Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Vučićevo lobiranje u Rusiji i kreiranje sukoba na relaciji Moskva-Beograd (I)

Komentari (10) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 12 februar 2021 07:39
Bravo
Činjenice i logika.
Činjenice i pamet.
Činjenice i briga za Srbiju, briga za narod, briga za Kosovo i Metohiju.
Briga za budućnost naših potomaka, da ne postanu robovi Zapada punog zla prema Srbima!
Preporuke:
34
7
2 petak, 12 februar 2021 10:08
Vojkan M.
Možda je procena u Moskvi da od podrške Srbiji Rusija nema ama baš nikavu korist, ni političku, ni ekonomsku, ni vojnu već samo trpi opterećenje. S obzirom da bi bilo neozbiljno da sad odjednom promene politiku a ipak ne mogu biti veći Srbi od Srba, možda Rusi samo gledaju kako da se izvuku a da ne ispadnu namagarčeni. Da sam Rus i vidim da Srbi uporno drže izdajnika Vučića na vlasti, dok im opozicija ponavlja istu EU mantru iako je i vrapcima jasno da od EU nema ništa bez priznanja nezavisnosti Kosova, a teško da bi od EU bilo nešto i sa priznanjem jer bi onda izvesno nastali neki novi uslovi, i ja bih gledao da se ratosiljam srpskog balasta.
Mogu Srbi da lažu sebe jer ne žele da se suoče sa istinom ali će bez obzira na odricanja, sve dok se budu zvali Srbi i budu pravoslavci, Zapad uvek isto gledati Srbiju, kao erzac Rusije na Balkanu. Laži ne menjaju stvarnost i Rusija nije dužna da podržava srpski život u lažima.
Preporuke:
19
6
3 petak, 12 februar 2021 10:55
zoran
Svaka cast na analizi sa kojom se apsolutno slazem.

Ali, znajuci vucica to i nije bilo tesko, covek je bez morala i ljudskih osobina.

Nije problem u njemu, on nema taj kapacitet da bude problem, ogroman problem je u opoziciji koja je ista kao on, i u narodu koji je inferioran na sve sta se desava.

To je za analizu, zasto je to tako...za analizu je Beograd, koji se ponasa kao drzava u drzavi, koji je odvojen od Srbije ali sav novac se vuce u taj mali prljavi grad odakle sve ovo zlo dolazi, a to je tako vec unazad mnogo godina.

Sad ja pitam, zasto niko to ne analizira....jedan razlog znam, svi ste iz Beograda, da...sad, ajde da budemo svi iz Beograda, ispod te prljave i zagadjene sljive, a ostatak nesretne Srbije da prodamo.
Preporuke:
26
6
4 petak, 12 februar 2021 14:56
Oliver Kromvel
Vojkan M- vrlo naivno,crno belo razmišljanje,nema nameru Rusija da se odrekne uticaja u Srbiji,čak šta više geopolitičke okolnosti će Srbiju sve više okretati Rusiji,prosto biće to jedini način za preživljavanje države.
Preporuke:
10
4
5 petak, 12 februar 2021 16:47
Grigorije Bogoslov
Biračko telo SNS bilo je "prorusko" sve dok im "Angelin Aco Srbine" nije otkrio Ameriku.
Preporuke:
20
2
6 petak, 12 februar 2021 20:02
Za Grigorija
Biračko telo SNS prosto nije svesno, tako da nema smisla govoriti da jeste ili nije prorusko. Ti pojmovi su za to telo apstraktni.
Preporuke:
19
3
7 petak, 12 februar 2021 20:57
aleksandar
Dobar je tekst gospođe Trifković. Nemam nikakvu sumnju u njenu iskrenost, dobronamernost i patriotizam. Znamo da vlast ne valja, da okončava veleizdaju na KiM, i da će u narednom periodu raditi na slabljenju veza sa Rusijom.
Preporuke:
17
3
8 subota, 13 februar 2021 14:36
moje mišljenje
Mislim da je nemoguće da Vučić na bilo koji način može da utiče na rusku spoljnu politiku, to je više nego ogromno precenivanje njegovih sposobnosti. Dakle, sve što se dešava u Rusiji treba tumačiti isključivo u kontekstu njihovih unutrašnjih pitanja. Ne razumem se dovoljno u to da bih mogao da ocenim koliki je stvarni uticaj tog Balkanista i ko stvarno stoji iza tog projekta. Sigurno je da u Rusiji i dalje postoji jaka unutrašnja struja koja bi na svaki način da se pomiri sa zapadom, pa i po cenu izdaje Srba na Balkanu ili npr Rusa u Ukrajini. Takođe je sigurno da takvom izdajom ne bi ništa postigli, osim što bi sami sebi pucali u glavu, kao što i jesu uradili devedesetih kada je takva politika prevladala. Teško je poverovati da Rusija može da preživi još jedne devedesete. Nadajmo se da je i većina uticajnih krugova u Rusiji takođe toga svesna. Ako nije, onda se loše piše i nama i njima.
Preporuke:
10
3
9 subota, 13 februar 2021 19:37
Ivan Grozni
Sudbina KiM u rukama je Rusije. Ako Rusija nastavi da insistira na Rezoluciji 1244, Vučićev prostor za izdaju će se smanjivati. Ono što ne bi valjalo je da Rusija napravi neku trgovinu sa Zapadom. Npr. da dozvole članstvo KiM u UN, a da zauzvrat dobiju delimično ili potpuno ukidanje sankcija ili neke ustupke u Ukrajini.
Preporuke:
9
3
10 nedelja, 14 februar 2021 11:08
Vojkan M.
Čitajući komentare, primećujem da Srbi zaista imaju sklonost da precenjuju svoju važnost.
Prvo, ne mogu Rusi da budu veći Srbi od Srba. To što Srbi umeju biti veći Rusi od Rusa, veći Evropejci od Evropejaca, veći komunisti od komunista, veći mondijalisti od mondijalista ili veći izdajnici od Vidkuna Kvislinga i Pjera Lavala zajedno, to nije kvalitet, to je patologija i od nje ni Rusi ni drugi narodi ne pate.
Drugo, nikakva trgovina Kosmet za Ukrajinu / Krim / bilo šta nije moguća jer te stvari prosto nisu u istoj ravni. Rusija Kosmetom ništa ne dobija i Zapad joj Ukrajinu sigurno neće ustupiti zbog Kosmeta. Zapad želi Rusiju da vrati u devedesete prošlog veka i ništa manje ne može zadovoljitu njegov apetit. Takve trgovine mogu umisliti samo srpske pristalice magične misli.
Kosmet nije predmet trgovine, Kosmet je sukob načela. Ostaje da se vidi čijim će se načelima Srbi prikloniti. Ako se priklonimo, odnosno poklonimo, zapadnim načelima, onda Rusija više nema razlog da bude uz nas.
Preporuke:
8
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner