Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Đorđe Vukadinović: Od Srbije se traži da puca sebi u nogu. Zapad želi da pošalje poruku Moskvi - Evo, čak i vaši prijatelji Srbi su vam uveli sankcije! Zato će se pritisci nastaviti

Komentari (17) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 27 jun 2022 22:04
Djordje
Bravo Djordje. Jos jedanput odlicna analiza
Preporuke:
52
42
2 ponedeljak, 27 jun 2022 23:47
ČEKANjA
Poruka Brisela zemljama kandidatima sa Zapadnog Balkana: "Čekaj me, ja sigurno neću doći"

Ovim tekstom ste gospodine Đorđe saželi suštinu briselske politike prema, ne samo Srbiji, u vezi prijema u EU! Ne čekaj me, ja ću sigurno doći - isto mu ga dođe. Mi bi ispunjavajući njihovu listu želja, kao preduslov, uz priznanje KiM morali sebe da uništimo!? Za koje dobro? Za Srbiju to je nezamislivo. Načekaće se svi kandidati sa ovih prostora - to je više nego izvesno. Da li će tada EU da postoji i u kakvom formatu - to je pravo pitanje?
Preporuke:
40
5
3 utorak, 28 jun 2022 01:52
Ah
Tačno, od Srbije se traži da puca u obe noge i veže sebi konopac oko vrata.
Inače jeste regionalna trgovina dobra, ali ne i političko vezivanje a pogotovo ne slobodan protok ljudi. Vrlo dobro znamo kako se to završilo na Kosovu i ne čudi nimalo naziv "Otvoreni Balkan" sasvim na Soroševoj liniji "otvorenog društva" - globalističkog koncepta kolonija koji stoji i iza ovog projekta.
Kako će izgledati ta nova papazjanija možemo samo da zamislimo. Najviše prija Ediju Rami. Pametnom dosta.
Preporuke:
34
3
4 utorak, 28 jun 2022 06:46
82%
Proradili EU botovi.
Preporuke:
37
3
5 utorak, 28 jun 2022 08:53
NEZAVISNA SRBIJA ☆ NEĆE U "MILOSRDNE PRIJATELjE". Uprkos rasprodaji narodnih resursa, odvratnim sankcijama Belorusiji i priklanjanju profašističkoj Ukrajini u UN, OTADŽBINA ĆE UĆI U SAVEZ SA DRŽAVAMA KOJE PONOSNO POŠTUJU ANTINACIZAM I NAŠ SUVERENITET.
ProEU-IPAP-Bondstil "Srbija" trpeljivo-mazohistički na čelu čuva ucenjenog kompradora pod pritiscima spremnog za antidržavno-autokolonijalno-pljačkaške "sporazume", glas podrške profašističkoj Ukrajini u UN i predaju državnih bogatstava okupatoru. Srbijica se boji da jasno kaže NE (auto)kolonizatorima i mortalitetu, i DA erosno-stvaralačko-natalitetnoj Srbiji.
Radi humaniteta-pravde-prava-slobode principijelno odbacujemo priklanjanje (neo)nacizmu! Ne treba nam unija sa antikomunističko-eksploatatorskom EU, vazalom SAD, čiji veliki deo ne poštuje suverenitet Srbije!
Potreban nam je državotvorno-životvorno-strateški savez sa onima koji nas poštuju, ne da tup(AV)i čopori zbog neznanja-straha-egoizma održavaju koloniju okupatorskih korporacija-banaka-medija, slabe srpske privrede, ponižene radne snage, Bolonje, odliva mladih i mortaliteta. Neonacisti-banderovci biće kažnjeni, a Ukrajina sasečena u izvršenju onog što je učinila neoustaška Hrvatska!
SA RUSIJOM U DEKOLONIZACIJI BONDSTIL-"SRBIJE"!
Preporuke:
18
1
6 utorak, 28 jun 2022 09:00
zrenjaninac
Sankcije imaju samo simbolican znacaj al zato su i najvaznije. Zapad bi hteo da ih uvedemo dobrovoljno, al mi necemo dobrovoljno, moraju da nas bombarduju, da padne bar jedna bomba makar u deliblatskoj pescari, al to zapad nece jer se onda jasno vidi da su nacisti.
Preporuke:
17
1
7 utorak, 28 jun 2022 10:00
Dragan R
1.
G.Vukadinoviću, uvođenjem sankcija Rusiji Srbija ne bi ugrozila samo sopstvene ekonomske interese i povoljan gasni aranžman. Ugrozila bi i mnogo važnije stvari. Ugrozila bi pre svega podršku koju ima od Rusije u međunarodnim organizacijama, a među njima i onu koju ima u SB UN. Nadam se da je svima jasno kakve bi to posledice imalo po srpske nacionalne interese. Nisam saglasan ni sa vašim stavom o evrointegracijama. Ja sam, za razliku od vas ubeđen da će Srbija postati članica EU.Za to će, naravno, trebati decenije (u optimalnim uslovima bar jedna decenija)a onda kada uđemo niti će "EU" biti EU u koju sada želimo da uđemo, niti "Srbija" Srbija, sem po imenu. Zato i treba vremena. Da se obe "srede". Nisam saglasan sa vama ni u tome da je u trenutnim okolnostima tzv Otvoreni Balkan (OB) potencijalno dobar put. Sve što sam napisao mogu da argumentujem, ali ovde za to nema prostora. Za primer samo da navedem da je jedan od argumenata protiv OB i činjenica da iza tog projekta stoji Soroš.
Preporuke:
15
2
8 utorak, 28 jun 2022 10:38
NATO
Bolje u nogu nego u glavu. Iako, istine radi, ta noga vredi mnogo više od te glave...
Preporuke:
2
15
9 utorak, 28 jun 2022 11:13
Nismo i nećemo
Svojevremeno nismo bili deo Varšavskog pakta pa tako ni danas nećemo da se svrstamo uz Briselski pakt, kojeg kontroliše Vašington. Briselska Kominterna gora je od one nekadašnje sovjetske.
Preporuke:
23
2
10 utorak, 28 jun 2022 14:50
aleksandar
Za,Dragana R.
Srbija nikada neće ući u EU.
Čak i da "priznamo "kosovu"", učestvujemo u gašenju Srpske i unitarizaciji tzv. "BiH", uđemo i zločinački Nato, uvedemo sankcije majci Rusiji, "odobrovoljimo" nekako nemački Rajh, Holandiju i nordijske države, "savladamo" sva idiotska tzv. "poglavlja", donesemo dekret da 85 posto Srba moraju postati LBTG a ostalih 15 posto pedofili, pred Srbijom bi se našla nepremostiva prepreka.
Ona se zove zločinačka tvorevina na našim zapadnim granicama, NDH 2.0.
Nikada, ali nikada, po cenu sopstvenog nestanka, ta tvorevina neće dati svoju saglasnost.
Retko ko to u Srbiji razume. A ko to ne razume, plašim se da ništa ne razume ni iz istorije ni iz politike.
Ono što je NDH "akademija znanosti" objavila pre par meseci glede njihovih "uslova i očekivanja" prema Srbiji u smislu "europskih" uslovljavanja, je tek samo blagi nagoveštaj onoga šta čeka Srbiju na "bezalternativnom putu" sa te strane. Sapienti sat.
Preporuke:
17
0
11 utorak, 28 jun 2022 15:51
teletabis
Jel to isti taj Zapad za koji naši NATO kursisti pričaju da je demokratija na koju moramo da se ugledamo.

Kako to da niko sada ne pita taj Zapad gde im je demokratija, gde su im pregovori, razgovori, saradnja, ljudska prava, ... već samo ucene?

O čemu ovde žvalavimo trideset godina? Koji smo mi moroni.
Preporuke:
14
0
12 utorak, 28 jun 2022 18:28
Ivan
@aleksandar
Slažem se da nećemo nikada ući, ali ne iz razloga koji navodite. Ta država ne odlučuje ni o čemu, pa ni o tome. Ali da bi interesi velikih bili za ulazak Srbije, potrebna je magija koju mi ne možemo da pružimo sve i da hoćemo...
Preporuke:
2
1
13 utorak, 28 jun 2022 19:14
Dragan R
@aleksandar
Poštovani aleksandre u selima niškog kraja postoji izreka "bitan je ko trtka na beretku".To je onaj končić na sredini beretke koji ničemu ne služi. E upravo ta "trtka" za EU su Hrvati i njihova NDH 2.0. Postoje, ali ničemu ne služe i ništa se ne pitaju. Naravno, priređivaće nam oni mnoga s..nja. To uopšte nije sporno. Ali samo dotle dok njihovi gospodari ne procene da smo dobro preumljeni i preparirani i da više, sem imena, nemamo ništa zajedničko sa onim Srbima koji su im vekovima bili kamen u cipeli. Uz to biće "dopravljena" i sama EU. Da podsetim samo na ideje o EU sa više brzina ili EU u više krugova. I jedna i druga a i ine, ako ih bude bilo, se svode na ukidanje odlučivanja konsenzusom i na zvanično davanje ovlašćenja da najveći i najmoćniji u EU faktički sami o svemu bitnom odlučuju. Ili da budem precizniji, da lakše i brže sprovode ono što im naredi gospodar sa druge strane Atlantika.
Preporuke:
8
1
14 utorak, 28 jun 2022 19:42
Dragan R
2.
Hiljadu puta sam napisao i ponoviću to i ovog puta da smo mi tu gde jesmo najvećim delom zahvaljujući tome što definitivno nemamo pojma šta radimo. Mnogo je primera za to, a ovde ću navesti samo jedan. 2013 smo potpisali Briselski sporazum kojim smo sever KiM poklonili Šiptarima, a onda smo par godina kasnije izašli sa stavom da je naša zvanična politika razgraničenje sa Šiptarima, što podrazumeva da stopostotno srpski sever bude naš? Ima li to veze sa zdravom pameću? Obrazloženje je bilo da ćemo, valjda zbog nataliteta Šiptara (?), ako sada ne povučemo jasnu granicu između nas, za par decenija morati sa njima da se borimo i za Vranje, Leskovac, Prokuplje,...? Na kraju dolazi šlag na tortu. Sada zagovaramo tzv Otvoreni Balkan, koji znači slobodno naseljavanje i zapošljavanje istih tih Šiptara po čitavoj Srbiji. Dakle i u tom Vranju, Leskovcu i Prokuplju? To je po definiciji ozbiljan mentalni problem a ne politika i takvima ni Bog ne može da pomogne, a kamo li prijatelji i svaeznici.
Preporuke:
14
2
15 sreda, 29 jun 2022 01:21
međutim
Odatle odakle se od Srbije traži da puca sebi u nogu sankcijama protiv Rusije, odatle se treži i da puca sebi u glavu priznavanjem nelegalnog i nelegitimnog Kosove*. No, ti koji traže to samopovređivanje su i voljno i nevoljno pucali sebi u noge a tek će da ih boli.
Preporuke:
6
0
16 sreda, 29 jun 2022 08:19
aleksandar
Za Dragana R.
Mislim da se ljuto varate, kao i svi oni koji misle da NDH 2.0. neko može "naterati" da promeni svoj stav.
Možda za neke druge stvari da, ali kada je odnos prema Srbima u pitanju, nema tog nemačkog Rajha niti Velike Sotone koji NDH mogu naterati da pripuste Srbiju u "klub" u kome se oni već nalaze. To je kod njih jednostavno pitanje principa i nepromenjivog stava.
Tu nema racionalnih argumenata, ta mržnja je iracionalna, duboka i beskrajna.
Kao što rekoh, hrvatska nacionalna politika će pre prihvatiti da NDH nestane sa lica zemlje nego da prihvati da da "saglasnost" za Srbiju.
Uostalom, videćemo.
Ostajte dobro.
Preporuke:
5
0
17 sreda, 29 jun 2022 09:22
ANALITIČAR
DRAGAN R

Opet se blamiraš kao jeftini trol i pišeš nebuloze. Da dokažem da si trol. Donedavno si pljuvao Rusiju za sve a sada glumiš rusofila. Možda si ko Vučić pa misliš da je ovo BLIC, ALO, INFORMER, NESRPSKI TELEGRAF ili ostala SNS đubrad od medija kao PINK. Ovo je NSPM, patriotski i visoko intelektualan, proruski, srpski portal. Tu takvim prelivodama ko što si ti nema mjesta. Druga stvar, Srbija nikada ali nikada neće ući u EU. Treće, Hrvatska je iznad Srbije svjetlosnim godinama, obavještajno za 10 kopalja je iznad Srbije. Hrvatska obaveštajna služba SOA kontroliše ne samo Srbiju nego pola Vlade SNS izdajničke bande su Hrvati ili su ustaški agenti. Četvrto, dok god se bude pitala Hrvatska Srbija neće ući u EU, peto, dok god se Holandija bude pitala a po snazi je u EU negdje peta Srbija nikada neće ući u EU. Šesto, i Rusija i EU i Kina znaju da Srbija od pada Slobe nije država nego poligon za eksperimente i istureno odeljenje DUBOKE DRŽAVE, sluge Bajdena, Soroša, to je "Srbija".
Preporuke:
3
0

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner