Početna strana > Hronika > Aleksandar Martinović: Država hitno da reaguje na otvorene pretnje smrću Aleksandru Vučiću; posebno je strašno što se to dešava na Vidovdan
Hronika

Aleksandar Martinović: Država hitno da reaguje na otvorene pretnje smrću Aleksandru Vučiću; posebno je strašno što se to dešava na Vidovdan

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28. jun 2018.

Poslanička grupa SNS u Skupštini Srbije najoštrije je danas osudila pretnje smrću poslanika Slaviše Ristića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i traži da nadležni državni organi hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere, rekao je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović

On je, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, istakao da to što je Ristić uputio pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i otvorenu pretnju smrću predsednika Vučića "vrhunac političke agresije i vrhunac političkog ludila".

- Narodni poslanik Slaviša Ristić, koji se predstavlja kao vođa Narodnog pokreta Srba sa KiM ''Otadžina'', danas je uputio otvorenu pretnju ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - rekao je Martinović.

On je ukazao da je Ristić u pismu predsedniku Putinu naveo "sada se predsednik Srbije sprema da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima iz Prištine, što bi značilo odvajanje KiM od Srbije" i dodao da će proći kao ubijeni premijer Zoran Đinđić.

- Želim posebno da naglasim da ovakve pretnje dolaze baš ovih dana kada predsednik Vučić vodi teške, mučne pregovore da sačuva KiM u sastavu Srbije , da sačuva vekovna ognjišta Srba na KiM, pa između ostalog da sačuva i ognjište Slaviše Ristića - rekao je Martinović.

On je naveo da je reč o smišljenoj i kooordiniranoj akciji da se baš danas na Vidovdan preti smrću Aleksandru Vučiću.

- Vučiću ne pada na pamet da prizna KiM, ili da dozvoli da KiM dobije stolicu u UN, već pokušavamo da mirnim putem, bez rata i nasilja sačuvamo naš narod, njegov mir i bezbednost i postavlja se pitanje šta je alternativa ovome što radi Vučić - rekao je Martinović.

On je navodi da Vučiću govore da je izdajnik ljudi koji su 2004. godine bili na vlasti i koji nisu, kaže, reagovali na pogrom kada su ubijani Srbi od 17. do 19. marta.

- Nisu reagovali na na koji način na pogrom, na ubistva Srba, paljenje srpskih crkava i manastira - podvukao je Martinović.

Smatra da nisu reagovali ni 2008. godine kada su, navodi, Albanci proglasili nezavisnost Kosova, a Boris Tadić, koji sada daje lekcije o patriotizmu je, navodi, te godine "pobegao" u Rumuniju, a zatim je ta ista vlast odlukom MSP stavila i "pečat na tu nezavisnost".

Danas se, kaže Martinović, oglasio i vladika Amfilohije, koji je, navodi, okarakterisao predsednika kao izdajnika koji pokušava da odvoji KiM od Srbije i prizna nezavisnost.

- To je neodgovorna izjava koja šteti državi Srbiji, srpskom narodu koji živi na KiM, ali istovremeno i SPC - podvukao je Martinović.

Kako je Ristić pismo uputio ruskom predsedniku, Martinović smatra da je time "stavio na tacnu glavu predsednika Vučića" svim obaveštajnim i tajnim službama.

- Ako se Vučiću nešto desi, onda će sve tajne službe moći odgovornost da prebacuju jedna na drugu - kaže on.

Martinović traži od nadležnih organa da reaguju, jer, navodi da se u Srbiji ne može pretiti ubistvu nijednom građaninu, a pogotovu ne predsedniku države.

- Država treba da stane na put onim koji žele da izazovu haosu i nasilje. Srbiji i Srbima na KiM potreban je mir, bezbednost i jedna mudra i odgovorna politika - naveo je Martinović.

Očigledno je, smatra on, da su se svi udružili, i spolja i unutra, da destabilizuju Srbiju.

- Čvrsto stojimo uz politku Vlade Srbije, mislimo da je mudra politika koja podrazumeva dijalog, razgovor sa svima, koji su uključeni u proces kosovskog problema, jedina politika koja može da donese nešto dobro srpskom narodu - zaključio je Martinović.

(Tanjug)

Videti još:

"Otadžbina": Otvoreno pismo Vladimiru Putinu - prijateljstvom Rusije i susretima sa Vama režim Aleksandra Vučića pred domaćom javnošću prikriva svoju kosovsku izdaju

Mitropolit Amfilohije: Odreći se Kosova ili stavljati ga na referendum može samo onaj koji nema mudrosti i koji se vraća sultanu Muratu

Informer - Ristić preti predsedniku: Vučić će završiti kao Đinđić ukoliko bude pokušao da napravi mir!; Marko Đurić: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!; Vukadinović: Klasična SNS-tabloidna podmetačina