Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Sukobi u Crnoj Gori – Ne bojte se, dobro biti neće

Komentari (21) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 01 januar 2020 12:19
novi
Ne znam zašto se toliko pažnje poklanja apelu među čijim potpisnicima ima osvedočenih alkoholičara, narkomana, lažova i ostalog nesoja. Isto tako mi nije jasno zašto bih verovao procentima popisa iz 2011. kada se svi sećamo neregularnosti referenduma iz 2006. I da li neko zaista veruje da je Milo ovo pokrenuo samoinicijativno, da mu nije neko iz stranih službi zapretio dokazima o njegovim muljažama? Iz nekih razloga zapad ovde podiže temperaturu, verovatno ćemo ove godine saznati zašto.
Preporuke:
105
5
2 sreda, 01 januar 2020 15:15
Tatko
Ustav Crne Gore jasno odvaja u članu 14. v(j)erske zajednice od države i garantuje njihovu ravnopravnost. Upravo u sekularnim društvima se odražava ta ravnopravnost time što se država ne meša u crkvene poslove, pa ni imovinu, kojom crkva može raspolagati samo prema državi a ne da postoji mogućnost nasilne podele kao da se vrši nacionalizacija. Samim tim ovo je čisto nasilje i nedemokratsko postupanje, koliko god da sinovi i ćerke komunista ili povampireni komunisti apeluju - ako smo država treba da pomognemo pravoslavce a ne da šurujemo sa miligorskom mafijom. Reagovanje će očigledno morati da potekne od drugih lica koja imaju pristupe EU, UN i Rusiji/Kini, pošto je naša karikatura na vlasti imala saznanja da će do ovoga doći mnogo pre - a i rekacije biti neće.
Preporuke:
65
3
3 sreda, 01 januar 2020 16:01
Srpske strateške greške došle na naplatu
Samo su sebi Srbi krivi što se nisu borili protiv otcepljenja Crne Gore kao što su se Srbi borili protiv otcepljenja Bosne i Hercegovine. Približan broj Srba i dr. Barem bi danas bila Republika Srpska u Crnoj Gori, ovako je kako je. Crnogorci su do Crnogorsku nacionalnu državu, dobiće nažalost i nacionalnu Crnogorsku Crkvu. Srbi izgubili državu, nažalost gube i Crkvu.
Preporuke:
29
23
4 sreda, 01 januar 2020 16:16
Mandićeva greške
. Njihov program je gotovo isključivo etnički, čak i kad bi dobili glasove svih Srba opet bi bili u manjini. Etnoreligiozni ekskluzivizam otežava im stvaranje koalacija sa drugim strankama, pa je malo verovatno da će ikad postati politička većina.

Potpisnici Apela ne vode računa o tome da neko ko je protivnik srpskog nacionalizma nužno ne mora biti pristalica svakog diktatora koji mu se, iz sopstvenih vlastodržačkih interesa suprotstavlja.


A šta radi Mandić u Skupštini Crne Gore? Eksplicite pretio muslimanima, a od njih traži da ne glasaju za zakon? Pretnje samo stvaraju inat i prkos i naravno Mandić je postigao kontraefekt. Još doneo slike Njegoša na kojeg su muslimani alergični ko bog na crvenu maramu. Toliko o glupostima Mandića.
Preporuke:
16
43
5 sreda, 01 januar 2020 18:51
@@@
Boze dragi ovde niko cvrsto nogama na zemlji. Cuj, sto nisu napravili republiku srpsku u crnoj gori?! Halllo! Pa nije Milo budala, nije cackao dok je JNA bila u naponu snage. Sta vam je zaboga. Evo sad u bosni kad nema nekadasnjih garnizona, da je raspored stanovnistva isti kao 91. hajd iskreno recite jel mislite da bi tako lako islo stvaranje republike srpske?
E pa onda tako znajte da Milo odlicno sacekao trenutak. Ovo sto se buni pohapsice nece ni da trepnu, samo ako odluci. Potcenjujete vlastodrsca za kojeg su ovi ostali pravi paceri.
Preporuke:
41
7
6 sreda, 01 januar 2020 19:54
Nova Republika Srpska
Teritorijalno Srbi su u vecini na vecem delu teritorije Crne Gore.Pogledajte samo etnicka kartu. Severna Crna Gora Vecina opstine Niksic, Herceg Novi Budva. Eto solidne osnove za autonomiju.
Preporuke:
26
1
7 sreda, 01 januar 2020 20:59
penzioner Cviko,
Hm, pitanje je da li će biti dobro ili ne? Šta će prevagnuti? Jedino pozitivno što vidim jeste da se ostvaruju reči sveštenika, starca Tadeja koji je kazao da će se Srbi vratiti svoj pravoslavnoj veri mnogo jače i dinamičnije. Mislim da su ovi protesti početak tog procesa. A to dalje znači da je Milo ozbiljno ugrože. Gde je sada ne znam. Pričaju da je trenutno u Majamiju. Ko da proveri. Uostalom nije važno. Samo neka protesti traju i budu kompaktniji. Neka ne dozvole da im proces "Milo ne damo ti svetinje" ne zagade loši političari.
Preporuke:
30
6
8 sreda, 01 januar 2020 22:20
..realno
U pravu je autor kada ukazuje da je primena dvostrukih aršina loše rešenje. Na jednoj strani, prava diskriminacija Srba i SPC a na drugoj "pozitivna" diskriminacija (t.j. privilegovanje) ostalih manjina, u CG.
Uz to, Pravoslavlje je još za vreme Vizantije imalo epizode vladara jeretika (arijana, ikonoboraca itd.) ili otpadnika, koji su nasilno težili restauraciji paganstva. Sa poznatom, neslavnom končinom...
Preporuke:
15
3
9 četvrtak, 02 januar 2020 00:57
nebitan
Nova Republika Srpska u montenegru nije baš najbolje rešenje. To bi značilo, ako dosledno prepišemo rešenje tipa RS, da bi Srbi i dalje bili sputani prinudnom saradnjom sa svojim nepomirljivim protivnicima dukljanima i šiptarima. Jedino stvarno oslobađajuće rešenje za Srbe jeste cepanje ovog i ovakvog montenegra na tri potpuno nezavisne celine, otprilike ovako: Rožaje, Plav i Ulcinj su izgubljeni i najbolje za pravoslavni svet je da se te tri opštine pripoje albaniji. Centralne opštine poput Cetinja, Podgorice, Bara, Danilovgrada da ostanu dukljanima, a Srpske opštine od Herceg Novog na jugu do Pljevlja na severu da se pripoje Srbiji i da time konačno bude ispravljena istorijska nepravda prema Srbiji koja je oslobodila celo Jadransko more a da nikad nije dobila ni pedalj tog mora.
Naravno, postoji i drugo rešenje, da milo odleti sa vlasti i da se novokomponovani montenegrizam obriše gumicom pa da CG krene iz početka, na nekim poštenim osnovama i uz puno obezbeđenje prava Srpskog naroda.
Preporuke:
23
6
10 četvrtak, 02 januar 2020 05:05
Nikola Ivanović
"Stotinak intelektualaca iz regiona potpisalo je Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regionu od strane Beograda".
Nedostaje potpis Nasera Orića.
Bojim se da čitava presija prema Srbima i srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno promovisanje crnogorske pravoslavne crkve kao odlivka one hrvatske za NDH ide na ruku i može biti podsticaj jednoj davnašnjoj ideji, kako bi obnovnjena država bila kapija kroz koju bi Unija duboko ušla u srpske zemlje Balkana.
Danas novocrnogorci, odlivci Štedimlije i Drljevića upiru prst u Srbe kao neprijatelje obnovljene države. I Hitler je upro prst na srpsku “opasnost.” Njegova direktiva iz marta 1941. imenovana kao “Pothvat 25” glasi: “Srbi su naši neprijatelji.” Dakle, bilo gdje da su. Uslijedilo je 100 za jednog.
Preporuke:
25
1
11 četvrtak, 02 januar 2020 08:20
Brane
Srpski intelektualci...da razgrnu Milov naslov : ''Zakon o slobodi vjeroispovesti...''i objave šta piše u Zakonu. Šta to i ko hoće? Vrlo je ozbiljno za opstanak srpskog naroda!

Naslov je kao ono za ...''Ljudska prava...''
Preporuke:
17
2
12 četvrtak, 02 januar 2020 08:41
Konobar
Milo je uveo najcrnju goru u NATO i sada može da radi šta hoće...

Milo mora da sprovodi šta narede...vetar duva od misli ''...o malignom uticaju Rusije na Balkanu...''. A Srbi pomažu...

Protivnik je pogolem.Nevolja velika. Sloga preko potrebna.
Preporuke:
18
3
13 četvrtak, 02 januar 2020 08:56
Istoricar
U vezi ovih stotinu intelektualaca ja bih se fokusirao na ove srpske. Znate, zivot je tezak i pomoc sa strane bi omogucio lagodan zivot tih intelektualaca i predstavnika NVO-a. Problem je sto je projekat Balkan odavno zavrsen. Nema vise novca za takve intelektualce a ne verujem da i Milo ima pare da ih finansira. Neka oni potpisuju sta hoce a od honorara nece biti nista. Sorry.
Preporuke:
16
3
14 četvrtak, 02 januar 2020 09:21
teletabis
A zašto samo Srbi nemaju pravo da imaju jedinstvenu državu?

I jednom za svagda raščistiti to da svi Srbi moraju da budu samo pravoslavci. Barem naš prostor to dokazuje.
Preporuke:
13
3
15 četvrtak, 02 januar 2020 09:43
loš početak
A o kakvim se to intelektualcima radi?
Nenadu Čanku,Čedi Jovanoviću i sl?
Preporuke:
30
0
16 četvrtak, 02 januar 2020 10:33
itd ili ...
Lompar na Slavija Infou odlično o zlom klovnu, Latinki i ekipi drugosrbijanaca i njihovom mestu u klovnokratiji koju živimo pa i ovom neposrednom povodu
Preporuke:
15
2
17 četvrtak, 02 januar 2020 14:12
Savez srpskih opština na severu Crne Gore
Uzmimo da instalacija Republike Srpske na severu Crne Gore ne bi mogla bez rata a isti bi bio unapred izgubljen za Srbe jer se Republika Srbija ne bi smjela mešati bilo kojim vidim vojne ili logističke podrške, jer je Republike Crna Gora u NATO paktu i to bi isprovociralo reakciju NATO pakta, nešto slično ko i 1999 godine, ali postavlja se pitanje ZAŠTO se ne traži savez srpskih opština na Sever Crne Gore kao što se traži na Kosovu i Metohiji? To dozvoljava Zakon o lokalnoj samoupravi.
Preporuke:
12
2
18 četvrtak, 02 januar 2020 15:18
brzi
Ovo što se dogodilo i još se događa, može se dogoditi samo ako međusobno pomešaš pojmove političi, etnički i nacionalni i za začin upotrebiš religiski ekskluzivizam.
Srbi imate odavno rešeno pitanje nacionalne države, od brelinskog kongresa nadalje. I sve što ste od tada nadalje pripojili svojoj matičnoj teritoriji to vam se uvek na kraju vratilo ko bumerang u negativnom smislu, svi koje ste "oslobađali" su pobegli od vas čim su imali mogučnost. I največi krivac za to je to gore spomenuto mešanje političkog, etničkog i nacionalnog. Politički su svi žitelji Srbije srbi, etnički večina slaveni a nacionalno srbi, crnogorci, bošnjaci, albanci, hrvati, makedonci,....I u CG se dogodilo baš to da se međusobno pomešalo sve troje uz religijski začin i zahtev države da se povrati sve ono što je bilo 1918. godine unešeno u zajedničku državu a puklo kod SPS jer če SPS na teritoriji CG izgubiti pravoslavni ekskluzivizam i sa time politički uticaj.
Preporuke:
10
19
19 četvrtak, 02 januar 2020 18:08
bravo Brzo
Kako neko rece, citavo prethodno stolece proteklo je u nacionalnoj frustraciji. Srni su uvek zeleli ulogu velikog evropskog naroda a za to nikad nisu imali dovoljno bioloske supstance. Tako da je sve podsecalo na scenu kad impotentan covek hoce da siluje zenu, muci nju, muci sebe. I svaka bi zena rekla jesi li zavrsio, sad me pusti. Al ovde nacionalna politika nije u stanju nista zavrsit. Sa 7-8 miliona htelo se nametati zajednici sa preko 20 miliona. Nema te ni ko poljaka, ni ko franciza, konacno ni ko rumuna, ali je stav bio kao da 80% vecinski se vlada. Uglavnom agonija se nadtavlja, a bome se procenti tope jos vise.
Preporuke:
15
16
20 četvrtak, 02 januar 2020 20:59
ob4cl
Milo je u Majamiju, a narod u hiljadama na ulici.

Kako su Srbi u CG pokazali crnogorskim kvazidemokratama kako se skupiti i organizovati - vrlo vesto, pre svega najiskrenijim emocijama i sjajnim koriscenjem Facebooka i Instagrama!!

A najlepse od svega je mladost na ovim demonstacijama!!Ima nade!
Preporuke:
8
0
21 petak, 03 januar 2020 07:41
.
Ja sam za kompromis - da Podgorica promeni ime u Zrenjaninovo.
Preporuke:
4
2

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner