Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Mala Vanja nije tema

Komentari (26) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 05 februar 2010 11:58
angelina
Dragoslave, odlican tekst. Zasto niste stavili broj tekuceg racuna? (nisam uspela da nadjem Vas blog). Hvala.
Preporuke:
0
0
2 petak, 05 februar 2010 12:04
Observantes
Oduzimanje solidarnosti i sabornosti su moderna tekovina, to je ta tranzicija svesti u Srba. To je bilans i smisao dvadesetogodišnje mentalno- fizičke agresije. Borba za: očuvanje normalnosti (sopstvene arhetipije), za odbranu ćirilice i ne potiskivanje altruistističke definicije su danas egzistencijalni imperativ ovog naroda bez obzira na inženjering koji se prema njemu primenjuje. Hvala Vam za ovaj bistar pogled g. Pavkov.
Preporuke:
0
0
3 petak, 05 februar 2010 12:59
dragoslav pavkov@NSPM
Hvala što ste uprkos tonu u kom je napisan,ipak objavili moj komentar.Drago mi je da mogu da kažem da se od prekjuče nešto ipak pokrenulo ;Za 24 časa sakupljeno je 60000€,dakle,stanje na računu za Vanjinu operaciju je +70000€,jutros u 10,00.Hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju.
Preporuke:
0
0
4 petak, 05 februar 2010 13:00
Biljana
1. razred OŠ u koji ide moja ćerka, pre neki dan je sakupio 1010,00 dinara za Vanju.
Ne treba da Vas čudi naše društvo. Da nije takvo, ne bi imali tajkune koji deci kupuju vile po Londonu , skupocene jahte... da ovo društvo nije takvo, "tajkuni" bi bili u zatvorui, a Vanja bi već bila operisana.
Preporuke:
0
0
5 petak, 05 februar 2010 13:25
Nema solidarnosti u zemlji dembeliji
Pa podmiceni smo da cutimo. Pustili su nas da trosimo mnogo vise nego sto zaradjujemo. Ipak uspevamo da se osecamo uskracenim za ono jos vece, vise i bolje, a sto isto tako nismo zaradili. Do grla u dugovima, a sa histericnim osecajem da drugi u stvari nama duguju, i da dugove nedovoljno azurno isplacuju. I dok svi gresi, tereti, Vanje ovog sveta, idu na dusu duznicima koje smo zgodno sebi uobrazili, ni ne znamo da u stvari cekamo samo konacni slom ove dembelijske ekonomije da nam vrati bar malo od izgubljene ljudskosti.
Preporuke:
0
0
6 petak, 05 februar 2010 13:28
ban mirko
Odavno je ocigledno da zivimo u zemlji ciji stanovnici ne samo da su usred prestrojavanja na kapitalisticko demokratski kolosek uzgubili svaku vrstu moralnih i duhovnih skrupula, vec im je negde na tom putu ostala solidarnost i humanost. Verovatno iz razloga sto se sve navedeno poistovecje sa omrazenim komunizmom. Ovo je daleko veci problem od ulaska u bilo kakve organizacije!
Preporuke:
0
0
7 petak, 05 februar 2010 13:56
Dag
Ovo je srbija sluđujućih igara na sreću za pauperizovane mase, kao u vreme devedesetih. U to kolo se uključio i RTS.

Iz iscrpljenog stanovništva se izvlači poslednji dinar da bi neko dobio automobil ili sedmicu, ili da bi zadovoljili razbukatane strasti navijanja koga treba smesta izbaciti ili ubaciti.

Kompanije i banke drže se sportista i javnih ličnosti čijom se popularnošću reklamiraju. Ako daju novac bolesnoj osobi vezuju se za bolest. Javnost nije programirana za solidarnost, a mogu se pojaviti i drugi oboleli.

A šta radi ministarstvo večitog ministra?
Preporuke:
0
0
8 petak, 05 februar 2010 14:09
Smiljanski
Ma važno je da je naša vlada dala donaciju za "Gej organizaciju,Kvirija",a to, što jadno dete umire,koga još briga.
Preporuke:
0
0
9 petak, 05 februar 2010 14:33
mr Miloš D. Jovanović
glasalo se za liberalnu ekonomiju, prodaju svega za 1 dinar. Privatne penzione i socijalne fondove. Zasto se onda cudite? Samo ste dobili ono sto ste trazili.
Preporuke:
0
0
10 petak, 05 februar 2010 16:09
The Tao
Niko nije hteo da naruši nirvanu na svom sajtu. Mala Vanja nigde nije bila tema. Ni blizu avanturi ministra Mrke (Pres i Kurir), samoubistvu Srbije (NSPM), suđenju ubicama Pukanića (B92)... Jedini medij koji je objavio moj apel je moj blog, ali to niko ne čita.


Neko ko je izvrsio samoubistvo, a Srbija je to ucinila, ne moze vise pomoci nikome kao sto ni njemu vise nema pomoci.
Preporuke:
0
0
11 petak, 05 februar 2010 17:14
student
Dragoslave, svaka vam cast!
Preporuke:
0
0
12 petak, 05 februar 2010 18:25
dragoslav pavkov
http://www.srce-vanja.rs/
Ovde je sve što je sažeto u vezi akcije.Broj koji je Telekom dao za uplate je 0900 500 050.
Cena poziva je 50 rsd iz fiksne,i 150 rsd sa mobilnih mreža.Inače,cifra se promenila,u 16,39 je bila oko 85 ooo€.Konačno je i cilj blizu,samo da Vanja izdrži...
Preporuke:
0
0
13 petak, 05 februar 2010 19:21
Istina je Bog
Vaš apel je sigurno humani gest prema bolesnoj devojci, ali ja zaista ne raѕumem to neumesno pozivanje na USD 900.000. Amerika je to tražila ili ponižavajuće kršenje Ustava i zakona i svakog dostojanstv države. To je bila odbrana državnog dostojanstva na koje je navalila SUPERSILA. Ne razumem da to ne razumete!
Preporuke:
0
0
14 petak, 05 februar 2010 19:40
http://srce-vanja.rs/
http://srce-vanja.rs/
Preporuke:
0
0
15 petak, 05 februar 2010 20:37
Mićko
Molim vas, može li neko napisati broj dinarskog računa za uplatu novčane pomoći? Znam, postoji sto načina na koje se taj broj može pronaći, ali meni trenutno nije dostupno ništa sem ovog.Kompjuter mi očajno loše radi.
Preporuke:
0
0
16 petak, 05 februar 2010 22:50
Zoran
Dragoslave, dok nisam procitao Vas clanak nisam ni cuo za Vanju Pilipovic (zivim u inostranstvu)i rado cu uplatiti skromnu sumu ukoliko moze kreditnom karticom. Ako treba da uplatim na racun u zemlji, transakcija me kosta $45 a zeleo bih da sav novac ode Vanji a ne 90% banci a 10% Vanji.
Da ne bune zabune, odazivamo se na mnoge pozive za humanitarnu pomoc a ovaj mesec je bio posebno tezak: pomoc zrtvama katastrofalnog zemljotresa u Haitiju, pomoc Eparhiji Rasko-Prizrenskoj, pomoc koleginici koja je operisala kancer dojke pre tri godine pa sada prikuplja novac za mars na kome ce ucestvovati i na kome se prikupljaju sredstva za finansiranje istrazivanja u lecenju kancera dojke, tu je bila i NSPM sa svojim apelom, redovna davanja ovdasnjoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je u teskoj materijalnoj situaciji, posebna pomoc narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji koja hrani nekoliko stotina Srba...A i nama su prihodi ograniceni a Damoklov mac gubljenja posla visi nad glavom i klati se pa palimo svecu nedeljom i izgovorimo molitvu da ne upadnemo u onih 15 miliona koji nemaju posao jer cemo izgubiti sve: i stanove za koje placamo kredit, i auto koji smo uzeli na petogodisnji kredit i zaista ne znam ni gde bismo isli ni sta radili da nas to zadesi jer nam je sva rodbina u Srbiji. Nemojte ovo shvatiti kao kuknjavu, i nama je dosta kuknjave posto je slusamo i citamo svakog dana u srpskim medijima kako zivot u Srbiji nije vredan zivljenja i kako ce nas EU a u poslednje vreme sve vise i NATO spasti bede i siromastva i uciniti da nam zivot dobije smisao i bude ispunjen radoscu i veseljem, samo iznosim cinjenice onakve kakve su.
Preporuke:
0
0
17 petak, 05 februar 2010 23:46
anonimus
"Modernizujte" se. Zasto i dalje, cak i ovde na NSPM, dajete broj "racuna" iz proslog veka a ne paypal? Neko je spomenuo koliko kosta bankovni transfer iz inostranstva i to je tacno! I za donacije za opstanak NSPM bi trebalo omoguciti ljudima iz inostranstva da svoj novac posalju lako, brzo i jeftino. Onom kome taj novac preko treba a ne banditskim bankama. Morate ispitati sve mogucnosti i malo se potruditi - nije pretesko! U skladu sa vremenom u kome zivimo.
Preporuke:
0
0
18 subota, 06 februar 2010 00:01
anonimus
Izvinjavam se sto cu vam opet oduzeti vreme - ali...Upravo sam bio na sajtu http://srce-vanja.rs
na kome mozete "dobiti instrukcije" za uplatu u evrima, dolarima i sl. Kliknete li na instrukcije za uplatu u evrima, dobicete odgovor "stranica nije pronadjena".
Preporuke:
0
0
19 subota, 06 februar 2010 00:02
dragoslav pavkov@Zoran
Zorane,nemate razloga da se osećate prozvanim.Cilj moga komentara je bio da potaknem one koji mogu da utiču da se pojednostavi prikupljanje pomoći da se angažuju.Naravno,svaka pa i minimalna pomoć je dobrodošla.Ali niko,pa verujem ni Vanjina porodica ne očekuje da bi neko radi humanosti trebao da dovede u pitanje ličnu egzistenciju.Ko nema novca-možda ima neku ideju kako navesti onoga ko ima da uplati,i to je pomoć.Ovde se radi o nečem drugom;Svako od nas sigurno poznaje nekog ko je "našao vezu" pa je na primer,nepokretnog,starog člana porodice umesto u dom za stare gde mu je mesto,smestio u bolnicu.To je posao koji se završava flašom viskija ili bombonjerom,naravno-ako znate prave ljude.Ako niste te sreće,morate odrešiti kesu,ali mnogo manje nego što biste to morali ako svog rođaka smeštate u starački dom.Lično sam znao komšiju obolelog od dijabetesa kome su tri puta skraćivali obe noge jer je ovaj morao da jede šunku i pije rakiju.Nebi li bilo poštenije takvom bolesniku dati da potpiše izjavu da se neće pridržavati režima ishrane i terapije,a onda mu davati analgetike dok ne umre?Za novac koji je utrošen na "lečenje" ovog primerka neko dete je moglo dobiti koštanu srž,jetru,oko,itd.Ali taj je imao sinovca lekara.Mala Vanja ima roditelje koji zarađuju oko 200 € mesečno.Jedina nada za nju je akcija javnosti od koje se odgovorni ne mogu skriti.Na http://www.srce-vanja.rs/ imate uputstvo o načinu plaćanja.Čak i ako Vam ne uspe zahvalan sam Vam na lepim rečima.
Preporuke:
0
0
20 subota, 06 februar 2010 02:50
vladimir
Slava Ti Boze !
Preporuke:
0
0
21 subota, 06 februar 2010 02:50
Anonimna
Svaka Vam cast. Hvala Bogu da jos uvek ima ljudi dobrog srca! Pokazacemo mi svima da cemo pomoci Vanji da dobije novo srce! Mozda nemamo svi da joj uplatimo neku veliku sumu, ali u ovakvoj situaciji svaka pomoc je dobrodosla. I zelim samo da kazem da mi, Vanjini vrsnjaci iz Sombora i okoline, organizujemo humanitarne akcije i trudimo se da pomognemo Vanji i skupimo taj novac sto pre! To je stvarno za svaku pohvalu! I lepo je videti kako Srbija ima mlade ljude dobrog srca.
A nazalost sto jedan mafijaski dzip kosta koliko i jedno srce, sto mnogim ljudima suma koja Vanji znaci zivot ne znaci nista, a ipak nisu ponudili pomoc. Ali netrebamo im mi suditi, neka ide na njihovu savest...
Preporuke:
0
0
22 subota, 06 februar 2010 14:52
Arsenijus
Ovakve stvari treba da su rešene sistematki, na nivou države, preko zdravstvenog fonda. Država je odgovorna da da sav novac u ovakvim slučajevima. Ovako može doći do velikih nepravdi, nemaju sva bolesna deca pristup Drugom (udarnom) dnevniku nacionalne televizije, mnogo teških slučajeva ima. Sabornost se ne ogleda u selektivnoj pomoći onima koji imaju medijske privilegije. Prava sabornost se ogleda u tome da smo svesni svih onih naših kojima treba pomoć, i da se to radi u tišini bez pompe, legalno, zakonskim rešenjima i naravno sa saosećanjem.
Ne slažem se komentarom u vezi Miladina. Nije plaćeno zbog Miladina kao Miladina ili kao sina uglednih gradjana, nego zbog očuvanja suvereniteta i ustava, i to je dobro, mi ne izručujemo svoje gradjane da ih neko linčuje.
Preporuke:
0
0
23 subota, 06 februar 2010 17:15
Jasna Simonovic
Izuzetno humano...

"Zbog ovoga bi trebalo povesti raspravu na temu: kome treba ovakva Srbija?"...

Ne treba nikome, samo neki ljudi misle da im treba!

Ali! dok strana predstavništva, a ne pravni entiteti, poreski i zakonski obveznici, ulaze u sve moguce pore ostavljajući nas pred vratima da skupo placamo svoje (matične ćelije, krv, donatorske organe, vakcine, itd) tako će biti...
Dok ne "pukne glavni nosač"

Maloj Vanji, hvala Bogu, ljudi će pomoći da skupi novac....Ali, da bi ljudi i dalje pomagali moraju da imaju od čega da pomažu...A da bi imali od čega da pomažu...otvoriti pravne dosijee...Molim predstavnike WHO u Beogradu da preuzmu trođškove lečenja male Vanje...
Preporuke:
0
0
24 subota, 06 februar 2010 19:03
dragoslav pavkov@Arsenius
A dok se ne reši "sistemski" da pustimo da umiru ova deca koja su dobila pristup medijima!?Ne vidim u čemu je problem,od Vas lično niko nije tražio ni dinar.Da ste ćutali ostali biste filozof.Što se tiče "Miladina"-ako je ova država spala na to da joj dostojanstvo zavisi od takvih kao što je on I TREBA DA JE NEMA.
Preporuke:
0
0
25 nedelja, 07 februar 2010 21:45
Pobunjenik
Hajde da cujemo tu rec od koje svi zaziremo,socijalizam,dame i gospodo,briga o svakom coveku o svakom pojedincu,bez obzira na njegov drustveni i materijalni status.Humanizam pre svega,za ljude,zbog ljudi.Besplatno,kvalitetno i svima dostupno skolovanje i lecenje,bez par novcanica u knjizici i flase viskija,jer je tako neophodno,jer je to investicija u bolju buducnost, a ne trosak i bacanje para.Zato svi mi zajedno moramo da se borimo za drustvo u kome nisu privilegovani bahati batinasi a osobe poput Vanje zaboravljene i svedene na humanitarni slucaj.Mislim da ne treba da cekamo da bezdusnima,bahatima i nemoralnima,u dzipovima ili bez njih,koji nam vec dve decenije unistavaju buducnost,sudi istorija ili Boziji sud.Oni se Boga ne plase,moramo ih naterati da se plase ljudi,istih onih koje su opljackali i obespravili,i njihovog besa pravednika.Ko zaista moze da bude protiv surovog kaznjavanja takvih i nacionalizacije,odnosno vracanja narodu onoga sto su od naroda i oteli.
Preporuke:
0
0
26 utorak, 09 februar 2010 13:29
Velja
Kome je do morala u politici i drgde, kao i svako kome je do opstanka ovoga naroda, naći će u izuzetno vrednom tekstu gospodina Pavkova ključnu temu za razmišljanje, a nadam se, i motivaciju za delanje. Momentalno, uplatom shodno sopstvenim mogućnostima, a trajno, ponašajući se u duhu Pavkovljeve poruke i mota NSPM - nema budućnosti bez morala.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner