Početna strana > Hronika > Aleksandar Dugin: Zapad nije celo čovečanstvo - to je provincija, u poređenju sa drugima. Hegemoniji Zapada došao je kraj, pobeda Rusije biće pobeda celog čovečanstva
Hronika

Aleksandar Dugin: Zapad nije celo čovečanstvo - to je provincija, u poređenju sa drugima. Hegemoniji Zapada došao je kraj, pobeda Rusije biće pobeda celog čovečanstva

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. februar 2024.

Pobeda u sukobu na teritoriji Ukrajine neće biti samo pobeda Rusije, nego pobeda čitavog čovečanstva, izjavio je ruski filozof Aleksandar Dugin na Drugom kongresu Međunarodnog pokreta Rusofila i Forumu multipolarnosti koji se danas održava u Moskvi.

"Zapad je celu civilizaciju proglasio svojom sopstvenošću. Na taj način je nastao jednopolarni svet. U njemu se nalaze isključivo zapadne vrednosti i samo jedan politički sistem, liberalna demokratija, jedan model ekonomije – neoliberalni kapitalizam, jedna kultura... Međutim, Zapad nije celo čovečanstvo, to je provincija, u poređenju sa drugima. Kolektivni Zapad, zemlje NATO-a i njeni vazali SAD, samo su jedan deo mnogopolarnog sveta, a u ovom svetu nalaze se Rusija, Evroazija, velika Kina i Indija", ističe Dugin.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije ne ratuju na teritoriji Ukrajine sa narodom ove zemlje.

"Rusija na teritoriji Ukrajine ratuje sa jednopolarnim svetom. Zapadni mir stalno provocira konflikte, intervencije, sukobe. Imamo primer Ukrajine, Pojasa Gaze... Međutim, hegemoniji Zapada došao je kraj, zahvaljujući Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu", naglašava Dugin.

(RT Balkan)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner