Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Investiciono održavanje opštinskih džepova

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 22 februar 2011 11:50
Radosav Stevanović
Narodna skupština je usvojila Zakon o planiranju i izgradnji koji bi, sudeći po obimu i sadržaju predloženih izmena, bio bolji da su ga pisali i predložili čobani sa Stare planine. Zapravo, očigledno je da on nije PISAN već PREPISAN, o čemu, primera radi, svedoče reči "Evropska unija" koje se izmenama zakona izbacuju jer, naravno, još nismo u EU.
Loši đaci (ponavljači) ne umeju ni da prepišu kako treba.
Strašno je što je takav dokument došao na skupštinsku raspravu, ali je još strašnije što je potpuno nepismen dokument usvojen u najvišem zakonodavnom telu.
Slična je situacija i sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Pitam se, da li je još uvek na snazi mafijaški Zakon o održavanju stambenih zgrada koji, ako se ne varam, potiče još iz 1987., sa svim svojim izmenama i dopunama. Po ovom zakonu koji se odnosi na ODRŽAVANjE, vršeno je i još se vrši otuđivanje zajedničke imovine (zajedničkih prostorija) PREGLASAVANjEM, sa 51% glasova ZA.
Preporuke:
0
0
2 utorak, 22 februar 2011 12:00
Zoran Đorđević
Još jedan besmislen zakon koji neće moći da se sprovede.
Zaštita od nestručno izvedenih radova? Smešno. Imaju li "majstori" koje ćemo angažovati licencu koja će garantovati kvalitet? Ja sam od onih starijih i još pamtim da je nekad u radionici na vidnom mestu visilo MAJSTORSKO PISMO, koje se dobijalo kad se završi zanat i kada te majstori prime u ceh. Danas se kao majstori predstavljaju, čast izuzecima, otpušteni radnici iz pokojnih fabrika, priučeni momci koji kod starih majstora ni šegrti ne bi bili.
Preporuke:
0
0
3 utorak, 22 februar 2011 16:59
Aleksandar Milović
Investicije, kako to lijepo zvuči.
Znam za jedan primjer "donacije" izvjesne "humanitarne" organizacije u određenu osnovnu školu u N.Sadu.
Negdje 2002.g. je uplaćeno oko 200.000 dolara za obnovu školske fiskulturne sale. Pošto imam određenih spoznaja po pitanju troškova, nije pretjerano kad kažem da je otprilike 10% od te sume stvarno i uloženo, mada kad bi danas neko došao da vidi kako to sad izgleda, ne bi mi povjerovao ni u tu sumu. A to je samo jedna takva investicija, istina najveća, ali npr. pretprošle godine je ta ista sala krečena izvana, radovi su koštali 1.100.000 dinara, a moja procjena, prilično precizna, je da to nije moglo koštati ni 80.000din.
Kako li to onda izgleda tamo đe je para mnogo više?
Preporuke:
0
0
4 utorak, 22 februar 2011 21:34
igor
Šta reći!? Odličan i ozbiljan tekst, a tri komentara. Očigledno se ljudi ovde lože samo na "velike" tene, a ne na tzv. običan život.
Preporuke:
0
0
5 utorak, 22 februar 2011 21:52
KK
Ortoped- ministar građevine, zida jeftine stanove po građevinskoj ceni od 1300 evra, u slobodno vreme softverski stručnjak programer ( onomad amerikanci nešto zameriše ,čini mi se , što je njegova firma uzela njihovu donaciju od 3 miliona dolara za izradu softvera za lokalne samouprave) i specijalista PHP programer za izradu sajtova od 25 hiljada evra. Naravno da postoje sajtovi te vrednosti ali onaj njegov može i za 150 dolara. KO zna šta još ? U svakom slučaju treba odati priznanje za "maštovitost".
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 03 mart 2011 12:36
Dušan Ariljević
@igor
Dobro zapažanje, komentar. Autorki svaka pohvala, jer je osim vlasti za stanje u ovoj oblasti ukazala i na problem naših navika. Ovo prvo nekako se i može promeniti, mentalitet teško.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner