Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Poseta Merkelove i prava priroda EU

Komentari (60) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 25 avgust 2011 14:10
kojot
EU jeste zemlja cuda, samo Srbija nikako ne treba da bude Alisa.
Preporuke:
72
0
2 četvrtak, 25 avgust 2011 14:38
b.s.
G. Anđelkoviću, hvala Vam na tekstu. Osveta Nemačke je "jeziva"!. Glavnokomandujući Kfora je do skora bio Nemac koji je nosio kapu austrougarskog vojnika iz 1. svetskog rata. Oni ništa ne zaboravljaju. Evo upravo ovih dana, Austrougarska monarhija (čitaj Evropska Unija, čitaj Četvrti Rajh), dobija rat koji je izgubila 1918. godine. Mi Srbi smo u međuvremenu, zbog nemačkih potreba za osvajanjima izgubili milion stanovnika u 1. ratu, 1.200.000 u 2. ratu. Žrtve ovog poslednjeg rata iz devedesetih ne znam da li su izbrojane. Na račun našeg proteranog naroda se proširila teritorija hrvatske, nemački plan je izlazak na topla mora. Pa zašto ja ovo uopšte pišem kad naše vlasti sve to znaju...
Preporuke:
103
1
3 četvrtak, 25 avgust 2011 15:16
aca
Autor je lijepo naveo sve dokaze koji nepobitno vode ka jedinom zaključku :
"...u odnosu prema Srbiji se može primetiti obrazac konstantnog neprijateljstva ..."
Dakle , ne radi se o dvojnim standardima .
" Konstantno neprijateljstvo prema Srbima " je jedini standard koji postoji .
Pravilno postavljena dijagnoza je pola puta do izlečenja .
Preporuke:
109
0
4 četvrtak, 25 avgust 2011 15:16
mornar popaj
Ima više nego dovoljno valjanih argumenata za kritiku dvoličnosti EU, i zato oštro osuđujem i smatram da treba izostaviti dva autorova neistinita argumenta kojima bi da to ilustruje: “...Isto tako EU je blokirala slobodu kretanja, za građane svojih novih članica Rumunije i Bugarske[10]. Sa druge strane, tu slobodu kretanja imaju građani zemalja koje nisu članovi EU, poput Norveške, Islanda i Švajcarske 11].”. EU nije blokirala slobodu kretanja građana Rumunije i Bugarske. One nisu primljene u članstvo zone Šengena – a to nije isto! Njihovi državljani mogu da putuju posle pasoške kontrole kroz celu šengensku zonu (nastanjivanje i zapošljavanje je pitanje nacionalnih propisa). Jedino - njihove spoljne granice nisu granice Šengen zone, dok to jeste slučaj sa spoljnim granicama Norveške, Islanda i Švajcarske koje nisu članice EU, a jesu Šengen zone. Korišćenje ovakvih neistinitih argumenata samo nepotrebno baca ružnu senku na ostatak članka, a u navedenim izvorima o tome nema reči.
Preporuke:
20
53
5 četvrtak, 25 avgust 2011 15:18
iz Rpublike Srpske
Već odavno je sve jasno, a poslije posjete Angele Merkel Srbiji progledao bi i slijepac. Hoće li progledati i "bezalternativci" u Srbiji i shvatiti da alternative mora biti? Ili će, kao Domanovićev vodja, ići bezalternativnim putem i odreći se ne samo sjevera Kosova i Republike Srpske, nego i Srbije, zbog jedne šarene laže?
Preporuke:
79
0
6 četvrtak, 25 avgust 2011 15:49
Hercegovka
@mornar popaj
Nije blokirala, nego ih nije primila u Šengen. U mom selu bi Vam rekli: Nije šija nego vrat.
Preporuke:
81
1
7 četvrtak, 25 avgust 2011 16:36
Jasna
Nisam skoro procitala ovako dobar, argumentovan, tekst. Neprijatelj je isti samo je godina druga. Nemci jako dobro znaju sa kim su odlicno saradjivali 1914 i 1941 zar ne, a i Kosorova je u Pristini izjavila da je Hrvatska veliki prijatelj Kosova! Da li ima u Srbiji onih koji su iznenadjeni, rekla bih da. Da smo ozbiljna drzava, kao sto nismo, uveli bi kao prvo zakon reciprociteta, koliko Srbijanskih firmi u Hrvatskoj, toliko Hrvatskih u Srbiji. A tako bi bilo i sa drugima. A sa Evropom na strogoj distanci, cast izuzetcima. Okrenuti se Kini i drugim zemljama, sa kojima Srbija jos uvek ima dobre kontakte.Evropa nam zaista NE TREBA.
Preporuke:
75
3
8 četvrtak, 25 avgust 2011 16:39
Todor
„Nemačka je priznala Kosovo, Srbija nije, i to je situacija gde moramo uznapredovati“

Pa nije Kosovo priznala ni Rumunija ni Spanija. Ajde gospodjo idi i probaj da napredujes kod spanskog Kralja ili Baseskua? Da li si kancelarka ili ne, posluzili bi te hladnom kafom. Posle ovoga bi trebalo pozatvarati sve Nemacke investicije u Srbiji i dati povoljne ponude drugim zemljama.
Preporuke:
58
3
9 četvrtak, 25 avgust 2011 17:06
Miloje
Sve ove kontradikcije Zapada, te EU, pojedinih država, i sve njihove apsolutno ZLE namere prema Srbima i Srbiji, koje u svom celovitom članku – pregledu iznosi autor, ja sam pod ovim ili onim nikom, i ne samo ja, iznosio u svojim komentarima na raznim forumima, i na forumu NSPM. Vrednost ovog članka najviše je u tome što daje celovit pregled činjenica gde se te ZLE NAMER pokazuju, a ovakve članke treba ponavljati i ponavljati, sve dok ove istine ne prodru u svest većine građana Srbije, a posebno Srba.
Neprijatelji Srba HILjADAMA PUTA ponavljaju istu LAŽ protiv Srba, pa mi moramo isto toliko puta ponavljati istine, da bismo stvorili uslove da se spašavamo. Zašto ova vlast u Srbiji to NIJE mogla da vidi, ili NIJE HTELA da vidi – jeste druga priča.
Preporuke:
48
0
10 četvrtak, 25 avgust 2011 17:08
Miloje
Jasno je da neprijatelji Srba, pod raznim izgovorima rade na tome da mi, Srbi, ostajemo bez svoje države. Mi smo odrasli i proveli veliki deo života u kakvoj takvoj državi Srba, ALI naši potomci, deca i unuci, ako se produži dosadašnje uništavanje Srbije, NEĆE IMATI SVOJU DRŽAVU, NEĆE ŽIVETI U SVOJOJ DRŽAVI NEGO U TUĐOJ. Samo Srbima na Balkanu je „veličanstveni Zapad“ odredio, naredio, i radi na tome, da Srbi ne mogu imati svoju državu. Ko to „neće“ da vidi, i ZAŠTO?
Ne može se dopustiti manjem broju „zaljubljenika“ u svoje bogastvo i svoju „slavu“, maštajući o povećanju tog bogastva i uživanja, da omogućava neprijateljima uništavanje države, da otimaju zemlju – da bi oni postali „slavni“ sa svojim bogastvom. Ne može se sudbina nestanka Srba, srpskog naroda, potčiniti egoizmu te grupe naturenih vladalaca srpskom sudbinom.[/b]
Preporuke:
53
0
11 četvrtak, 25 avgust 2011 17:15
Spetsnaz
Ovako sazet tekst odavno nisam procitao .
Medjutim u vlast i NVO i mnogo komentatora , nasedaju ili plasiraju jednu veliku LAZ . Na teritoriji Srbije prakticno nema nijedne STRANE INVESTICIJE , a pogotovo nemacke . Naime sve te "investicije " su debelo sponzorisane od strane R Srbije i to iz budzeta . Pa imamo sledece situacije da stranog ivestitora doceka totalno prpremljeno gradjevinsko zemljiste sa svom infrastrukturom , da dobija bespovratana sredtsva iz budezta R Srbije za "nova zaposljavanja " da ima poreske olaksice , a ako izvozi onda ima jos dobija i naknadu za to . Ukoliko je bilo koji "investitor " kupio vec postojecu fabriku , onda tu uvek ima velikih olaksica kao sto su neplacanaje pune cene samih fabrika , preuzimanje kompletnih dugova od stane R Srbije . Naravno sve investicije se placaju kreditima , a rate se otplacuju iz profita kupljenog preduzeca .
Ovo su smo neki od primera "marifetluka " zvanih strane investicije .
Preporuke:
53
0
12 četvrtak, 25 avgust 2011 17:20
Lazar
Sve ovo najveći deo građana Srbije dobro zna i oseća.A zašto do sada na izborima to nije pokazao?
Preporuke:
40
0
13 četvrtak, 25 avgust 2011 18:17
Vojislav
Koje vrednosti štiti EU na “nezavisnom demokratskom” celovitom novom Kosovu, koje kao država nikada nije postojala. To su vrednosti tansfera i korišćenja droge, funcionisanje nauke, visokih naučnih, medicinskih dostignuća.
Oni štite interese, koji sa interesima “domorodaca” srba, Albanaca i ostalih koji su tamo živeli nema ništa zajedničko. Albance ništa ne pitaju, njihova sudbina u odnosima sa srbima i Srbijom nije u njihovoj kompentanciji.
U isto vreme Nemci i slični teraju Srbe da sa Albancima pregovaraju. O čemu? Sve su rešili Nemci 1941.
Kako lepo zvuči “Jasno je da neprijatelji Srba, pod raznim izgovorima rade na tome da mi, Srbi, ostajemo bez svoje države”. Da nastavim, ali ZAŠTO to nije jasno vlastodršcima u samoj Srbiji. Na njih se može odnositi stav da “Kad sretnemo takve ljude, mi njima ne idemo u susret, nego gledamo da ih izbegavamo po svaku cenu.” A ne da ih biramo na izborima. Pre izbora treba ih pohapsiti za izdaju nacionalnih interesa. Birajte srbi!
Preporuke:
35
0
14 četvrtak, 25 avgust 2011 18:45
mornar popaj
@Hercegovka: “...@mornar popaj Nije blokirala, nego ih nije primila u Šengen. U mom selu bi Vam rekli: Nije šija nego vrat” Sa Vama bih se mogao složiti jedino u slučaju ako mi potvrdite da je u Vašem selu uobičajeno da se sabiraju “babe i žabe“. U tom slučaju to je, zaista “nije šija nego vrat“ – ali to nije logički prihvatljivo. Inače – za Vašu, i informaciju onih koji su moj komentar negativno ocenili: moj komentar nije bio zlonameran. Naprotiv, želja mi je bila da autor ukloni neistinite argumente. Jer, verujte mi, hladnokrvni (dakle, ne zapenušeni) čitaoc koji se malo udubi u pozadinu i proveri autorovu argumentaciju će lako videti da je u ovom konkretnom slučaju neistinita, i tako može dobiti samo neopravdano negativan utisak i o svemu što autor tvrdi. Mogu razumeti da je teško od ljudi koji su opravdano ogorčeni svime što im se događalo proteklih decenija, i koji su opravdano besni na EU, tražiti da pokušaju da malo hladnokrvnije gledaju na stvari . Ipak, pokušajte.
Preporuke:
8
12
15 četvrtak, 25 avgust 2011 18:48
Vlada Kanada
Ponašanje Merkelove može da bude iznenađenje samo za neinformisane i naivne. Za one koji dobro znaju Srpsku Istoriju, naučili i shvatili najosnovnije događaje, ovo je samo nastavak ponašanja koje datira još iz sredine 19. veka, ako ne i ranije. Nekad je aktivnija Engleska, nekad Nemačka, nekad Francuska, nekad druge, ali je rezultat uvek isti. Patološka mržnja prema Srbima i jakoj Srbiji. Udvaranje zapadnoj Evropi nikada nije dalo rezultate, niti će ih ikada dati. Njihova politika prema nama je kosmička konstanta. Nijedna se srpska vlast (ne računam u srpske vlasti nijednu vladu od 1918. godine do danas). Kvislinške vlasti su njihova ispostava među nama, koja treba da olakša "disciplinovanju" Srba i njihovu političku i fizičku eliminaciju sa prostora na kojima žive više od hiljadu godina, da bi se naravio životni prostor za balkanska plemena, koja imaju manjak državnog integriteta (tačnije, nemaju ga ni kao imenicu). Naše rešenje je jednostavno: U se i u svoje kljuse
Preporuke:
46
0
16 četvrtak, 25 avgust 2011 19:01
Vlada Kanada - nastavak
Ko je imao prilike da pročita bečke novinske članke o Srbima i Srbiji pred 1. svetski rat, lako shvata da se sadašnji tekstovi o Srbima nisu mnogo promenili, čak su i gori.
Kao narod možemo dosta naučiti od porodice Đoković. Ko gleda turnire i sluša reči engleskih komentatora, shvatiće da ga još nisu prihvatili, ima dosta zajedljivosti skrivenog iza engleske dvoličnosti. Bez obzira na njih, Novak pobeđuje i boli ga briga sa njih. Ne vole ga (rekao bih, poznavajući englesku ćud, da ga mrze), ali moraju da ga trpe i da mu se dive. To je najveća kazna za srbo-mrzitelje. Srbo-mrzitelji likuju zbog stanja u kojem se sada nalazimo. Zato moramo početi da ga menjamo eliminacijom kvislinške vlasti, koja obitava i postoji u krugu dvojke. To je alfa i omega početka naše borbe za samo-poštovanje i elementarna ljudska prava. Posle toga sledi ekonomsko ujedinjavanje sa Srbima iz Srpske (i ostale BiH), Montenegra, Hrvatske i Makedonije i ekonomski oporavak. Posle toga sledi političko borba za ujedinjavanje.
Preporuke:
46
2
17 četvrtak, 25 avgust 2011 19:01
Jos jedan "tribalac"
Pored teksta o Rajinskom mentalitetu pred nama je jos jedan vrstan i sazet rad.

Da bi rad bio kompletan neophodno je napisati i pasus o interesu EU za Srbiju kao clana. Jako je bitno da se spozna da EU nema nikakav interes da promeni sadasnje stanje jer Srbija bespogovorno prihvata svaki diktat iz EU, a kao krunu svega Srbija je i prebacila diplomatiju na nivo EU sto nije uspelo da se sprovede ni meju samim clanicama. Srbija je to ucinila kad je nametnuti predsednik Tadic "usaglasio" rezoluciju o kosovu sa EU.

Moja poenta je da EU ima sva prava u Srbiji i nikakve obaveze i da kod njih nema nikakvog interesa da se ovakva situacija menja.
Preporuke:
39
0
18 četvrtak, 25 avgust 2011 19:49
Ent
Ma Srbija treba da od te nakazne tvorevine (EU) bezi ko djavo od krsta.
Preporuke:
34
0
19 četvrtak, 25 avgust 2011 20:41
Peter RV
Vanredno inteligentna analiza srpske euro-patologije. Ovaj Andjelkovic bi trebao da bude ministar spoljnih poslova Srbije ako se ikad oslobodimo ovog zapadnjackog tutorstva.
Dokazao je, da je apsurdno ocekivat od 'evrope' bilo kakvi tretman za Srbe koji nije diskriminatoran.
Unistenje drzava Srba na kojemu se insistira, ima, pocinjem i sam da prihvatam- i neke iracionalne motive. Kao -osvetu i mrznju. Pored Palestinaca, mi smo izgleda jedina etnija na kojoj je dozvoljeno primjenjivat sve moguce prljave mahinacije bez da se iko indignira.
Sto se tice Merkelove posjete (neobjavljene na Zapadu), ova moze da nagovjestava promjenu rezima u Bgdu. Njemica im je dala takvu samarcinu da ce im usi zujati za dugo. Ona ih smatra pajacima koji su prezivjeli njihovu korisnost.
Sto je bar nesto pozitivno.
Preporuke:
35
1
20 četvrtak, 25 avgust 2011 20:58
gavrilo
„Evropa je rešenje. Kada budete članica EU, i deo šengena, onda više nema granica, nema pasoša. Ne treba zaboraviti šta se dobija prihvatanjem Kopenhaških principa...Mogla je naša draga gospođa iz BERLINA da to kaže svojim velikim prijateljima iz Lažne Države koju su podržaval,čudi me kratkovidoast političe elite da ne vide koliko paradoksa je u EU u kojoj odlučuju samo dvije tri članice a svi ostali moraju da slušaju!DA li je to ta demokrataska EU koja sama krši sve svoje propise kada su njihovi interesi u pitanju.Zapravo, oni su prisvojili pravo da samo oni govore ISTINU i da su samo oni UVIJEK u PRAVU!EU je STRAŠILO koje hoće samo da crpi bogatstva i izrabljuje i onako siromašne zemlje u Evropi!
Preporuke:
21
0
21 četvrtak, 25 avgust 2011 21:12
Marko Gay
Zamislite da doleti neko iz Holandije u Srbiju i onda Srbi po obicaju krenu da ga ubeduju da ce se srpska drzava srusiti ako se dozvole gay parade.

Kako taj covek uopste moze ozbiljno da vas shvati kad u njegovoj rodenoj zemlji gejevi odavno paradiraju a Holandija ne da se nije srusila, nego joj sve bolje ide?

Jednostavno, vasi strahovi su potpuno iracionalni.
Mi na Zapadu to dobro znamo jer imamo vece iskustvo od vas, kao na primer iskustvo u gay paradama.

E sad zamislite da odete u podsaharsku Afriku i vidite da se ljudi tamo lece isterivanjem duhova, sto vi smatrate iracionalnim.

Budite iskreni: zar ne biste o tim ljudima mislili isto ono sto mi danas mislimo o vama?

Eto, u tome je veliki deo problema izmedu vas i Zapada.
Preporuke:
5
58
22 četvrtak, 25 avgust 2011 22:50
Ružičasti panter
Pa to da je Evropska unija postala Četvrti Rajh je otkriće samo za srpsku javnost. Izraz Četvrti Rajh je prvi upotrebio profesor Pierre Béhar u knjizi „Od Prvog do Četvrtog Rajha“ („ Du 1er au 4e Reich“, éd. Desjonqueres, Paris, 1990). No, bez obzira na to da li neko koristi taj izraz ili ne, svima (osim srpskim političarima) je jasno da je osovina Berlin-Pariz zamenila nekadašnju osovinu Berlin-Rim. I kao nekad Musolinijev Rim, tako sad Sarkozijev Pariz igra epizodnu ulogu. Govoreći o „Paktu o konkurentnosti“ koji je proletos usvojen (i koji je daleko od toga da bude tehnički dokument - on menja suštinu odlučivanja u Uniji), dakle, govoreći o tom dokumentu, Guy Verhofstadt, bivši premijer Belgije, u tekstu objavljenom u Mondu 16. marta 2011. pod naslovom „Kad se velike evropske zemlje dogovaraju da nameću svoju volju malima“ – piše između ostalog:
Preporuke:
28
1
23 četvrtak, 25 avgust 2011 22:51
Ružičasti panter
„Tekst Pakta je koncipiran, napisan i objavljen u Berlinu i na nemačkom. Francuski doprinos se sastojao samo u tome da se saglasi. Svi su jednaki ali je Angela Merkel jednakija od Sarkozija.... Poveriti dizgine Evrope Nemačkoj nosi rizik bolnog buđenja nacionalizma kod njenih suseda. A buđenje nacionalizama je poslednja stvar koja je potrebna Evropi.“
Preporuke:
24
0
24 četvrtak, 25 avgust 2011 23:22
Plodovi gneva
Ceterum censeo: Evropska Unija je neprijatelj Srbije. Poželimo im samo ono što oni žele nama.
Preporuke:
35
1
25 četvrtak, 25 avgust 2011 23:35
Starac Milija
U ovom odličnom tekstu postoji jedan deo koji mislim da ne stoji. Autor više puta insistira da u E.U. nema standarda, principa, itd. Principi i standardi postoje i u Nemačkoj i u drugim zemljama zapadne evrope, a građeni su stolećima. (Za razliku od nas imali su sreću da imaju relativno duže periode mira da mogu da grade institucije sistema i da se narod nauči na poštovanje zakona). Ne može se reći da proklamovani principi EU ne važe bar u delu koji čini staro jezgro Evropske Zajednice. Kako na kraju kaže autor teksta, mi u Srbiji očekujemo da ćemo ulaskom u EU rešiti sve svoje probleme, kao što verujemo u besplatan ručak, i druge utopije. (Verovasmo tako i u komunizam). To je poznato kao naša mana i ko želi može da pročita o karakterologiji Srba kod Cvijića i Dvornikovića. Naša nacionalna mladalačka duša uvek gleda stvari idealistički, i "čita" ih kako oseća. Na žalost zbog toga se uvek zalećemo i upadamo u strašne greške u sudaru sa "real-politikom" evropskih bivših imperija.
Preporuke:
17
1
26 četvrtak, 25 avgust 2011 23:40
Hercegovka
@mornar popaj
Stvarno Vas ne razumijem. Ako Bugarska i Rumunija nisu primljene u zonu Šengena, naravno da im je blokirana sloboda kretanja u EU (bez pasoša, kao ostalim zemljama EU). Ne, nisu to babe i žabe, to su žabe i žabe koje su morali progutati Bugari i Rumuni. Pozdrav, ne mislim ni ja ništa loše, samo drugačije razumijemo rečenicu-dvije.
Preporuke:
20
1
27 petak, 26 avgust 2011 00:11
Petar Veliki
MNOGO JE BOLjE BITI RUSKA GUBERNIJA NEGO ČLANICA EU.
Preporuke:
34
4
28 petak, 26 avgust 2011 00:31
Miloš
Gospođa Merkel je nastupila vrlo iskreno i to zaslužuje poštovanje. Sa druge strane je pomogla većini građana Srbije da "progledaju" i shvate kako se sa nama ophode predsednik i njegova neozbiljna družina. Godinama nas bestidno obmanjuju da imaju čvrste dogovore i garancije EU da su nam vrata otvorena, bez uslovljavanja i da će svakog časa nastupiti blagostanje u zemlju, samo da oni budu na vlasti da bi srećno dovršili posao. Sve ove godine, svi malo pametniji, shvataju da nas ta EU tretira kao gubavce i divljake koje neprestano treba ponižavati, siromašiti i nametati nam vlast koja će raditi protiv interesa svog naroda i države.
Preporuke:
31
0
29 petak, 26 avgust 2011 01:34
Stojan M.
Ja kategoricno tvrdim da ce najmanje 90% ovog izivljavanja i maltretiranja Srbije da ispari onog momenta kada mi sa vlasti skinemo domace placenike nasih siledjija.
Preporuke:
16
0
30 petak, 26 avgust 2011 01:48
cofi
problem je u tome, da to samo mi Srbi vidimo. Svi nasi "prijatelji" sa zapada nam kazu da smo paranoidni... tepaju nas ko ludog komsiju, nagovaraju ga da uzme jos koju pilulu, da popije jos jednu rakiju, procice to, vele, to ti samo izmisljas, vele.... Vreme je da bacimo rakiju, da krenemo u teretanu i da se pripremimo za to sto mora da dodje. Pa sta bude.
Preporuke:
13
0
31 petak, 26 avgust 2011 01:59
Petar Izgnanik
Sebe smatram i pristalicom kapitalizma i slobodnog trzista i politickim realistom. Smatram da je podela Kosova (sto pravednija, uz razmenu imovine da se zbrinu SVI) zapravo jedino resenje. I sad ja takav udaram pluseve na komentare ljudi kojima obicno dajem (na ovom sajtu manjinske) minuse, postavlja se pitanje da li gospodji Merkel treba cestitati sto nas bukvalno gura u jedinstvo, inat, i protivljenje toj njenoj EU.

Nekad se pitam sta im (Evropljanima, za Ameriku mi je jasno) je zapravo cilj. Ili nema veze sta prica i ponasa se k'o guska u magli, ili je ovo sve dobro prostudirana poruka mrznje.

Bilo kako bilo, ako moze sa tom EU da se sklopi neki aranzman o slobodnoj trgovini - svakako. Ali vazalni status - neka hvala!
Preporuke:
11
1
32 petak, 26 avgust 2011 06:47
Danilo
Zapamtite,za Srbe vaze posebni arsini i nemojte to porediti sa drugima.Evo dva primjera.

1)Razolucija SB.UN.1244 - svi su je izglasali,pa kad su u Beograd doveli postojecu vlast,rekli da ne vazi,a da bi oteli Kosovo,DOS-u 10 god.nude clanstvo u EU,koriste mrkvu i stap,a cilj im je unistenje Srbije.

2)Dejtonski sporazum - svi potpisali,a kasnije rekli da ne vazi,pa poceli cerupati ovlastenja sa Srpske i prenositi ih na unitarnu BiH,dok Srbi nisu rekli,dosta.

Kada je Dodik vidio da se s njima ne moze izici na kraj,ode u Moskvu da trazi pomoc.
Dodjose Rusi,kupise,vec zardjale,rafinerije nafte i ulja i rekose,imamo i mi svoje interese ovdje.

Uspostavljeno jedinstvo naroda i vlasti i uz pomoc Rusije,Srpska vise ne trpi omalovazavanja kao Srbija.

Zato Merkelova ne dodje u BiH,zna ona s kim bi tamo razgovarala.Bio je Dodik nedavno kod nje kad joj je rekao da je Srbima vaznija Srpska od EU.

Ova zapadna azdaja nema ni casti,ni postenja,boji se samo sile.
Preporuke:
19
0
33 petak, 26 avgust 2011 06:57
Angel
Ima jedna dobra i sažeta narodna poslovica koja dobro opisuje suštinu ovog teksta:

"Ne zove se magare na svadbu da slavi, nego da vuče".
Preporuke:
15
0
34 petak, 26 avgust 2011 07:33
ivan3012
Nije mi jasna nametnuta i glupo isprazna floskula ruska gubernija..Da li nam je Rusija ponudila da udjemo u sastav Ruske Federacije? Da li treba da se izjasnjavamo kao rusi? Poreze da placamo Rusiji? Ne vidim kakve veze imaju ruske gubernije sa Srbijom. Izmedju ovoga i Evropa nema alternativu-nema razlike.Jer biti ravnopravan partner zemlje cija je perspektiva svetsko liderstvo,pre moze biti povlascena razvojna sansa,obezbedjena trajna bezbednost i dobra perspektiva.Onaj ko poseduje planetarnu riznicu-zapravo kontinent Sibir,i hrabar slobodoljubiv narod siroke duse..Po bozijim i prirodnom zakonima pozvan je da stane na celo..Biti pored njega je ne sramota-vec ponos i cast,a svakako velika glavobolja zapadnom sljamu!
Preporuke:
13
0
35 petak, 26 avgust 2011 08:03
Žak Stranger
@ Marko Gay

Iako čitav vaš komentar nema gotovo nikakvo težinu jer se ovde radi o nečem ipak malo ozbiljnijem, a ako vas zanima razlika između Evrope i Srbije, preporučujem vam jednu kratku ali efektnu pripovetku Milorada Pavića: "Vedžvudov pribor za čaj".

Tekst je dosta dobar uz malo manjkavosti oko par termina ali je suština pokazana kao na dlanu. Dobro je dok ima ljudi koji je uviđaju, loše što ih je jako malo.
Preporuke:
9
0
36 petak, 26 avgust 2011 08:20
nataša @ Marko Gay
Ne znam od kada ste vi na Zapadu, ali slabo vi poznajete Zapad.
U pogledu homoseksualaca u Holandiji i Srbiji ima jedna bitna razlika. U Holandiji su donedavno homoseksualce spaljivali u gasnim komorama, a nešto ranije na lomačama kao i veštice.
Takve prakse u Srbiji nikad nije bilo.

Pitanje je šta će u Srbiji homoseksualno paradiranje kad ih niko ne ugrožava. Zbog toga se čude Holanđani, kakav je to blagorodan narod koji nikada nije spaljivao homoseksualce, a ne što nismo za parade seksualnosti pogotovo parafilija.

Iz vašeg teksta sam zaključio da vi sebi dajete civilizacijsku, možda i rasnu prednost u odnosu na Srbe.
Imate ozbiljan problem sa percepcijom, a možda su u pitanju i neke psihološke projekcije utemeljene na kompleksu manje vrednosti.
Neko kaže kompleks više vrednosti, ali kompleks je kompleks i on nema samo ni manju ni višu vrednost.

Daleko ste vi od uvida.
Preporuke:
24
0
37 petak, 26 avgust 2011 08:27
Dijasporac
Nemačka mržnja je jeziva prema srpskom narodu. upoznao sam dosta Nemaca, folksdojčeri , stara generacija koja je ratovala i njihovi potomci su histerični u mržnji.
Kakvu su medijsku harangu napravili 1999. godine protiv srpskog naroda, pozavidio bi im i Gebels.

Moja sestra koja je profesor na univerzitetu u Nemačkoj je pokušavala da kaže istinu o Srbiji i srpskom narodu ali u TV emisijama samo što nije bila fizički napadnuta od " gostiju" odnosno plaćenih lobista.
Oni ne mogu zaboraviti poraze na Balkanu nikada, uvek će se svetiti kad dobiju priliku ali moramo i mi odabrati strategiju da se branimo od njihove "demokratije" !
Tadić je mala maca... za njih i poslušnik !
Preporuke:
18
1
38 petak, 26 avgust 2011 08:28
Andrej
Braćo Srbi,
Ovde u Ukrajini vodeći konstruktor “Antonova” gosp. Kaliničenko V.I. patentirao je način objedinjavanja Ukrajinaca svih vera, na projektu kompleska koji je nazvao HREST PRIMIRENNЯ.
Mogao bi se izvesti zaključak da Srbi moraju da se ujedine oko nacionalne ideje, koja može da se nazove MI SMO SRBI.
Bez nacionalnih obeležja nismo narod.
Zato – podržimo Vladu Kanadu sa predlogom da “ moramo početi da ga menjamo eliminacijom kvislinške vlasti, koja obitava i postoji u krugu dvojke. To je alfa i omega početka naše borbe za samo-poštovanje i elementarna ljudska prava. Posle toga sledi ekonomsko ujedinjavanje sa Srbima iz Srpske (i ostale BiH), Montenegra, Hrvatske i Makedonije i ekonomski oporavak. Posle toga sledi političko borba za ujedinjavanje”.
Srbi treba da imaju jaku matičnu državu, da srbi iz celog sveta imaju simbol slobode, simbol vere i ljubavi – jedinstvo.
Preporuke:
18
0
39 petak, 26 avgust 2011 08:34
Andrej 2
Svet je širok i dugačak. Nema naroda koji živi u jednoj državi. Srbima podmeću da su plasirali ideju "svi Srbi u jednoj državi", pa je Evropa sa Amerikom sprovode na fašistički način. Uništavanjem, pretapanjem, prekrštavanjem, progonom, okupacijom, protektoratom, prevaspitavanjem. Neprijatelji srbima poručuju da ih nema van srbije, da su srbi iz susednih novih država i dijaspore neki drugi narod, koji je samo poreklom srbin. Ujedinimo se oko državne ideje, gde god da se nalazimo. Ne dozvolimo da nas dele i cepaju.
Treba da im poručimo – okanite se ćorava posla.
Treba da pokažemo celom svetu, posebno neprijateljima, da njihov teror, ultimatumi,progoni i pogromi, okupacije, neće uspeti.
Ujedinimo se pod jedan barjak.
Svi smo srbi, među nama nema genetske razlike.
Preporuke:
16
0
40 petak, 26 avgust 2011 09:28
Natalija
,,Marko Gay"
Poređenje vam je apsolutno neuspešno i nesuvislo. Prvo, niko u Srbiji ne tvrdi da će se Srbija ,,srušiti" zbog održavanja gej parade. Niti bi Srbija propala, niti HOlandija ,,napreduje" jer eto, odavno ima tradiciju održavanja istih. Vi vrlo dobro znate da to što se zove ,,gej pokret" odavno izlazi iz domena ,,borbe za ljudska prava" i postaje instrument u službi stvaranja novog duhovnog, intelektualnog, duševnog sklopa ,,novočoveka". Da li činjenica da prosečan Holanđanin prihvata gej parade, znači da će on bez predrasuda gledati i ponašanje ,,stanovnika podsaharske Afrike" ili će i on smatrati to za praznoverje kao i Srbin. Naravno, moram naglasiti da upoređivanje nečije tradicije proizašle iz religije ili oblika tamošnjeg verovanja,sa jednom novom, nemetnutom i ispolitizovanom praksom održavanja ovih kvazikarnevalskih ,,fešti" je potpuni promašaj. Zapad preuređuje svet po svojoj meri, male zemlje su prve izložene toj agresiji, a ja zaista volim da mislim svojom glavom.
Preporuke:
14
0
41 petak, 26 avgust 2011 09:55
@Starac Milija
Za razliku od nas imali su sreću da imaju relativno duže periode mira da mogu da grade institucije sistema i da se narod nauči na poštovanje zakona.

Postoje razni zakoni, poštovani Milija,i postoje razni načini da se narod natera da ih poštuje. Sve u svemu, ne bih rekao da su oni imali sreće.
Preporuke:
8
0
42 petak, 26 avgust 2011 10:06
Dag
Savršena analiza, koja ukazuje na suštinu EU i njene politike prema Balkanu. EU je sredstvo najbogatijih zemalja Zapadne Evrope za proširenje i kontrolu tržišta za njihovu robu. To je način održavanja i ekspanzije njihovih ekonomija i uravnotežene poedele "osvojenih" teritorija, pre svega na istoku Evrope.

Na Balkanu, kao što se vidi iz teksta, to je stara geopolitika upakovana u nov EU papir. Njena je suština saterati Srbe, na svaki način, u ćošak (Beogradski pašaluk). Politika Nemačke ne razlikuje se, u tom smislu, od politike Austro-ugarske ili fašističke Nemačke.

Ambasador Nemačke je pre nekolki godina nehotice otkrio scenario namenjen Srbiji - njeno dalje rasparčavanje. Taj plan imaju nameru da ostvare i ako "priznamo" i ako "ne priznamo" Kosovo, samo će brzina biti različita. Veća će biti u drugom slučaju.
Preporuke:
13
0
43 petak, 26 avgust 2011 11:48
slobodan 50
ODLIČAN KOMENTAR.zapadu, sve vreme to pišem, treba UVEK ovakva situacija na terenu, na bilo kom mestu na svetu, pa i u srbiji.samo u ovakvoj situaciji, mogu da prođu diletanti na vlasti i samo u ovakvoj situaciji SVI mogu da pljačkaju srbiju: i stranci i domaći kriminalci.to je to.odgovara svima: zapadu, komšijama, istoku(zbog budućnosti), samo ne srbiji.dakle, srbija mora da se bori za svoj opstanak!!!to traži žrtve, ne može drugčije.žrtva, kakvu bih ja odmah pristao je okretanje prema istoku!nema drugog racionalnog načina ni politike i sve drugo što se kaže je laž!!!sve smo ovo znali i očekivali, onaj ko je hteo da zna i koje patriota.sve je ovo, mnogo ranije dogovoreno, zato je uništena vojska i svi ostali uslovi su samo bili "tempirani", kada se postigne "psihološki nivo".znači, po meni, srbija mora pod hitno, da traži ujedinjenje sa rusijom, ali i sa crnom gorom.na kraju, mora se tražiti odgovornost za sve prevare i laži, ukoliko želimo, da srbija u budućnosti bude ozbiljna zemlja
Preporuke:
10
0
44 petak, 26 avgust 2011 11:55
slobodan 50
i još nešto: dolazak nemice je krajnje simboličan istorijski čin(sada smo izgubili sve ratove, koje smo dobili), ali i nije moglo drugčije, zato je došla.ko bi, saopštio građanima srbije, da evropa želi-NE ŽELI srbiju u eu...svetska kriza je u toku, a srbija je samo kolateralna greška.za nas, ostatak poštenih građana, sve ovo je VELIKA TRAGEDIJA...međutim, šta se dešava u našim medijumima?šta se dešava?ništa!e, to ništa je najveći neprijatelj srbije u ovom trenutku....
Preporuke:
12
0
45 petak, 26 avgust 2011 11:57
slobodan 50
i još nešto: kako "vodimo"spoljnu politiku prema libiji?
to, kako vodimo politiku prema libiji, najbolje objašnjava situaciju u srbiji...
Preporuke:
15
0
46 petak, 26 avgust 2011 11:57
Maroje
dragi susjedi

tako to biva kada želiš da otimaš od drugih, pa se na kraju takva zlorabota vrati na tvoj vlastiti teritorij.

Nije li to ipak pravedno

Nego, šta ćemo sa tim vašim 'prognanim' krajišnicima. Kukate nad njima danonoćno i radite epove, a zaboravljate da je RS protjerala identičan broj Hrvata (preko 200.000)od kojih se skoro niko nije vratio. O muslimanima da ne govorim

Šta da radimo sa tim dvostrukim aršinima gdje je Srbin uvijek vredniji od Hrvata, Slovenca, Bošnjaka, Albanca..

Što susjedi ne kukate malo i nad tim prognanim Hrvatima i Bošnjacima iz RS. Makar reda radi i pravde radi i dojma radi, ako već nije iskreno
Preporuke:
0
16
47 petak, 26 avgust 2011 14:01
Viktor Larin
Bravo! Srpski rečeno, bez uvijanja.

Da li posle ovog teksta još neko želi da bude ponižavan na sporednom koloseku za Brisel?

Bez mene molim.
Preporuke:
11
0
48 petak, 26 avgust 2011 14:06
Viktor Larin
Poslednji put kad su postavili ultimatum Srbiji izbio je rat u kome su nestala dva njihova carstva: nemačko i austrougarsko.

Kako ne shvatamo: jedino čime možemo da se odupremo jeste da odbijemo da uđemo u EU. Njima treba da prošire svoju vlast, a ne nama. Zato su i doveli poltrone na vlast da nas drže mirnim i da im omoguće da obave svoju misiju. U tri Jugoslavije smo se odricali svog suvereniteta i prenosili ga na nadnacionalni nivo. Svaki put smo izneli gaće na štapu.
Da li nam treba četvrta Jugoslavija?!
Preporuke:
14
0
49 petak, 26 avgust 2011 14:33
Dundo@ Maroju...
Ćuti ti iz tamnog vilajeta, dobio si fildžan državu , zahvali se Alahu, Alijica je tražio fildžan a dobio kahvu iz šolje... sad bi i vi da lovite u mutnom i upamti Hrvati se ne javljaju na srpske sajtove u toj formi, budi inovativan, avazovci se lako detektuju na srpskim portalima ! Maksuz selam !
Preporuke:
7
0
50 petak, 26 avgust 2011 15:09
aleksandar, oslobodjen za malo
Vidim da su mnogi naseli na ovo, ovo je prevara, Merkelova daje šlagvort Čak Borisu za predizbornu kampanju koju je počeo juče sastankom sa Dodikom. Kako njegova kampanja i Kosovo i Evropa i crvene linije ne bi izgubila smisao i kako bi postala aktuelnija on sada ponovo ima da dokazuje nacionalnu samosvest i privrženost visokim ciljevima sve dok ne dobije još jedan mandat, a taj mandat ima da posluži za aputaciju Kosmeta, kao i za ukidanje RS.Ovo je sve nameštaljka, mislite svojim glavama nedajte se prevariti i objašnjavajte narodu šta se zbiva, naravno i rušite vladu svim dozvoljenim sredstvima...
Preporuke:
7
2
51 petak, 26 avgust 2011 15:19
Sajber Mileva
Zašto Tadić ne reče Angelini:
"Koliko znam, Kosovo nije priznata država nit od strane UN nit većine država pojeidnačno.
Znači, ako je neka vlast "paralelna" to je Tačiijeva a ne države Srbije.
Preporuke:
14
0
52 petak, 26 avgust 2011 16:07
Mara
,,Maroje" MOJ
Porediš neuporedivo. Prvo, Hrvati su, uz velike donacije, mahom obnovili sve što su želeli obnoviti. Oko Dervente i u samom gradu se vide obnovljene ali prazne kuće. Ne zbog toga što se Hrvati nekoga ili nečega boje, ne, dragi moj, već zato što su se već i to dobro udomili po Hrvatskoj i zemljama Zapada. U RS njih ne čeka nikakva diskriminacija, naprotiv, dok Srbin u Hrvatskoj ne sme reći ,,hljeb" jer rizikuje batine ili život. U RS niko od Hrvata i ne pomišlja da primi pravoslavlje, u Hrvatskoj na katoličanstvo Srbi prelaze samo tako, zašto, možda zbog ,,Božije promisli", aha.
Preporuke:
8
0
53 petak, 26 avgust 2011 16:09
Mara
I da, najvažnije, Srbija je sve ove godina bila puna izbegličkih centara, neki su još aktivni, gde su slični po Hrvatskoj, pitam se ja. Gde se smestiše te silne izbeglice i gde su sada, bojim se da su ipak u tuđim kućama.
Preporuke:
8
0
54 petak, 26 avgust 2011 18:18
ole
Maroje, Koliko je Srba protjerano u BiH to si izostavio , vjerovatno koliko i Hrvata i Muslimana u BiH (računamo i one koji su protjerani u R. Srpsku ).
A onda se upoređivati mogu Hrvatska i Srbija u kojoj nije bilo protjerivanja ni Hrvata ni Muslimana ni Albanaca , posle ulaska NATO na Kosovu ponovo , kao i u Hrvatskoj protjerani Srbi , a Albanci u preostaloj Srbiji ostali da žive.
Pa dalje kao i u Hrvatskoj i u Albaniji nestali i "Poarbanašeni Srbi "(emisija kvadratura kruga ju tube ), nestali u Mađarskoj , a Albanci se kod nas umnožili i Mađari makar ostali u istom broju , nestali u Makedoniji , a danas vidimo način kako se to radi uživo iz Crnr Gore Ubijanje jednog naroda .
Pa gdje god nismo u većini mi nekako demokratski nestanemo , a kod nas svi žive u istom broju i mi smo na kraju Fašisti .
Preporuke:
9
0
55 subota, 27 avgust 2011 11:33
nataša @ Maroje
Nekoliko puta sam pominjao brojčano stanje Hrvata u BiH.
Na popisu iz 1991. godine u BiH je živelo 700 000 Hrvata, 1 300 000 Srba, 200 000 Jugoslovena i 1 900 000 muslimana.
Smatra se da je broj muslimana namerno uvećan za oko dvesta hiljada.

Danas u BiH živi između 200 000 i 300 000 Hrvata. Znači nedostaje 400 000 u odnosu na 1991. godinu. Znači da Hrvati praktično nestaju iz BiH i da nisu tamo ni demografski ni vojni ni politički faktor ili ako vam je draže nisu čimbenik.

Bošnjaci im određuju predstavnike u vlasti, na primer Komšić, koji je pola Hrvat a pola Srbin genetski, a politički je ništa.

Od tih 400 000 Hrvata koji nedostaju u BiH najmanje 300 000 hiljada je "iscurelo" iz BiH posle rata.

Jesu li za to krivi Srbi ili hrvatska politika.
Ne znam kako ćete rešiti taj problem.
Hrvati praktično nestaju iz BiH, odnosno nema ih više tamo.

O tome vi mislite, a ne o Srbima!
Preporuke:
4
0
56 nedelja, 28 avgust 2011 00:03
Marko Gay
@ Žak Stranger

Iako čitav vaš komentar nema gotovo nikakvo težinu jer se ovde radi o nečem ipak malo ozbiljnijem,


Nema niceg ozbiljnijeg od problema srpske kulture, jer samo zbog nje vas Zapad tretira gore od npr. Hrvata.
Preporuke:
0
3
57 nedelja, 28 avgust 2011 11:32
iz Republike Srpske
@Maroje
Opredijelite se, da li je tih 200 000 Hrvata protjerano iz Republike Srpske ili su pobijeni. Na neku drugu temu na ovom sajtu ste ovih dana tvrdili da je nad Hrvatima u Srpskoj izvršen genocid, da ih je pobijeno 200 000!
Dragi objektivni susjede, po popisu iz 1991. godine na prostoru današnje Republike Srpske živjelo je 155 863 Hrvata!
Takvi smo mi Srbi: protjeramo (ili pobijemo) i oko 45 000 ljudi koji ne postoje. A vi nevini i naivni kao francuska sobarica.
Preporuke:
3
0
58 nedelja, 28 avgust 2011 23:44
Bob
Od nemačke se bolje nikad neće očekivati.Ni od njenih satelita.
Preporuke:
1
0
59 utorak, 30 avgust 2011 20:53
Maroje
protjerani Hrvati iz RS i Krajine, protjerani Srbi iz Krajine i FBiH, Protjerani muslimani iz RS.

To nam je izgleda u krvi, to pomanjkanje civilizacijskih normi u ophodjenju.

Mozda da krenemo korak dalje, pa da nas prestanu gledati kao plemena. Pogledajte sto rade vama na Kosovu. Da vas smatraju ravnopravnima ne bi to radili. Mozda ubuduce neka svako gleda svoja posla a ne da uredjuje u tudjem dvoristu.

Pa ako neko lose postupa sa manjinskim narodom, ima ko ce da ga udari po glavi ko sto danas vidimo. Nije morala Srbija da 'rjesava' stvari u regionu, i to stvari zbog kojih danas prolazi golgotu.

Umjesto da napreduje, ta nesmotrena politika je Srbiju unazadila za niz godina. A i nas ostale
Preporuke:
1
0
60 četvrtak, 01 septembar 2011 09:35
alkar
imali ste priliku bit posteni,uvazeni od komsija i cilog svita 90.god...niste iskoristili sansu da se mirom i suzivotom rastanemo već ste uzeli oruzje u ruke iiiii .... pogubiste sve i postovanje i obzir cilog svita...sad cutite i trpite...nauk za ubuduće...
Preporuke:
1
2

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner