Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Od „istorijskog Ne“ do istorijskog poraza

Komentari (16) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 21 april 2013 14:07
anonymous
izrasli u senci snažnijih lidera kao druga i treća postava aparatčika oni se u svom političkom životu, ne računajući nekoliko poslednjih godina uzleta, nisu bavili rešavanjem nikakvih političkih problema. Jednom rečju oni manje više pojma nemaju šta zapravo treba da rade. I zato kod naših političara uvek postoji samo jedan ključni problem – korupcija, Kosovo, evrointegracije, inflacija – svest o celini i paralelnom toku više procesa kod njih u potpunosti izostaje.


kako fenomenalno receno, kako je samo dobra ova analiza....meni nikako nije jasno, da tri veoma solidno neuspela politicara donose ovako vazne odluke...mislim, sve u redu, ali, tomislav nikolic da odlucuje o narodu na kosovu i o srpskoj teritoriji, zajedno sa modifikovanim vucicem i bivsim mali sluzbenikom sps-a je vrhunac ludila...zasto smo na toliko niske grane pali....gradjevinski radnik, i dva coveka bez dana radnog staza odlucuju...alo bre, sta se to sa nama desava?!
Preporuke:
47
2
2 nedelja, 21 april 2013 14:13
Vide Daničić
Sve što ovi neodosmanlijski neandertalci učinili u vezi sa Kosmetom jeste nečuvena veleizdaja!

Ali najgore od svega što su oni tu veleizdaju izvršili sa neverovatnom i nepodnošljivom lakoćom, kao da se ne radi o našoj otadžbini, nego o nekakvoj njihovoj prljuši u prćilovici gornjoj, da ne kažem u bajčetini.

Količina političke, nacionalne i ljudske neodgovornosti je nezabeležena u istoriji bilo kog naroda. Oni ne samo što ne primenjuju Ustav, nego ga bagatelišu i pričaju javno da je neprimenjiv i da je lažan, jer Kosmet nije u Srbiji?!

Oni su apsolutni politički diletanti, pored toga što su izdajnici, jer se i izdaja mogla mnogo ovoljnije završiti po državu i naciju da su pregovarači imali barem malo više sposobnosti i odgvornosti.

Tačka 14. briselskog sporazuma o veleizdaji je nafrapantnija: pristanak na EU-integracije tzv. nezavisne Kosove pristanak je na sve međunarodne integracije, jer u EU ne ulaze države koji nisu članice EU.

Amogla se dobiti nezavisnost Srbske...
Preporuke:
34
3
3 nedelja, 21 april 2013 14:30
opet
Živeo podmlađeni Otpor!
I Soroš, naravno.
Preporuke:
19
3
4 nedelja, 21 april 2013 14:59
...
Kako primeti pisac, ovde nije primenjen ni onaj milion puta od strane OKUPATORA ponavljani "princip" : "PRIHVATITI REALNOST", jer REALNOST JE DA NA SEVERU KIM-A DEJSTVUJE ISKLjUČIVO SRPSKA VLAST I ORGANI SRBIJE. Eto kakvi su oni, ta CRNA TROJKA, da su otišli i ispod ovoga.
Jasno je, dakle, da je sve provedeno po dobro razrađenom scenariju NATO fašizma u koji je bila uključena i CRNA TROJKA. Nije slučajno T. Nikolić održao državnički govor u UN o antisrpskom NATO "haškom tribunalu". Taj govor je imao cilj da narod poveruje u Nikolićev "patriotizam i brigu o Srbima" kako bi prihvatio LAŽI o planiranoj PREDAJI KIM, KOJA JE UČINjENA POTPISOM USA EU NATO FAŠISTIČKOG DIKTATA SRBIMA I SRBIJI, koji su oni LAŽNO nazvali "SPORAZUM".
LAŽ NA LAŽ, LAŽ DO LAŽI CRNE TROJKE - NATO NAMESNIKA U SRBIJI.
Preporuke:
31
2
5 nedelja, 21 april 2013 15:12
Dragan Banja Luka
Mislim da je pravo rjesenje da se Srbija odcijepi od Beogr(a)da.
Preporuke:
38
0
6 nedelja, 21 april 2013 15:37
Krivi
nisu Ova Troica već Mi sami. da smo glasali za Koštunicu
Ova Izdaja se ne bi dogodila i mi svi to dobro znamo!
Preporuke:
32
5
7 nedelja, 21 april 2013 15:48
Papagaj
Svi na miting. Toma je izdao. Gotovo.
Preporuke:
34
1
8 nedelja, 21 april 2013 15:49
s.p. Lajković
Put od nedelju dana . Koliko li su samo para dobili da nas ponize?
Preporuke:
17
0
9 nedelja, 21 april 2013 15:49
Slavomir Srpski
To da se drzava Srba odrice dela svoje teritorije i naroda u njoj je vec drugi put u skoroj istorii.

Prvi put je kada Slobo bez referenduma (za razliku od svih ex YU-republika)odluci da oduzme konstitutivnost Srbima u SFRJ, pravljenjem male SRJ Zabljackim Ustavom 27.4.92. Time Slobo srusi ostatak bivsle kraljevine Srba, koju su oni krvlju izgradili, bez da to pita u referendumu, i bez da se SRBI u SRJ (Srbija+CG) bune na ulicama.

I onda je Slobo napravio od Srba u Krajinama jedno ZSO i ostavio da ih brani UNPROFOR, kao sto sada Dacic-Vucic ostavljaju te Srbe u ZSO na KIM da ih brani (gle!!) njihov vec dokazani prijatelj NATO!!! Odlicno, nema sta!

Ni ovog puta, vlada ne trazi izglasavanje na referendumu za to oduzimanje prava Srbima na KIM, a videcemo da li ce i ovog puta narod zaboraviti da protestvuje na ulicama. Kao sto zaboravi aprila 92 pod vozdom Slobom, koji isto tvrdise da je to najbolje resenje. Zar ne?
Preporuke:
17
3
10 nedelja, 21 april 2013 16:16
Dejan
Paradigma političkog delovanja, i ove Vlade kao i prethodnih, jeste takva da je ona gotovo i na nivou teorije isključivala bilo kakvu drugu mogućnost osim potpisivanja ovakvog ''sporazuma''. Srpska politička elita u svojoj dubokoj nesposobnosti, vezala je pitanje sopstvenog legitimiteta za pitanje pridruživanja Evropskoj uniji. Ta politička nit može jasno da se prati od oktobarskih promena 2000. godine do sada. Za nosioce najvažnijih političkih funkcija evrointegracije nisu samo nada i zalog vlastitog političkog opstanka već su se, s vremenom i samoubeđivanjem pretvorili u svojevrsnu političku eshatologiju.


Pa dobro onda gospodine Milojevicu pa jel narod to hoce?Da li narod masovno glasa za to? Da li na izborima uvek glasa za stranke bezalternativnog puta u EU?Kako prolaze patriotske partije i koliko sve skupa dobijaju na izborima?
Dakle da li narod u ostatku Srbije (uza Srbija i Beograd + Vojvodina) to hoce?
Pa hoce.Dakle...
Preporuke:
6
9
11 nedelja, 21 april 2013 17:12
drugi ciljevi
– pitanje njihovog političkog opstanka je vezano za taj proces, jer izvan i nezavisno od njega oni nemaju pojma šta bi mogli da rade. ... Jednom rečju oni manje više pojma nemaju šta zapravo treba da rade.


Tačno, u navedenom je srž.
Oni nisu ni za zeru unapredili sistem obrazovanja, zdravstva, sudstva, policije, vojsku, urbanizam, zakonitost, poštovanje Ustava, izgradnju, poreski sistem - ništa, sve je ISTO, jer ništa ne znaju, odnosno "nemaju pojma šta zapravo da rade".
EU su se uhvatili kao što su se komunisti nekada uhvatili ideje komunizma i onda decenijama živeli na grbači građana dok je Srbija nazadovala u svakom pogledu i izgubila 50 godina razvoja u svim oblastima.
To je suština.
Preporuke:
15
0
12 nedelja, 21 april 2013 17:17
leonidas
Ponavljam i ponovicu jos mnogo puta:"Brankovica prokleto koljeno!"
Preporuke:
18
1
13 nedelja, 21 april 2013 19:41
Vladan Andrejic@Dejan
Gospodine Dejane,zar Vi stvarno mislite da su tzv. parlmetarni izbori volja Naroda.Oni su demokratski izmisljeni da bi se recimo Vi i ja sporili oko ociglednog.Namesteno uvek,a i bice.Pozdrav.
Preporuke:
6
0
14 nedelja, 21 april 2013 20:18
perkins
U ovoj istorijskoj izdaji ima vise ucesnika;
1 kompletan pliticki vrh drzave
2SPC sa svojim otporom hocu-necu
3pasivni gradani drzave sto se nekad zvala SRBIJA
zavesa je spustena,ceka se pocetak nove drame sa naslovom Vojvodina Raska,glumci manje vise isti,ko ne veruje neka saceka.
Preporuke:
10
2
15 ponedeljak, 22 april 2013 10:18
Vlada
Zaista odličan tekst. Ali kao da sve postaje nekako uzaludno i besmisleno kad vidimo šta ovi naši rade.
Preporuke:
2
0
16 ponedeljak, 22 april 2013 11:28
Panonski-mornar
Mislih grešan da nema gorih od Bojana, Čede i Čanka. Ovi me demantovali.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner