Početna strana > Hronika > Aleksandar Lukašenko: Zar nemate utisak da svetske sile žele da preoblikuju svetski poredak uz pomoć psihoze koronavirusa?
Hronika

Aleksandar Lukašenko: Zar nemate utisak da svetske sile žele da preoblikuju svetski poredak uz pomoć psihoze koronavirusa?

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 02. april 2020.

 Svetski igrači mogli bi da iskoriste pandemiju koronavirusa da preoblikuju svet, bez rata, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je dodao da su u toj zemlji ukupno četiri osobe preminule od posledica ovog virusa.

Lukašenko je u intervjuu televiziji "Mir" rekao da se mnogi ljudi već pitaju: "Šta će biti nakon pandemije", prenosi TAS.

"Zar nemate utisak da svetske sile žele da preoblikuju svetski poredak uz pomoć ove takozvane psihoze koronavirusa, uključujući širenje infodemije?", upitao je Lukašenko, a prenosi agencija "Belta".

On je podsetio na predlog UN da se odštampa novac u visini od 10 odsto od svetskog BDP za borbu protiv ekonomskih posledica koronavirusa.

Ko će dobiti te hiljade milijardi, kod koga će one završiti? Zar to neće dovesti do toga da bogati postanu još bogatiji, a siromašni, još siromašniji? Hoće

"To je prazan novac. Američki dolar nastavlja da gubi vrednost kao takav", rekao je Lukašenko i dodao da će doći do inflacije.

On je ocenio da je jasno gde će Belorusija završiti sa svojom rubljom.

"Ko će dobiti te hiljade milijardi, kod koga će one završiti? Zar to neće dovesti do toga da bogati postanu još bogatiji, a siromašni, još siromašniji? Hoće", poručio je Lukašenko.

Lukašenko je naglasio da je zabrinut za budućnost svoje zemlje.

"Svi govore: Nakon pandemije, svet će biti drugačiji, i saglasan sam sa tim, ali gde će biti naše mesto u ovom novom svetu? To je glavno pitanje za mene, ne ova korona-psihoza, ne infodemija", naglasio je Lukašenko.

On je dodao da su ukupno četiri osobe preminule u Belorusiji od upale pluća, koju su izazvale komplikacije od koronavirusa, dodaje TAS.

Prema podacima na sajtu Worldometers, u Belorusiji su ukupno 304 osobe zaražene koronavirusom.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner