Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Glađenje bez vađenja

Komentari (122) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 11 decembar 2012 15:05
jovan
upravo tako, ali ivica jako gresi ako misli da ce uraditi nesto pametno time sto pokusava da bude veci vucic od vucica, jer moze samo da postane VUK
Preporuke:
93
9
2 utorak, 11 decembar 2012 15:07
Zoran
Narodu sve teže, njima sve bolje! Ovo počinje da liči na Slobinu vladavinu po količini glupih fraza koje se čuju od vladajućih činovnika, i koliko su one u suprotnosti sa onim što narod govori.

Kad se desi izvrnuti 5. oktobar (ako ste me shvatili na šta mislim) ovaj narod će imati neke šanse.
Preporuke:
111
8
3 utorak, 11 decembar 2012 15:11
Indija(na)c
Vladajuća kasta je sve bliže nekim viđenima realnosti koja nisu narodna. Narodu preostaje da im svoje viđenje realnosti nametne, ili da prihvati njihova...
Preporuke:
89
3
4 utorak, 11 decembar 2012 15:11
Pera
Za njih možda neće biti hepienda, neće možda ni za mene, ali za moju decu mora! U svakom slučaju, hvala Vam Đorđe što i dalje govorite ono što narod govori, ali što po pro-ustaškim medijima guše.
Preporuke:
151
2
5 utorak, 11 decembar 2012 15:18
robokap
Samo neupućene u istoriju srpskog naroda ovo čudo od današnje SRPSKE države i političara Čudi.Elita nastala od TITOVIH poltrona ,bez porekla,zbrda -zdola obrazovana ,istrgnuta iz dubine SRPKOG bića,Elita kojoj istorija počinje onog trenutka kada su silaskom sa planina i pridošli u SRBIJU iz raznih VUKOJEBINA,KOJA ne zna za stid i sram.,čiji preci su uglavnom najgori deo srpskog LUMPENPROLETARIJATA i SELjAŠTVA se malo iškolovala zaboravila šta je to SLAVA;BOŽIĆ;USKRSS jaše SRBIJOM i dalje misleći da sve počinje od NjIH.Sa takvom eltom ova zemnja nema perspektivu niti će je ikad imati iliti da budem prost i vulgaran." NAŠ narod kaže " OD ... DIREK NE BIVA"
Preporuke:
115
15
6 utorak, 11 decembar 2012 15:19
Goran Jevtović
Ali nema nikakve dileme oko toga koliko ova situacija, čak i ako nije direktno osmišljena u njihovim političkim laboratorijama, savršeno odgovara Briselu, Berlinu i Vašingtonu.

Inzvaredno Đorđe!
Jedino ovo oko Brisela, Vašingtona.... ta "situacija" je direktno OSMIŠLjENA, baš tamo, ili najpreciznije, sledećim redosledom - u Londonu (sedište Imperije i Novog svetskog poretka), zatim u Vašingtonu kao masonskoj i operativnoj ispostavi, pa tek onda u Berlinu (pa i Briselu) kao jezuitskom ogranku sabratu (u ravni ili znatno jači faktor), a sve pod okriljem i kapom glavnog tate i hiljdugodišnjeg projektanta - Vatikana.

U vezi sa tim, Dačićeva, kaobajagi, kombinatorika, i Vučićeve "strašne" pretnje (baš onako kako "ruši" sabrata Đilasa!), su običan (meni smešan) provizorijum, koji služi za zamajavanje dežurnih imperijalnih analitičara.

Kompletna strategija je po mestu, izvršiocima i tajmingu, do detalja razrađena!
Kraj.
Preporuke:
102
9
7 utorak, 11 decembar 2012 15:20
jojo
Koferče vrti đe burgija neće!
Kada su mogli rasprodati preduzeća, što ne bi mogli i teritoriju?
Pa zar nije na delu rasprodaja zemlje strancima i u Srbiji?
Ako ima dušmana Srba i Srbije, to je njena vladajuća garnitura.
Preporuke:
98
3
8 utorak, 11 decembar 2012 15:31
Konobar
Gospodin Vukadinović je svojom analizom apsolutno u pravu kao i uvek do sada. Ali, izostavlja kako su Britanci podržavali i Dražu sve do momenta kada su krenuli Rusi u kontranapad i zarobili kompletnu fon Paulusovu Armiju kod Staljingrada. Onda su se hitno okrenuli drugu Titu i drugovima iz Kominterne gledajući svoj interes. Tako će i ovi izdajnici kada završe Kosmet za šiptarski lobi u Američkom Senatu da prođu kao trinaesto prase. Odbiće ih EU od sise, čim krene Južni Tok koji daje energetsku sigurnost Evropi. Onda će Rusi da se okrenu onim Srbima koji su iskreno i patriotski opredeljeni za vojnoekonomski savez sa Rusijom. Kada CIA, MI6 i BND sve znaju, zna bogami i ruski FSB. Dolazi "srpsko proleće" i patriotska vlast, makar bio opet Koštunica, jer od ovih od 2008 do sada gorih nema. On je čovek uvek spreman da vrati mandat narodu, a ovi se zaklinju i lažu da im ga ne oduzmu. Moraće tu da radi motka po svim izgledima.
Preporuke:
143
7
9 utorak, 11 decembar 2012 15:34
@ g.Vukadinovic
Uostalom, ko bi do pre samo nekoliko godina mogao pretpostaviti kako će se Miloševićevi i Šešeljevi politički učenici, takmičiti međusobno u revnosti i privrženosti evro-integracijama?!

Posle clanka (izmedju ostalog i na ovom sajtu) o tome da je celo politicko, vojno, diplomatsko, pandursko itd, rukovodstvo decenijama islo na zapad na specijalizacije / seminare Fulbrajtove/Soros fondacije ukljucujuci Milosevica i Seselja konacno je jasno da je vecina vrbovana na jedan ili drugi nacin. Oni su virusi trojanci koji se aktiviraju na komandu da odrade posao, a posle upotrebe se pustaju niz vodu, kao primer sluzi sudbina gore navedenih pojedinaca.
Preporuke:
78
9
10 utorak, 11 decembar 2012 15:39
Kosta s Krsta
G(l)adjenje bez vadjenja. Prvo gladjenje,pa gadjenje,onda vadjenje,a da nisu ni primetili kad su im ga smestili.
Narode,ti si birao.Izdrzi ovo stojecki (ako mozes).
Preporuke:
66
1
11 utorak, 11 decembar 2012 15:43
Jelena
Svaka cast za tekst g. Vukadinovicu.Ove prevare na vlasti,uz to i placenici i ne patriote iliti izdajnici,nemaju ni nameru da vode drzavu vec samo da su na vlasti pa i po cenu da se drzava svede na BG.Oni se utrkuju ko ce vise da podvali sopstvenoj zemlji,a da ih gazde hvale.Nadam se da nece dugo jer su bezvredni i sami se mrze .Pojesce se.
Preporuke:
52
2
12 utorak, 11 decembar 2012 15:44
Gavrilo
Takozvane "elite" ako se misli na intelektualce su poznatiji kao intelektualni janjichari jer zhive i zavise od rezhimskih jaslica.
Naravni da ima izuzetaka, onih koji su SAMOSTALNI i nezavisni, onih koji su stvorili svoje jaslice.
Njima Hvala i svaka im chast.
Preporuke:
47
1
13 utorak, 11 decembar 2012 15:50
Goran Jevtović
Ovo počinje da liči na Slobinu vladavinu po količini glupih fraza koje se čuju od vladajućih činovnika, i koliko su one u suprotnosti sa onim što narod govori.

Uvaženi Zorane,
ovo po ničemu ne liči na "Slobinu vladavinu"! Ali po ničemu, pa ni po frazama. Budite pošteni pa se malo poprisetite "Slobinih fraza".
Da li su to bile fraze ili GOLA ISTINA, onoga što nam se dešavalo i što je najvažnije, onoga što će nas zadesiti!?

Razumem da vas Dačić asocira na pokojnog predsednika, zbog pripadnosti bivšem SPS (ovaj nema ama baš nikakve veze sa tom partijom!), ali nemojmo u takav jedan izdajnički kontekst stavljati čoveka koji je petooktobarskim rušiteljima, ostavio ne samo Srbiju, već i Jugoslaviju, ostavio privredu, banke, tekovine rata koje su mogle da se NAPLATE (bar 100 milijardi dolara!).

Nije fer. Pozdrav.
Preporuke:
85
13
14 utorak, 11 decembar 2012 15:55
Vlaja
Gospodine Vukadinoviću,

hvala Vam na preciznoj analizi i požrtvovanosti!
Između Vaša dva teksta, uvek se iznenadim kako uspeju da mi promene ne samo ugao gledanja na sve ovo što se dešava, već i da mi objasne kako u stvari, ni sam više ne znam šta je za mene dobro a šta loše!
Preporuke:
45
4
15 utorak, 11 decembar 2012 15:55
The Tao of Groove
Dacic ne radi nista samostalno bez Vucica. Tako da se ne slazem sa cenjenim Djordjem koji kaze da je po svoj prilici Dacic odlucio samoglavo da odlucuje o politici takozvane vlade (kome je ova stvar nejasna neka pogleda decu u parku koja su ozbiljnija od ministara Srbije)prema Kosmetu u potrebi da ocuva fotelju preko urgencije zapadnih agentura. Da smo zivi i zdravi, Vucic je vec najavio "bolne" odluke ali taj nece da prlja ruke, nego putuje u SAD gde se sastaje sa okorelim kriminalcima kojima stisce ruku. Prljavi deo posla koji je ostao zapisan u istoriji Srba obavlja Dacic, covek bez imalo morala i savesti.
Preporuke:
61
1
16 utorak, 11 decembar 2012 16:05
istorijska paralela
Sta bi danas neko mislio o srpskim politicarima da su se recimo 1909 zaklinjali u akciono i politicko jedinstvo s Austo-Ugarskom?
Preporuke:
65
3
17 utorak, 11 decembar 2012 16:06
NOPO ili nešto jače
Sve je tako kako pišu Vukadinović, Goran Jevtović i još neki. Ali šta nam je činiti? Da li iko zna? Da li se nešto može učiniti? Postoji li u zemlji još neka institucija, grupa, organizacija, služba koja bi bila sposobna da zaustavi ovaj hod u sunovrat? Inicijative kao NOPO su hvale dostojni pokušaji časnih pojedinaca ali je očigledno da su Srbiji potrebne jače terapije.
Preporuke:
59
4
18 utorak, 11 decembar 2012 16:13
Joviša Vidić od Rudina
Goapodine Vukadinoviću, napišite nešto o realnoj mogućnosti, da i pored svih ustupaka, poniženja, zamajavanja, gubljenja vremena i rasipanja energije, narod na kraju, referendumom kaže NE Evropskoj uniji. Jer na kraju balade, referendum se mora održati. Verujem da Unija upravo to i očekuje. Postiće sve svoje ciljeve a onda sva srpska politika će biti tropa.
Preporuke:
52
2
19 utorak, 11 decembar 2012 16:22
Goran Jevtović
@ NOPO ili nešto jače

Sve je tako kako pišu Vukadinović, Goran Jevtović i još neki. Ali šta nam je činiti? Da li iko zna? Da li se nešto može učiniti?

Može itekako. Evo, sinoć je počelo na ulicama Beograda pod nazivom "Nikad granica". Bilo je impresivno. Po onako hladnom vremenu oko 5.000 ljudi (a u pojedinim trenucima znatno više).
Žandarmerija zbunjena (bilo ih je u velikom broju), zna da se govori istina, zna da je sve u saglasju sa "njihovom" zavetnom HIMNOM, ali moraju da čuvaju "diktatorski trijumvirat", i da izgledaju bedno.

A u koloni - pored mladih ljudi, Naših, Dveri, 1389, Obraza...pravih rodoljuba, i veliki broj profesora, intelektualca, bivših političara, novinara, penzionisanih generala i pukovnika (skoro polovina stare komande Prištinskog korpusa je bila prisutna, i u spremnosti, naravno!)...

Sledeće okupljanje Sava centar, u četvrtak u 18,00, velika sala!
Ajmo narode, prvo da razbijemo medijski mrak, da ih uzdrmamo, a onda dalje!
Preporuke:
124
4
20 utorak, 11 decembar 2012 16:31
Lola
Zapadni "partneri" su tako postavili figure na srpskoj političkoj tabli, da su dobili trakalicu. Koji god potez da naprave, dobijaju. Čista win-win situacija.
Ali kako to ume da se desi, sve se uskovitla, izmeša i digne, misli čovek biće čudo, kad se sve najednom stropošta. Nadam se ćemo koliko toliko biti živi da dočekamo taj trenutak.
Preporuke:
49
0
21 utorak, 11 decembar 2012 16:34
Biljana Nikolić@robokap
Tri puta ste više u pravu nego što mislite. Još je jak otpor prema sve očiglednijoj istini da su generacije političara vaspitanih da guše,ruže i ruše Srbiju,samo promenili ideološke parole pod kojima je brže i snažnije urušavaju.
Onaj ko je prestao da bude komunista, postao je evropejac jer mu libralni kapitalizam omogućava da ozvaniči stečeno komunističkim privilegijama.
Onaj ko je ostao jugokomunista,ima kroz regionalu saradnju koristi od poslovanja sa bivšim bratskim republikama. Jugokomunistima Srbija je iza Marksa-Tita-Jugoslavije. Nikome od tih ideoloških internacionalaca Srbija nije na prvom mestu već ideologija koja njih izbacuje u prvi plan.
Kad se međusobno ideološki svađaju, upoređuju svoje vrline sa manama, svoje prednosti sa nedostacima ovih drugih. Zajedno,udruženo napaju samu pomisao da je samostalna nacionalna srpska država van socijalističkog ili liberalnog bloka moguća, nužna i jedini spas. Tada bi njihov mentalitet "sluge pokornog" ostao neprimećen i neunovčen.
Preporuke:
74
4
22 utorak, 11 decembar 2012 16:38
Ziva Zezin
Ako ovako nastavi, Ivica i Ceda lako mogu da nadju "zajednicki jezik" u vodjenu Srbije u EU iz koje Britanija bezi, a EU se urusava sa svih strana.

Za to vreme Nenad LSV Canak radi li radi. Da li neko to vidi i sprecava?
Preporuke:
60
1
23 utorak, 11 decembar 2012 16:43
AntiNWO
Sve se može svesti u jednu rečenicu:

http://www.youtube.com/watch?v=RVl_sjUrNQE
Preporuke:
18
0
24 utorak, 11 decembar 2012 16:46
Igor
Sjajno poređenje LDP-a sa crnogorskim liberalima, koji su nestali nakon što je Milo preuzeo njihovu separatistučku i proustašku ideologiju.

Izdajničku politiku LDP-a danas nažalost praktikuju stranke koje ukupno drže 80% biračkog tela (SNS, DS, SPS, URS...), tako da Vašingtonu i Briselu jedan takav ldpovski projekat više i nije potreban.
Preporuke:
56
1
25 utorak, 11 decembar 2012 16:52
skeptik
Poštovani g. Jevtoviću,
razumem Vašu želju da vidite svetlo na kraju tunela, ali verujte da među ovima koje pominjete i navodite kao neku nadu i spas, barem polovina, ako ne i više su direktno iz Imperijinog šinjela, bilo onog londonskog i vašingtonskog, ili ovog domaćeg (DB/BIA). Da Vam ne navodim imena, ali neka su opštepoznata - od "čuvenog" Mirka (SNO) iz Nove Pazove, do Cvijanovića i drugih. Ali slažem se da treba nešto pokušati i da se oseti komešanje na raznim stranama, samo što mislim da je većina ovih koje sada gledamo kako se bune i organizuju samo nova prevara istih onih koji su nam do juče SNS servirali kao "patriotsku alternativu".
Preporuke:
32
6
26 utorak, 11 decembar 2012 16:58
Drinko Končarević
U proseku gulaš sa mesom kojeg ustvari nema. Narodu bi bilo najlakše da se odredi prema svemu, kada bi mu neko ponudio ideologiju, na što smo navikli. Prošla vlada je imala elemente jezuitske a ova nova masonske politike. U obe politike nema naroda i njegovog interesa, o njemu se samo priča, narodu se obećava ali svetle tačke na kraju tunela nema. Postoje samo interesi Velikog brata koji nama nije rod i peta kolona koja se uhvatila Velikog brata ko pijan plota. Zato je logično da dođe do prevremenih izbora, posle kojih vodeće ličnosti neće ići na poklonjenje u Brisel ili Vašington. A ako bi to opet uradili, odmah novi izbori. Isplivaće neko novi.Mora.
Preporuke:
38
1
27 utorak, 11 decembar 2012 17:15
fristajlo
Ja ću ipak podsetiti na onu narodnu da "vuk dlaku menja, ali ćud nikada"; ne treba potpuno smetnuti sa uma ko su bili Dačić i Vučić, ma kako danas izgledali.
Ne kažem da Vukadinovićeve sumnje nisu osnovane; čak suprotno. Mnogo što-šta ukazuje da je sve ovo što rade ne valja; no, podsetio bih i samog Đorđa da jje politika danas najmutnija od nastanka. Ništa nije kao što izgleda, Rusija ćuti i ne izjašnjava se, zapad je još uvek prejak da bi im se suprotstavili (a svi dobro znamo šta bude ako im se suprotstaviš, i na šta su sve spremni). Ne bih isključio ni jedan scenario; svi "dokazi" izdaje su ipak- posredni.
A reč u politici danas ne vredi "pišljiva boba"; potpisano i nepotpisano, obećali pa slagali, puj-pike-ne-važi je praksa, koju svi sprovode.
Nije crno, još; tek- tamno sivo.
Bilo je Srbiji i gore, nego mi malo olako zaboravljamo...
Preporuke:
25
42
28 utorak, 11 decembar 2012 17:17
Mile
Đorđe u centar, kao i obično. Iskreno se divim njegovoj energiji, strpljenju i upornosti.
Preporuke:
31
3
29 utorak, 11 decembar 2012 17:18
Boris
Zbog koerčeta i sličnih sam i bio protiv SPS i njihovog glavnog kadrovika. Pun ih je bio SPS, a vodili su borbu protiv mrskog zapada i nepravde prema Srbima. Lažne patriote, tj. patriote kad njih ništa nekošta.
Preporuke:
37
0
30 utorak, 11 decembar 2012 17:37
Ludi Vanko sve luđi i luđi
Tačno Vukadinoviću.Veoma sam ponosan što se slažete s komentatorima koje objavljujete na ovom Sajtu.Mislim da smo mi ovde,svejedno kako ponekad kakaofonično zvučali , duhovna inspiracija za ovu vrstu pametnog i tačnog određivanja prema političarima ovoga naroda i prema onima koji nas mame u EU a koji boga mole da tamo nikad ne stignemo.Uostalom kao i mi koji tu zajednicju osećamo i smatramo da je trula negde iznutra i da njom mešetari Amerika presipajući svoje slabosti i spasavajući se dok joj može od njih , pomoću nje.
Veoma je važno da i vi to osetite, jer ćete tako dobiti još veću potporu sveta iza koga sve to što zastupate niče.Ovaj sajt je snaga nacije i tu treba tražiti utoku i utočište.Politčari koji to ne vide i ne znaju da nas vide kao celiovirito nacionalno biće svejedno što se razlikujemo i ponekad strančarimo.Mi smo Srbija i mi osećamo put kojim valja ići.Treba mu samo dati glazuru i smisao kako vi pokušavate da činite.Da neće biti hepienda , slažemo se.Ali šta će biti?Izlaz?
Preporuke:
36
1
31 utorak, 11 decembar 2012 17:44
Jovan T.
Biće, na kraju, tužni hepiend, ko što onomad reče Ceca.
Preporuke:
24
2
32 utorak, 11 decembar 2012 17:45
seljak bezemljaš
&Robokap
Mesto rođenja ne utiče ni na jedan kvalitet čoveka.Isticanje mesta rođenja kao dokaz bilo kakvog kvaliteta postoji samo u društvima u kojima nema socijalne prohodnosti pa nema ni elitu.
Ako pogledate biografije naših VELIKANA,videćete da su mnogi rođeni u kako vi kažete"vukojebini".
A mnogi naši PELIKANI rođeni su u gradovima.

Uzgred da vas obavestim da je neko uzeo za ozbiljno vaš stav. Već trideset godina u Srbiji su ukinuta mnoga porodilišta i niko se ne rađa,ne samo u "vukojebinama",već ni u malim gradovima.
Više od pola Srbije rađa se u Beogradu.Ostali u Novom Sadu i Nišu.Zanemarljiv broj u još pet šest gradova.
Dolazi nam generacija po rođenju"urbanih".Nešto nisam siguran da je u tome rešenje.
SVE OSTALO ŠTO STE REKLI,STOJI.Pozdrav.
Preporuke:
46
3
33 utorak, 11 decembar 2012 18:12
MP
Bravo za naslov! Bolji, a kraći opis satusa Srbije u sadašnjem trnutku, nije moguć. Bravo Đorđe.
Preporuke:
26
0
34 utorak, 11 decembar 2012 18:13
Ludi Vanko povodom Robokapa
Naravno vi ste opasno u pravu.Nevolja je što je taj sloj ,nikao iz titovog šinjela, stekao potomke, obrazovane i svojim precima supriotne.Oni su sada veći katolici od pape.Sećam se one ćerke generala(umrla).Kako je ta bila za EU i zapad.No to nije bitno.Ne smemo se tako razlkikovati kako vi ljutito(s pravom) mislite.Moramo se ujedinjavati po onome što nam je nužno činiti.Nas događaji teraju da budemo jedinstveni.Moramo nalaziti zajednički sadržalac.Moramo imati osećaj za vreme koje je učinilo svoje.I moramo znati i pamtitki da je srpski gegula u Prvom ratu odigrao najveću ulofgu svejedno kaao je ,možda pogreno, bio vođen On je žrtva.Na njegovim kostima je načinjen korak koji nas je dovde doveo.Bila je to Jugoslavija.A oni koji su tada bili elita nisu iz "vukojebina"nego iz EU škola.Mišić je bio protiv.Niko ga nije slušao.To vaše lepo zvuči ali kad zađemo dublje nije baš najtačnije.Ovaj narod vapije za delima,koja će ga ujediniti.A ta dela traže heroja.Svjedno i od koga rođenog
Preporuke:
29
2
35 utorak, 11 decembar 2012 18:26
robokap@celjak bezemljaš
Ako si se prepoznao to je tvoj problem.Tipologija Jovana Cvijića je bila možda dobra za ono vreme ali je u isto tako razvojem Komunizma u bivšoj SFRJ baš pokazala da taj tzv.Dinarski tip Srina nije baš takav kavim ga Cvijić predstavlja.Mislim da je upravo dolazak komunizma baš u tim sredinama iz tih ljudi izvukao ono najgore iz njihovih karakterada je tako pokazuje nam naša SADAŠNjOST.E sad je osnovni problem da li kao narod hoćemo sebi da priznamo neke stvari ili da i dalje kao nojevi zabijamo glavu u pesak.Jel je Pupin manji Srbin zato što nije dinarac ili Milanković.Kod nas u Pomoravlju se kaže "MORAVA DONELA;MORAVA ODNELA ili TIHA VODA BREG RONI":E sad će na mene oni koji su se prepoznali iz mog prvog komentara na mene drvnje i kamenje.
Preporuke:
19
13
36 utorak, 11 decembar 2012 18:53
Jasna*
"No nasuprot rastucoj skepsi na patriotskoj strani,vlast razumevanje i podrsku sve vise dobija na mondijalistickom delu...
Srpske politicke karte su se ocigledno izmesale do apsurda i besmisla..."Tacno tako,samo ja bih rekla srpske politicke karte su se OPET izmesale do apsurda ,i za vreme Slobe su bile isto tako izmesane tzv patriotski blok (DSS)bio je tada rame uz rame sa mondijalistickim blokom.Za vreme vladavine Tadica ti blokovi su bili razdvojeni,sada se opet mesaju. Vidi se i po komentarima ovde,kako "patriotski" komentatori pozitivno ocenjuju komentatora izvesnog "Zorana",ociglednog ljubitelja zutih, koji kaze "njima sve bolje ,a narodu sve gore,ovo pocinje da lici na Slobinu vladavinu po kolicini glupih fraza,koje se cuju...a patriJote ga zasuse plusevima.Eto opet patriJoti i Zuti u istom taboru,kao u dobra stara vremena,kada je medju njima cvetala ljubav.Tadasnji zajednicki bunt patriJota i Zutih doneo nam je 5. oktobar,sta li ce nam sad doneti,dobro sigurne ne.
Preporuke:
14
13
37 utorak, 11 decembar 2012 19:11
Đorđe
Previše zla smo posejali da bi se dobru nadali.
Uostalom kakav narod takva mu vlast.Nekad je bilo ponos biti srbin,danas je bolje da to prešutite.
Preporuke:
8
34
38 utorak, 11 decembar 2012 19:25
Hugo
Odlična analiza i srdačan pozdrav autoru.

Mislim da se slobodno može konstatovati da na političkoj sceni danas imamo tri grupacije. Prva je neformalna koalicija (nazovimo je) "Datum" koja okuplja sve stranke aktuelnog i prethodnog režima. To je ista politika, isti cilj, samo su ivođači različiti. Druga je DSS kao parlamentarna i SRS kao vanparlamentarna opozicija. Njima, a pogotovo DSS-u, nedostaje inicijativa, sportski rečeno solidan tim ali bez realizacije. A bez njih nema ni pobede, u najboljem slučaju egal.

Treću grupaciju čini ogromna većina građana Srbije (znatno iznad 50%), čije političke stavove nema ko da artikuliše na političkoj sceni. Eto prostora za okupljanje i eto posla za onu "elitu" koja je sada na margini a ne pripada korpusu okupacione. Pa gospodo, eto poziva za akciju. Ako građani počnu da se samoorganizuju i samoartikulišu....pa biće to nešto što bi najviše ličilo na revoluciju.
Preporuke:
23
0
39 utorak, 11 decembar 2012 19:46
Nemanja Vlahović
GRČKA: ucene od strane zapada, pretnja sankcijama, preterane mere za stednju - više puta 150-200 hiljada ljudi na demonstracijama, štrajkovi, sukobi sa policijom, osuda izdaje ...
SRBIJA: ucene od strane zapada, oduzimanje Kosova i Metohije, sramne presude u Hagu koje znače krajnje grubo poniženje, podanički i poltronski odnos "elite" prema zapadu, otvorena izdaja zemlje itd. - 700 ljudi, 800 ljudi, 7000 ljudi na tri demonstracije.
Nema nade.
Kad čujem izraz "srpski političar" stomak mi se prevrne. Vidim samo izdajnike, kukavice i prevarante. Sramota i katastrofa. Ali i tvz. "patriotski pokreti" su pasivni. Sram im bilo. I crkva ćuti, ono što je dosad naša crkva učinila za srpsku stvar, jedno veliko nula.
Nema nade. Na žalost.
Preporuke:
23
7
40 utorak, 11 decembar 2012 19:46
glađenje i vađenje
I ja se pridružujem ovoj pohvali za naslov. Uzgred, u Politici vidim da je naslov promenjen, verovatno zbog "nedoličnosti" i da se "ne uznemirava javnost". Ali ostatak tekta je, koliko vidim, isti.
Preporuke:
16
0
41 utorak, 11 decembar 2012 19:57
Biljana Nikolić@Jasna*
DS, SRS, DSS NEMA U VLADI. Ako je iz DS neko i ostao, ostavio ga je SNS i SPS.
Formiranjem vlade SPS-SNS završeno je vreme DS, a 2008 formiranjem vlade SPS-ZES završeno je vreme kada je DSS bio u vladi. SPS je bio i u manjinskoj vladi DSS, tako, znači od 2003 SPS ima udela u svakom dobrom ili lošem potezu vlasti. SPS nije izašao ni iz jedne vlade - i uvek vam je bio dobar i nikad kriv?
Sa druge strane, pre 2000, kada je SPS imao većinu u vladi,uz pomoć DS, NS, SPS,SRS, uvek vam je kriva ISKLjUČIVO opozicija. Nikad SPS da dođe na red bar kao minimalni, potencijalni krivac.

Zato je otužno kad Vi kao "objektivan LEVI patriota" nekog optužujete za "partijski patriJotizam". Taj koga optužujete i Vi ste KOLEGE IZ RAZLIČITIH PARTIJA, od vašeg prepucavanja i smene na vlasti, samo VI I ON imate koristi, SRBIJA ISPAŠTA.
Preporuke:
22
3
42 utorak, 11 decembar 2012 20:17
Jasna*
Bravo, gospodo komentatori,ne samo da ste ponovo bliski sa zutacima(uvazeni gosp.Goran Jevtovic inace veliki postovalac lika i dela S.Milosevica, gotovo se izvinjava jednom takvom sto mora da ga kritikuje,jer je ovaj rekao da se opet cuju glupe fraze kao za vreme Slobe,ali vrlo pazljivo,takoreci prijateljski, da se ovaj ne uvredi,cak ga i pozdravlja, sad su u istom taboru,mora se),vec ste potpuno ogolili i vas PatriJotizam "aplaudirajuci"izvesnom "Robokapu" i njegovoj teoriji i to prema sopstvenom narodu.Blago Srbiji sa takvim patrioJotama.Vidim mnogi ovde prizivaju i nadaju se kojekakvim revolucijama,nego srecom nema vise CIE da vas organizuje,pa da nas ponovo usrecite.
Preporuke:
6
31
43 utorak, 11 decembar 2012 20:25
Danilo B
Napraviti barem kostur "programa opštenacionalne obnove" je isto što i ispraviti krivu Drinu (mnogo smo skrenuli). Nisam pesimista po prirodi al' realnost je takva da čaša nije ni do pola prazna a ni do pola puna već potpuno prazna. Ostaje da ubeđujem sebe da feniks-Srbija nije mitološko biće!?
Preporuke:
7
1
44 utorak, 11 decembar 2012 20:30
Poštovalac NSPM
Gospodine Vukadinoviću opet sve tačno rečeno, ali ni apsurdne karte neće pomoći Srbiji da se uspravi, mehanizmi i institucije koji čine srpsku državu su razoreni i zna se ko je to uradio i uz čiju pomoć. Na političkoj sceni Srbije je mnogo više onih kojima ovo stanje odgovara nego onih koji su odlučni da se bore.
Kad samo pomislim na moje saborce koji su okusili Hašku pravdu, pa politički vrh zemlje koji je isporučen za novčanu nagradu DOS političarima, ne čudi ovakva genijalna pamet "elite", znate za Srbiju danas potrebnoje mnogo više nego što su oni.
Tuga i opomena je trenutna dijagnoza, a DSS nema ono što je za pregovore danas potrebno a to je batina i novac to što su pravno u pravu je činjenica koja ne menja stanje ovo je Srbija a za nju važe izuzetci. Cenim da na vlast može doći neko ko će stanje popraviti na bolje, samo ako kao što sam već ranije rekao ima pamet čeličnu volju hrabrost i čvrstinu i sa saveznikom koji ima batinu. Kako to može-teško ali opstati ili nestati. Živela Srbija
Preporuke:
20
0
45 utorak, 11 decembar 2012 20:37
Biljana Nikolić@Jasna*
Čekajte Jasna*, da li je Dačić bio na sahrani Miloševića? Da li je Dačić sklopio istorijski sporazum o pomirenju sa DS jer imaju zajednički bol zbog pokojnih lidera stranaka? Da li je lider DS kao premijer isporučio lidera SPS Haškom tribunalu? Da li je Dačić bio vicepremijer u vladi DS? Da li je Dačić igrao košarku, grlio se i ljubio sa Tadićem? Da li je SPS glasao za rezoluciju o Srebrenici? Da li je SNS napustio glasanje o toj rezoluciji? Da li je Dačić izjavio pre neki dan Mi nismo pobedili (u ratu 1999. godine), jer da smo pobedili ne bismo bili u ovoj situaciji.?
Odakle vam OBRAZ da VI nekog optužujete kako je "blizak sa DS i protiv Miloševića", a o DAČIĆU SPS NI REČI, OSIM BRAVO DAČIĆU I VUČIĆU?
Preporuke:
39
3
46 utorak, 11 decembar 2012 21:10
The Tao
Freestyle-o je neutemeljeni optimista.
Nije moguce da je sve tako sivo kako on kaze. Ljudi koji su pre dvadeset i nesto vise godina, uoci i na pocetku rata u SFRJ, imali 40 godina, i bili u punoj mentalnoj i fizickoj snazi, nosioci drustva jednom recju, danas su penzioneri. Njihova deca, koja su imala 20, danas su u najboljim godinama i mentalno i fizicki nesposobni za zivot jer su ostarili ubijeni u pojam. Da ne pricamo o pitanju prirodnog prirastaja koji je direkto proporcionalan ekonomsko-privrednoj propasti. 20 godina je mnogo, cak i previse, jer je to trecina kvalitetne zivotne dobi coveka. Sada to pomnozite sa milionima Srba koji su bili i jos uvek jesu izlozeni torturi Zapada, uz svesrdnu saradnju domacih izdajnika poslednjih. U takvoj situaciji je nemoguce biti pozitivan jer nijedna dobra stvar se nije desila na drzavnom i nacionalnom planu. Sve je u znaku propasti osim sto su Djelic, Dinkic, Tadic, Dacic, a sada i Nikolic i Vucic, dobili ili dobiti "medjunarodna" priznanja.
Preporuke:
22
1
47 utorak, 11 decembar 2012 21:12
Jasna*@Biljana Nikolic
Kao prvo ne vicem uvek Bravo Dacicu,Nikolicu i Vucicu ,vec za nesto ,neke izjave ili neka dela koja se meni svidjaju(npr)borba protiv korupcije,polagano okretanje ka Rusiji(u svakom slucaju vece nego sa Tadicem),ili kad Nikolic kaze nije bilo genocida u Srebrenici...).U politici ja se opredeljujem za ono sto je MOGUCE,a ne za one opcije koje su NEMOGUCE.Trenutno je moguce ovo ,a moguce je i DS,SPS G17 i nijedna druga opcija nije moguca trenutno u Srbiji,niti ce biti jos dosta vremena bar dok se ne promeni odnos na medjunarodnom planu,a i Srbija malo ne ojaca.Tako da mene svrstavati u neke tabore je smesno.Ja mislim da je ova opcija ,bolja od prosle DS,SPS I G17(LDP).Vidim mnoge "patriote" ovde kazu bolji je DS i Tadic,ja se sa tim ne slazem ,kao sto se svojevremeno nisam slagala ni sa onima koji su vikali bolji je Draskovic,Djindjic,Kostunica ...od Milosevica.Da li vam je sad jasniji moj stav.Ako nije jasan, pitanje za vas,sa kim bi Kostunica pravio vlast danas?
Preporuke:
4
28
48 utorak, 11 decembar 2012 21:15
robokap@jasna*
IZGLEDa da ste se VI PREPOZNALI U MOM KOMENTARU:Redovno pratim vaše kometare na ovom sajtu i ako se duboko ne slažem sa vašim pogledima VAS i JOŠ NEKOLICINU SMATRAM BAŠ ZA " ONE O KOJIMA SAM PISAO U SVOM PRVOM KOMENTAR":i JOŠ JEDNO PITANjE POŠTO STE IZGLEDA zaljubljenik u S:MILOŠEVIĆA8POŠTUJEM GA I JA ) ali zbog takvih zaluđenika ga narod i mrzeo.JEDNO pitanje." KAD SU OTKUPLjIVANI STANOVI MOJ OTAC ;MAJKA I JA SMO IMALI PREKO STO GODINA RADNOG STAŽA" NIKAD NISAM DOBIO NI STAN ;NI KREDIT ZA KUĆU ILI STAN.SVE SMO SAMI SAMI NAPRAVILI.GDE SU MOJE PARE PREPOŠTENA DOBITNICE KOMUNIZMA.ZA BILjANU nNIKOLIĆ :VELIKO HVALA:
Preporuke:
31
4
49 utorak, 11 decembar 2012 21:19
Jasna*@Biljana Nikolic
I da ne brinite za moj obraz ,cuvajte vas.Nadam se da vam jos uvek crveni, zbog serpi i pistaljki u koje ste onomad duvali,jer i onda ste kao i danas razmisljali iracionalno.Meni je savest mirna,za vasu nisam sigurna.
Preporuke:
4
28
50 utorak, 11 decembar 2012 21:26
Jasna*@Robokap
Meni moze biti samo kompliment ,sto se osobi sa takvim nivoom razmisljanja moji komentari ne dopadaju,zaiste bih se zabrinula da je drugacije.
Mada iznenadiste me da ste bili postovalac Milosevica,kako kada je bio grozomorni Dinarac komunista?Sto se tice onog pitanja sto niste u komunizmu dobili stan,zaista ne znam odogovor,ali moze biti da je to zato sto ste imali kucu,znate ono socijalisticko pravilo," imas kucu vrati stan".
Preporuke:
4
27
51 utorak, 11 decembar 2012 21:29
Odbrana i poslednji dani
Tekst me podsetio na polemike sa nekim komentatorima koji su tvrdili da SNS samo fingira saradnju sa EU I SAD da bi došao na vlast,a kada se to desi okrenuće list,promenuće ploču.Odgovorio sam,mislim Dejanu,da Zapadu nisu više zanimljivi poltroni iz demokratske,anacionalne stranke,nego oni iz suprotnog, patriotskog tabora zarad stabilnosti provođenja njihove politike na Balkanu. Tako se i desilo.Iskreno mi je žao što oni nisu bili u pravu.Čini mi se da ovo nije pravi način za vađenje,ako takva namera uopšte postoji u glavama političara koji su na vlasti.Malo je teže proniknuti koji su im motivi.Ovo da su kupljeni deluje prejednostavno.Zašto su se oni uopšte borili protiv DS na izborima ako su mislili provoditi njihovu politiku? Ako nisu mislili ništa ozbiljno da promene?
Preporuke:
23
0
52 utorak, 11 decembar 2012 21:40
Odbrana i poslednji dani
Ako im je samo bilo do gole vlasti bez ikakve ideje da stanje u državi poprave,pre svega katastrofalne rezultate osmogodišnje vladavine "demokratske koalicije",onda nemam reči.
Preporuke:
22
1
53 utorak, 11 decembar 2012 21:53
zoran
Svaka cast na clanku, sta reci...ili, do sada je sve receno o ovima na vlasti...da li neko vidi svetlo na kraju tunela, ili bilo sta drugo, ono sto je najgore, mislim da je ovo tek pocetak komadanja srbije, ali daj boze da sam u krivu...pozdrav

@Jasna*

Ti, kao sluzbenik SNS-a, mi te razumemo, ali kako mozes da branis ne odbranjivo, tj, pokusaj bar jednom da odgovoris argumentima, ubedjen sam da si u sns-u, i to je ok, ali kako ne mozes da vidis njihovu pogubnu politiku, to mi nikako nije jasno, kolika je plata za to...pamtim te kao zestokog protivnika Tadica, ali nemoj da zaboravis, granice na kosovo su izgradili sns, sps, i G17+, sta mislim pod "izgradili", pa doveli su masineriju, gradjevince da grade, ali i zandarmeriju da ih cuva, ali sad opet, od koga? pa od svog sopstvenog naroda ...u svakom slucaju, pokusaj bar jednom da odgovoris bilo kojim argumentom, i ne, ne kudim te sto si clan sns-a, tvoja volja...ali pazi, ti si stavila sns ispred srbije...pa bravo!
Preporuke:
32
2
54 utorak, 11 decembar 2012 22:13
seljak bezemljaš robokap hercegovac 80%
&robokap
Vaša teorija o"vuko....ama"iz kojih su Srbi Srbima doneli komunizam zasnovana je na propagandi.Sve te"užičke republike"u kojima je narod listom za komuniste izmišljene su posle rata.
Većinu nisu imali nikad i nigde.Kako su je stvarali drugo je pitanje.Šeste ličke i pete krajiške jesu išle na Srbiju ali kakve to veze ima sa celinom naroda srpskog u Lici ili Krajini.

I da zapamtite.Najznačajniji komunisti Srbi su rodom iz Srbije.
Aleksandar Ranković iz Draževice kod Obrenovca.
Slobodan Penezić iz Užica.
Koča Popović iz Beograda. itd.
(otkud to da su značajni srpski komunisti bili policajci druga je priča)O TITOVIM UŽICAMA I KAKO SU OVČAR I KABLAR PROGLAŠENI KOMUNISTIČKIM DA I NE PRIČAM
Uzgred zbog geostrateškog položaja Srbija je često gubila stanovništvo.U vreme Karađorđa USELjENICI IZ HERCEGOVINE ČINE 80%STANOVNIŠTVA nastavak
Preporuke:
21
2
55 utorak, 11 decembar 2012 22:34
zakeralo
Hehe, dobar tekst i dobra se rasprava povede...
Nego, htedoh reći - treba to sve svesti i izdefinisati u smislene poruke i zahteve.
Npr:

1. Ajmo bre da tražimo da veličanje Tita, partizana, Jugoslavije, komunizma, AVNOJ-A itd bude krivično delo. Prosto. Može da veličaš Aranđelovac, Topolu, Niš i Požarevac. To može da veličaš. Jajce i Kumrovec jok.
2. Ajde da tražimo što Crkva traži da se POD HITNO vrati zakonom Crkvi SVE što su joj komunisti oteli ; da se ne lažemo - da komunisti nisu oteli Metohiju od Crkve i dali Šiptarima, ne bi se Tači i NATO sad tamo širio.
3. I da tražimo bre neki Zakon koji Srbima garantuje neka prava. Alfa-jeres, znam, al ja bi baš voleo Zakon da štiti prava Srba. Ono, ćirilica, Pravoslavlje, Slava, SPC, gibanica. OK građanija, sve cool, nego, daj ti Zakon o "Zaštiti prava i interesa etnički` Srba u Srbiji".
4. I da malo protresemo ta dvojna i trojna državljanstva, ko je tu stranac i što ne usrećuje tamo u svoje avlije, a ne treba nam pomoć fala. Eto.
Preporuke:
26
3
56 utorak, 11 decembar 2012 22:38
seljak bezemljaš
nastavak Dakle genetski ste dinarac 80%.O Cvijiću drugi puta.
Propisno ste se obrukali spominjući Pupina kao dokaz vaše teorije.
Pupin je rođen u malom salu Idvoru u Banatu.Kako sam kaže selo je van svih važnih puteva.To će te pročitati u njegovoj knjizi OD PAŠNjAKA DO NAUČENjAKA.
RODITELjI SU MU BILI NEPISMENI SELjACI OD NjIH JE PUPIN MNOGO NAUČIO.
Austrijski službenici(od njih ste baštinili nadmen stav prema"vukojebinama"i seljacima)nazivaju ga GLUPIM SEOSKIM SVINjAROM.
Zahvaljujući Pupinu deo Banata ulazi u sastav kraljevine Jugoslavije.
Zahvaljujući Cvijiću:Baranja,Dalmacija,Bled,Bohinj i Triglav.Pa se vi držite njegovih teorija.
(ovo vam je opomena da ne budete čovek jedne knjige)
Preporuke:
16
1
57 utorak, 11 decembar 2012 22:43
da li je moguće
Da li je moguće da će se ovde opet "pobiti" četnici i partizani"? Da li ste vi ljudu svesni destruktivnosti toga što radite i koliko svojom sve besmislenijom svađom pogoršavate već ionako užasnu nacionalnu situaciju? Imamo odličan tekst, jasnu temu, ovu današnju Briselsku odluku i aktuelnu vlast. Pustite sad Tita i Dražu, a i Miloševića. Da vidimo sad šta nam je činiti.
Preporuke:
19
8
58 utorak, 11 decembar 2012 22:58
Biljana Nikolić@Jasna*
SNS i SPS kažete "zaokreće" prema Rusiji, KAKO? Glasanjem za sankcije Iranu i osudom Rusije zbog Pusi Rajot? Da li je Južni tok zasluga SNS i SPS? Koga je Vučić imenovao kao glavnog partnera Srbije bez koga se ne može - Rusiju ili Nemačku? Nabrojte mi nove "projekte" sa Rusijom i "projekte" sa Nemačkom. Gorenje dobija od Dačića status "domaće" firme i rusko tržište - to nije liberalni kapitalizam?

Borba protiv korupcije - KAKO? Pozivom građanina Miškovića da iznese svoja saznanja u građanskoj izjavi u trenutku kada se sa Tačijem potpisuje dogovor o granici sa Kosmetom? Slučajan tajming? Ista važnost?

Ko je od sadašnjih partija pozvao DSS da uđe u vlast? Zašto mene pitate sa kim bi DSS pravio vlast, pitajte se zašto ga SNS i SPS nisu pozvali umesto G17+.
Preporuke:
40
0
59 utorak, 11 decembar 2012 23:12
Rin o-o to
Ima jedna stvar. Politika, geopolitika, strategija sile su ključne reči. Ja ne znam da je strategija aktuelne sile (ili udruženih sila) ikad realizovana onako kako je tom strategijom početno zamišljena. Jednostavno, racionalno projektovanje se podrazumeva. Ali, život je nešto drugo. Treba pitati Japance za Fukušimu?. Šta to kod njih racionalnih, u tradiciji, nije bilo u redu? E, to iracionalno se desilo pa svi danas vide da mnogo povezanih gluposti? Dakle, „naše unutrašnje slabosti su naša unutrašnja rezerva“, rekao bi naš poznati aforističar. Neki teniski mečevi dobijaju se ne većim brojem tzv. riterna nego većim brojem grešaka onog od prekoputa. Onaj koji broji, proglašava pobednika. Brojanje je u toku.
Preporuke:
11
1
60 utorak, 11 decembar 2012 23:16
Jasna*@Biljana Nikolic
Da,ovi nisu nikakav zaokret u Odnosu na Tadica napravili prema Rusiji,niti Vucic vodi borbu protiv korupcije,niti Nikolic daje patriotske izjave kao Tadic,da,da sve ste u pravu,kao i kad podrzavate nebuloznu teoriju Robokapa.
Da vam odgovorim na pitanje zasto SNS nije zvao DSS u vlast,(kad vi vec necete ,tj izbegavate da odgovorite meni),pa nisu ga zvali iz istog razloga iz kojeg Kostunica nije zvao njih dok su bili Radikali.Sad je sve isto samo su promenili uloge.
Preporuke:
1
25
61 utorak, 11 decembar 2012 23:21
@da li je moguće
PUSTIO BI JA NjIH(komuniste), ALI NEĆE ONI NAS I SRBIJU!

Gde vi vidite četnike? Kakve veze imaju četnici sa politikom koja se vodi u Srbiji? Nemojte nasedati na trikove.
Preporuke:
27
2
62 utorak, 11 decembar 2012 23:28
seljak bezemljaš
&da li je moguće
Na prvi pogled vi ste u pravu.Ovo liči na besmisleno kavženje.Ali nije.Mi smo prvo izgubili ljude koji su nosili kulturu koja je želela da se teritorija ne izgubi.Iza toga se vršila depopulacija prostora.
To jeste počelo 1918 ali je drastično primenjeno od strane komunista kao "lomljenje velikosrpske hegemonije"Slomili su ono što su Srbi(i drugi)zvali državna ideja.TO SE JOŠ NE RAZUME.
Kada to razumemo počećemo oporavak.
Samo uzgred po posanju Crnjanskog više je u Temišvaru pre 100 godina bilo nacionalno osveštenih Srba nego sada u Beogradu.
Preporuke:
22
0
63 utorak, 11 decembar 2012 23:29
Dejan
Za odbranu i poslednje dane

Ćutim već neko vreme povodom situacije u Srbiji.

Neću da donosim sudove prerano.

Činjenica je da niko od nas nije sedeo sa Putinom i diskutovao o situaciji u Srbiji, niti je iko od nas imao sastanak sa ovima sa Zapada.

Ja to posmatram jednostavno - za Zapad nema prepreka jer su na sve spremni, evo za nekoliko meseci će nažalost i Asad da izgubi vlast, i pored ruske baze u Tartusu.

Promena politike podrazumeva i spremnost naroda na sve moguće žrtve.

Lako je kuckati patriotske reči, ali šta ako EU odluči da ne uvozi maline i druge proizvode iz Srbije?

Ja nisam nijedan kredit uzeo u životu, a narod pohrlio da uzima potrošačke kredite.

Kako onda da krivimo državu što uzima kredite.

Vlast je manjkava, ali je i narod manjkav, pre neki dan u radnji čovek uzima naš sok u prahu, a prodavačica mu kaže da je onaj hrvatski bolji.

Nismo narod koji ima nacionalnu svest, niti smo spremni na žrtve, zna to vlast, a nažalost to znaju i stranci.
Preporuke:
22
11
64 utorak, 11 decembar 2012 23:35
Biljana Nikolić@Jasna*
Da vam odgovorim na pitanje zasto SNS nije zvao DSS u vlast,(kad vi vec necete ,tj izbegavate da odgovorite meni),pa nisu ga zvali iz istog razloga iz kojeg Kostunica nije zvao njih dok su bili Radikali.Sad je sve isto samo su promenili uloge.


Nije isto, vi ste u prvom slučaju osuđivali a sada kad je sve isto samo sa promenjenim ulogama, hvalite i slavite, iako su konkretne posledice po Srbiju sada mnogo veće. Tada je pala vlada zbog SSP, i od 2008 niko nije oborio vladu zbog evropske politike. Patriotske izjave NISU potpisani sporazuminiti mogu da nivelišu štetu nastalu granicom na Kosmetu.

Sve vi to VRLO DOBRO znate, šetate se od beskorisnih "patriotskih izjava" Vučića, Dačića i Nikolića, zaboravljajući na njihovu NAJVAŽNIJU IZJAVU - nikad nismo bili bliže EU, nema odustajanja od EU!
Preporuke:
34
0
65 utorak, 11 decembar 2012 23:46
Dejan
Za odbranu i poslednje dane 2

Vladu iz 2008. godine su formirali navodno strani ambasadori i domaći bogataši.

Kakav narod dopušta da mu vladu postave domaći lopovi i nedobronamerni stranci.

Koliko je bilo uličnih protesta za 4 godine Tadićevog vladavine?

Da li je bilo šetnje zbog proglašenja nezavisnosti od strane šiptara, gde su bile barikade zbog Euleksa?

Zašto je Tadićeva koalicija maja 2008. godine, dakle dok je "rana" od 18.2.2008.god. još bila sveža, dobila u Srbiji skoro nezabeleženih 40% glasova - 109 poslanika su dobili.

Suprotno članku jednog kolumniste koji je rekao da se mora podići ulog da se izdaja ne isplati, ovaj narod je stalno nagrađivao izdaju na izborima.

Činjenica je da nacionalno orijentisan političar u Srbiji staje pred neprijatelje Srbije sam, bez stotina hiljada ljudi na ulicama širom Srbije, bez odlučnog naroda, bez ikakvog koncenzusa.

Vlast je ogledalo naroda, inače će biti smenjena, ako bude izbora na proleće, hoće li da pobedi DSS-SRS?
Preporuke:
19
22
66 sreda, 12 decembar 2012 00:10
Biljana Nikolić@Dejan
Dejan koji mi je 2010. zamerio što SNS nazivam šibicarima, sada kada je sa glasovima od šibicarenja došao na vlast, hrabro i oholo nas naziva bespomoćnom glupom masom koja ne zaslužuje bolje nego da nas jeftino prodaju.

Nisi prvi Dejane, bilo ih je mnogo u prošlosti i svima smo videli leđa.
Preporuke:
29
3
67 sreda, 12 decembar 2012 00:21
Decko iz B.
Srbija nije nikada bila bliža Slovenskom standardu. Ne zbog Dačićeve Družine u Vlasti i "Opozicije" koji su "unapredelili standard" Stanovništva, nego zato što je njima puklo! Odlično, da se sada izgleda dosta EU fanatici sećaju o nekakvim pisanim dogovorom(?) u Briselu koji mora da se poštuje. Pa dobro, nećemo sada da izbrojimo boranije u loncu Evropskog, i da se pitamo ko je kršio Dejton odmah posle potpisivanja? Ko Kumanovski sporazum i RB 1244? Nisu to pitanja za naše ekselencije koj su nikada bili bliži za Evropske plate u parlamentu EU. A šta će gladan Narod? Pa, neka broji boranije!
Preporuke:
8
0
68 sreda, 12 decembar 2012 00:21
fristajlo
The Tao
Freestyle-o je neutemeljeni optimista.

Manite se toga; ja nisam optimista, već samo dozvoljavam mogućnost da sumnjam u ovu procenu, jer- ne vidim dokaze. Bar ne jasne i nepobitne.
A, na žalost, moram da primetim i sledeće (mada čisto sumnjam da će taj deo komentara objaviti!) eto, i ovde su počeli da "štroje" komentare; nisam se nadao, ne- ovde.
Jer, to je dokaz sumnje u- sumnju; koje to uverenje treba zaštititi sakrivanjem kritike, i kakvo je to uverenje?
Ja samo pozivam na ledenu objektivnost, koju je Vukadinović imao do skora; čak je i DS-u i onoj Vladi dao više kredita nego ovoj (tako je i došlo do sukoba sa "Vidovdancima", za one koji se sećaju) i nije se "potezao kamenom" tako lako.
I, ponavljam- ne tvrdim da nije u pravu. Verovatno- jeste; ali, zar se više ne sme ni sumnjati u sumnju?
I, na kraju- nisam ja Freestuleo, već Fristajlo.
Nije toliko bitno, a možda je važno.
Preporuke:
9
13
69 sreda, 12 decembar 2012 00:29
Niko Nikolić
@ Jasna*
Kada se ne biste Vi borili sa ostrašćenim radikalima i narodnjacima, ja bi se ostavio komentarisanja na ovom portalu.
Kako Vas nitko ne podržava, to preostaje jedino meni.
Naši oponenti nisu u stanju shvatiti da je naš Predsednik postao veći Rus i od samog Putina, a kritika Rusije je kobajagi, da se ne dosete naši neprijatelji odnosno evroatlanski prijatelji.
Komentatori sumnjaju u iskrenost potpredsednika Vučića u borbi protiv kriminala.Čudim se kako već nisu izmislili da ovaj po smeni režima reketira tajkune (kao prethodnici dosmanlije po prevratu).
Naš predsednik je svojim patriotskim izavama (ukidanjem genocida u Srebrenici i uspostavljanjem istoga na Kosmetu, toliko šokirao svet da su svi ostali bez komentara.
Niste im spomenuli kako su naše vlasti spremne komunikovati i sa crnim djavolom kada je to u interesu Srba, pa su čak uspostavili oficire za vezu sa neprijateljem.
Verujem da ćemo biti nagradjeni za vernost našem mudrom i hrabrom rukovodstvu.
Preporuke:
5
19
70 sreda, 12 decembar 2012 00:41
Dejan
Za Biljanu Nikolić

Nije prikladan uličarski rečnik, niti je potrebno da neko iskrivljuje moje reči.

Šta sam rekao stoji - za odlučan zaokret je potreban svestan i odlučan narod.

Nama se LDP nije desio slučajno, niti su njima kumovali stranci, svi naši političari i sva politika koja je vođena od 5. oktobra je proizvod nas samih.

Imamo i tu veliku teškoću da je jedina svetska sila protiv svih naših interesa.

Tako, mi se kunemo u Rusiju koja brani međunarodno pravo, dok nam probleme pravi Amerika koja brani svoje interese i hirove svim silama, svim sredstvima, širom sveta.

Da se suprotstavimo Americi mi isto moramo da zapnemo iz petnih žila da im dokažemo da je naš nacionalni interes jači od njihovog hira da šiptarima prave veliku albaniju.

Ono što je herojsko je obično i skupo. Vijetnamci su se 30 godina borili da oteraju sve okupatore, izgubili su 4 miliona ljudi, svakog desetog, i danas su zagađeni od američkih bombi.

Mi Srbi ne možemo ni belu kugu da zaustavimo.
Preporuke:
12
16
71 sreda, 12 decembar 2012 01:16
Biljana Nikolić@Dejan
Kakav je čin izgradnja carine na sred Srbije? Za mene je ulična banditska izdajnička akcija. Šta je za vas - mudar državnički potez jer je Amerika protiv nas? Hoćete li reći da SNS treba da vlada dok AMERIKA NE NESTANE I SVI NAŠI NEPRIJATELjI, pa ćete onda da srušite granicu i uzdignite Srbiju? To pričajte svojim kućnim ljubimcima.

Kad je SNS pozvala na miting (i platila sendviče, dnevnice)skupio se narod, da skine DS. Tad nisu pominjali Kosovo da privuku glasače DS I ZBUNE EU. Zašto sad kad je na vlasti SNS i SPS ne organizuju skup podrške protiv postavljanja carine pa da vidimo koliko će se naroda skupiti, DA NE IDU SAMI PRED EU. Valjda vlast u Srbiji ima pravo da organizuje skup podrške očuvanju svog teritorijalnog integriteta - ili nema, ili ne sme, ili neće.
Da li su Dačić i Vučić kad su glasali za USTAV znali da ustavni sud ne može da vrati Kosovo u sastav Srbije? Zašto su glasali Ustav, da imaju o šta da obrišu noge?
ide nastavak
Preporuke:
22
1
72 sreda, 12 decembar 2012 01:31
Istoricar
A sta covek moze da ocekuje od Slobinih naslednika?
Preporuke:
6
7
73 sreda, 12 decembar 2012 01:36
Biljana Nikolić@Dejan
Jeste li Vi sad skoro naučili da čitate pa ste pre neki dan saznali za Vijetnam? Sad nas plašite Vijetnamom KAO ŠTO SU NAS ŽUTI PLAŠILI POVRATKOM U DEVEDESETE. Ja razlikeeee.

Ajde da vidimo ispod kojih partiotskih i evropskih šibica su bile SPS i SNS kuglice u predizbornoj kampanji.
Dačić u Areni
naša Koalicija čvsto stoji na politici koja poštuje sve one koji su dali svoje živote za slobodu naše zemlje, od turske okupacije, preko Austrougarske, do I i II svetskog rata pa do poslednjih ratova za slobodu srpskog naroda. Oni su znali šta daju i zašto to daju, zašto daju svoj zivot. Zato što su verovali u vrednosti Srbije. Zato mi danas ne možemo da imamo drugačiju politiku od politike slobodne Srbije koja neće biti pod bilo čijom okupacijom ili uticajem.
Preporuke:
17
3
74 sreda, 12 decembar 2012 01:38
Biljana Nikolić@Dejan
Dačić danas kao premijer

"Mi smo imali rat. Nažalost, mi smo ratove izgubili. Ako nekome to nije jasno, a izgleda da nije bilo jasno svi ste se smejali Miloševiću kad je govorio da smo mi pobedili NATO. I dan danas imamo tu logiku — da smo mi pobedili. Nismo pobedili dame i gospodo da smo pobedili ne bi bili u ovoj situaciji. Mi smo izgubili i to je posledica i ovih odluka Haškog tribunala. Jer svi smatraju da smo ratove izgubili.”"

"U ovu vladu niko ne treba da sumnja, ja ću se truditi da spasem što se spasiti može, ali nemojmo da živimo u zabludi da mi imamo Kosovo i Metohiju. Imamo ga u Ustavu, a da li je nešto u skladu sa Ustavom neka odlučuje Ustavni sud, ali pre toga, molim, da Kosovo vrati u ustavne okvire”"
Preporuke:
15
2
75 sreda, 12 decembar 2012 01:45
Rin o-o to
Cela priča odnosi se na to da li je „srpski čamac“ na vodopadu ili nije? Ako jeste, veslanje unazad je refleks panike koji ne menja ishod (pad niz liticu). Veslanje unapred , budući pad čini jačim i s težim posledicama. Gde je iluzija? Čamac najčešće uopšte nije na vodopadu ali je lakše (političkim alibijem onih koji čine uzastopnu vlast već više od čitave decenije) smestiti ga „vodopadno“. „Vodopad kao magistrala“, sam po sebi, ako je neminovan ima mnoge ishode koji ne moraju uvek biti negativni. Za hrabre to je izazov, za heroje energija vodopada je šansa za stvaranje naddela i to onda kad izrone. Tu rutu naši preci su već prošli. Glavu gore Srbi a ruke ispred glave! Pri padu „odozgo“, u mirnu reku, bitno je glavom ne udariti u kamen. Kad padaš, ne budi balvan nego onaj koji nepovređen, na dalje, ne mora mnogo da pliva. Reka ima da ga nosi u pozitivnom i pobedničkom naumu. Tako to radi "unutrašnja rezerva" s verom u Boga i pravoslavlje.
Preporuke:
10
0
76 sreda, 12 decembar 2012 01:49
Biljana Nikolić@Dejan
Dačić o Kosmetu u predizbornoj kampanji

"Kada je rec o Kosovu i Metohiji Srbija mora jasno da definiše šta želi. Mora da zna ciljeve nacionalne i državne politike. Ne mogu Srbi na KIM biti meta međustranačkog prepucavanja i nadmudrivanja. Ne može politika kreni – stani. Mora se jasno odrediti šta nam je cilj. Moramo da se zna šta branimo. I koja je to linija koju branimo. Godinama slušamo o crvenoj liniji. Ta linija postaje sve ružičastija i sve bleđa. Moramo da odredimo šta mi smatramo da je naš nacionalni i državni interes i da kažemo to je to, dalje od toga ne može po bilo koju cenu.

Dačić danas

"Izveštaj nikada nije bio povoljniji i Srbija nikada nije bila bliža dobijanju datuma za početak pregovora,takvoj odluci EU doprinela i današnja primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima."

A Vi mi Dejane uzvratite citatima u kampanji SNS o strahu od Vijetnama
Preporuke:
16
2
77 sreda, 12 decembar 2012 02:24
@ Dejan
Šta sam rekao stoji - za odlučan zaokret je potreban svestan i odlučan narod.


Narod je svesno i odlučno glasao za preispitivanje SVIH SPORAZUMA DS, promenu politike i zaokret od Evrope. To ste obećali kad ste tražili glasove. Pogledaj istraživanja javnog mnjenja, podrška EU je ispod 49%.

Mnogo se ti i tebi slični pravite najvni i pametni.
Preporuke:
12
1
78 sreda, 12 decembar 2012 04:32
Brane2
Ne razumem šta tu Vukadinović zamera trenutnoj reprezentaciji.

Šta su oni to tako negativno za Srbiju uradili do sada ?

Sve što se radi konkretno na terenu, je u interesu Srbije a ne EU ili nekog trećeg.

Sad, što su DEKLARATIVNO za neku neodređenu EU budućnost, pa šta - čemu to može da šteti ?

Sklopljeni ugovori se mroaju poštovati a pitanje Kosova se MORA nekako sanirati, pre nego što država bankrotira.

Šta od toga je štetno ulizivanje EU/USA ?
Preporuke:
2
20
79 sreda, 12 decembar 2012 05:15
Mikoš-------PETOOKTOBARSKA KANDŽA NE POPUŠTA.
Prošlo je više od trideset dana kada napisah da će uspostavljanje granice sa KiM biti pokriveno atraktivnim potezima.Napisah da treba složiti patriotske rogove i krenuti sa prikupljanjem potpisa za referendum po pitanju težnji ka e.u.Zažive slično navedenom.Predložih da se ustupi prostor za slične inicijative ali znate kakav bejaše Jaša Prodan.Pozvao sam prof.Antonića da pređe ,,sa reči na dela" i da sa Brankom Pavlovićem artikuliše patriotski front.Neki optužuju narod da je birao sve ovo.Pre nekoliko dana sam pokušao to da demantujem u cenzurisanom,neobjavljenom tekstu.Depeše Vikiliksa govore da su strane obaveštajne službe pored pozicije 2008 g.stvorile i svoju opoziciju(navedeni francuski i drugi fondovi) tako da je ponuđena SIMULACIJA IZBORA uzimajući u obzir slabosti patriotskog izraza.Stranačka infrastruktura im izraste preko noći.Samo su drugačije kostimirani izvođači radova.Iluzija je bila da se mogu otrgnuti s konca i da neće igrati po taktu finansijera.Setimo se šta ...
Preporuke:
11
0
80 sreda, 12 decembar 2012 05:28
Mikoš---- EVROMAZOHISTIČKI ZANOS.
svojevremeno T.Maršal reče da Đ. i K. ne misle da su nešto značajno uradili njih je tu jedna moćna ruka postavila. Montgomeri reče da je prevrat plaćen 60 miliona dolara a moguće i više. Investicija se lako ne napušta što potvrđuju i depeše Vikiliksa a niko razuman ih ne može osporiti. Sećate li se ko izbornu krađu kvalifikova kao ,,GALAMU" a sada njene plodove i posledice kao žigošu se izdajom nacionalnih interesa. Krađa je u Srbiji postala nacionalni sport i retke sablažnjava. Ovo nije društvo već gomila krhotina u kojoj je sve potrošeno gde niko nikome ne veruje i teško je pokrenuti prevarene ljude da poveruju stranačkim preduzećima sumnjivih izvora finansiranja. Ako ima izlaza samo novi ljudi kroz građ.finansiranje i sve na svetlost dana jer biznismenski dug je zao drug. Slede novi uslovi kao i potezi koji će situaciju ogoliti jer život nas neminovno testira svojim izazovima. Z.Jelinčič, član institucija e.u ,reče da Srbiju gledaju kao nekog ko puže i zadovolji se kada mu bace lizalicu.
Preporuke:
7
0
81 sreda, 12 decembar 2012 07:57
robokap@hasna* 21;,26
MALO ste bezobrazni gosp.Jasna.To što je deda sa ocem sam podigao kuću a nije dobio kredit ili stan ,kredit je pre svega zato jer ga je bilo sramota da se kao sin jedinac fiktivno deli od oca i ide u podstanare da bi dobio privilegije i beneficije KOMUNIZNMA.A znate li zašto."JER JE OČEVA I MAJČINA FAMILIJA POTIČU IZ MALOG MESTA GDE VAM ZNAJU I 5 KOLENA UNAZAD KO STE I ŠTA STE :Zato gos.JASNA zato ŠTO ga je vaspitavao DEDA SOLUNAC a NE otac PRVOBORAC. ( OVo samo figurativno jer deda nije bio ni u partizanima ni u četnicima)IZATO ŠTO VAM REČE BILjANA IMAO "O B R A Z " a gde je VAŠ:NESTAO u PESMI "DRUŽE TITO LjUBIČICE BELA". Kuća o kojoj govorim je podignuta 1956 baš kad je uveden ZAKONOM DOPRINOS ZA SOLIDARNU STAMBENU IZGRADNjU U IZNOSU OD 4% DO 1061 A ONDA 2% do !))"..IZRAČUNAJTE KOLIKO SAMO MOM OCU OVA DRŽAVA DUGUJE:
Preporuke:
10
4
82 sreda, 12 decembar 2012 08:19
robokap@seljak bezemljaš
Nemojte da mislite da imam nešto protiv onih koji su u SRBIJU DOŠLI IZ NEKIH VUKO... pre VEĆ protiv ovih "NOVOPEČENIH DOŠLjAKA IZ VUKO... KOJE JE POSLE RATA DOVEO TITO". i KOJI DAN DANAS NAPLAĆUJU BEŽANIJU OD 1941 do 1944.I još nešto.I moj pradeda je ratovao od1912-1918 i vratio se da bude ono što je bio i pre tog rata." S E Lj A K".,nije postao rukodilac a potomci mu nisu naplaćivali ratovanje kroz razne privilegije .Fala BOGU 1918 nikog nije streljao,ne živi u otetom stanu ili kući a sve što smo stekli stekli smo svojim mukotrpnim radom.A što se tiče dela o Pupinu i to mi je poznato ali jel današnja Srbija ima neke koristi od toga.Sudeći po TITOVIM dođošima U VOJVODINI a la ČANAK i nema mnogo.
Preporuke:
13
6
83 sreda, 12 decembar 2012 09:03
Sale
@Brane2
Sad, što su DEKLARATIVNO za neku neodređenu EU budućnost, pa šta - čemu to može da šteti ?

a) ne zalažu se oni deklarativno već suštinski i fatalno. Kada su zbog nekih trivijalnih 'datuma', spremni da gaze Ustav i žrtvuju nacionalne interese, postavljajući granicu na sred zemlje - to onda više nije deklarativno.

b) to može da šteti svemu, a šteta je nemerljiva. Putem u eu-ropsku uniju, žrtvuje se nezavisnost zemlje a to nosi gigantsku štetu. Ekonomsku, političku, kulturnu a naročito duhovnu i identitetsku. Tome dodati i to da je sam taj put popločan nenormalnim ustupcima koji nose nenormalnu štetu. Tome dodati i sve one silne žrtve koje je srpski narod dao za nezavisnost. Dobićete u zbiru rezultat koji je ravan katastrofi i štetu koja je neprocenjiva.
Preporuke:
9
0
84 sreda, 12 decembar 2012 09:10
Mladen
...„zmiju gladi – ispod nje se vadi“.
Poštovani Đorđe,

Kada se pozivamo na politiku iz prošlosti duboko sam uveren da kada bi god neko od srpskih političara ''gladio zmiju'', ispod nje nikada ništa nije izvadio, a u jutro kada bi se probudio misleći da je napravio nešto opšte dobro u ogledalu bi na lično iznenađenje video smešnog nemoralnog kepeca koji je samo uspeo da prevari narod,a dobije nešto isključivo za sebe.Čovek se na ovaj način deformiše, ne trebaju nam više takvi. Ovde se postavlja pitanje da li čekati da te zmija ujede ili poraditi nešto na svom spasu od zmije, a zna se kako se to radi ?!
Preporuke:
10
0
85 sreda, 12 decembar 2012 09:22
@Jasna* 11.decembar 18:53
A ja bih rekao da je poslednje mešanje političkih karata pokazalo da su neke karte bile lažne. Oni koji su oktobra 2000. dobili partiju, igrali su sa žutim kartama. Oni koji su igru počeli oktobra 2008. sada pokazuju da su im karte zapravo SUPER-ŽUTE. Da li će ti SUPER-ŽUTI prevaranti dobiti partiju i kako će se igra završiti to niko ne zna. Jedino što se zna to je da većina sveta vidi da su karte novih igrača bile lažne i da stalna priča o žutim prevarantima služi samo zato da se prikrije super-prevara super-žutih prevaranata.
Preporuke:
10
0
86 sreda, 12 decembar 2012 09:53
siniša @ Jasna*, ranije Bojan Todorović
Najviše mi ličite na Bojana Todorovića koji je sve nevolje Srbije podržavao i objašnjavao lošimm potezima koje je nekad vukao Slobodan Milošević. Za razliku od njega vi sve loše poteze sadašnje vlasti tumačite i zaklanjate se iza Slobodana Miloševića.

Ne zna se šta je gore i šta je manje istinito svu krivicu za "onu" politiku svaljivati na Miloševića ili sve "zasluge" ove vlasti pozivati se na Miloševića.

Uglavnom i jedno i drugo su obične manipulacije koje nemaju veze ni sa životom ni sa Miloševićem. Čovek je bio pismen čovek, za razliku od tadića i Nikoliča koji su nepismeni i politički i šire, ali je pravio i krupne greške, pre svega kadrovskog tipa. I sam je to rekao i on i njegova supruga koje su svesne da je za njegov krah i krah Srbije krivi kadrovi koje je i on birao.

Jasna* odnosno Bojane Todoroviću, pročitani ste, manite se zamajavanja.
Preporuke:
16
2
87 sreda, 12 decembar 2012 09:59
Dejan
Za Biljanu Nikolić

Ne znam čemu služe svi ti Vaši citati. Vijetnam je primer odlučnosti koja je potrebna i posledica koje mora da istrpi onaj koji hoće da se otrese Amerikanaca.

Već sam rekao da čekam još da donesem sud.

Niko nije 5. oktobra pominjao "dobrosusedske odnose" sa šiptarima. Žaba se polagano kuvala 12 godina, kontra proces mora isto tako da traje duže vremena.

Nekorektne su priče da je ova vlast ista ili gora od prethodne. Da je Boris Tadić na vlasti Naši i 1389 ne da ne bi mogli da organizuju protestne šetnje, već bi još bili zabranjeni i uhapšeni, kao Obraz.

Šta god da ova vlast uradi ovde će da bude negativnih komentara.

Zapitajte se malo zašto SRS i Dveri nisu prešli cenzus, a DSS ima 7,8% glasova.

Citirajte koliko hoćete, ali narod je na izborima imao više prilika da promeni naglo kurs, pa nisu.

Nemojte samo da kažete da ste to očekivali od SNS-a, dugo ovde komentarišem, bile su harange protiv SNS-a od samog starta.
Preporuke:
11
15
88 sreda, 12 decembar 2012 10:01
Brane2
@Sale:


a) ne zalažu se oni deklarativno već suštinski i fatalno. Kada su zbog nekih trivijalnih 'datuma', spremni da gaze Ustav i žrtvuju nacionalne interese, postavljajući granicu na sred zemlje - to onda više nije deklarativno.


Stvarno ? Šta je sada to tako bitno, materialno drugačije nego pre?
Preporuke:
1
7
89 sreda, 12 decembar 2012 10:03
siniša
U Kotoru su bili ljudi koji su za Mlečiće rukama hvatali zmije otrovnice i vadili im otrov i prodavali Mlečićima. Oni se nisu bojali zmija, oni su sa njima pričali i nikada ih ne bi ubijali, ali su ih hvatali za vrat. Oni nisu zmije ni gladili niti bi se ispod njih vadili. Oni su ovladali u rukovanju sa zmijama. Glavno je da se ne prepanu, a drugo da ih drže za vrat.

Dakle drži zmiju za vrat i ne puštaj.

To je bila jedna čuvena srpska porodica iz okoline Kotora Zmijarevići. Bili su imuni na ujed zmija. Zbog te njihove veštine sa zmijama kažu da su ih Rusi spremili da ih ubace u Vatikan, jer navodno u rupi sa najstarijim hrišćanskim dokumentima leže zmije i da su samo oni u stanju da uzmu te stare knjige. Tako je jedan od tih Zmijarevića, ruskih tajnih agenata postao rimski vrlo značajan kardinal, da je došao do tih starih knjiga i da je ruski car ustanovio da su ipak Rusi imali stariju Bibliju nego Vatikan.

Zmije su čudo.
Preporuke:
8
0
90 sreda, 12 decembar 2012 10:16
Henad
Sve je to lepo što ste napisali gospodine Vukadinoviću ali u srži svega je jedan jedini problem a to je da današnji srbi u velikoj većini nisu spremni za borbu i žrtvu i kako onda da oni koji su na vlasti sprovode patriotsku politiku.Vlast je slika našeg narodno stanja,da smo mi drugačiji i vlast bi bila drugačija!
Preporuke:
6
0
91 sreda, 12 decembar 2012 10:18
Dejan
Za Biljanu Nikolić

Ne znam ni sam kako da čovek pristupi pitanju Kosova i Metohije.

Znam da Amerikanci razmišljaju godinama unapred.

Priča o oslobađanju hrvatskih i šiptarskih vojnih komandanata je bila deo plana 1993. kad je SB UN doneo odluku o osnivanju suda u Hagu.

Amerika je za nas imala plan A, B i C u pogledu Kosova.

Plašim se da je plan B ono što su priredili 17.3.2004., tada je ako se sećate Koštunica sveže postavljen za premijera. Nije prošlo ni dva meseca, a dobio je poruku od Zapada u vidu pogroma na Kosovu.

Pre nego što izvlačite citate, razmislite o ovome.

Najvažniji detalj je da nikad formalno ne priznamo Kosovo, i da u meri naših mogućnosti učinimo što manje ustupaka.

Na domaćem terenu je bitno da se stane na put ljudima koji su uništavali privredu i od tih para kupovali političare i naručivali zakone i uredbe.

Čovek koji je danas na tapetu nije osnovao nijedno proizvodno preduzeće, evro nije izvezao iz Srbije, a veliki je krivac za uništenje privrede.
Preporuke:
7
16
92 sreda, 12 decembar 2012 10:20
stefan.borota
PREDAH
Nijedne reči kojom se kudi DSS. Zaista neočekivano. I ohrabrujuće. [,]
Preporuke:
7
3
93 sreda, 12 decembar 2012 10:29
Niko Nikolić
@ Jasna*
Vi ste srpska Jovanka Orleanka, jer ste pozbudili nas koji podržavamo današnje srpsko rukovodstvo i pojavljuju se njegovi dalji navijači.
Odmorite se malo, a Brane2 (koji istina ništa ne razume) i ja ćemo se u medjuvremenu nositi sa našim oponentima.
Istina ovi su uporni i tvrdoglavi, ali mi moramo biti još bolji i brži u tome, kako je to ranije govorio naš Predsednik Nikolić, u svojoj gigantskoj borbi sa izdajnikom Tadićem.
Za razliku od Tadića, koji se pretvarao da je mirilac naroda, naš Predsednik Nikolić širi prijateljstvo sa susedima, zanemarujući čak i to da li je netko priznao ili nije Republika Kosova.
Neću preterati kada kažem da je on novi Mesija.
Ako ništa drugo ne uspemo, makar ćemo istrošiti crvenu farbu koju koriste naši protivnici za negativne ocene naših komentara.
Preporuke:
5
5
94 sreda, 12 decembar 2012 10:34
poslednje vesti
Sve je lepo i proročki rečeno. A šta se dogodilo u međuvremenu u ova 24 sata od kako je tekst objavljen? Ponovo smo iѕvisili za dobijanje datuma pregovora sa EU i "uhapsilo" Miškovića baš jutros da se taj EU fijasko i ova bruka sa prelazima malo zabašuri. Farsa se nastavlja.
Preporuke:
17
0
95 sreda, 12 decembar 2012 11:20
Biljana Nikolić@Dejan
Znači, odustali ste od Vijetnama, ostaju nam samo Vučićeva gladna srpska deca ako odbijemo ucene sa zapada i granicu sa Kosovom.
Preskačete i pitanje zašto vlast ne organizuje skup podrške očuvanju Kosmeta a sugerišete da vlast ide sama, bez podrške naroda pred EU. Evo neka organizuju dva skupa podrške, jedan za EU po cenu Kosova i drugi za Kosmet bez granica po cenu gladne dece, da vidimo koji će biti masovniji.

NI JEDNA VLAST NIJE IMALA PODRŠKU NARODA ZA IZDAJNIČKU POLITIKU PREMA KOSMETU. Drugo je pitanje predizbornih lažnih patriotskih obećanja i neverice da će Šešeljev radikal Aca postati evropejac SER VUČIĆ ili da SPS i Miloševićev Dačić neće postati SAMOSTALNI evrofanatik veći od Čede Jovanovića.

Prevarenom narodu po dolasku na vlast reći u lice - ne znaš ti narode zašto si nas glasao, zašto narode nisi čitao između redova,narode sam si kriv što si prevaren i lakoveran što znači da za bolje nisi - za mene je krajnje nemoralno, Vama za ponos.
Preporuke:
16
2
96 sreda, 12 decembar 2012 11:44
Dejan
Za Biljanu Nikolić

Svaka vlast koja dođe posle izbora je odraz volje naroda.

Da li ste Vi verovali u ovo ili ono pred izbore nije važno, jer Vi sigurno niste glasali za SNS na izborima.

Ako bude izbora pre roka, neka se ujedine DSS-SRS-Dveri i drugi, pa neka osvoje vlast.

Treba im nešto manje od 2 miliona glasova za skupštinsku većinu.

I sam sam protiv EU, ali neko mi je napisao da je 49% građana protiv ulaska u EU, ti građani su danas još više protiv ulaska u EU.

Pođite od jednostavne računice - ako je to sve tako kako Vi mislite, onda je pobeda tvrđe politike sigurna.

Onda zamolite uvažene nacionalno orijentisane intelektualce, koje i sam vrlo cenim, da pređu iz domena teorije u domen prakse, da oni pregovaraju, da oni vode ekonomiju, da oni reaguju na nepredviđene okolnosti.

Ono što vi previđate je da je druga perspektiva na terenu u odnosu na onu sa tribina.

Imam mnoge zamerke vladi, nije problem da pišem o tome, ali za Kosovo je rano da se izjasnim.
Preporuke:
5
16
97 sreda, 12 decembar 2012 12:05
seljak bezemljaš ja bez zemlje a tužni Brane2 bez otadžbine
&Brane2
OTADŽBINA JE ZEMLjA OTACA.DOMOVINA JE MESTO GDE NAM JE DOM
Pisao si da ti je majka SLOVENKA a otac LALA.
Ne možeš nas razumeti,pa samim tim ni pomoći.
Ali ja mogu tebi.Kada već imaš do pola pokrajinski identitet,dovrši to do kraja.
Slovenija postoji otkako su se udružili sa kako su rekli"musavim"Beogradom.
Navikavaj se da posmatraš I MAJKU SA POKRAJINSKIM IDENTITETOM.ŠTAJERKA,DOLENjKA,NOTRANjKA,Kranjska,Goriška...TO IMA KONTINUITET VIŠE OD HILjADU GODINA.
TO TI JE BUDUĆNOST.
Lako ćeš naći nemačke fondacije koje se ozbiljno i uspešno bave"regionalizacijom.
A MI.MI SMO KAKO TVOJI KAŽU"RUPA"RUPA NA CARSKOJ DŽADI NA PUTU U SVAKI SVETSKI POREDAK. HAJDUCI PA TO TI JE.
EVROPA NEGUJE STRAH DA ĆE NEKI NAŠ SINĐELIĆ ILI PRINCIP SKRESATI KUBURU U BARUT.
Preporuke:
10
0
98 sreda, 12 decembar 2012 12:18
Brane2
@seljak bezemljaš:

Ako vama daje vrednost samo poreklo, onda niste puno drugačiji od lokalnog krompira.

OTADŽBINA JE ZEMLjA OTACA.DOMOVINA JE MESTO GDE NAM JE DO


To je samo izgovor za mentalnu lenjost i prestanak razvoja. Zašto se razvijati i menjati, kad možeš sve ko što se vekovima radilo ?

Da su se svi preci tako ponašali, ne bi bilo ni ćirilice ni te otadžbine.

Razvoj i evolucija idu dalje. Priroda nije rekla "Eto, posle 15 milijardi godina od početka svemira i četiri i po od početka zemlje iznedrila sam Srbina. Ajmo, fajront."
Preporuke:
1
10
99 sreda, 12 decembar 2012 13:09
MOMA
@ JO JO....."ako ima dusmana Srba i Srbije".....TO JE SRPSKI NAROD SAM SEBI -

KOJI KOMENTARISE,PISKARA ili SE SVADJA PO KAFICIMA/KAFANAMA....ali da -
se ORGANIZUJE i DEMONSTRIRA i KAZE =NE, DOSTA JE....e to je Srbima...BRE -
ko da izlazi na demose po ovom vremenu...a kada je lepo, onda tek "srbin"-
nema volje za demose....ima lepseg zar ne.......e to je srpski narod i zato vam tako ide....i treba!
Preporuke:
2
5
100 sreda, 12 decembar 2012 13:22
Niko Nikolić
@ Brane2
Izvinite molim Vas što sam u prethodnom komentaru naveo da Vi, iako smo istomišljenici, ništa ne razumete, jer ste to sami napisali.
Shvatio sam da se to odnosilo samo na nerazumevanje ostrašćenih patriota, dok Vaše misli prelaze samu granicu genijalnosti.
Inače sa našim oponentima treba se naduravati i tako ih pobedjivati na iscrpljenost i "tući" ih
činjenicama.
Nadam se da nitko neće poreći da je srpski veliki prijatelj Bilt odao priznanje sadašnjim srpskim vlastima da Beograd konačno(za razliku od prethodnih vlasti) "nema razlike izmedju reči i dela".
Dakle naš Predsednik Nikolić je čovek od reči, a ne lažov kao Tadić.
Vidim da moj prethodni komentar ima samo pozitivne ocene i u trilemi sam da li se istrošilo crveno mastilo ili smo mi navijači sadašnje vlasti počeli zadobijati podršku odnosno oboje.
U svakom slučaju zahvaljujem, te pridajem i svoju pozitivnu kvačicu.
Preporuke:
4
8
101 sreda, 12 decembar 2012 13:39
kaca
Kao i uvek bravo gospodine Vukadinovicu . To je sve sto se moze reci za nastavilu politicku papazijaniju koju trenutno zivimo.
Preporuke:
8
0
102 sreda, 12 decembar 2012 15:32
xhorxh bush
Prica o Kosovo je odavno zavrshena.
Preporuke:
1
8
103 sreda, 12 decembar 2012 15:39
Dragan Užice
Gospodine Vukadinoviću,
Nemam nameru da branim ili napadam politiku vlade oko Kosova. Ja nikada ne bih prihvatio da učestvujem u rešavnju kosovskog problema, jer ni za jedan problem nemam rešenje koje je pravedano, barem za Srbe koji žive na Kosovu, a u isto vreme i izvodljivo. Zbg toga bih Vam postavio jedno hipotetičko pitanje. Razuman odgovor mogao bi da naznači put ka realnom rešenju problema sa kojim se suočava naša država. Ako bi Srbija, zbog očiglednih nepravdi koje joj se čine, prkinula pregovore sa EU i sa Prištinom, a jedinice NAT, Euleks policije i ROSU zauzmu administrativne prelaze, šta bi bio odgovor Srbije? Savet bezbednosti je beskoristan zbog mogućeg veta SAD. Mogućnosti prijateljskih država da nas zaštite se najočiglednije vide u sudbini Libije i Sirije, gde su im interesi ugroženi mnogostruko više nego na Kosovu i Metohiji.
Srdačan pozdrav.
Preporuke:
5
2
104 sreda, 12 decembar 2012 15:40
seljak bezemljaš KAO KOČNIČAR
&Brane2
Vinćence Đioberto(Vincenyo Gioberti)italijanski filozof učesnik Risorđimenta(pokret za ujedinjenje Italije i integraciju italijanske nacije)stvorio je teoriju da se nacija i nacionalno sastoje iz:
OČEVINE I MAJČEVINE.
Odbacivanjem "očevine" vi ste izgubili mogućnost da nas razumete.
Operisali su vas kao detetu krajnike.Cap,i gotovo.
PA SAM JA PREDLOŽIO DA ISTO TAKO ODSTRANITE I DRUGI KRAJNIK I ONAKO SA TE STRANE NEMATE BAŠ NEKI KONTINUITET.
Oslobođeni nacionalnih i patriotskih osećaja,oslobođeni tradicije ispunićete zahteve NOVE NAPREDNOSTI I BITI PRIMLjENI U DRUŠTVO IZABRANIH.
Neko će reći da ste TIKVA BEZ KORENA ali šta vas briga.
A što se tiče moje zaostalosti.To se nekada tačnije govorilo da sam KOČNIČAR.
Ovo se toliko sve ubrzalo da ako mi KOČNIČARI NE USPORIMO ODE SVE U TRI LEPE.
Preporuke:
6
1
105 sreda, 12 decembar 2012 16:23
Brane2
@seljak bezemljaš:

Vinćence Đioberto(Vincenyo Gioberti)italijanski filozof učesnik Risorđimenta(pokret za ujedinjenje Italije i integraciju italijanske nacije)stvorio je teoriju da se nacija i nacionalno sastoje iz:
OČEVINE I MAJČEVINE.


Strahovito dobar primer, moram da priznam. I filozofa i očevine i majčevine.

Strahovito solidna zemlja. Jedan od armiranobetnoskih stubova Evrope. Ma šta stub, teg bre.

Tako napredna, tako bogata, tako puna čistih Italijana.
I pravedna - mafijaško deljenje pravde je postalo legendarno itd.

Odbacivanjem "očevine" vi ste izgubili mogućnost da nas razumete.
Operisali su vas kao detetu krajnike.Cap,i gotovo.


Pre će biti upaljeno slepo crevo.

Gde je vama to pomoglo ? Očigledno je negde u evoluciji imalo svoju ulogu. Ali šta će vam sada ?
Naročito ako vam se zbog njega zdravlje naglo pogoršava...
Preporuke:
2
3
106 sreda, 12 decembar 2012 16:26
Brane2
@seljak bezemljaš:

Neko će reći da ste TIKVA BEZ KORENA ali šta vas briga.


Dobro primetiste - NEKO će reći. Bilo šta da uradim, NEKO će već imati primedbu na to. Prema tome, to me ne zanima.

Ali kad smo već kod tog "nekog", zašto vama ne smeta obrnuta uloga "korena bez tikve" ?

Ovo se toliko sve ubrzalo da ako mi KOČNIČARI NE USPORIMO ODE SVE U TRI LEPE.


Ili tačnije - u majčine. Što vam to smeta ? Pa samo što ne napraviste ep o očevini i majčevini malopre...
Preporuke:
1
3
107 sreda, 12 decembar 2012 17:00
B.J.
Ovo naše očajničko, a boga mi i egzibicionističko pametovanje 'on line' stvarno postaje nepodnošljivo. Narode moj (kralj Ibi), hoćemo li se već jednom desiti?!
UDARAJU NAM GRANICU NA SRED ZEMLjE SRBIJE! Gde su delije?
Preporuke:
6
0
108 sreda, 12 decembar 2012 17:20
i delević na b92 i
Danica Drašković: Priznajmo da smo agresori i zločinci koji su ubijali i silovali!
Preporuke:
1
2
109 sreda, 12 decembar 2012 17:32
Nesa
Analiza g.Vukadinovica je tacna i odlicna. Kao sto je odlicna i inicijativa Kostunice (DSS) da Ustavni sud oceni ustavnost postavljanja granice izmedju centralne Srbije i Kosova, odnosno stvaranja nelegalne drzave na teritoriji Srbije. Ali, to su sve analize, inicijative, misljenja itd. To nije dovoljno! Potrebna je akcija, ili, kako rece jedan lider sa severa Kosova- neophodno je "dogadjanje naroda", koje se nije desilo. Samo to, da narod u Srbiji ustane javno, na ulicama, dugotrajnim protestima protiv poteza sadasnje vlasti i stvarno podrzi bracu sa severa Kosova. Ko ce to da ucini? To je i najveci problem, ali politicari i intelektualci koji se protive potezima vlade Dacic-Vucic, treba da pozovu ljude na akciju. Pa da vidimo koliko ce nas se odazvati, koliko smo stvarno odlucni da zaustavimo propadanje Srbije, ili cemo samo rezignirano to posmatrati. U toj akciji nije dovoljno angazovanje samo studenata, "Nasih" i slicnih organizacija, nego vecine Srba!
Preporuke:
3
0
110 sreda, 12 decembar 2012 19:08
Jasna*@Biljana Nikolic
Meni je potpuno isto.Kad tadasnji EUrofilski Kostunica nije imao petlju da napravi koaliciju sa radikalnim Tomom ,onda ste cutali,i opravdavali,taj potez,kao i dan danas,sto opravdavate ,te objektivne okolnosti,te subjektivne slabosti.A sada osudjujete EUrofilski SNS sto nece radikalnog Kostunicu.Da nije to malo licemerno?
Uzgred,prepostenom Kostunici je to bila idealna prilika za popravni,zbog njegovog sramnog ucesca u 5. oktobru,da dokaze svoju hrabrost ,odvaznost i odlucnost u borbi za ocuvanje srpskih interesa,taman mogao se osloboditi zutih,koji su kocili njegov rodoljubivi zanos, pa sto takav junacina petooktobarski, nije iskoristio takvu sansu ,nego je junacki vratio mandat narodu.Sad vi nekom nasli da govorite o obrazu.
"Hrabri" vitez Koja je potrosen politicar i to sasvim zasluzeno,samo vama DSS erotomanima je tesko da to shvatite,jos teze da tu tuznu cinjenicu prihvatite.
Ovim zavrsavam ovu diskusiju ,jer je postala bespredmetna.
Preporuke:
5
11
111 sreda, 12 decembar 2012 19:18
Ružičasti panter
Plašim se da je pravi komentar na ovaj tekst i na sve što nam se dešava tekst upravo objavljen na sajtu NSPM - "Bez(bolna) plovidba u Evropu koja nestaje". Zastrašujuće ali treba pročitati.
Preporuke:
6
0
112 sreda, 12 decembar 2012 21:14
Niko NIkolić
@ Jasna*
Po završnom udarcu našem najupornijem oponentu (mojoj prezimenjakinji) proglašujem pobjedu nas naprednjaka.
Ostavićemo našeg najupornijeg borca Branu da dotuče poslednje džepove otpora.
I sam ću završiti komentarisanje tvrdnjom da nam ne može niko ništa, jer smo jači od sudbine.
Ajde zdravo svima, čak i našim neprijateljima.
Preporuke:
4
10
113 sreda, 12 decembar 2012 22:14
Biljana Nikolić@Jasna*
Bespredmenta je Vaša i Dejanova odbrana nastavljanja politike DS od strane SNS i SPS.
Apsurdno je što istovremeno izigravate vrhovnog činovnika "Ministarstva istine" i vrhovnog inspektora Policije misli za tuđu "zlomisao i dvomisao".

Jasno je kao dan da Vi ne možete prihvatiti i poverovati da neko ima svoj stav i mišljenje, jer Vi imate samo partijski stav i mišljenje. Vi imate partijske prijatelje koji očas posla prerastu u zaklete partijske neprijatelje i OBRNUTO! Vi iskreno verujete da SVI tako nastupaju, da su svi zapravo samo vojnici svojih partija kojima patriotizam služi kao "poštapalica" da bi se dočepali vlasti.

Obzirom da volite govore, pročitajte govore hrabrog predizbornog Dače i kukavnog premijera Dače sa uzdignutom belom zastavom kako nas obaveštava da smo izgubili ratove koje smo vodili.
Preporuke:
14
0
114 četvrtak, 13 decembar 2012 00:35
Đorđe Vukadinović
Draga Biljana i Jasna*, nije mi žao što vam je već po en-ti put moj članak poslužio samo kao spoljašnji povod za vaš međusobni verbalni obračun, koliko mi je žao što na taj sukob trošite ogromnu energiju i dobru volju. Ako se ne varam, Biljana nemilosrdno ratuje sa raznim "levičarima", uključujući tu i Miloševića - a brani Koštunicu, dok Jasna*, valjda, brani Miloševića i pokušava koliko može da nađe neku reč opravdanja za aktuelnu vlast - i mrzi "žute", a ne voli ni Koštunicu i smatra da je on uveliko odgovoran za ovu postpetooktobarsku katastrofu. A pri tome ste obe, verujem, iskrene patriote. U vašoj ogorčenoj polemici ja prepoznajem i deo naše tragične nacionalne sudbine.
Preporuke:
20
7
115 četvrtak, 13 decembar 2012 02:45
Bob
...tako da, imamo izbor između dijaboličnih (SPS, DS, URS, LDP) i izdajničko-bezličnih (SNS) opcija.

Izinite gospodine Đorđe, u ta dva tabora ja ne vidim nikakve patriote.
Preporuke:
3
1
116 četvrtak, 13 decembar 2012 10:33
Biljana Nikolić@Đorđe Vukadinović
Duboko i iskreno Vam se izvinjavam što sam Vas primorala da me upozorite našta se svelo moje komentarisanje. Ujedno sam Vam i zahvalna što ste to učinili.

Moje uverenje je da se moramo okupiti i braniti sve,svaki dokument, instituciju, svako slovo,svaku mrvicu koja je u našu korist, bez obzira čije je to političko nasleđe i šta mi mislimo o tom političaru.
Jednostavnije, kao glasači, poštujemo i branimo u celosti Rezoluciju 1244, Ustav, Deklaraciju o vojnoj neutralnosti, ne praštajmo "svojima" kad iz ovih dokumenata sprovode i poštuju jedino one delove koji su na štetu Srbije. Pogubno je po Srbiju da nas ideologije, simpatije ili članstvo u nekoj partiji ograničavaju u odbrani otadžbine i domovine.


Izgleda da gore navedeno nisam uspela da prenesem, već se sve svelo samo na odbranu ličnosti političara i insistiranje na podelama.

Još jednom duboko izvinjenje i srdačan pozdrav.

Iskren i topao pozdrav svim komentatorima.
Preporuke:
18
2
117 četvrtak, 13 decembar 2012 15:09
Razum
Najava programa: Mesto zločina-Srbija; američko-evropska serija u režiji Vatikana.

Svaka reč na pravom mestu, g-dine Vukadinoviću, a naslov govori sve.
Preporuke:
4
0
118 četvrtak, 13 decembar 2012 20:16
Šešeljevac
"Moje uverenje je da se moramo okupiti i braniti sve,svaki dokument, instituciju, svako slovo,svaku mrvicu koja je u našu korist, bez obzira čije je to političko nasleđe i šta mi mislimo o tom političaru."

Moramo da se okupimo ali OKO KOGA? Srpska tragedija upravo i jeste u tome što ne postoji ni partija ni ličnost koja bi bila simbol srpskog državnog interesa i koja bi bila stožer tog okupljanja. Čitavu političku klasu građani doživljavaju kao skup ljudi koji se bore za lične interese - nekad ogoljeno i direktno a nekad posredno i uvijeno kroz borbu za partijske interese.Nijedna od postojećih partija ne može homogenizovati građane u borbi za egzistencijalne nacionalne interese. Čak i partije čijom zaslugom su doneti neki od tih dokumenata o kojima govorite, ne ustaju ubedljivo u odbranu tih dokumenata i institucija.Sve se svodi na mlake,akademske reakcije. Građani su prepušteni sebi. Dezorijentisana i anestezirana masa. Probuđeni i svesni pojedinci ne mogu promeniti ovaj tok stvari.
Preporuke:
3
1
119 četvrtak, 13 decembar 2012 21:06
Jasna*@DjordjeVukadinovic
Bravo Djordje upravo tako, niste vi uzalud jedan od nasih najboljih analiticara!
Jedan komentator iz Republike srpske je ovde u jednom svom komentaru dao jednu od najtacnijih ocena srrbijanske tuzne politicke situacije.On kaze ,"U Srbiji jedna trecina naroda mrzi sve sto je srpsko,jedna trecina je potpuno nezainteresovana za sve sto se desava,i jedna trecina je patriotska, ali sa stranackim kasetama u glavama, spremna da se s vremena na vreme hvata za vratove".To je bas tako.
Preporuke:
7
15
120 petak, 14 decembar 2012 10:01
SVETLANA
A gde je osvrt na Koštunicu i njegove dve vlade? Pa, zar on nije bio najveći zagovornik EU integracija? A sve je učinio za to: pustio je oko 2.000 ( dve hiljade šiptarskih terorista-pravosnažno osuđenih iz zatvora i tako dao dobar razlog Hagu da osobodi sve zločince koji su činili zločine protiv srpskog naroda. Jer, ako oni nisu krivi, onda nisu krivi ni njihovi nalogodavci.
posle bitke-svi su generali pametni!
Preporuke:
7
7
121 petak, 14 decembar 2012 11:53
kovacic
jedino vojislav seselj nikada nece izdati srpske nacionalne interese a to je i dokazao u hagu
Preporuke:
5
0
122 nedelja, 16 decembar 2012 00:51
Turas
Zadnja rečenica kao zaključak je koliko istinita toliko žalosna,da osvrtom na komentar nema se šta dodati.Osim,Vukadinović ne budi nade u bolje sutra,već nas upozorava da se ništa ne menja ako se ne zavrnu rukavi,da za sutra učinimo bolji život.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner