Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Život pod kontrolom - Ispovest Titove udovice (6)

Komentari (70) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 26 jun 2013 12:16
"Sto se tice Jovanke, nepravedno je da placa zbog Tita i njegov politike"
"Sto se tice Jovanke, nepravedno je da placa zbog Tita i njegov politike"


http://tinyurl.com/ogyzv42
Preporuke:
7
3
2 sreda, 26 jun 2013 12:47
peca
Samo jedna stvar mi nije jasna....zašto ova gospoda komunisti, toliko bacaju drvljem i kamenjem na nas koji smo protiv tog režima, i njihovih političkih naslednika kada baš ti drugari iz njihovih redova su sve to radili drugarici Jovanki?!!
Eto,samo to jedno malo pitanjce.
Preporuke:
38
8
3 sreda, 26 jun 2013 12:52
nakit
Ona pita: na osnovu kog zakona su joj mogli biti oduzeti pokloni koje je dobila od Aleksandra Rankovića, Ivana Gošnjaka, kumova na njenom i Titovo venčanju, zatim nakit koji je dobila na dar od Edvarda i Pepce Kardelj, Borisa i Zdenke Kidrič, Miroslava i Bele Krleže...


pa izgleda da na osnovu nekih njihovih komunističkih "zakona". Tako su posle rata i konfiskovali vrednu imovinu,ubijali zbog nje (genera Petar Bojović,...).

"uteha" je da g. nije usamljen primer.


ps. pa ima razloga zašto moji nisu hteli ni da im povere nku zemlju (krš) za besplatno pošumljavae. toliki im je bio "ugled".
Preporuke:
23
7
4 sreda, 26 jun 2013 13:16
Joca Poklapalo
Mislim da bi komentatori trebali pokazati više razumevanja za gospođu Pecu koja je očigledno bila neka vrsta žrtve jugoslovenskih vlasti. A ono što se doživi u mladosti, pogotovu kada su žene u pitanju, ostaje trajno zapamćeno. Ne radi se u njenom slučaju toliko o mržnji i zlobi uperene protiv JUgoslavije, koliko se radi traumama za koje i ne znamo čega su sve posledica. (Iz ovoga ne bih isključio ni ono najgore...)

Poželimo gospođi Peci lepše dane u starosti, ipak nije sve to tako crno. Koliko smo shvatili ona u Demokratiji živi solidno: kola, stan, penzija, puno slobodnog vremena za društvene aktivnosti. Zar je to malo za jednu baku da ima tviter? Nije. Poštujmo dakle tu njenu energiju!
Preporuke:
14
21
5 sreda, 26 jun 2013 13:30
ocigledna pljacka
Nad licnim stvarima Jovanke Broz izvrsena je pljacka od strane drzavnih bandita. Licna imovina je licna,ona ninje na lopovski nacin stecena,naprotiv, svaki predmet se zna od koga je poklon. Ovde nije rec o ideologiji (komunizam),vec o jednoj ociglednoj pljacki najdragocenijih stvari titove udovice Jovanke Broz. I na kraju, pa valjda je i ona zasluzila neki stancic u privatnoj svojini,a ne da je izbacuju iz oronule kuce u neku drugu oronulu kucu. To se zove BEZAKONJE,koje nazalost vlada dugo u srbiji. A svaka susa koja je radila pri ministarstvima srbije i mnogi drugi koji nisu ni imali dan radnog staza su stambeno zbrinuti na nezakonit nacin. Koliko je samo stanova podelaila na nezakonit nacin ona cuvena Danica Draskovic,svojim najblizima. Ovo se zove samo jedna velika SRAMOTA za srbiju i njene drzavnike,koji danas hrle ka EU,a toliko ima neresenih pitanja gradjana o kojima se oglusuju,jer ih to ne interesuje,a zakone ne postuju,Ustav pogazili. To se zove BANDA,a ne drzavnici srbije.
Preporuke:
24
4
6 sreda, 26 jun 2013 13:45
Drago
peca@
"zašto ova gospoda komunisti,"

Ne znaci da si komunista ako si protiv fasizma, ali za vas antikomuniste komunizam i antifasizam je jedno te isto.

"toliko bacaju drvljem i kamenjem na nas koji smo protiv tog režima"

Ja ne bacam drvlje i kamenje na one koji su protiv tog rezima, nego na one koji su protiv komunizma, a za fasizam. Na one koji dodju u stanje histerije kada cuju rec komunizam, pa ako svinje pocinju da skice, a kada se pomene Nedic, ili Ljotic, onda se tapse, smeska i velicaju doticne protuve i nacisticke ulizice.
Budi ti protiv fasizma, sa istom snagom kao sto si protiv komunizma, pa necu imati problema sa tobom.

"i njihovih političkih naslednika"

Koji politicki naslednici? Ovi sto su na vlasti 25 godina, i za to vreme im Tito kriv za svaku sitnicu, a dizu spomenike Drazi i rehabilituju Ljotica i Nedica?
Samo slepac ne vidi da nam 25 godina drzavu vode cetnici, a ne kom.
To su politicki naslednici ovih iz 1921-44, a ne komunista.
Preporuke:
14
21
7 sreda, 26 jun 2013 13:54
Drago
nakit@

"pa izgleda da na osnovu nekih njihovih komunističkih "zakona". Tako su posle rata i konfiskovali vrednu imovinu,ubijali zbog nje"

Istina. Koje otimao tada, otima i od Jovanke. Treba se proveriti koja su obelezja "ti" nosili do 44'. Kokardu ili petokraku.

ps. pa ima razloga zašto moji nisu hteli ni da im povere nku zemlju (krš) za besplatno pošumljavae. toliki im je bio "ugled".

Razlog sto seljaci nisu davali zemlju, nema veze sa "ugledom" komunista, vec nivoa zatucanosti zatucanosti seljaka u koju su ih doveli Kralj i cetnici vise decenijskim ispiranjem mozga, pa je seljak postao samo dvonoga stoka koja ne zna nista drugo osim da ponavlja sta mu je voljeni Kralj Lopuza Veliki preko svojih zandara mocugom utuvio u glavu.
Ne trebas biti komunista pa uvideti da golet nema drugu svrhu osim da se posumi, ali nek' objasni neko to gedzovanima sa planine koji nemaju 'leba da jedu, jer ih je Kralj i Nedic doveo u stanje da budu zatucana beda.
Preporuke:
11
19
8 sreda, 26 jun 2013 13:55
Poštenje
Pitanje elementarnog zbrinjavanja Jovanke Broz nije pitanje odanosti komunističkoj ideologiji ili antikomunizmu. Rekao bih da je tu pre pitanje elementarnog ličnog poštenja, svesti o zakonitosti i elementarnoj pravnoj sigurnosti. Oni koji su narušili privatnost Jovanke Broz i osudili je na dugogodišnju bedu i nesigurnost samo su pokazali kolike su moralne mizerije i kakva je priroda politike koja ih je iznedrila. I posle kraja komunističkog/socijalističkog režima treba se uzdržati od bilo akvih revanšističkih strasti i to iz dva razloga: da je revanšizam ozbiljno zahvatio društvo to bi tragično oslabilo Srbiju za dugi niz decenija (pored svih izazova koji su nas i ovakvo zadesili) i sa moralne tačne gledišta bi se na taj način pokazalo da su obe opcije samo dve strane istog novčića i da stoga nijedna od njih nije naročito privlačna.
Preporuke:
18
2
9 sreda, 26 jun 2013 14:05
aleksandar
Eto, baš mi je žao.
Neće ovu "kuću", hoće onu "kuću".
Sirotica iz Lovuda. Sirota "udovica".
Nemamo mi Srbi prečih stvari za razmišljanje od pitanja "kuće" za "drugaricu".
Ne znam samo ko može i hoće da se bavi ovim glupostima.
Da, da. Svi je "proganjaju", nju, sirotu.
Toliko je proganjana da živi u kućerini u Bilevaru mira, na elitnoj lokaciji, od parica svih nas, poreskih obveznika.
E lepo mi pripadne mukica.
Preporuke:
18
25
10 sreda, 26 jun 2013 14:28
Stanić Milan
Na ovu temu(pljačku lične imovine) imao sam priliku razgovarati sa mojim dobrim drugom predsednikom komisije za pritužbe i žalbe 13.Kongesa SKJ.U ovom prilogu iznetu su samo fragmenti golgote drugarice Broz,a stanje je(bilo,a verovatno i sada)kud i kamo gore nego što ona navodi.Šta nam ono kazuje?
KPJ ozbinjno posrće na 5.Kongresu KPJ,kad je od Staljina trebalo braniti 4 čoveka(Tita, Kardelja,Rankovića i Đilasa),a ne kompartiju kao celinu.Formiranje gulaga od kojih je najpoznatiji Goli otok,boreći se protiv dosadašnjih drugova "staljinističkim antistanjinizmom" kompartija je bila urušena do te mere da nikakvi daljni kongresi i konferencije nisu mogli sakriti ružnu stranu "Janusovog lica."
Valjda poslednja šansa bio je 7. Kongres SKJ sa potpuno novom platformom koji bi jugoslovensku federaciju uredio po modelu skandinavski zemalja,sa višepartijskim pluralnim društvom, međutim partijska vrhuška se uplašila gubitka pozicije i sve je ostalo po starom(nastavak)
Preporuke:
21
8
11 sreda, 26 jun 2013 14:48
Reddy
Nema zemlje na kugli zemaljskoj gde Tita ne cene kao velikog državnika. Samo u Srbiji ne. U redu! Srbija hoće u svet ili bez sveta ne može, svejedno. Hoće kredite od Kine koja obožava Tita. Hoće kredite od Rusije, opet isto. Na Zapadu je ne podnose. Kako to mislite da uparite? Srbijanci bi hteli opet nekoga prevariti. Ne ide. Ovi drugi naučili s kim imaju posla. S gedžovanima!
Preporuke:
17
24
12 sreda, 26 jun 2013 14:49
Stanić Milan 2
(nastavak)
Samo zahvaljujući harizmatskoj Titovoj ličnosti jugoslovenski brod se održao,ali sa grdnim slabostima , da bi 1990.dobio svoj tužni epilog.
Rodonačelnik rušenja socijalistički zemalja je američki predsednik, rani 70-ti DŽimi Karter.Njegov savetnik u vladi Zbignjev Bžežinski javno će 1978. u Davosu nagovestiti propast Jugoslavije,međutim on će reći da to nije moguće sve dok je maršal Tito živ.
Kako je moguće ovakvo ponašanje bivših drugova prema svojoj drugarici komunisti,prvoborcu?Lako.U svom delu"Dečija bolest levičarenja u komunizmu"Lenjin ukazuje na strahovitu opasnost od birokratizacije partije.Lenjin kaže da je lako bilo isterati cara,spahije,plemstvo,a da su birokrate("mangupi iz vlastiti redova")postali smrtna opasnost za partiju.Zašto? Pa zato što oni sede na najodgovornijim mestima,fingiraju kao pošteni i odani njudi a"uništavaju živu dušu revolucije".Interesantno je pismo Marksa- Engelsu u osnivanju Saveza komunista(nastavlja se)
Preporuke:
18
8
13 sreda, 26 jun 2013 14:51
Srbo-Kanadjanin iz Makaoa (i povremeno Mainland Kine)
@Drago:

Da mi vratis mog pokojnog dedu, kojeg ste mobilisali u partizane pa onda ubili s ledja zato sto mu je otac bio predratni politicar koji je sa kraljem otisao u Englesku.

Hocu da mi omogucis da moja majka zna sta znaci imati zivog oca i ne biti "unuka narodnog neprijatelja" od 6. godine.

Hocu da mi vratis automobil, trkacke konje, fijaker, ceze, zgrade koje ste uzimali da u njima drzite u jednoj "narodni" sud, u drugoj zatvor, 120 hiljada franaka u zlatu, nakit, odecu, bakinu pudrijeru s leptirom...

Hocu to citavog svog zivota, jer da ga niste uzeli 20 godina pre nego sto bi mi pripalo, ja bih ga bio imao.

Pa tek onda pocni da lupetas o nekakvim Jovankama i Nedicima i drugima.

Je l' ti to jasno, nevaspitano bice koje podrzavas ubice i pljackase?!
Preporuke:
78
17
14 sreda, 26 jun 2013 14:59
Stanić Milan 3
(nastavak)
"Svi ti džukci,čim su došli do svog hleba i sira tražili su blazirani izgovor da borbi i partiji kažu zbogom".Možemo samo zamisliti koliko je takvih bilo kad je jugoslavenska kompartija brojila 2,2 miliona članova.
Šta nam govori gorko iskustvo?Nije moguće preskakati faze razvitka jednog društva,a da se za to ne steknu društveno-istorijski uslovi.Objektivno govoreći na bolje ništa ne bi promenio višepartijski sistem koji je formalno uveden u FNRJ odmah posle rata,tj. da mu je omogućeno da živi-do raspada zemlje došlo bi vrlo brzo jer su antagonizmi bili strašni.Radi svega toga u futuru 2. predstoji nam Dugi marš kroz loše institucije sistema,e da bi stvorili neophodne pretpostavke za bolje i pravednije društvo,ali to je druga tema.
Preporuke:
15
6
15 sreda, 26 jun 2013 15:34
Drago
Srbo-Kanadjanin iz Makaoa (i povremeno Mainland Kine)@

Kada vi vratite mojoj majci oca koga su ubili cetnici, jer su pomislili da je komunista. Kada u mom selu vratite citave porodice onima koje su cetnici poklali samo zato sto je neki pijan cetnik odlucio da su komunisti.

Da vratite imovinu onima koje ste pobili jer su Jevreji.

"Hocu da mi vratis automobil, trkacke konje, fijaker, ceze, zgrade koje ste uzimali da u njima drzite u jednoj "narodni" sud, u drugoj zatvor, 120 hiljada franaka u zlatu, nakit, odecu, bakinu pudrijeru s leptirom"

Eto potvrde mojih reci. Deda ti je ubijen jer je Nedicevski olos koji se sve to stekao lopovlukom i otimacinom onih koje je odcinkario nacistima da su komunisti i Jevreji, samo da bi se dokopao njihove imovine. Lopovski olos je zavrsio kako je zasluzio.

Vratis se u Nedicevsku Srbiju ideoloska nakazo, a ne u komunjarskoj Kini da provodis vreme.

Je l' ti jasno? Nevaspitanko koja podrzavas fasisticki olos.
Preporuke:
11
122
16 sreda, 26 jun 2013 15:53
Naslednici

Koji politicki naslednici? Ovi sto su na vlasti 25 godina, i za to vreme im Tito kriv za svaku sitnicu, a dizu spomenike Drazi i rehabilituju Ljotica i Nedica?
Samo slepac ne vidi da nam 25 godina drzavu vode cetnici, a ne kom.
To su politicki naslednici ovih iz 1921-44, a ne komunista


Izgleda da su komunistima svi nekomunisti četnici. Samo ostrašćeno ideološko oko izoštreno na partijskim sastancima može ovako da rezonuje. Današnja politika u Srbiji nema, manje više, veze ni sa jednom ideologijom. Kamo sreće da u se obnovile istinske građanske političke opcije iz predratne Jugoslavije, i sa levog i sa desnog spektra. Naprotiv najveća partija je nastala kao birokratska metastaza nekadašnjeg SK (koji je sa komunizmom imao veze koliko i današnji političari sa četnicima). Ta metastaza je nasledila iz Titove Jugoslavije najprimitivniji populizam i podilaženje masama (koje pritom težeći za svojim pravima nisu naučile da postoji nešto što se zove odgovornost).
Preporuke:
18
6
17 sreda, 26 jun 2013 16:03
Nasleđe 2
Postsocijalistički politički establišment je često i na nivou ličnosti nasledio ljude iz kompartijskog vremena, počev od Slobodana Miloševića pa preko stotina drugih kadrova. Jednostavno, tranzicija od socijalizma ka postsocijalizmu nije bila radikalna, a u sferi politike je bila mlaka i nedovoljna. Zato su nas iste političke matrice pratile prethodne dve decenije - neodgovorna potrošnja, populizam, politika neodgovornosti, propaganda i anatemisanje u političkom životu.
Preporuke:
10
6
18 sreda, 26 jun 2013 16:07
nakit
sreda, 26 jun 2013 13:54
Drago
nakit@

"pa izgleda da na osnovu nekih njihovih komunističkih "zakona". Tako su posle rata i konfiskovali vrednu imovinu,ubijali zbog nje"

....
Razlog sto seljaci nisu davali zemlju, nema veze sa "ugledom" komunista, vec nivoa zatucanosti zatucanosti seljaka


haha....ovi udbaški provokatori danas su ti komunisti poznati kao "demokrate", ranije mahom "nacionalisti" tipa Arkan (njegove zločine u Zvorniku pripisuju RS, mada recimo Ratko Mladić ih maltene nagnao iz RS,...

dakle, njihov propagandni rad protiv "velikosrba" je već poprimio montipajtonovsku dimenziju.
Preporuke:
21
3
19 sreda, 26 jun 2013 16:07
Smešno
Rodonačelnik rušenja socijalistički zemalja je američki predsednik, rani 70-ti DŽimi Karter.Njegov savetnik u vladi Zbignjev Bžežinski javno će 1978. u Davosu nagovestiti propast Jugoslavije,međutim on će reći da to nije moguće sve dok je maršal Tito živ.


Ma da je Tito poživeo još jedno dvadesetak godina Jugoslavija bi se sigurno održala. Ali samo među jugonostalgičnim sanjarima (među njima se održala i ovako). Jugoslovenska država se održavala na aparatiam strane pomoći i glumatanja ideološkog jedinstva. Posle pedesetih i intenzivne modernizacije zemlja jednostavno nije mogla da iznađe nove načine da se učini ekonomski održivom dok je lagano i na nacionalnom/političko/ideološkom nivou počeo da se uviđaju sve veće razlike. Svoditi problem raspadda Jugoslavije na odluu jednog stranog faktora je neozbiljno i zanemaruje vrlo složene mehanizme koji su uslovljavali gotovo permanentnu krizu ove državne tvorevine (što ne isključuje znatak udeo stranog faktora u njenom raspadu).
Preporuke:
14
8
20 sreda, 26 jun 2013 16:13
Ko ceni Tita?
Nema zemlje na kugli zemaljskoj gde Tita ne cene kao velikog državnika. Samo u Srbiji ne. U redu!


Jel ovo sastav na temu zašto volim druga Tita? Nemojte da budete smešni. Tita su cenili jer se lepo uklinio u istočni blok a po okončanju Hladnog rata i on bi leteo kao kofer - Zapad se obračunavao i sa mnogo ozbiljnijim saveznicima. U Kini cene Tita a Jugoslavija i Kina dugo uopšte nisu ni imale diplomatske odnose? Gde ga još cene? Verovatno u nekim afričkim državama koje su od Jugoslavije dobijale oružje, hranu i nešto robe široke potršnje koja je njima delovala fenomenalno (a koliko je bila fenomenalna svedoči da je gro izvoza išao na najmanje razvijena tržišta ovih roba, Istočni blok i zemlje Trećeg sveta). Tito je imao neke dobre ideje i rešenja, ali očito da su sva ta rešenja nedovoljna - nacionalizacija, besplatni rad na radnim akcijama, strana pomoć, potom strani krediti, potom rast inflacije i devalvacija, izvoz razne snage - ništa nije dovelo do finansijske stabilnosti.
Preporuke:
20
10
21 sreda, 26 jun 2013 16:18
Etikete
Izgleda da socijalističkim renegatima nije ostalo ništa drugo nego da lepe etikete da su ljudi Nedićevci, Ljotićevci, fašisti, nacisti ili ne znam šta sve ne samo da ne bi makar na trenutak priznali izopačenosti, zločine i nepočinstva režima koji im deluje ideološki blizak. Ja razumem da je neko sklon levičarskim ideologijama - iako se ne slažem sa njim - i mislim da te pozicije moguće dobro formulisati na teorijskom a adekvatno zastupati u praktičnom političkom životu. Ali ne mislim da je apologija svega u Titovoj Jugoslaviji način na koji bi levičari u današnjoj Srbiji trebalo da nastupaju. Naprotiv, mislim da je to jedna hipoteka od koje bi srpska levica trebala da se što pre otrese kako ne bi bila samo politički anahronizam. Opravdavati zločine jednog režima da bi se sačuvala ideološka ortodoksija pokazuje samo političku nedozrelost i ostrašćenost. Pa i sama Jovanka Broz je bila žrtva moralnog izopačenja ondašnjih vlastodržaca.
Preporuke:
17
5
22 sreda, 26 jun 2013 16:49
thinking maize
Ko što rekoh, REŠITI PROBLEM NELEGALNOG SAHRANjIVANjA Josipa Broza, tako što ćemo od celog kruga oko "Kuće cveća" napraviti ZABAVNI PAR, gde bi se na HUMORAN NAČIN OBRAČUNAVALI sa TITOIZMOM! A od PRIHODA iz tog ZABAVNOG PARKA namirila bi se drugarca Jovanka! Kolko vidim, od "levih" komentatora moglo bi se regrutovati i dobra POSLUGA navedenog ZABAVNOG PARKA! A drugovima "Reddy"-ju i "Dragu" bi baš pasovalo da budu NOSIOCI Štafete Mladosti, koja bi se svakog 25.05. nosila od Kumrovca do "Kuće cveća"! Fala Bogu ima TITONOSTALGIČARA i po drugim BIVŠIM republikama SFRJota, pa da i mi Srbi iz Srbije vidimo NEKU KINTU od tog PREVARANTA SVETSKOG KALIBRA!
Preporuke:
15
10
23 sreda, 26 jun 2013 16:53
peca
Ma pustite ove krpelje....garantujem da svaki od ovoih koji se javljaju i provociraju imaju veliku penziju,zarađenu na uništavanju srbije.I oni!!! kada budu to javno priznali i pokaju se sa njima se može diskutovati.Sve ostalo je gubljenje vremena,kao što sam već rekao u nekom od predhodnih komentara....mene je njih stvarno žao,ali stvarno!!!
Preporuke:
14
10
24 sreda, 26 jun 2013 16:55
Dzek London za Ko ceni Tita
Dragi prijatelju,
Verovatno ste mlad covek, jer da niste, drugacije bi pisali?
Jasno je iz Vaseg kratkog i ostrascenog teksta da NEMATE POJMA kako se zivelo u "Titovo vreme":sacekate platu pa idete s porodicom na more i letovanje! Autom,obil ste na "kredu" uzimali uz licnu kartu. Vecina ljudi je radila. A da je tako, a jeste, pogledajte malo oko sebe: sta je ova, Vi mislite - demokratska vlast uopste u medjuvremenu sagradila i prodala? Nista. Prodaju ono sto su generacije, od Kraljevine Jugoslavije do Titove Jugoslavije sazidali i izgradili. Napisite koji je kiosk nova vlast od 5. oktobra sazidala i uspesno ga prodala. Uz to, vecina ovih nasih danasnji vlastodrzaca, u biti zele da budu Tito! Ali, ne vrede niti su politicari, niti drzavnici. Naprotiv, bili su i ostali samo titovi pioniri. Ne razumem otkud Vam poriv da bez argumenata delite epitete. Raspitajte se malo. Ostavite propagandu. Jer da nije bilo Kraljevine i Titove Jugoslavije ne bismo imali sta da prodamo.
Dzek London
Preporuke:
16
18
25 sreda, 26 jun 2013 17:05
Srbo-Kanadjanin iz Makaoa (i povremeno Mainland Kine)
@nikom nedrago"Da vratite imovinu onima koje ste pobili jer su Jevreji."Moj deda nikakve veze nije imao sa Nedicem ni sa Jevrejima, njegova baka po majci je bila Jevrejka,..."Eto potvrde mojih reci. Deda ti je ubijen jer je Nedicevski olos koji se sve to stekao lopovlukom i otimacinom onih koje je odcinkario nacistima da su komunisti i Jevreji, samo da bi se dokopao njihove imovine."Ocigledno, tvoj deda je ubijen jer je bio izdajnik -- fasista ili komunista, svejedno, jer ta banda je bila u savezu koji su potpisali Staljin i Hitler. Uprasvo tvoj deda i njegovi saveznici su ubijali Jevreje. I pravedno je da su ga zaklali. Nadam se da su ga i mucili pre toga. "Vratis se u Nedicevsku Srbiju ideoloska nakazo, a ne u komunjarskoj Kini da provodis vreme."Kanibalno cudoviste, koje pijes krv stradalih, u Kini nema ni crno ispod tvog vampirskog nokta od komunizma.
Preporuke:
48
12
26 sreda, 26 jun 2013 17:12
Reddy
@Srbin-kanađanin iz Makau a povremeno i iz China mainland

E, pa da te, bato, prvo nešto priupitam, mislim da mi objasniš neke stvari. Tražiš da ti ova država vrati nekakve konje, zlato, šta ti ja znam. Dobro, u redu, imaš prava da tražiš, tvoje je. Samo, pre toga mi objasni kada ti je sve to uzeto, odnosno tvom dedi. Da li pri raspadu stare Jugoslavije ili posle rata. jer, ako je prvo u pitanju onda traži od onih koji su na raspolaganje neprijatelju i agresoru sve to tvoje pa i moje ostavili a ako je drugo u pitanju onda prvo objasni kako je to u vreme dok su se tvoji četnici pa i moji partizani borili za oslobođenje sve moglo biti očuvano u vreme okupacije. Da tu tvoju imovinu možda nisu negovali i pazili Nemci i drugi okupatori? Samo pitam a ti mi obajsni da ne bih imao dilema ko nosi zasluge za oslobođenje a ko za porobljenje. Vita jela, zelen bor, tražim brzi odgovor!
Preporuke:
9
15
27 sreda, 26 jun 2013 17:20
Reddy
@Ko ceni Tita?

Pođoh od suvih činjenica i slikovitog pejsaža. Na tribinama ispred njegove večne kuće primetih stotinak državnika najvećeg kalibra. Varam li se? O kakvoj finansijskoj stabilnosti govorite? Ovoj današnjoj? Vi pokušavate nešto reći ili se sa mnom zafrkavate? Može, samo recite o čemu se radi da prihvatim sugestiju a ne ovako iz neba pa u rebra. Tito je otključavao brave tamo gde je pomislio a ovi danas nisu to u stanju uraditi ni kada je u pitanju brava na sopstvenim vratima. Da, Tito je pozajmljivao. A ko to ne radi. Investitori, bankari, države, pojedinci, organizacije, ko? Vi ne razumete šta je kapital i kako se on okreće.
Preporuke:
7
15
28 sreda, 26 jun 2013 17:23
thinking maize@ kako su pioniri "Reddy" i "Drago" videli druga Tita
"Drago, Drago, vidi tomobile!" "Reddy" čoveče, nemoj me očepljivat, isprljaćeš mi pionirsku bluzu!" "Ali Drago, eno ga drug Tito i drugarca Jovanka!" "Tito, Tito! Mi smo Titovi, Tito je naš!" Crni mercedes sa spuštenim krovom ubrza, projuri kraj pionira i zasu ih prašinom. A u automobilu: "Joža, što si reko vozaču da ubrza!? Vidiš kako su se deca lepo spremila ZBOG NAS!? Mogao si MALO da ih OTRPIŠ! Majku ti Božiju Jovanka, što ženo umišljaš! Znaš da me čeka u Bijelom Dvoru Haile Selasije, car Afrike i Azije, kažu doneo mi je neki etiopski konjak, ne smijem to propustiti! Konjak je odličan didžestiv poslije jače hrane! Dosadio mi je "Chivas Regal", a i ne slaže se sa Fidelovim tompusima! Želio bih probat taj etiopski konjak sa Fidelovim cigarom, zato moram malo POŠTIVAT cara Afrike i Azije, ipak mi čovjek donosi konjak! A kako ću ga poštivat, ako me ona djeca IZBALAVE!?" Daleko iza, kraj druma: "To su bili drug Tito i drugarca Jovanka!" zagrcnuto reče prašnjavi "Reddy" musavom "Dragu".
Preporuke:
19
9
29 sreda, 26 jun 2013 17:52
Slavomir Srpski
Sramota me je da ovo i citam. Kako su titini drugovi maltretirali ovu zenu, koja je ipak bila supruga predsednika SFRJ, i kako su joj oduzimala najosnovnija privatna ljudska prava.

Kako su to drugovi boljsevici mogli ciniti jednoj vec ostareloj njihovoj drugarici, koja nije politicki delovala, niti odgovorna za Gole otoke, ciji "cuvari" su i te kako bili sticeni od rezima?

Sramota. Jel to samoupravljanje nama dalo? Jel to komunisticka cast? Licemeri i divljaci, eto sta su bili ti titini podrepci.
Preporuke:
12
5
30 sreda, 26 jun 2013 17:54
Reddy
E, pa, znaš ako ti je ovo pismeni sastav za konkurs na temu Sastavljanja zbirke priča za osnovce u slučaju da se nađeš na ulici bez kinte i bez posla vredi ti. Čitaćete klinci. Ali samo do četvrtog! Posle toga, ne igraj se sudbinom! jer za osmogodišnjake nisi. Oni znaju da je šala zbilja a zbilja šala. Pocepaćete ko vepar kukuruz. Ne što vole Tita već što ne veruju svakoj budali.
Preporuke:
7
15
31 sreda, 26 jun 2013 18:09
Drago
Nasledje@
aha, znaci kada komunisti i nekomunisti prozivaju cetnike cetnicima, onda je to lose, a kad cetnica prozivaju nekomuniste komunjarama, komuncima, komunistima, itd. onda je to dobro?!
Ja nisam ovde primetio NEkomuniste, vec samo ANTIkomuniste.
Razlika izmedju NEkomuniste i ANTIkomuniste je sto NEkomunistima komunizam nije za sve kriv, a ANTIkomunistima jeste.
NEkomunisti nije svako ko se ne slaze sa njim komunista, ali ANTIkomunisti jeste.

Evo primera kako ANTIkomunista govori, a kako NEkomuniste NE govori....

"Samo ostrašćeno ideološko oko izoštreno na partijskim sastancima može ovako da rezonuje."

I ti imas ideoloski ostrasceno oko, ali ideologije Ravne gore i ZBOR-a, jer si ignorisao da sam napisao da sam antifasista, a nisam napisao da sam komunista.
To si ignorisao ANTIkomunisto.

Sto znaci da su za tebe SVI antifasisti komunisti.
Ko je ovde sad ideoloski ostrascen ANTIkomunisto?
Preporuke:
6
14
32 sreda, 26 jun 2013 18:18
Drago
nakit@

"haha....ovi udbaški provokatori danas su ti komunisti poznati kao "demokrate" itd.

Evo ga primer kako antikomunista-fasista izvrce stvar da bi onaj drugi ispao los.

Drago
nakit@

"pa izgleda da na osnovu nekih njihovih komunističkih "zakona". Tako su posle rata i konfiskovali vrednu imovinu,ubijali zbog nje"

...
Razlog sto seljaci nisu davali zemlju, nema veze sa "ugledom" komunista, vec nivoa zatucanosti zatucanosti seljaka"Namerno se ne ubacuje ceo text, vec se sece, mesaju reci, i ubacuje tako da prava istina sakrije, a ostane samo ono sto odgovara antikomunistima.
Cestitam ti nakit@, tvoj Gebels (takodje veliki antikomunista)bi bio ponosan na tebe, jer on je upravo izmislio ovu plitku propagandu koju ti koristis protiv mene.

Neka citaoci procitaju (barem oni ideoloski neostrasceni) ceo moj text na tu temu, pa nek' uporede sa nakitovim@, pa videti kako nakit@ daje lep primer kako se sprovodi antikomunisticka-fasisticka propaganda.
Preporuke:
4
12
33 sreda, 26 jun 2013 18:18
Krediti
Dragi prijatelju,
Verovatno ste mlad covek, jer da niste, drugacije bi pisali?
Jasno je iz Vaseg kratkog i ostrascenog teksta da NEMATE POJMA kako se zivelo u "Titovo vreme":sacekate platu pa idete s porodicom na more i letovanje! Autom,obil ste na "kredu" uzimali uz licnu kartu.


Zarađivali ste trotinet a kupovali fiću - to je valjda ekonomija Titovog vremena. A zbog takve genijalne ekonomije (ne ponovila se) upitno je do kada ćete primati penziju (koja je verovatno daleko viša nego što je realna produktivnost rada koja je stvarala). ja nisam od onih koji samo kritikuju dotično poredak ali braniti ga takvim kvaziargumentima je neozbiljno - pun čanak koji do pola plaćaju stranci ne može da bude apologija jednog režima. Ko poteže za ovakvim argumentima pokazuje koliko su mu uska gledišta i da ceo svet posmatra iz vlastitog tanjira.
Preporuke:
13
7
34 sreda, 26 jun 2013 18:19
thinking maize@ onako, usput, o koječemu..., JOPET o CRVENOM GOLEMU
Čuj, pa sastavljao MATURSKE RADOVE iz književnosti za pare! I to još pre 15-tak godina! Detetova majka kaže NASLOV TEME, ja sastavim i to U DVE VARIJANTE! Naravno, deci davao POPUST i to VELIKI! I dobili PET (5) za maturski sastav! Još čuvam rukopise. Sastavio ih u autobusu između Zemuna (tamo sam nekad radio) i Voždovca! Jednom rečju, piso levom rukom. Za tebe i DRUGA "Draga" je bio dovoljan NOKAT mog malog NOŽNOG prsta! Toliko "vredite"! Inače u gramatike& matematike se ne mešam! Uzgred, kad si tako blagoglagoljiv, a što ne pomogneš drugarci Jovanki, po KLASNOM OSNOVU!? Ja NEMAM, ja sam SIROMAŠNI SRPSKI NAUČNIK! Inače, u utorak 02.07. 2013. izlazimo na naš sindikalni protest od 11 h na Trgu Nikole Pašića (bivši Trg Marksa i Engelsa, da se ne zagubiš)! Dođi da nas podržiš! Ti se bar u proteste razumeš!
Preporuke:
11
6
35 sreda, 26 jun 2013 18:22
Antikomunizam
Razlika izmedju NEkomuniste i ANTIkomuniste je sto NEkomunistima komunizam nije za sve kriv, a ANTIkomunistima jeste.


Naivno je reći da je komunizam za sve kriv, ali je takođe potpuno beznadežno govoriti kako je za mnogo šta i zaslužan. Treba pošteno na terazije staviti i dostignuća i promašaje pa videti koja strana preteže. U srpskom (i šire jugoslovenskom slučaju) na tas bi se morala staviti promašena ekonomska i nacionalna politika, spoljna politika koja je bila oportunistička i besperspektivna (plesalo se sa crncima ali su zato pogoršavani odnosi sa ozbiljnim igračima koji su mogli da odlučuju o sudbini zemlje kada se konstelacija međunarodnih odnosa promeni što se zapravo i desilo), politička represija i brojni zločini (počev od ubijanja ratnih zarobljenika po okončavanju ratnih dejstava, pa obračuni sa umišljenim neprijateljima širom Jugoslavije, pa zločini prema samim komunistima i nebrojano slučajeva tihe represije na svim nivoima).
Preporuke:
8
6
36 sreda, 26 jun 2013 18:25
Drago
etikete@
Ko lepi etikete ovde? Koliko vidim, antikomunisti odmah, one koji se ne slazu sa njihovom bolesniom ideologijom, lepe etiketu izdajnika i komuniste.

Ja nisam nikog oznacio fasistom ko sam to nije priznao da jeste. A sta je antikomunista, ako ne fasista, koji pljuje po komunizmu, a iznalazi izgovore za fasiste Ljotica i Nedica?
Posto nisam primetio da je i jedan antikomunista (ukljucujuci i tebe) popljuvao ovde Nedica ili Ljotica, i iskrenom mrznjom (kao prema komunizmu) napao i fasizam.

"samo da ne bi makar na trenutak priznali izopačenosti, zločine i nepočinstva režima koji im deluje ideološki blizak"

To jos bolje pasuje antikomunistima, jer oni nikako da priznaju zlocine i nepocivstva Nedica i Ljotica....a tu spadas i ti etiketo@, jer u ceo svoj text nisi popljuvao fasiste, vec samo komuniste.

Pametnom dosta, ali antikomunistima ne.
Preporuke:
6
11
37 sreda, 26 jun 2013 18:27
Antifašizam i komunizam
Sto znaci da su za tebe SVI antifasisti komunisti.
Ko je ovde sad ideoloski ostrascen ANTIkomunisto?


Antifašisti nikako nisu samo komunisti. Ne treba smetnuti s uma da su komunisti itekako znali da očijukaju sa nacistima kada je to bilo politički oportuno (i na svetskom i na jugoslovenskom nivou). Antifašisti su pre svega demokrati iz zapadnih zemalja pa onda i u Jugoslaviji različiti demokratski i rojalistički političari. Tako da Ravna gora sa ZBOR-om nema mnogo veze. Ko povezuje ova dva pojma, ne oslanjajući se ni na kakav dokaz, rezonuje kao da je sve znanje sveta pokupio sa partijskih sastanaka bez obzira da li je zaista na njima boravio ili ne. Istorijski gledano pripadnost komunističkom pokretu nije nužno značilo i antifašističko opredeljenje niti je antifašistiko opredeljenje značilo da je neko blizak komunistima - često nije bilo tako. Pojmovna zbrka nasleđena iz vremena kompartijske političke misli se jako teško otklanja.
Preporuke:
11
4
38 sreda, 26 jun 2013 18:42
Drago1
Srba kanadjanin@

"Upravo tvoj deda i njegovi saveznici su ubijali Jevreje.

Evo ga primer psihicke slike antikomuniste, koji osetio tvrdo,a nemajuci argumente, krece da vredja i poistovecuje komunizam i fasizam.
Prilicno jadno.

Nisam primetio da si nesto lose rekao za Nedica, ali si procitao da ja jesam, pa si krenuo sa Pavlovljevim uslovljenim sindromom zombilitisa da ponavljas "komunjare" komunjare".
Zombilitis i antikomunizma su ista boljka.
Razlika je samo u tome sto zombiji kazu "mozak, mozak", a fasisti "komunjara, komunjara", mada isti mrtvacki izgled, i nedostatak mozga, i kod zombija i kod antikomunista

"I pravedno je da su ga zaklali."

Znaci podrzavas cetnmicko klanje ljudi koji nisu hteli da saradjuju sa nacistima?
Drago mi je da si priznao sta si.

"Nadam se da su ga i mucili pre toga"

Da te razocaram, nisu ga mucili. Nije on bio seoska snasa da dozvoli da ga gomila ofucanih bradonja zivog uhvati.
Preporuke:
6
25
39 sreda, 26 jun 2013 18:55
Drago 2
srba kanadjanin@

"Kini nema ni crno ispod tvog vampirskog nokta od komunizma."

Znaci Kina, na cijoj su vlasti KOMUNISTICKA partija, i koja ima VISE clanova komunisticke partije, nego Srbija stanovnika (pretpostavljam), nije komunisticka?!....hahahahahahha

Eto je ta antikomunisticka "logika".

Kada um ne vidi ono sto jeste (da je Kina komunisticka), vec ono sto nije (da Kina nije komunisticka), to je siguran znak nekog poremecaja...to je, takodje, siguran znak i antikomunizma.
Preporuke:
7
31
40 sreda, 26 jun 2013 19:10
Drago
srba kanadjanin@

A ti, antikomunisticki zombiju, ne/imas obraza mene da prozivas nesto? prodajes pricu o antikomunizmu, a otisao si u komunjarsku Kinu da se ogrebes za pare. Je l' im to i u lice pricas da si antikomunista, dok se rukujes sa njima, ili cutis k'o tetka i samo se smeskas?
Rekao bih "sram te bilo", ali ti si antikomunista-fasista, pa ni ne znas sta je sram.

Mene bi, kao antifasstu, bilo sramota da odem u nacisticku Nemacku da zaradjujem pare, i odatle govorio kako oni nisu nacisti.

Ja to nikada ne bih uradio, jer uraditi tako nesto je jajarski.

A sto se tice komunizma, ja nisam komunista. Znas zasto? Zato sto ja nisam aljkav i lenj kao komunisti, jer samo komunisticka aljkavost i lenjoj cupa korov povrsinski i dovela do toga da je korov ponovo nikao(deca fasista ostala ziva i svoj antikomunizam preneli na svoju decu)
Preporuke:
4
33
41 sreda, 26 jun 2013 19:12
nakit & pune šume partizana
Drago

...
Neka citaoci procitaju (barem oni ideoloski neostrasceni) ceo moj text na tu temu, pa nek' uporede sa nakitovim@, pa videti kako nakit@ daje lep primer kako se sprovodi antikomunisticka-fasisticka propaganda.


ovaj Dragec misli da su ovo neke (njemu srećne) 50-te godine, pa da može ovde da izigrava komesara (koji su se "u sve razumeli).

One što su imali znanje su naravno neki većinom pobili.

isti sistem kao i kad je genocidno-pljačkaški Rim pokorio Galio. Najpre je pobio Druide (uništio znanje).

međutim, malo morgen će mu proći ova jeftino montipajtonovsko-udbaški trikovi.

ovde je većina odmah detektuje takvu priču.
Preporuke:
17
7
42 sreda, 26 jun 2013 19:17
Ernan Kortes
G. Reddy, rekoh ja da ste Vi pesnički nastrojeni, i evo mi potvrde; "Vita jela zelen bor, tražim brzi odgovor". Odlično!
E, a sad požurite i odgovorite mi koliko je doušnika Gestapoa bili patrijahalno-pravoslavnog obrazovanja? Dodoše, povukli ste se malo i rekli da se radi o velikom broju Beograđana, ali ipak, odgovorite nam do kraja. Ne držite nas u neznanju, Vi koji poznajte logiku, filozofiju, nacionalizam, socijalizam, komunizam, demokratiju i organizaciju partija, ekonomiju, engleske salone, istoriju Balkana i Evrope, farmakologiju, psiho-patologiju Srba, naravno poeziju, i ko zna kojom mudrošću će te nas još iznenaditi.
I još nešto; dajte nam dokaze da je Gastapo tražio od građana Beograda da prestanu da cinkare, znate onako naučno, kako samo Vi možete; ko, kada, gde, zbog čega... Budite drug i iskreni komunista, i otkrijte nam te dokaze koje ste samo Vi videli, i niko drugi na svetu.
Vita jela zelen bor, tražim brzi odgovor (Reddy dixit!)
Preporuke:
14
9
43 sreda, 26 jun 2013 19:26
Dzek London za krediti
Sad sa ovim sto zaradjujes ne mozes da kupois ni trotinet!
Dzek London
Preporuke:
8
5
44 sreda, 26 jun 2013 19:40
nakit & pune šume partizana
verovatno je "zasluga" "KREDIT" i sliččnih komesara, da Srbija plaća najveće kamate na zajam, u Evropi.

konačno su vas i ovi uveli u Evropu. Bolja i negativna strana, nego nikaka.

to je izgleda logika takvih.
Preporuke:
4
5
45 sreda, 26 jun 2013 19:42
Reddy
@Ernan Kortes

Pošto ne uvažavate materijalističku filosofiju/marksizam/ teško vam je ponuditi dokaze koji bi podrazumevali dokumentovan dokaz. Otuda insistirate na protivrečnom odgovoru čime sami sebi otežavate situaciju. Tek kada raskrstite sa takvom problematikom bićete i odgovarajuće usluženi. Sotle se snalazite u vlastitim, idealističkim koordinatama. Čitajte Tinkeringa, on će vam u tome biti dobar savetnik.
Preporuke:
6
17
46 sreda, 26 jun 2013 19:44
Odbrana i poslednji dani
Tranzicione bitange antikomunistički nastrojene navalili su da seku srpske šume ne bi li zaradili koji dinar i onemogućili povratak komunizma u Srbiju. Ali su se ovi brzo snašli, organizovali se i ugnezdili na NSPM odakle se, zaslepljeni mržnjom, javljaju vodeći rat protiv srpskog nacionalizma. Problem sa njima je što su dogmate i ideologizovani i ne vide dalje od teoretskih osnova marksizma. O primitivizmu ovih crvenokožaca najbolje govori moja rasprava sa crvenim mandarinom. S kojim su pravom te persone privatizovale antifašizam? Podsećaju na današnje Hrvate i Muslimane. Smešna je njihova jugonostalgija. S kim će praviti novu Jugoslaviju? "Bratski" narodi bivše bratstvojednistvene zajednice grade svoje države i nisu baš bolećivi na njihove suze.
Preporuke:
6
10
47 sreda, 26 jun 2013 20:15
Odbrana i poslednji dani
Da je teorija jedno, a praksa nešto sasvim drugo, najbolje pokazuje sve ono što se događalo sa tom bratstvojedinstvenom zajednicom. Dragi jugonostalgičari, za propast te države nije kriv srpski nacionalizam, nego sistemske greške, a jedna od njih je, recimo, omasovljenje partije, što Mao u Kini nije učinio. U partiju su primljene i ustaše i četnici, koji sa marksizmom i nisu imali puno veze. Posle su primani karijeristi, uvlakači, koji su se krili iza Titove slike, a o marksizmu znali toliko da je bauk koji kruži Evropom. I takvi su postajali članovi lokalnih Komiteta i najužih rukovodstava. Takvih je bilo i u samom vrhu države. S tim u vezi i ovi Dinićevi prilozi o Jovanki Broz, koji ukazuju na unutarkomunistički obračun, borbu za vlast i Titovo nasleđe. To je suština. Ovo nema nikakve veze ni sa srpskim nacionalizmom, ni Dražom, što neki komentatori, iz ko zna kojih razloga, potenciraju. Nego ima veze sa crvenim Kurtom i Murtom, koji su dugo godina jahali Srbijom.
Preporuke:
11
4
48 sreda, 26 jun 2013 20:21
Drago
"Čuj, pa sastavljao MATURSKE RADOVE iz književnosti za pare!"

Nije ni cudo sto nam je skolstvo propalo, a omladina zatucana, cim su takvi kvazi-intelektualci kao kukuruz@ pisali im radove.

"Jopet"...evo ga primer antikomunisticke "pismenosti"

Primecujemo kako kukuruz@ uopste ne obraca direktno, vec nekom trecem licu. To je zato jer kukurz@ pati od "komplexa vise vrednosti".
Taj komplex proizilazi iz komplexsa "nize vrednosti", jer on svojom arogancijom pokusava da sakrije da je u stvari jedno veliko NISTA.
Kako je kukuruz@ NISTA?
kukuruz@ je par puta pokusao da "pametuje" svojim kvazi-intelektualizmom, ali je popio par disciplinski od mene, posebno od Robespjera@, i ukapirao da svojim antikomunizmom kvazi-intelektualizmom nema sta da trazi. Tako da mu vise ne pada napamet da "pametuje", pa sad samo, kmeci, vredja, ponizava i tako pokusava antikomunistickim-plitkomozgicima da pokaze je pametniji nego sto u stvari jeste.
Preporuke:
4
16
49 sreda, 26 jun 2013 20:22
Stanić Milan
Stanić M. - gosp."smešni"
Verujte mi gosp."smešni" na reč, meni, 1977.g.kad smo bili upoznati sa tom informacijom nije bilo ni malo smešno,a bogami ni mojim kolegama.Zbignjev Bžežinski je to javno publikovao u Davosu na ekonomskom forumu u obliku informacije,a sam originalni plan imao je 11 tačaka.To je vreme kada hladni rat dobiva na ubrzanju,čitav socijalistički lager je u krizi zbog blokade naučnog teorijskog uma, jer se nije znalo- kako dalje.Slažem se , da monolitna društva ne pucaju tako lako,međutim niko nije izračunao koliko je Zapad uložio stotina milijardi dolara da oslabi socijalistički svetski poredak različitim metodama delovanja,tzv.strategijom posrednog nastupanja.14 godina kasnije SFRJ se raspada(istina najviše) radi sopstvenih slabosti, međutim ključnu ulogu u njenom nestanku izvana imaju Vatikan, Nemačka i SAD.A,Vi se i dalje smejte.Uostalom, to godi zdravlju.
Preporuke:
15
5
50 sreda, 26 jun 2013 20:28
Ernan Kortes
G. Reddy, marksizam je ozbilja stvar da bi služio vrdalamama da neargumentovano blate ljude i narode. I uglavnom otkriva lažne stavove pojedinaca koji bi radi ličnog i trenutnog uspeha bilo koje vrste (gde je materijalni sekundaran u odnosu na psiho-patološki), prodali ne samo svoju komunističku partiju, nego i majku rođenu. Pa, znate valjda ono o mangupima u našim redovima.
Dobro, nećete da iskoristite priliku koju Vam već dva dana pružam, i da priznate da Vas je poneo autošovinizam, koji je toliko materijalnog dobra doneo današnjim cinkarošima Srbije, Srba i srpskog mentaliteta. Kod mene više nemate nikakvog intelektualnog kredita, mene Srbina koji je svet prošao bez stida što je to, Srbin, pripadnik velikog i hrabrog naroda, neviđeno tolerantnog prema onima koji to ničim ne zaslužuju. Što Vi nemate tako nečim da se pohvalite, nisu krivi ni marksizam ni srpski nacionalizam. Naprotiv!
Preporuke:
10
6
51 sreda, 26 jun 2013 20:32
nakit & pune šume partizana
sreda, 26 jun 2013 19:44
Odbrana i poslednji dani
Tranzicione bitange antikomunistički nastrojene navalili su da seku srpske šume ne bi li zaradili koji dinar i onemogućili povratak komunizma u Srbiju. Ali su se ovi brzo snašli, organizovali se i ugnezdili na NSPM odakle se, zaslepljeni mržnjom, javljaju vodeći rat protiv srpskog nacionalizma.


nekoliko tiipično udbaški konfuzan komentar, uperen u suštini protiv "velikosrpskih šovinista".

nego, bolje vi objasnite zašto se Srbiji plćaju najviše kamate u Evropi. Mislim više čak nego u Iraku, gde je dalko veći rizik !!!

vaše skretanje pažnje itd., je inače tragikomično.

Nadležnima ne smetaju najskuplje kamate
S. M. | 26. jun 2013. 08:17

U Srbiji kamate na kratkoročne kredite i dalje su ubedljivo najskuplje u Evropi, a nadležni ne preduzimaju nikakve mere. Bankari velike marže pravdaju nesigurnošću tržišta
Preporuke:
6
5
52 sreda, 26 jun 2013 21:03
Odbrana i poslednji dani
nego, bolje vi objasnite zašto se Srbiji plćaju najviše kamate u Evropi. Mislim više čak nego u Iraku, gde je dalko veći rizik !!!


Dobićete odgovor koji sigurno priželjkujete. Dakle, pitajte to Jevreje, a ne mene. Oni drže banke.

Nadležnima ne smetaju najskuplje kamate

Valjda zato što ne dižu kredite. S nadležnim nemam ništa zajedničko ni po kojem pitanju. I kakve veze imaju krediti sa ovom temom. Ko ovde skreće pažnju?

nekoliko tiipično udbaški konfuzan komentar, uperen u suštini protiv "velikosrpskih šovinista".

Konfuzan je za onog ko deli ljude na antikomuniste i komuniste, na četnike i partizane.
Preporuke:
3
5
53 sreda, 26 jun 2013 21:07
thinking maize@ kako su pioniri "Reddy" i "Drago" poodrasli, ali I DALjE ostali verni drugu Titi!
-"Reddy": "Drago" imaš li nešto novca, treba da uplatim SBB...
-"Drago": Otkad ti gledaš kablovsku? Mislio sam da si "pelcovan" od tih malograđanskih...
-"Reddy": Ma, jok treba da uplatim za internet, jeftinije mi je ovako nego da se grebem po internet kafeima naših SIMPATIZERA!? Mnogo su se NAŠI bacili u PRIVATAN BIZNIS, izdaju KLINCIMA internet, a kafa im SKUUUPAAA!
-"Drago": Što piješ kafu?
-"Reddy": Kažu MORA SE! Nego, gore je bilo kad sam radio kod Bajatovića na njegovoj TV "Most", mislio sam NAŠ ČOVEK, ali JOK! Da mi da uređujem "NOĆNI PROGRAM", mislio sam sad ću da se razmašem, kao kod Buce Pavlovića (nemoj da pričaš nikome, JA SAM NAPISAO "Vojka i Savleta", ali LIČNO mi je Sloba OPROSTIO!), a ovamo... radim na HOT SHOW, Sanja Tigrica i Keti Barakuda,..., uh GROZNO JE BILO!
-"Drago": Kako grozno, zar nisi raskrstio sa LAŽNIM MORALOM!? Gledaj na te cure kao na MODERNE Davorjanke...
-"Reddy": Jes, vraga! Kad se onako čepi, uhhh! Bolje je ovako! Nego, jel imaš kintu za SBB!?
Preporuke:
12
9
54 sreda, 26 jun 2013 21:12
...
Da li je gospođa na kraju vredna"žaljenja"?
Svakako ne.
Ovo su samo staračka naklapanja koja očito dižu tiraž.
Da nije gospoja možda bila disident?
Da nije možda sa gospodinom Manetom pokušala državni udar,ne bi li popravila položaj srpskog naroda u Jugoslaviji?
Ma ne.
Može biti samo, da je u borbi za dominaciju izgubila od Titovog okruženja.
Pa ionako je po zadatku udata za vođu.
Kakvo poniženje.
Svi mi žalimo za mladošću.
To je,što Kami reče"bolest za koju leka nema",ali šta sad?
Uostalom,drugarica je bila razvedena,pa treba biti realan.
Ona je jedna,možda važnija,žena u Titovom(ko god to bio)životu.
Bolje da je njoj posvetio više pažnje nego nama.
Preporuke:
14
10
55 sreda, 26 jun 2013 21:24
Drago
nakit i pune sume partizana@

"ovaj Dragec misli da su ovo neke (njemu srećne) 50-te godine, pa da može ovde da izigrava komesara

Ja ne izigravam komesara iz 50ih, vec pokusavam da skrenem paznju, na tvoje jeftine fasisticke trikove, jer si verovatno umislio da si Nedicev zandar iz doba okupacije.

Osetio si tvrdo, pa pokusava opet da skrenes paznju. Hajde "junacini", sto nisi odgovorio zasto si skracivao text i samo kopirao ono sto ti odgovara, a ne sve.

"One što su imali znanje su naravno neki većinom pobili."

To se slazam. Intelektualci su sve pobili Nedicevci po raznim Sajmistima, a samo antikomunisticki kvazi-intelektualci ostali u zivotu.

"međutim, malo morgen će mu proći ova jeftino montipajtonovsko-udbaški trikovi.
ovde je većina odmah detektuje takvu priču."

hahahaha, da bas si "pametan". Tvoj brzopleti odgovor na komentar odbrane i poslednji dani@ dovoljno govori o tvojoj...." detekcionoj pameti".
Preporuke:
7
8
56 sreda, 26 jun 2013 21:29
el latinjo
meni se najvise dopada crveni nevaspitanko. on ce da ogadi marksizam i zadnjem idealisti. to je lepo nagovestio kukuruzovic, a meni se mota po glavi danima, ali sam bio sprecen sahranom da to javno kazem. njegov robusni mentalitet podseca na mentalitet onih koji su 45.g. cistili stanove i kuce od antinarodnih elemenata. i onda se Jovanka nesto cudi i zapomaze.
Preporuke:
14
4
57 sreda, 26 jun 2013 21:30
Drago
antifasizam i komunizam@

"Antifašisti nikako nisu samo komunisti"

Slazem se. Ali zanimljivo da ne primetiste da antikomunisti sve antifasiste smatraju komunistima.
Vrlo zanimljivo.

"Ne treba smetnuti s uma da su komunisti itekako znali da očijukaju sa nacistima kada je to bilo politički oportuno (i na svetskom i na jugoslovenskom nivou)"

Jeste, ali ste takodje "zaboravili" da pomenete da su i srpski antikomunisti daleko vise saradjivali sa nacistima 41-44.
Jos zanimljivije.

"Antifašisti su pre svega demokrati iz zapadnih zemalja pa onda i u Jugoslaviji različiti demokratski i rojalistički političari."

I evo ga tipicno antikomunisticko mesanje baba i zaba.
SVE demokratske zemlje zapada su bile pronacisticki orjentisane, jer su se nadali da ce nacisti pokoriti komunisticki SSSR, ai posle rta su se borili protiv Nemacke, ane nacizma, jer su ih Pacovskim kanalima posle dosta spasili.
To ne pomenuste.
Preporuke:
6
11
58 sreda, 26 jun 2013 21:47
Drago
antifasizam i komunizam@

"u Jugoslaviji različiti demokratski i rojalistički političari."

Nedic i Ljotic su obojica bili rojalisticki politicari koji su demokratskim putem dosli na vlast.
Toliko o tome.

"Tako da Ravna gora sa ZBOR-om nema mnogo veze. Ko povezuje ova dva pojma, ne oslanjajući se ni na kakav dokaz, rezonuje kao da je sve znanje sveta pokupio sa partijskih sastanaka bez obzira da li je zaista na njima boravio ili ne"

To nije sa partijskih sastanaka, vec odavde iz NSPM, gde se Ravnogorci i Ljoticevci sasvim lepo slazu i ne napadaju jedni druge, vec samo one koji nesto kazu protiv fasizma.

"niti je antifašistiko opredeljenje značilo da je neko blizak komunistima - često nije bilo tako."

Ja to po vama Ravnogorcima, koji optuzujete za komunizam svakog ko nesto kaze lose o fasizmu.
A i ti se vidim nisi pretrgao napadajuci fasiste, vec ceo text napadas komuniste, veliki broj Nedicevaca i Ljoticevaca ovde ne diras.
Toliko o tvom i Ravnogorskom "antifasizmu".
Preporuke:
3
11
59 sreda, 26 jun 2013 22:02
Drago
Kortez@

"E, a sad požurite i odgovorite mi koliko je doušnika Gestapoa bili patrijahalno-pravoslavnog obrazovanja?"

Evo nam ga antikomunista Kortez@ (kako prikladno ime za antikomunistu) da postavlja pitanja.....hehehehe
Evo ja cu da odgovorim...Nedicevci Ljoticevci nisu to mogli postati ako su bili muslimani ili katolici, vec samo ako patrijarhalno-pravoslavnog obrazovanja.
Eto odgovor na to pitanje.
Ja sam dokazao da su cinkare bile pravoslavni Srbi, a vi ne mozete da su bili neki drugi.

"I još nešto; dajte nam dokaze da je Gastapo tražio od građana Beograda da prestanu da cinkare, znate onako naučno, kako samo Vi možete; ko, kada, gde, zbog čega"

Naravno, dokaze cete dobiti cim vi lepo dokazete da su SVI stanovnici MAribora bili nacisti.

"Budite drug i iskreni komunista, i otkrijte nam te dokaze koje ste samo Vi videli, i niko drugi na svetu."

Budite i vi gospodin i iskreni antikomunista, pa nam otkrijte te dokaze koje ste samo vi videli i niko drugi na svetu.
Preporuke:
4
14
60 sreda, 26 jun 2013 22:09
Drago
odbrana i poslednji dani@

bla, bla, i dalje antikomunisticko bla...e, evo ga.

"S kojim su pravom te persone privatizovale antifašizam"

Niko ovde nije "privatizovao antifasizam", vi antikomunisti ste ga dzabe dali, jer optuzujete da je komunista svako ko nesto kaze protiv fasizma.
A i od tolikog texta, ne primetih nigde da si rekao da su "primitivni crnokozci"(jer je crno boja fasizma), vec samo neke crvene pominjes.

"Smešna je njihova jugonostalgija."

Cija jugonostalgija? Ja nisam jugonostalgican.

"S kim će praviti novu Jugoslaviju?"

Nemam pojma, ja je ne bih pravio.

"Bratski" narodi bivše bratstvojednistvene zajednice grade svoje države i nisu baš bolećivi na njihove suze."

Opa, vidimo li mi ovde izadaju, jer vidim velicanje drzave Hrvata i Muslimana.
A i jake im drzave bas, kao i ova nasa, ne znas gde su granice vise.
hahahahaha
Preporuke:
4
15
61 sreda, 26 jun 2013 22:42
Mirko i Marko
sreda, 26 jun 2013 21:24
Drago
nakit i pune sume partizana@

"ovaj Dragec misli da su ovo neke (njemu srećne) 50-te godine, pa da može ovde da izigrava komesara

Ja ne izigravam komesara iz 50ih, vec pokusavam da skrenem paznju, na tvoje jeftine fasisticke trikove, jer si verovatno umislio da si Nedicev zandar iz doba okupacije.


ajde, prestani da floduješ.

Nije mi međutim jasno kako ti dopuštaju toliko udbaško-provokatorsko-montipajtonovskih poruka.

ps. Mirko&Marko je bio titoistički plagijat,originalno četničke koncepcije&ideje
Preporuke:
6
6
62 četvrtak, 27 jun 2013 00:10
Bob
Nadam se da ova tema ima bar 2896 nastavaka. Šta drugo imam bolje da radim nego...
Preporuke:
7
2
63 četvrtak, 27 jun 2013 09:38
Mirko & Slavko
"Pre skoro 20 godina zvao me autor stripa ''Mirko i Slavko''. Zapamtio sam mu samo ime: Desimir. I čini mi se da je zvao iz Leskovca.
Rekao mi je da je on tokom rata u stvari bio četnik"


http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?p=233239#233239

----------

udbaškom provokatoru je mislim jedan od zadataka, da skreće temu, razvodnjava,...

ima nekih komentara koji im ne odgovaraju. npr.o Žutim osama i Zvorniku, sinu oficira KOS-a, itd.
Preporuke:
3
1
64 četvrtak, 27 jun 2013 09:47
Staljin
Drago
peca@
"zašto ova gospoda komunisti,"

Ne znaci da si komunista ako si protiv fasizma, ali za vas antikomuniste komunizam i antifasizam je jedno te isto.

Pa i za tebe je fasizam i antikomunizam isto.Dakle odluci se jesi li komunista ili si demokrata antifasistaA? hvalis komuniste,ali ipak nisi komunista jer to je onako mozda zaostalo,modernije je biti levicar,antifasista,evrosocijalista,anarhista i sta znam kakva sve skretanja i izmisljotine nije burzoazija izmislila od levog pokreta toliko ga deformisuci da danas nema ama bas nikakvih razlika izmedju levicara,umerenih desnicara,demokrata
Preporuke:
4
0
65 četvrtak, 27 jun 2013 09:53
Staljin
KPJ ozbinjno posrće na 5.Kongresu KPJ,kad je od Staljina trebalo braniti 4 čoveka(Tita, Kardelja,Rankovića i Đilasa),a ne kompartiju kao celinu.Formiranje gulaga od kojih je najpoznatiji Goli otok,boreći se protiv dosadašnjih drugova "staljinističkim antistanjinizmom" kompartija je bila urušena do te mere da nikakvi daljni kongresi i konferencije nisu mogli sakriti ružnu stranu "Janusovog lica."

Bas tako druze Stanicu cim je 1948 godine Tito naceo jedinstveni komunisticki front,zabio noz u ledja Staljinu,dobio kredite od USA,a kasnije i aranzamane od MMF i umesto istoka priklonio se u stvari zapadu,a to nazvao nekakvom neutralnom politikom sve je krenuilo nizbrdo.Ko se za zapadnim imperijalistima u kolo hvata taj nastrada.Da smo ostali pod jedinstvenim frontom sa SSSR,JNA bi imala bolje naoruzanje,zemlja bi manje vise isto bila izgradjena,srpski faktor kao najveci narod bi preovladao,a ne zapadni secesionisti
Preporuke:
6
1
66 četvrtak, 27 jun 2013 10:10
Staljin
Drago

Drago:I ti imas ideoloski ostrasceno oko, ali ideologije Ravne gore i ZBOR-a, jer si ignorisao da sam

Ideologija Ravne Gore i Zbora nemaju veze jedno sa drugom.Zbor je imao klasicnu fasisticku ideologiju naravno prilagodjenu srbima kao klero fasizam,a ideologija ravne gore nije ni postojala,njihova ideologija je bila ocuvanje pozicija i povratak kralja petra,a da je draza pobedio Yu bi isla sa ostalim "demokratskim" drzavama u Nato,pa u Eu pa sve po parade pedera i propasti kao Grcka.Kretali bi se otprilike putem kao Grcka.Tito nas je barem koliko toliko 40 godina malo izolovao te pocasti koja se zove demokratski zapad.Uzgred Tito je 44 amnestirao cetnike,nedicevce,muslimansku miliciju,ali Ljoticevce i ustase nikada,njih se ubijalo cim ih vidis,upravo zato jer su to bili ideoloski fasisticki pokreti i otvoreni saradnici okupatora.I lakse malo sa tim terminima vidim da bas nisi upucen.Sve trpas u isti kos,neki stavovi su ti o.k,ali malo vise bi trebao da procitas i istoriju
Preporuke:
6
3
67 četvrtak, 27 jun 2013 10:18
Staljin
Antifasizam i komunizam
Antifašisti nikako nisu samo komunisti. Ne treba smetnuti s uma da su komunisti itekako znali da očijukaju sa nacistima kada je to bilo politički oportuno (i na svetskom i na jugoslovenskom nivou)

Verovatno si mislio na pakt ribentrop-molotov.To je bio genijalan potez Staljina jer je kupio vreme,ojacao vojsku,izmestio industriju na istok.Na govorima kominterne i Ck Kp SSSR Staljin je rekao da je sukob komunizma i fasizma neminovan i da ce se desiti kad tad.takodje paktom molotov-ribentrop Staljin je ubio 2 muve jednim udarcemm jer se zapadna burzoazija mlatila 2 godine medjusobno.Stalinovu ponudu o saradnji Cercil i Englesi odbijaju jos sredinom 30 tih.Takodje ni tim tkzv zapadnim demokratama nije smetalo da uzmu nacisticke naucnike i da kriju mnoge naciste po Americi sto u SSSR nije bilo moguce.Vec sam ponovio da su dananji vlastodrsci fasisti samo sto nas ubijaju na podmukliji nacin,a nije iskljuceno da pocnu i da nas streljaju ako se zarati
Preporuke:
6
3
68 četvrtak, 27 jun 2013 10:31
Staljin
Stanić Milan
Stanić M. - gosp."smešni"
Verujte mi gosp."smešni" na reč, meni, 1977.g.kad smo bili upoznati sa tom informacijom nije bilo ni malo smešno,a bogami ni mojim kolegama.Zbignjev Bžežinski je to javno publikovao u Davosu na ekonomskom forumu u obliku informacije,a sam originalni plan imao je 11 tačaka.

A sto nista niste preduzeli?Sto se niste vratili u jedninstven komunisticki front,nego i dalje sedenje na 2 stolice sto nas je skupo kostalo.Uzgred tada 1977 i Kpj i Kp sssr nesto manje su bili izbuseni pro zapadnom petom kolonom,kao i deo javnosti,profesori,umetnici..itd.Posebno su bile izbusene Kp cehoslovacke i Kp poljske kao i njihova kulturna javnost.Pad pravog real socijalizma prakticno pocinje onda kada su otrovali i uklonili Staljina.Takodje nisu samo parama rusili oni komunizam vec sirim frontom,holivudskim filmovima,farmetkama,rok muzikom,dzidzama bidzama namenjenim za konzumente,zapadnom bofl robom.Odrekao se narod besplatnog lecenja i skolovanja da bi jeo nutelu
Preporuke:
7
2
69 četvrtak, 27 jun 2013 11:40
Stanić Milan
Stanić M. - "Staljin"
Polemika s Vama meni je interesanta upravo iz razloga što a'priori stajete u odbranu Staljina ne gledajući širi kontekst.Nema mesta sumnji da je taj komunistički vođa najzaslužniji za slamanje fašizma kao najveće društvene pošasti u istoriji čovečanstva i da SSSR nije uspeo natčovečanskim naporima da to uradi, Zapad bi sa Hitlerom našao "modus vivendi" oko raspodele svetske moći,a to je druga tema.Zašto je 5. Kongres KPJ vododelnica u komunističkom i radničkom pokretu ex YU?Od 1940. kada je održana 5. Zemaljska konferencija KPJ u Zagrebu, rukovodstvo partije se postepeno odvaja od članstva,vrlo brzo se stavara sloj "crvene buržoazije" o čemu je drug Đilas izuzetno kritičan,partijski kadrovi izašli iz rata zadovoljni su privilegijama i formalnom egzekutivom o čemu dosta kolega veoma kritički piše(exproprijacija),ali nisu dosledni,pa da kažu kako su te predratne gulikože i cincari došli do bogastva(ono nije palo s neba)(nastavlja se)
Preporuke:
2
4
70 četvrtak, 27 jun 2013 11:59
Stanić Milan 2
(nastavak)
Vraćam se Vašem pitanju,zašto?U autobiografskoj memoarskoj knjizi maršal Žukov iznosi podatak, da su zapadni saveznici ostavili jednu grupaciju nemačke vojske pod oružjem snage cca 400.000(mislim oko Hamburga).Prema najnovijim istorijskim podacima Čerčil je nagovarao Trumana da se napadne SSSR još 1945.;međutim nisu mogli dokučiti da li već tada Sovjeti raspolažu sa nuklearnim oružjem.Citiram deo Dalsove doktrine publikovane 1945. u borbi protiv komunizma:
"Posejavši tamo haos,mi će mo neprimetno zameniti njihove vrednosti lažnim vrednostima,nateraćemo ih da tim vrednostima veruju...Iz književnosti i umetnosti postepeno će mo iskoreniti njihovu socijalnu suštinu,umetnicima će mo uništiti želju da se bave prikazivanjem onih procesa koji se odvija u dubini narodnih masa...Podržavaćemo i pomagaćemo tzv. "umetnike" koji će ulivati kult seksa,nasilja,sadizma i izadje,rečju ssvakog nemorala"...itd.itd"A,gde si Ti bio druže Hruščov?-tajac-Tamo gde se Ti sada nalaziš."
Preporuke:
2
4

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner