Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Valentin(o), ili lojalnost se nagrađuje

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 19 novembar 2013 15:17
Kecmanovic...
...formista BH, drzi redovit banak i u NSPM!
I na FPN u BG, na FPN u BL...
A na muci onomad 92 poznadosmo ga dobro, no ne kao junaka! Mi u Sarajevu, a i Srbi svi i svuda.
Preporuke:
9
39
2 utorak, 19 novembar 2013 17:18
Srbin
ZA "Kecmanovic dezerter od Srpske, i kon... "

Šta je tebi moglo zasmetati u ovome Kecmanovićevom tekstu, u kome iznosi proste istine svakom jasne i vidljive, pa da prema njemu mržnju iskažeš?
Ništa nije moglo zasmetati, pa ostaje zaključak da mržnju prema Srpskoj sakrivaš iza mržnje prema Kecmanoviću. Hteo bi "jednim metkom da ubiješ dva zeca".

Srpska će preživeti. Narod BiH će se razdvojiti u zasebne države (mi se nećemo mešati u račune Muslimana i Hrvata jer ih nismo ni pravili), a onda će zavladati trajni mir na geografskim prostorima BiH. Mi ćemo, kao država sa državom, odlično sarađivati trgujući sa čistim računima. Boga mi, i čuvaćemo leđa jedni drugima.
Kada vi, bosanski muslimani to shvatite, i kada uvidite da je vaša želja da budete istorijki krvoločne sluge vaših hrvatskih "partnera" štetna i besmislena i za vas, vi ćete krenuti putem izbavljenja, stvaranja i trajanja.
Samo je to naša budućnost!
Preporuke:
38
6
3 utorak, 19 novembar 2013 19:08
MOSKOVSKI UNIVERZITET
mislim da g. Icko dobro razume vaše nedaće. On je naime iz austrijske Koruške, gde su valjda posle 40 g. od odobrenja u austrijskom Ustavu, dobili neku krnju od dvojezičnih tabli.

Handke je pomajci isto koruški Slovenac.
Preporuke:
21
1
4 utorak, 19 novembar 2013 19:45
thinking maize
MNOGO je ZANIMLjIVIJE kako sa izvesnim IRONIČNIM ŽALjENjEM piše o Incku, nalik na Andrićev postupak kad je opisivao (ne)snalaženja francuskog konzula Davila u Bosni s početka 19-tog veka, a u "Travničkoj hronici"!? Međutim interesantnije je što je Incko rođeni AUSTRIJANAC, ergo NAMA NENAKLONjENI Habzburgovac, pa mi ovo njegovo (ne)snalaženje u bosanskim poslovima, a la francuski konzul Davi, ULIVA NADU!? Očigledno da je "škola" Benjamina Kalaja ODŽIVELA SVOJE!? Jedino još fali da se to shvati I U Beogradu!?
Preporuke:
27
2
5 utorak, 19 novembar 2013 20:54
suplja
Nema razdvajanja bez rata,
to su iluzije. Kad-tad opet ce se ratovati jer ove granice (entitetske) nisu sveta krava. Iscrtace se nove, mozda rs bude i veca ko zna, a mozda bude i manja... Ovisice od okolnosti u kojima novi sukob krene. Kome bude obezbjedjen siguran i pouzdan dotur tehnike i municije moci ce da dobro odradi posao. Price o junastvu su za malu djecu, jak si koliko imas oruzja. Takva je prica i o povratku: Gdje je puska otjerala - puska ce i vratiti. Diplomatija je parazitska djelatnost mirnodopskih prevaranata.
A da je lako zametnut kavgu - 100% ce biti lakse negoli '92.
PS
Molim samo da ovi buduci kobajagi junaci (sa tastatura) povuku malo rucnu. Oduzimaju prostor ozbiljnim polemicarima...
pozdrav
Preporuke:
15
7
6 utorak, 19 novembar 2013 23:56
Mitar
Sta god mi mislili o Americi, ona je verifikovala RS na medjunarodnom planu. Ne mislim da je to bilo samo zbog dobre vojne pozicije koju smo imali pred pregovore vec ima i nesto vise. Zivim u RS i nisam pretjerani pristalica razbijanja BiH ako to nasim malim komsijama smeta, ali pravila igre moraju da se postuju. Prakticno, mi ovdje vec imamo drzavu jer je na entitetima sve sto zivot znaci. Te drzavne institucije su prakticno napravljenje da bi bespotrebno podgrijavale atmsferu i davale laznu nadu o unitarnoj drzavi, a na izvjesni nacin i odredjeni ekepriment kojim se pokusava bar malo promjeniti sada vec trajno podjeljeno drustvo. U obicnom zivotu mi se uopste ne osvrcemo na muslimane niti nam sta znace.Nekad pomislite da se polako zaboravlja..., a ona u nekom trenutku kad se pokrene neka tema vidi da su ljudi duboko svjesni gdje zive i sta im je ciniti. Samo malo vise mudrosti medju ovim sto se reklamiraju kao narodne vodje i za nas nema zime. Pozdrav iz RS.
Preporuke:
22
6
7 sreda, 20 novembar 2013 04:23
IIpocbetap
utorak, 19 novembar 2013 21:54
suplja
Nema razdvajanja bez rata,
-----------------------------

Vasa braca po kami i jami mrze vas kolektivno i patoloski.Nisam mogao zamisliti ...a eto istina je da vas braca po kami/jami mrze vise no nas Radovane.
I sad ko je god barem malkice normalan moze da zamisli Mujage okruzene duplim obrucem ...hmmm Pametnom dosta.Novi rat bi izgledao dibidus druagciji
...3 grunta na njima 95% koncentrisana 3 etnikuma.Nema vise Mujo Sarajeva da koljete Radovane.
A nema vise ni komunjrae Milosevica...da Radovanima komanduje kreni korak-dva-stani-vrati se tri koraka nazad.
I jos nesto Mujo sto si zaboravio a mozda je kljucno:
Radovani vise nisu sami tj.konacno i oni imaju DEBELU zaledjinu zvana Rusija oporavljena,drcna i bratsko nastrojena k RS.

Kukala vam majka pardon(naHna).

ps
More POturci negaz'te oranje..
Preporuke:
18
5
8 sreda, 20 novembar 2013 09:57
Nebojša
Prof.Kecmanović zbori mudro,i Vlajki takođe samo mi je čudno što pokrivaju Dodika.Isti je predlagao sva ova rešenja,pa od toga nije bilo ništa.Predlagao je i podelu KiM,pa je podržao izbore i sve ukrug.Postoji arhiva na sajtu pa možemo ispitati koliko su ove projekcije izdžale test vremena.
Preporuke:
5
5
9 sreda, 20 novembar 2013 10:17
Srbin Obični
Kecmanovićev članak o Valentinu Icku očas je pokrenuo različite komentare: o ulozi Visokih predstavnika u BiH, o Nenadu Kecmanoviću, o novom ratu, o našoj bivšoj "braći"... Očit dokaz o tome kako se u Bosni iz iskre lako razgori vatra, kao da i nije o zemlji riječ već o vati natopljenoj petrolejom. A Bosna to zaista i jeste, rastrgana na tri strane u njoj odvajakda konce vuku sa strane.

Nad Bosnom se širi oblak vjerovanja da je ovo ustvari samo pauza između dva poluvremena, da ćemo se opeta ćerati - pa ko pretekne. Zapadu je svjedno, on istjeruje neke svoje račune sa Rusima )i Srbima), BiH-muslimanima rahmetli Alija ostavio je u amanet rat (a žabu nije teško u vodu natjerati), dok su Hrvati tradicionalno nemiran narod kojem ide kada i Nijemcima ide dobro. Sve mi se čini da će Srbima ponajviše pameti trebati da izbjegnu (ako se to može) sve Scile i Harbide.

Mislim da je trajno okretanje ka jednoj vrlo labavoj asocijaciji dvaju-triju državica najbolje rješenje za mir. Ako bude pameti...
Preporuke:
15
0
10 sreda, 20 novembar 2013 10:33
suplja
Grdno se varas ako mislis da ce sve tako proci,
a uvjerices se u to ti ili tvoji potomci.
Najvecu sansu sto ste ikad imali prokockali ste.
Nikakvog, ali apsolutno nikakvog straha nema od vas,
strah moze postojati jedino da ovakav ljudski potencijal ne bude imao adekvatnu opremljenost.
Jedino tad biste vi i napali. Vjeruj mi, samo dovoljno oruzja neka bude pa bujrum junaci - krenite. Super i ako pobjedite, ali da ce vas kostati daleko skuplje nego sto mislis uvjerices se i sam. Veze nemas o ratovima, kakvi rusi, kakvi mudjahedini,
dodju na pocetku dok ima plijena i kvazi ideala.
Cim potraje ostanu da se mlate domicilni.
Konacno, nema vas ko Kineza, pa ako mislite da imate tolike populacijske resurse - super! Upamti,
krajem decenije albanci su najbrojnija nacija na balkanu! Ti se zanosi da ste veliki evropski narod i igraj se counter strikea - rat je nesto savim drugo sto ti ne poznajes. Ali ziv covjek vremenom sve nauci.
Preporuke:
12
16
11 sreda, 20 novembar 2013 20:52
PREDRAG
Neznam kako u Srbiji ali mi u Republici Srpskoj nemamo povjerenja u komentare gospodina Kecmanovića. Kad je bilo najgore pobjegao je u Srbiju i tamo nastavio karijeru. U redu, kad je već tako bilo. Ali pusti nas sada na miru i svoje ko0mentare o BiH i Republici Srpskoj ostavi nekome drugome ko ima mnogo veće pravo da to radi. Komentari odišu proizvoljnošću i nedostatkom istinitih informacija.
Preporuke:
3
6
12 sreda, 20 novembar 2013 21:04
siniša @ šuplja
Potcenjujete snagu diplomatije. Pretpostavljam da ste Bošnjak i da za rat računate na američko oružje i islamsku logistiku i pomoć u ljudstvu. Milijarda muslimana na svetu, tolika nafta i toliki petrol dolari, a Srbi u Republici Srpskoj nikog niti imaju iti čemu da se nadaju. No, međutim, ja ipak mislim da će se to rešavati diplomatski. Od tih milijardu muslimana trenutno je petsto miliona u međusobnom sukobu, a naftnim izvorima ne mogu ni da priđu, što zbog sukoba što zbog toga što ih drugi koriste.

Tako da ta situacija da svi muslimani složno podrže vas Bošnjake je bila 1992. godine. Sada nije. Možda će doći do islamske sloge jednog dana, ja ne znam kad, ali danas je nema. Kao što nema ni petrol dolara, barem nema za vas Bošnjake.

Jedino što ste u pravu to je o civilizacijskoj snazi, nauci i kulturi, naoružanju i čuvenim ratničkim vešptiama Albanaca. E to vam je adut. I vama i Davutogluu.

Imate li vi šta jače?
Preporuke:
15
0
13 četvrtak, 21 novembar 2013 02:20
IIpocbetap
sreda, 20 novembar 2013 11:33
suplja
Grdno se varas ako mislis da ce sve tako proci....
------------------

Ehhh moj zlo-susjede Mujaga ...slusaj amo:
Za vas Muajge voz je pros'o,sta ste uspjeli do ste dobili.Imali ste najidelanije uvjete/sansu u vasoj istoriji da Srbe od Une-Drine od Save do neuma DOkusurite i dzaba dobiste frtalj grunta....a imaste
zamalo ceo islamski svet barem onaj sto ima naftu a s satana-amerikom jarani.Imaste i Jameriku ,imaste i zbog Jamerike i zamalo ceo zapadni svijet tj.EZ,imaste i vasu bracu po kami/jami na svojoj strani imaste tada 1991-1995g sve one zlotvore koji su drmali palnetom ...imaste i na hiljade brace po islamu-mudzahedina,imaste i vojnu pomoc NATO pakta imaste i parustina na miliajrde sakom/kapom vam se davalo...

A mi Radovani tada 1991-1995g sami na svetu samo svevisnjega i par stotina Rusa/Grka dobrovoljaca...
Ipak Radovan/Ratko i par stotina hiljada najboljih srbske mladosti izvojevasmo ipak RS.

ps
pametnom dosta
Preporuke:
8
1
14 četvrtak, 21 novembar 2013 12:45
suplja
Pravo zboris,
pametnom dosta,
a bice prilike da se uvjeris u ono sto ti napisah.
Konacno, bolje da to zatekne nas koji smo vec prosli negoli da to ostavljamo potomcima.
Mani se epike i junastva, jak si koliko oruzja imas.
I kao kvazi strategu da te jos nesto napomenem:
Uvijek ratuju domicilni, ovi ostali su epizodisti,
ali skontaces vremenom...
Preporuke:
8
8

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner