Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Egipat, Palestinci i „Zid smrti“

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 09 mart 2010 20:40
petar
Neizbalansiran tekst, s pogledom samo iz perspektive Izraela, sta vise jednog zioniste. I navredljiv za Palestince na momente. Nijednom se nije ni usudio da spomene da je Izrael okupator, ili mozda se boji da ne bude proglasem antisemitom. Ponavlja nekakve ugovore koje treba, po autoru, da ispunjava iskljucivo palestinska strana. Sta je sa silnim rezolucijama UN koje su ili blokirane od US, ili se u Izraelu na njih niko ne obazire?
Preporuke:
0
0
2 sreda, 10 mart 2010 02:09
Momčilo
Jako tendenciozan i subjektivan tekst, pisan kao propagandni pamflet. Palestina ne postoji od juče kako to autor kroz redove pokušava da insinuira, i ne postoji nikakva paralela između Palestine i Kosova i Metohije, kao ni između Samarije i Judeje i Kosova i Metohije. palestina je prva hrišćanska država. Druga stvar je to što je kasnije tokom vjekova i prodorom arapa islamizirana, ali bez obzira, radi se o jednoj drevnoj državi i narodu koji je OKUPIRAN od novopečene države "izrael" koja je prestala da postoji na toj teritoriji 2000 godina. Palestinci nemaju osnovna ljudska prava, drže ih ko zvjeri u rezervatima, kao Srbe na Kosovu. Isključuju struju, bobmarduju, uvode sankcije i šta sve ne, dok samo sa druge strane zida, izraelci žive i luksuzu kakvog nema na planeti Zemlji. jedni se bore sa kamenom a drugi sa najsavremenijom tehnikom i cijelim zapadnim svijetom iza sebe.
Preporuke:
0
0
3 sreda, 10 mart 2010 04:00
bravo
Odlican i objektivan tekst. Pravo osvezenje od pro-palestinske propagande.
Preporuke:
0
0
4 sreda, 10 mart 2010 10:43
Marko
Izrael može da radi Palestincima šta god hoće, Amerikanci će ih uvek podržati. Primetno je da takvim ponašanjem Amerikanci razljućuju islamski svet, te kako bi popravili svoj imidž među njima Amerikanci podržavaju islamske ekstremiste na Balkanu kako bi izbalansirali svoju popustljivost prema Jevrejskoj državi. Što je veća aktivnost Izraela u pojasu Gaze i Zapadne Obale to mi Srbi više nastradamo.
Preporuke:
0
0
5 sreda, 10 mart 2010 22:03
Nebojša S.
Stefanović, uvodni deo teksta počinje sa događajem koji je moguća tema holivudske filmske produkcije, trilerskog žanra.Kako jasno naslućuje šta bi ostrašćena publika volela da isprati u celini, on ih ostavlja bez prepoznatljivog scenarija poručujući im da za takvu vrstu pisanija, potraže autora narativnog stila.
Nadalje, Stefanović objektivno prati sukob između Hamasa i Izraela i kako se on odražava na susedne arapske države, sa posebnim osvrtom na stanje u Egiptu.
Jasan u iskazivanju činjenica koje su potkrepljene valjanim istraživačkim radom, ceo tekst čitaocima donosi pregršt informacija.
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 11 mart 2010 20:42
zarko
osvezavajuce i jasno. ne znam zasto se smatra da je arapska/muslimanska propaganda jedino dozvoljena ili cak pozeljna. jevreji imaju svoju pricu.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner