Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

U iščekivanju najnovije apokalipse

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 22 januar 2011 16:15
Miloš Obilić
Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem i da ga bez stida pokažeš vasioni.

Sv. vladika Nikolaj Velimirović.
Preporuke:
0
0
2 subota, 22 januar 2011 19:16
Katarina
Potrosih vreme sve ocekujuci da ce autor izreci bar zrnce koje problem vidi iz nekog novog ugla, kad, on ni Stari zavet nije ni pogledao, a vec se uhvatio Apokalipse i "pojma vremena u judaizmu i hriscanstvu" i sve to bez ijedne ozbiljne fusnote. Mladi prijatelju, "na svetu pod Suncem nema nicega novog", sve cemu prisustvujemo samo je promena kostima i brzina njihovog presvalcenja. Samo je Hristos nov, ali smo ga izgleda negde zagubili. I, molim vas obratite paznju makar na stamparske greske, obesmisljavaju tekst, ako pravopis vec prezirete.
Preporuke:
0
0
3 subota, 22 januar 2011 19:57
Milko Grbović
Iz knjige "Na nebesku vagu", objaljvljene u januaru 2008 godine, znači pre krize,a napisano još pre desetak godina:

DA LI PETAK ILI UTORAK

Kako će biti naposletku
zadnje etape nebeskog plana,
da li će nekom crnom petku
pripasti epitet sudnjega dana?

Ili će neki drugi dani
suditi našim životima?
Možda se recimo, utorak kani
da petku crni primat otima.

Od straha čovek današnji trni
naduven od pilula, kole i čipsa
da nije sledeći utorak crni
kada počinje Apokalipsa?

Od straha ljudima oči se cakle
kada će početi, svako se pita
pita se kada, a ne odakle
pa to je jasno - sa Vol Strita


Napomena: Jednog utorka pre nekoliko godina, desio se opominjući krah berzi.
Preporuke:
0
0
4 subota, 22 januar 2011 21:27
Milojko
Kome i za koga.
Preporuke:
0
0
5 subota, 22 januar 2011 22:42
Turas
Lepo i jasno.A kako nešto što je već trebalo da se spreči u davnom začetku,mi obični smrtnici danas da zaustavimo.Svako grupisanje osveštenih biva lažnom mediskom propagandom izvrgnuto i zatim policiski proganjano.Zar nisu još maloletni dečaci u zatvorima.Već više od tri meseca kao huligani leže,uz Homenovo obrazloženje,kao neprijatelji države. Mitrović filosofira o dolazećoj apokalipsi a nevidi da je u Srbiji odavno počela.Rekoh,lepo je i jasno ali šta činiti da se spasemo.Protiv ovih ne pomažu šerpe i pištanjke,niti "žudnja za istinom i pravdom"je dovoljna da "obori"jahača apokalipse.
Preporuke:
0
0
6 nedelja, 23 januar 2011 12:15
tacko
rotsild
Preporuke:
0
0
7 nedelja, 23 januar 2011 12:49
Visarion o apokalipsi
Apokalipsa neće stići iz vasione.Bog koji je ljutito isterao Adama I Evu iz raja time je priznao da ih nije načinio savršenim kako je bio naumio.Svemoćan bog a takav promašaj.Onda im je usadio strast da se ubijaju međusobno i tako vaseljenu čiste od sosptvenih slabosti.Jedu ubijeno i ubijaju se međusobno.Kad mu to nije pomoglo da ih istrebi , on je izmislio vođe koje uhvate nauku za gušu i nateruju je da pravi sve modernije i savršenije sprave za ubijanje.Tih naprava sada samo u Americi ima toliko da mogu četiri pet puta da unište sav živi svet na planeti.Kad Bogu dosadi ljudska gamad koja ne zaslužuje da vlada svetom, on će nekog obaveštenog ludaka pustiti u magacin u kome se to oružjnje čuva i dati mu nalog i način kako da ga zapali.Kad to eksplodira biće neizbežno "propast sveta".A to se može svakog časa dogoditi.Oni što iziđu na ulicu i pripucaju na sve živo što se oko njih kreće samo su vesnici šta će se jednom dogoditi.Jer je u nama usđen i svrab od oružja.On je vladao ovde 1999.g
Preporuke:
0
0
8 ponedeljak, 24 januar 2011 09:52
Pera iz solitera
astronomski smak sveta kapitalisticka je ujdurma kako bi se povecala potrosnja.
Preporuke:
0
0
9 ponedeljak, 24 januar 2011 10:18
Angel
Svet je postao brod ludaka koji luta po morima gore nego je Odisej svojevremeno lutao. Tako da sa takvim "vođama" i slepcima koji ih slede katastrofa je neizbežna. Kolikih razmera to je već drugo pitanje. Ne treba biti prorok pa videti kuda jedna ovakva zaluđenost vodi. Biće to bolno trežnjenje i buđenje iz iluzija...
Preporuke:
0
0
10 ponedeljak, 24 januar 2011 14:50
Vukadin
Na ovakvu temu nije lako dat ozbiljan i kratak (ograničen) komentar, a kraj teksta prosto mami na komentar koji ne bi bio ozbiljan.
Famozni "održivi rast" je veoma relativan pojam, zavisi kome je upućen. Ako je upućen čoveku političkog Zapada, taj pojam je delimično tačan, delimično je eufemizam. Eufemizam jer tamo može da sledi samo pad - relativan, u odnosu na ostale, a to je jedino bitno - ko ne veruje neka se malo seti šta smo sve u Srbiji imali "mračnih" devedesetih, a nismo "prosperitetnih" osamdesetih ili sedamdesetih: personalne računare, diskove, početke interneta... Delimična tačnost sledi jer čoveku i ne treba mnogo. Mada s konja na magarca nikad nije dobro. Posebno ne ako veruješ u dogmu "linearnog razvoja". U prirodi samo kancer tako buja. Dok ne ubije domaćina. Stoga "paganska cikličnost" planetarno nije ništa loš događaj, ali jeste za one koji su na vrhu. Uostalom i u Bibliji piše "poslednji će biti prvi, a prvi poslednji".
Preporuke:
0
0
11 ponedeljak, 24 januar 2011 15:01
Vukadin
Deo drugi
E, ako se "održivost" traži od onih koji se sad dinamički razvijaju, pre svega Kineza, to je veoma licemerno. Koliko troši prosečni Kinez, koliko Amer? Inače, Ameri zastupaju ideologiju ravnopravnosti ljudi, hvale se na sva usta kako su ukinuli ropstvo, eno imaju i crnog predsednika. Pa šta su onda Kinezi gori od njih? Hoće "moralnom panikom" da im zaustave rast, i neminovnu "perestrojku" na globlanom vrhu. Druga je stvar šta bi stvarno bilo da na deset Kineza ima sedam automobila (američki prosek). No, to i sami Kinezi znaju.
Najzad, ne verujem mnogo u onu pravdoljubivost s kraja teksta, posebno ne na dogmatski shvaćenu istinu. Neki aspekti širenja hrišćanstva neodoljivo podsećaju na širenje "evroatlanskih integracija". Autor i sam vidi da linearno poimanje istorije (pogrešno) vodi poreklo iz Biblije. Ciklična shema je mnogo tačnija, konkretno ona koju definiše Osvald Špengler. Kraj zapadne civilizacije se već dogodio - Rimljanima recimo.
Preporuke:
0
0
12 utorak, 25 januar 2011 13:33
?
Pola žitelja Srbije više nema dovoljno ni za najosnovinije namirnice i za njih je apokalipsa počela. Ne razumem zašto se autor teksta bavi judaističkim i hrišćanskim poreklom i predstavom apokalipse kada je ekonomski, kulturni i politčki kolaps očigledan i neupitan.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner