Početna strana > Hronika > Aleksandar Bocan-Harčenko: Hil bi da prevaspita Srbe - Zapad preti, ucenjuje i zavrće ruke
Hronika

Aleksandar Bocan-Harčenko: Hil bi da prevaspita Srbe - Zapad preti, ucenjuje i zavrće ruke

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. januar 2023.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas, u komentaru izjave ambasadora SAD Kristofera Hila da je Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji, da Zapad, umesto ravnopravne saradnje, daje „prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoji da ograniče suverenitet zemlje“.

Bocan-Harčenko navodi da „osvetnička politika“ nije ruska metoda, „nego isključivo zapadna“.

Ambasador Hil „poziva Beograd da se pridruži nelegitimnim jednostranim sankcijama EU prema Rusiji“ a „znajući da se tome protivi ogromna većina Srba, pokušava da ih ‘prevaspita‘ neosnovanim tvrdnjama“, rekao je ruski ambasador povodom Hilove izjave da Srbija plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji, naveo je ruski ambasador u saopštenju.

„Visoku cenu“ za odsustvo želje – da kažem bez uvijanja – da se zajedno sa EU stupi u „rat protiv Rusije“ (prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke) određuju za Beograd sami Zapadnjaci. Umesto ravnopravne saradnje, daju prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoje da ograniče suverenitet zemlje“, naveo je ruski ambasador.

Bocan-Harčenko je saopštio da očuvanje saradnje sa Rusijom u punom formatu Beogradu donosi očigledne prednosti i naveo da Rusija računa da će „ubuduće, zahvaljujući obostranoj dobroj volji, taj spisak biti proširen.“

(Sutnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner