Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Više stotina radnika kragujevačkog Fijata stiglo u Beograd. Blokiran auto-put kod Sava centra. Vlada Srbije: Radnici odbili razgovor sa premijerkom Brnabić. Radnici tvrde da nisu dobili poziv od Ane Brnabić

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 22 jun 2022 13:30
Li
gde je levica, moramo, Savica? ništa? nema LGBT agende pa nisu zainteresovani a ni EU Soroš naređenja? nema ni one iz CIA pravoslavnih žena Aleksandre Knez što je 2000te došla Olbrajtova je poslala da brine o ekologiji?! posle osiromašenog uranijuma, od tada nije smelo da se zucne o tome
Preporuke:
35
6
2 sreda, 22 jun 2022 13:55
DŽontra Volta
Dok je srpska vlast kupovala na hiljade Škoda od Koleta iz Čačaka, ćutali ste. Sendvič bio sladak. E pa, nisu ni Italijani budale.
Preporuke:
53
2
3 sreda, 22 jun 2022 14:13
penzioner Cviko,
Samo radnici bivše "Zastave" a sada "Stelantisa" tj. FIAT-a? A gde su drugi? Nema ih!? Cehovski protesti neće dati rešenje jer ne rešavaju suštinu i pokazuju sebičnost učesnika što je osnovna mana samog protesta. Zašto im se nisu priključili stanovnici područja koje ugrožavaju rudarske aktivnosti, prosvetari, lekari, antivakcinaši i naravno tkz. opozicija kao i mnogi drugi? Od prostesta ostaće samo sećanje i ništa više ... .
Preporuke:
52
2
4 sreda, 22 jun 2022 14:29
Citalac
Ja da sam diktator ne bih dao ništa ovim radnicima. NEmaju soildarnosti i svako misli na sebe i zatpo nemaju snage, izbori su prošli i dobiće te šipak. Ceo život me svi vređaju da sam utopista i da se borim za nemoguće i sad sam digao ruke. neka svako gleda svoje dupe.
Preporuke:
37
1
5 sreda, 22 jun 2022 15:23
Komsija
Biljana Stojkovic propala na izborima, ali podrzava Zene u crnom i proteste na Gazeli. Pametnom dosta.
Preporuke:
38
2
6 sreda, 22 jun 2022 15:34
mozgalica
Samo generalni napad moze doneti rezultate. Rasparcanost zamara i razvodnjava. Sve su nasi dobrotvori dobro osmislili. Svuda insajderi, sebicni interesi,uska svest.
Preporuke:
32
2
7 sreda, 22 jun 2022 15:43
Nista ne razumem
Imamo neverovatno glupu i sebicnu radnicku klasu. I pored ogromnog ulaganja u njihovo obrazovanje posle Drugog svetskog rata. Nasi radnici su sebicni i interesuje ih da rese samo njihov licni problem. Oni nemaju nikakve solidarnosti sa bilo kojim drugim ugrozenim sugradjaninom. Jer da ovi radnici znaju za solidarnost, ne bi protestvovali pred Strava centrom danas, vec bi tu bili kada su trovani seljaci litijumom. Ovakva vrsts organizovanja je osudjena na propast. Da ovi radnici zaista zele da rese uzrok problema, trazili bi smenu vlade, predsednika, nacionalizaciju, odgovornost za pljackasku privatizaciju. Ali ne, oni samo traze "njihov deo" kao i sin "Mirko". Inace ih bas briga koliko ce njihovih sugradjana biti opljackano i bez hleba, da bi oni dobili svoj garantovani deo sa cantre. Kazu, neka ih "gaze tenkovima" ako ne dobiju obecano... Da su dobili obecano, bas bi ih bilo briga da gaze nekoga drugoga! Takav je to rajetinski svet. 70% njih je za Vucica.
Preporuke:
51
6
8 sreda, 22 jun 2022 17:24
teletabis
Dok fabrika nije radila, jer za godinu dana nisu imali ni mesec dana rada, i primali plate sve je bilo u redu.

E pa nije bilo u redu. Sad je to došlo na naplatu.

Nije bitno što je fabrika, a i radnici sa njom, došla u ovu situaciju, bitno je kako je do toga došlo.

Uzmite šta vam se nudi da ne ostanete i bez toga.

PS. Prvo radnici da pogledate "tajni" Ugovor između FIATA i Srbije i vidite šta tamo piše. Do sada malo ko zna šta je tu napisano. Možda i ovo što vam se nudi je više nego što vam možda pripada po tom Ugovoru.
Preporuke:
27
1
9 četvrtak, 23 jun 2022 00:21
Gojkovica
"Miriše" na gadnu nameštaljku! Iz minuta u minut izveštavaju Nova, N1, Danas (jedan te isti nadurednik), podržava Biljana Stojković... Znači da će Spodoba danas (četvrtak) nešto gadno da z.s.re u Briselu, pa če u subotu ovim razgovorom bez ikakvog ustavnog i zakonskog opravdanja i ovlašćenja da zamajavaju narod, skreću pažnju sa onog sta će biti z.sr.no! Ove vođe sindikata zapamtiti i ne družiti se sa njima!
Preporuke:
4
0
10 četvrtak, 23 jun 2022 08:01
Posmatrač
Kada je u subvencije za vaša radna mesta slupan šleper para, ćutali ste. Kada ste radili po 6 meseci godišnje, a primali svih 12 plata, ćutali ste. Kada je ugovor sa Fiatom proglašen tajnom, ćutali ste. Sada kada je bajka gotova i više niste potrebni za politički marketing, sada maltretirate ljude koji idu sa posla u ionako zakrčenom i usporenom gradu. Niste vi nikakvi borci za prava, vi ste sebična i samoživa rulja koja misli isključivo na svoje dupe.
Preporuke:
7
1
11 četvrtak, 23 jun 2022 15:45
Ahm
Kada komentarišu EU zaluđenici na N1 čuju se iste priče - kao ko im je kriv, nisu se bunili ranije pa što sada, glasaju za režim pa eto im ga sad “zasluženo” i slične kratkovide gluposti.
Ključ je međutim u ovome:
“U protestima radnika Fijata, ovome što se ovih dana, i danas, dešava i što preti da poprimi formu radničke pobune, ima nečeg novog na radničkoj strani. Uočljiva je odlučnost radnika, barem do sada, vidljive su neke forme radničkog samoorganiovanja, a takođe je uočljivo izostajanje u nas uobičajenih međusidikalnih sukoba, ocenio je za Danas siociolog i istraživač Srećko Mihailović.”
Samo udružena akcija radnika i podrška većine može da donese promenu naopake politike a koja se neće desiti na izborima nažalost.
Preporuke:
0
2
12 četvrtak, 23 jun 2022 18:10
Ratko
Samo hrabro I jako I junaciki protiv SNS gamadi I pogane Vuciceve kriminalne Bände.
Preporuke:
0
2

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner