Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Nama je potrebna saradnja sa NATO i samo oni koji bi da nas vrate u 17. vek govore da je to nepotrebno
Hronika

Aleksandar Vučić: Nama je potrebna saradnja sa NATO i samo oni koji bi da nas vrate u 17. vek govore da je to nepotrebno

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. februar 2016.

Premijer Aleksandar Vučić uveren je da će Srbija uspešno proći četvrtu i petu reviziju aranžmana s MMF-om, i istakao da je najteži deo posla reforma javnih preduzeća.

- Moramo da promenimo sebe, reformišemo naša javna preduzeća. U Železnicama ide dobro, ali je teško u Srbijagasu, mora da ide brže, ozbiljnije i temeljnije, a u EPS je najteže - ukazao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

On je rekao da je zaključak MMF da je Srbija, i pored mnogih problema, makroekonomski i fiskalno stabilna, ali žele skroz "čistu situaciju".

Problemi srpske ekonomije su razorena preduzeća, reforma javnih preduzeća i racionalizacija državne uprave, rekao je Vučić, ali se radi na rešavanju svih tih problema.

Premijer je rekao i da je do sada rešeno više od sto preduzeća, da je zaštićeno 10, kao i da su najveći problem RTB Bor i Resavica. Međutim, kako dodaje, ta preduzeća ne mogu da se zatvore, jer bi "istočna Srbija ostala bez posla i budućnosti".

Vučić je kazao da je i juče predstavničima MMF rekao da postoje teški problemi, ali da se traži rešenje za ta preduzeća, što predstavnici te međunarodne institucije vide, ali oni traže "čistu situaciju".

- To su stručni ljudi koji sve vide i zato su 2011. godine pobegli brzinom munje iz Srbije, a danas su ovde već više od godinu dana. MMF ima svoje zahteve, ali tako Srbija postaje bolja i uspešnija zemlja - podvukao je premijer.

Srbija, kako je ukazao, mora da ubrza svoje reforme i da se uhvati u koštac sa problemima, za razliku od onih koji su godinma obmanjivali građane i sve gurali pod tepih.

Samo oni koji bi da nas vrate u 17. vek govore da nam NATO nije potreban

Nama je potrebna saradnja sa NATO i samo oni koji bi da nas vrate u 17. vek govore da je to nepotrebno - rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je, nakon razgovora sa delegacijom PUPS sa kojom je dogovoren zajednički izlazak na izbore, rekao da Srbija hoće da sarađuje i sa Rusijom i sa NATO, i da gleda u budućnost.

Vučić je na pitanje novinara o tome kada ističe rok za izbor novog ministra odbrane, vrlo kratko odgovoro da rok ističe sutra i da će nekoga predložiti.

(Blic)

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner