Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Moskva Vučiću ne veruje

Komentari (19) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 24 jun 2020 12:10
Konačno
Verujem da vas je ovo obradovalo dragi naši na KiM, kao i nas koje je mučila sumnja kako će Rusija reagovati - trudili se spineri da nam pomute veru! Bože pomozi!
Preporuke:
105
8
2 sreda, 24 jun 2020 12:21
Nemanja
Nisam baš siguran da bi Rusiji bilo lako da drži veto na ulazak tzv. Kosova u UN ako bi se Srbija sa time saglasila. Ispalo bi da Rusija koči rešenje oko koga su se dve strane kojih se to najviše tiče dogovorile.
Pretpostavljam da bi Zapad u tom slučaju aktivirao Generalnu skupštinu UN koja dvotrećinskom odlukom može da zaobiđe Savet bezbednosti. Zbog toga je i bilo bitno smanjiti broj priznanja kako bi takva opcija postala što manje verovatna, ali bi se mnoge države sigurno priklonile tome da podrže rešenje oko kojeg su se saglasile dve strane u sukobu.
Preporuke:
57
18
3 sreda, 24 jun 2020 13:29
pacer,zidarski šegrt,igra šah sa velemjstorom
Tako nepismeni Knjaz Miloš misli da prevede rusku diplomatiju,
S.Lavrova,žednu preko vode.
Ni na ručku sa Dačićem i Lavrovim nije bio,koliko je besan i ponižen ispao.
Preporuke:
85
2
4 sreda, 24 jun 2020 13:31
Bojan
Znaju Rusi,ako Kosovo bude priznato u UN,oni vise nema sta da traze u Srbiji.To ce biti kraj.Ruski uticaj se odrzava na ovim prostorima jedino time sto ih vecina srpskog naroda dozivljava kao zastitnike.
Preporuke:
85
4
5 sreda, 24 jun 2020 13:47
Hvala braco Rusi
Opet spas Srbije od same sebe dolazi od Majke Rusije.
Preporuke:
86
4
6 sreda, 24 jun 2020 13:51
itd ili ...
Realno se Darko Trifunović najviše potresao, u Jutarnjem na Hepiju je objasnio da bi Rusija da se razmeni njoj Ukrajina a šiptarima Kosovo i Metohija, pa podseti na to kako su masovna silovanja bila kada su sovjeti ušli u Jugoslaviju a tek što je bio kao "diplomata" ogorčen što je Vučića dočekao zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.
Preporuke:
69
7
7 sreda, 24 jun 2020 15:30
Aleksa
naslov sugeriše film.
ali u filmu se radi o suzama.
kaže se čist ko suza.
istina može da se pomisli i o ženskim suzama kad lažu, ali opet nema to veze sa filmom.
zato je bilo bolje rešenje bilo "Moskva ne veruje vučiću".
nadam se da je laknulo malo i "Otadžbini" nakon Lavrovljeve posete.

Kosovo je Srbija je Ruski Svet!
Preporuke:
43
6
8 sreda, 24 jun 2020 15:48
Aleksa
"Nekada je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin govorio da Rusi ne mogu da budu veći Srbi od Srba. I bio je u pravu, ne mogu od normalnih Srba, a od Srba izdajnika Aleksandra Vučića mogu. Čak ne moraju mnogo ni da se trude".

Ovo je jedina greška u tekstu.
Uopšte neprimereno je raditi poredbu sa izdajnikom, ili šire - nenormalnim.Ko neće dobro ispasti u takvom poređenju?Ta i šiptari patrioti,koji nisu kriminalci,koji su ljudi,nalaze se izvan "oblasti vučića".A tek Rusi!(inače,ima i među Rusima "nenormalnih",znamo ih ovde na nspm).
Imao sam priliku da se srećem sa (u svakom drugom pogledu) poštovanim misliocima, ali borcima za svoju stvar, koji su poredili realnost Rusije sa idealom na Zapadu, da bi pokazali inferiornost Moskalja. Sve što su mi tako pokazali je da na tom području bili lovci u mutnom. Naravno, nisam im to pokazao.
Veruj "Otadžbino", Srbi mogu da budu veći Rusi od Rusa, pa tako vredi i u obrnutom smeru.
Dobro je da postojite i da govorite, tako iz srca.
Preporuke:
27
7
9 sreda, 24 jun 2020 15:49
penzioner Cviko,
Nedavno, u jednom mom komentaru postavio sam pitanje šta znači da Moskva podržava beograd. Ako je suditi po ovom tekstu Moskva podržava građane Srbije među kojima je najviše Srba. Dakle Moskva podržava Srbe. meni je ovo dovoljno da znam ko je ko i ko je na kojoj poziciji. Hvala.
Preporuke:
62
5
10 sreda, 24 jun 2020 18:08
Žika
Aco će priznati a naš Vulin-tetkić će izjaviti sledeće : "Niko se nije borio za Srbiju i srpski narod kao Aleksandar Vučić i on treba da dobije Nobelovu nagradu za mir "
A onda slede slični hvalospevi od Stefanovića,malog Đurića koji viri iza tarabe i gleda šta drugi klimoglavci zbore.
Preporuke:
41
3
11 sreda, 24 jun 2020 19:09
Prostije od pasulja
Prostije od pasulja za one koji imaju više pameti od kokoške, članovi SNS imaju manje pameti od kokoške, pogledajte onaj vide gde se vidi na kakve niske grane je Vučić pao kad je angažovao onu nakazu od žene da pokazuje građanima kako da glasaju. Ti mira da su sns članovi. To je razlog na kome Vučić marifetlucima zasniva vlast.
Dakle, jasno je da je Vučić izdajnik a Putin patriotski zaštitnik Srbije.
Preporuke:
47
3
12 sreda, 24 jun 2020 20:42
naravoučenie
Govor Vladimira Putina na ovogodišnjoj paradi pobede je istorijski.Rečeno je da su svi pokreti koji su učestvovali u lomljenju nacističkog zla doprineli pobedi.Ovo je dosad nečuveno u Moskvi.Uz ono da smo prvi ustali protiv okupazora . Plačem.
Preporuke:
39
1
13 sreda, 24 jun 2020 20:57
Zvonimir Bgd
Interesantno je da su svi režimski mediji sastanak Sergeja Lavrova i Aleksandra Vučića protumačili tako da će Rusija prihvatiti svaki sporazum Beograda i Prištine. I tu su stavili tačku. Izostavili su onaj ključni deo koji je Sergej Lavrov izjavio a to je samo ako je sporazum u skladu sa Rezolucijom 1244 SB.

UVEK je zvanična Rusija posle te tačke dodavala i bitan deo - poštovanje rezolucije 1244 SB UN! Uvek. Ne postoji izjava ni Putina, ni bilo kog visokog ruskog funkcionera, pa ni bilo kog ruskog ambasadora u Beogradu koja je stavljala tačku bez pominjanja rezolucije 1244.
Znači, od stvaranja te rezolucije u koju je Rusija mnogo uložila, izjave su uvek na toj liniji.
Ovo "otkriće" Otadžbine je samo potvrda odavno postojeće pozicije Rusije na međunarodnoj sceni u vezi sa našom južnom pokrajinom.
Preporuke:
45
1
14 sreda, 24 jun 2020 21:47
Aleksa
za "naravoučenie"
da, to je važan momenat, rečeno je da je srpski narod prvi u Evropi ustao protiv fašizma, a ne "jugoslovenski" i slično. Za razliku od toga korišten je i dalje, opravdano, naziv sovjetskog naroda.
Preporuke:
44
1
15 četvrtak, 25 jun 2020 00:39
teletabis
Problem kod nas Srba što nam pamćenje ne doseže ni do prethodnih nedelju dana. Danas se niko ne seća u kakvim je uslovima donesena rezolucija 1244 u SB.

Da vas malo vratim u to doba, čak i parada u Moskvi u to doba bila jadna i bedna, kada Rusija ne da je klečala već ležala sa licem u blatu. U to vreme ministar spoljnih poslova SAD Medlin Olbrajt je pričala kako Rusija ne može sama da raspolaže ogromnim prirodnim resursima Sibira, da to ne ume da koristi na dobrobit Sveta (SAD) i tako to. To je bilo doba kada su Rusi ponovo bili gladni iako nisu bili okupirani stranom vojskom.

Rezolucija 1244 je jedina svetla tačka toga mračnog perioda Rusije i za nju je ona sve. Problem je što za naše političke balvane, svih partijskih orijentacija, ona je ništa i žele da je zaborave i preskoče kako bi ostali u fotelji vlasti i milosti EU i SAD.

Ovakve posete služe samo da našim balvanima na vlasti malo zavrnu uši i pokažu ko je Tata. Priglupom srpskom narodu kao podrška vlasti.
Preporuke:
29
3
16 četvrtak, 25 jun 2020 16:20
Vlada
Čak i ta rezolucija je pravno vrlo problematična u smislu ustupaka Srbije u pogledu njenog prava da u potpunosti kontroliše deo svoje teritorije, Kosmet, jer je potpisana u uslovima gole prisile, tj. kriminalnog napada NATO-a na Srbiju. Važeće međunarodne (npr. Bečke) konvencije daju osnov da se takvi sporazumi proglase ništavnim. Tako da Srbija, da ima narodnu vlast, ne bi samo ciljala na rezoluciju, nego više, na to da je i sama rezolucija nevažeća, i da Srbiji treba da se vrati puna kontrola nad Kosmetom.
Preporuke:
13
2
17 četvrtak, 25 jun 2020 23:41
Šibalić
Vučić može sa bugojanskim medjedima da razmenjuje uzgajališta poskoka za bukovu šumu, ali ono za šta su naši djedovi ginuli, ne njegovi, na to nema pravo, pa mu je bolje da se ne igra sa tim i ne iskušava naše strpljenje.
Preporuke:
10
1
18 petak, 26 jun 2020 01:40
aleksandar
Ne bih baš bio toliki optimista kao "Otadžbina".
Lepo to zvuči da velika Rusija neće dozvoliti ulazak u UN, čak i ako "zvanični Beograd" to aminuje.
Lepo zvuči, ali to ne biva.
Prenebregava se više puta ponovljena izjava zvanične Moskve da će prihvatiti svako rešenje koje odgovara Srbiji. A to što odgovara "zvaničnoj Srbiji", to se odavno nazire.
Neće Rusi biti veći od Srba, samo mnogo naivni mogu u to da poveruju.
Našu otadžbinu možemo da sačuvamo samo mi Srbi, ako se pobunimo protiv veleizdaje koja se približava.
Preporuke:
4
8
19 subota, 27 jun 2020 17:03
siniša @ teletabis
Najveličanstvenija parada u Moskvi je bila 1945 godine. Narod je bio izgladneo, iskrvario, vojnici u starim često i okrpljenim uniformama, oružje sve neke istrošene i skoro od silne upotrebe neupotrebljive stvari, ali pobeda. Pobeda dobra nad zlom. Pobeda života nad smrću.

I zato je ta parada bila veličanstvena.

I 1999 je parada bila takođe veličanstvena. Raspala se velika zemlja, razišli lažni drugovi i prijatelji. Niko ne zna šta će biti. Kriminalci i preko okeana i u opkolini i u sred Rusije se osilili. Ali parada održana i rečeno. Još nas ima još smo tu.

Prema tome nije bila ni jadna ni slaba bila je baš taman.

I nas nekolicina koji smo za odbranu Kosova oružjem. Nismo mi nikakva sila. Možda nemamo ni čestit pištolj, ali smo spremni da branimo Kosovo i da ga odbranimo.

Što se mene tiče pretpočinjavam se samo Putinu.
Preporuke:
6
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner