Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić: Nije dobro što elita zemlje ne podržava vladu zbog netrpeljivosti prema meni i SNS; Đelić neće biti zadužen za Telekom; Čestitke ženama povodom 8. marta; Uklonjeno 78 odsto objekata za "Beograd na vodi"
Hronika

Aleksandar Vučić: Nije dobro što elita zemlje ne podržava vladu zbog netrpeljivosti prema meni i SNS; Đelić neće biti zadužen za Telekom; Čestitke ženama povodom 8. marta; Uklonjeno 78 odsto objekata za "Beograd na vodi"

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 08. mart 2015.

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobro što elita zemlje ne podržava vladu zbog netrpeljivosti prema njemu i stranci koju vodi.

"Kada sam govorio o eliti, mislio sam na deo ljudi koji podržavaju ovakav kurs Srbije, ali koji zbog politčkih odnosa i netrpeljivosti prema meni lično i stranci koju vodim (Srpska napredna stranke), imaju drugačiji odnos i prema državi", rekao je Vučić novinarima na beogradskom aerodromu.

"Smatram da to nije dobro, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije ne nailaze na podršku samo iz tog razloga. Ne žalim se i ne kukam, prosto kažem da bismo mogli više posla da završimo", rekao je Vučić.

Kako je naveo, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije samo iz tog razloga ne nailaze na podršku.

"Ja se zbog toga ne žalim i ne kukam, ja samo prosto kažem da bismo mnogo više posla mogli da završimo da takve podrške ima. Na žalost, nje nema, ali moramo da guramo dalje i nema tu neke velike filozofije", rekao je Vučić.

On je rekao da je narednih dana zakazano više protesta protiv vlade i ocenio da je to "lepo" i da je to je dokaz demokratske prirode srpskog društva, ali je dodao da bi voleo ti što preotestuju nešto i urade. Ali ni oni ne treba da brinu, poručio je premijer, jer ćemo raditi i za njih. Kako je rekao, završićemo i železaru i FAP i Azotaru.

Na pitanje da li ima šta da kaže na jučerašnje formiranje vlade u senci od strane DS-a, Vučić je kratko odgovorio: "Ništa".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je početkom marta u autorskom tekstu u dnevnom listu "Blic" ocenio je da vlada nema podršku društva ili bar njenog najelitnijeg dela da se "ide ka budućnosti".

Premijer Vučić i ministar Stefanović su zajedno bili na aerodromu gde su pripadnicima granične policije čestitali 8. mart.

Premijer je poklanjao ruže, a ministar bombonjere.

Vučić: Đelić neće biti zadužen za Telekom

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bivši ministar i funkcioner DS-a Božidar Đelić sigurno neće biti direktno upleten u privatizaciju Telekoma.

Vučić je te informacije nazvao "tabloidnim spekulacijama".

"Đelić sigurno neće biti zadužen za Telekom", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što se na poziv za izbor privatizacionog savetnika za Telekom javila francuska firma Lazard u kojoj radi Đelić.

Vučić je istakao da je ta kompanija jedna od dve ili tri najozbiljnije firme u Evropi i da se neke druge kompanije nisu javile, "jer su već na strani potencijalnih kupaca".

Premijer je istakao da je to jedna od najuspešnijih evropskih firmi, koja će sigurno na pravi način da obavi posao privatizacionog savetnika.

On je kazao da te tabloidne spekulacije nemaju mnogo veze sa istinom, odnosno da će đelić biti zadužen za privatizaciju Telekoma, u svojstvu savetnika.

"Važno je da privatizacioni savetnik obavi dobro posao za Srbiju i uz 'Goldman Saks' i možda 'KPMG', to je najbolja firma u Evropi", rekao je Vučić.

Vučić čestitao 8. mart

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim damama 8. mart sa željom da se više vodi računa o onima koje su bolje i koje su stub porodice i društva.

Vučić je, nakon što je podelio ruže pripadnicama Granične policije na beogradskom aerodromu i čestitao im praznik, rekao da su žene pažljivije i borbenije od muškaraca i zahvalio im se na tome što su brinule o našoj zemlji, svojim porodicama, karijeri.

"Uveren sam da ćemo u narednom periodu umeti da obezbedimo punu ravnopravnost i da se izborima protiv onih koji misle da nasiljem nad ženama nešto mogu da dobiju i nešto mogu da postignu", poručio je Vučić.

Premijer je izrazio uverenje i da ćemo u državnim organima još više imati ravnopravnu zastupljenost.

Vučić je naveo da u graničnoj policiji u Beogradu radi više od 48 odsto žena i da je ova stanica postigla izvanredne rezultate, da je otkriveno 561 lice tokom prošle godine koje je počinilo neka krivična dela, otkriveno je 55 falsifikata raznih isprava.

Prema rečima Vučića, kroz aerodrom "Nikola Tesla" je prošlo prošle godine oko 4.350.000 ljudi, povećan 300 odsto broj putnika u tranzitu i da su te dame uz pomoć svojih kolega uspele čitav posao da obave.

"Čestitam im na tome i zahvaljujem im se i u svoje i u ime Vlade Srbije na uspešno obavljenom poslu", naglasio je Vučić.

Uklonjeno 78 odsto objekata za "Beograd na vodi" 

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na prostoru gde će se graditi "Beograd na vodi" već uklonjeno 77-78 odsto objekata i da će se već pre kraja ove godine videti koliko će taj deo grada biti bolji i lepši.

Vučić je rekao da se sprovodi eksproprijacija zemljišta i da su stanari iz tih objekata, koji su živeli po vagonima i u barakama, u najvećem delu već dobili neka rešenja za nove stanove. 

- Mnogi kažu da sada pod hitno treba da se zaustavi taj projekat i to kažu oni isti koji su do juče govorili da taj projekat ne postoji i da su to Vučićevi pusti snovi, da su to maštarije i gluposti i da je to nešto samo na papiru i da nikada neće da bude - naglasio je premijer. 

On je zapitao: "Što onda sada brinu i kažu da treba taj projekat da zaustavimo?" 

- Ili valjda treba da nam ostanu nehigijenske romske ili bilo koje druge mahale, prljavština, ili cementne baze i olupine brodova i to da nam ulepšava centar grada - naveo je Vučić. 

Premijer je poručio da ne može s tim da se složi i podsetio da je slično bilo kada je Srbija uvodila železnicu, odnosno da se niko sa tim nije slagao i da su svi govorili - šta će nam železnica i da će ona da uništi naše šljivike. 

Vučić je takođe naglasio da će država nastaviti da sprovodi taj projekat i da će sve te koji sada iznose primedbe na račun "Beograda na vodi" kasnije podsetiti kako je izgledalo to područje.

On je dodao da država taj projekat gura napred bez buke u javnosti. 

- Mi smo predvideli da 2015. ne bude laka, ali da mnogo toga uradimo, da bi 2016. svi videli efekte mera koje smo preduzeli - napomenuo je Vučić prilikom posete beogradskom Aerodromu. 

(Tanjug)