nemam da kažem Stefanoviću rekao sam pre godinu dana; N1 je protekle dve godine 6.357 puta povezivala Andreja sa Jovanjicom i još nema izvinjenja

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. oktobar 2021.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je televizija N1 u protekle dve godine 6.357 puta brata predsednika Andreja Vučića povezivala sa slučajem Jovanjica i da i dalje nije dobio „nikakvo izvinjenje“ iako je sudska presuda dokazala da je ta televizija „obmanjivala javnost“.

„Odakle vama da je Andrej na bio koji način učestvovao u tome. Nikada niste rekli ni izvinite, a sada imate i sudsku presudu da ste obmanjivali javnost, tako da sam siguran da ćete da mi se izvinite zbog toga“, rekao je predsednik na otvaranju 10. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“.

On je rekao da se protiv prvooptuženog za slučaj Jovanjica Predraga Koluvije vodi sudski postupak i da niko nije rekao da on neće odgovarati.

„On (Predrag Koluvija) mora da ima pravo na suđenje kao i svi ljudi. Ja sam rekao da njegovo krivično delo nije u rangu onih koji su klali ljude i pravili ćevape“, rekao je Vučić.

On je pozvao televiziju N1 da bude prisutna na poligrafu koji je spreman da uradi i odgovori na sva pitanja vezana za slučaj kriminalne grupe Veljka Belivuka i za Jovanjicu.

Ocenio je da je Koluvija imao prava na intervju, kao što je to bio uradio i uzbunjivač Aleksandar Obradović.

„Pulicera ste hteli da date onome koji je intervjuisao Obradovića kad je imao nanogicu, a Koluvija ne sme“, rekao je Vučić.

Upitan da li je primetio da je većina članova Srpske napredne stranke došla službenim kolima na sednicu stranke iako je reč o stranačkom skupu, Vučić je rekao da to „ne sme da bude slučaj“.

„U pravu ste, saglasan sam sa vama, oni će reći da je normalno da se ti automobili koriste, ali to ne sme da bude slučaj, jer je to dozvoljeno samo za štićene ličnosti, tako da 100 odsto podržavam vaš zahtev“, kazao je predsednik.

Nebojša Stefanović veoma dobro radi svoj posao, nema diktature u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministar odbrane Nebojša Stefanović veoma dobro radi svoj posao, a da će problemi između članova Srpske napredne stranke (SNS) biti rešavani u okviru stranke. Vučić je na konferenciji za novinare na Sajmu naoružanja koji se održava na Beogradskom sajmu, rekao da u SNS "naše unutrašnje stranačke stvari rešavamo kako treba da rešavamo", a da će državna pitanja rešavati državni organi.

„Ja sam slučajno vrhovni komandant oružanih snaga pa čak i o tom pitanju mogu da sudim i nemamo nikakav problem. To što imam, ili nemam da kažem Nebojši Stefanoviću rekao sam pre godinu dana i to sam tada završio“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Na pitanje da prokomentariše primedbe koje dolaze iz SAD i EU zbog kupovine oružja od Rusije i Kine, Vučić je odgovorio da „mi njih ne kritikujemo, a oni nabavljaju mnogo više“, kao i da „mi nabavljamo onoliko oružja koliko mislimo da nam je potrebno da bi odvratili svakoga od potencijalne agresije“.

Vučić je naveo da je njegova politika „da ne slušamo nikog drugog nego samo potrebe našeg naroda“ i da to važi kako za nabavku oružja tako i za nabavku energenata.

„Ako neko drugi odlučuje koliko nam treba oružja, koliko nam treba energenata, hajde onda da ukinemo državu. Da sam slušao sve njih, jel bismo imali gasa danas. Imaćete tople sobe zato što nisam slušao“, rekao je Vučić i dodao da Srbija jeste na evropskom putu, ali da hoće da sarađuje sa svima i samostalno donosi odluke.

Vučić je rekao da nije ni primetio da nas neko kritikuje zbog nabavke oružja, kao i da uz nabavku naoružanja „nećemo morati da se sakrivamo ispod stola kad je 17. mart i da se pretvaramo da vezujemo pertle“, povodom datuma kada su 2004. godine Srbi sa Kosova napadnuti i proterivani. ; On je rekao da nije tačno da je u Srbiji na sceni diktatura, jer se najviše negativnih komentara u medijima odnosi na njega.

„Ukupno na političkoj sceni Srbije od kompletne valasti i opozicije negativnih objava o meni je 61 odsto, dok je 31 odsto negativnih objava o svim drugim (političarima) kompletno iz vlasti i opozicije. Toliko o diktaturi u Srbiji i neslobodi i toliko o tome koliko svi moraju da govore samo nešto lepo“, rekao je Vučić.

Dodao je da su to rezultati praćenja medijskih sadržaja za prošlu nedelju, koje je on zatražio da se sprovede.

(Beta)