Početna strana > Hronika > Aleksandar Jovanović Ćuta ispred RTS: Bujošević da dobro razmisli šta radi. 5. oktobra je bio sa građanima ispred RTS-a, a danas je rob Aleksandra Vučića
Hronika

Aleksandar Jovanović Ćuta ispred RTS: Bujošević da dobro razmisli šta radi. 5. oktobra je bio sa građanima ispred RTS-a, a danas je rob Aleksandra Vučića

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. septembar 2023.

 Predstanici dela opozicije, okupljene oko protesta „Srbija protiv nasilja“, došli su pred zgradu Radio-televizije Srbije u Beogradu s četiri zahteva za direktora Dragana Bujoševića. Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je Bujoševića da dobro razmisli šta radi i podsetio ga da je 5. oktobra bio s građanima ispred RTS-a, a da je danas rob Aleksandra Vučića.

„Skupili smo se ovde da upozorimo Dragana Buješevića da se dozove pameti i da prestane da krši Zakon o javnom informisanju i da omogući predstavnicima opozicije vreme koje nam pripada u informativnom programu javnog servisa“, rekao je predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je uptao zašto Srbija ne zna da je aktivista Predrag Voštinić u bolnici, a da se deci roditelja koja drugačije misle od Aleksandra Vučića zabranjuje da idu u vrtić.

„Dragane Bujoševiću, dolazi vreme svođenja računa, dolazi vreme odgovornosti. Kada će svako ko je kršio zakon morati da odgovara. Još jednom te pozivam da dobro razmisliš šta radiš i da se setiš 5. oktobra, kada smo bili ispred ove zgrade, s tim što si tada bio zajedno sa građanima i borio se za slobodu i slobodu govora, a sada si rob Aleksandra Vučića“, rekao je Ćuta.

Jovanović je najavio da opozicija neće odustati od zahteva, a da će naredna okupljanja biti ispred zgrade RTS-a sve dok se ne omogući sprovođenje Zakona o javnom informisanju.

Tepić: Ključni zahtev – koliko poslanika, toliko vremena u programu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić istakla je ispred zgrade RTS-a da su njegovi glavni cenzori glavni urednik i penzoiner Nenad Lj. Stojanović, drugi penzioner njegov zamenik Desimir Čantrak i treći penzioner generlani direktor Dragan Bujošević.

„Svesni smo da je vrhovni urednik RTS-a na Andrićevom vencu i da mu je zato najlakše da u najvišem rukovodstvu RTS-a drži funkcionere“, rekla je Tepić.

Ona je kazala da opozicija ima pravo da komentariše program Javnog servisa pošto tu okupljeni, kako je rekla, predstavljaju najamanje 20 odsto građana Srbije, a ukupno opozicija više od 30 odsto.

„Što znači da najmanje toliko vremena proporcionalno u programu mora da bude obezbeđeno i to je jedan od ključnih zahteva“, istakla je Tepić.

Narodni poslanik Radomir Lazović je naveo da se ne seća kada je poslednji put gostovao na RTS-u.

„Tražimo ono što RTS bi trebalo da radi. Da omogući pluralizam i adekvatnu zastupljenost svih kritičkih mišljenja u našem društvu… To se odnosi i na period van predizborne kampanje, to se odnosi na život. Nenormalno je da RTS ne izveštava o onome što se dešava i u parlamentu, na ulici, kao i o problemima građana. Tražimo da RTS izveštava onako kako treba“, rekao je Lazović.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner