Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

"Frankfurter alemajne": U slučaju da SAD napuste NATO finansijski gubici za Evropu bi bili oko 350 milijardi dolara

Komentari (9) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 13 maj 2019 12:11
penzioner Cviko
Ako Ameri napuste NATO, onda je logično da preostale članice to nadoknade. E sad je pitanje, imaju li novaca za to i da li njihova vojna industrija ima proizvode sa kojima se može parirati eventualnom napadaču? Neosporna je činjenica da su neki evro-NATO vojni potencijali zakržljali jer Ameri im nisu dozvoljavali njihov razvoj. Razlog je prost i jednostavan. Članice NATO-a, u osnovi, moraju da kupuju isključivo američke vojne proizvode. I kad Ameri napuste NATO ta im obaveza ostaje. I stvarno je pitanje da li im je jeftinije da i dalje da kupuju američke vojne proizvode ili da razvijaju svoje? Npr. nemačka vojna tehnika je zasterela, dotrajala i po nemačkim izvorima nije spoosobna za rat. Koliko je nemačkoj potrebno novaca i vremena da bi dostigla neki svoj tehničko tehnološki nivo, koji bi joj omogućio vojnu samostalnost? Odgovor na ovo pitanje teško ko da ima.
Preporuke:
5
6
2 ponedeljak, 13 maj 2019 13:31
Gomila gluposti, niti ce amerika napustiti nato, niti ce evropa kesirati te silne milijarde. Ovo je samo pritisak na clanice nato sekte da odrese kesu i da tih famoznih 4% gdp-a daju u nato kasu, dakle klasicno reketiranje. Amerika moze danas da sutne nato, ali fora je u tome sto ga nece sutnuti na deponiju istorije, vec u rusko dvoriste, a nikome, pogotovo ne u americi i engleskoj nije u interesu da evropske drzave kupuju oruzje od rusije. Pogotovo ne nemacka, turska itd.
Preporuke:
7
2
3 ponedeljak, 13 maj 2019 13:52
Eu pliva u parama
Pa šta je to za eu! Sto pre se oslobodi to bolje za nju! Sad su niske kamate, pravi je trenutak!
Preporuke:
3
2
4 ponedeljak, 13 maj 2019 15:48
braša
Tramp da zna kol`ko može da ih dere...
Preporuke:
5
0
5 ponedeljak, 13 maj 2019 16:16
Eho
FAZ je poznat i tako se oduvijek definira kao atlantistički list tako da ne čudi ovakav tekst. Većina njihovih novinara se školovala u SAD i premda je ovo možda najuglednija novina u Njemačkoj po ovim pitanjima zna se kakve će tekstove imati.
Preporuke:
5
0
6 ponedeljak, 13 maj 2019 17:45
Vladan
Pa amerika je nato. Kako mogu da napuste sami sebe? To bi bilo ukidanje nato-a, i time be se sve članice oslobodile jarma i nameta. Znači ostale bi im silne milijarde koje sada moraju da plate kaubojima.
Preporuke:
6
0
7 ponedeljak, 13 maj 2019 21:18
Slava
Zasto podrazumevate da bi evropa kupovala vase oruzje? Patriot? Dajte molim vas. Ovi amerikanci su potpuni idioti, mislio sam da nije tako ali su stvarno debeli guzati moroni. Samo sto je sila u pitanju i ne prezaju od ubijanja. Moracemo da ih svedemo na odgovarajucu meru ili ode svet u pm.
Preporuke:
1
0
8 ponedeljak, 13 maj 2019 22:31
brzi
Ovde ima u tekstu malo more gluposti. Idimo redom. Ekonomski sa odlaskom SAD industrija naoružanja u EU bi procvatala i u granama kde je danas u podređenom položaju ( aeronautika, konstrukcija vojnih brodova). Ali bi politički to značilo ozbiljnu opasnost po svetsku bezbednost jer EU narodi za razliku od SAD ili RF neču da bacaju novac za đabe, hteli bi da se svo to naoružanje i koristi i tu postoji ozbiljna opasnost da bi počeo novi svetski rat jer ima ta EU (pojedine njezine članice) svoje teritorije na svim kontinetima planete i krajniji rezultat tih ratova bi bio krajnije neizvestan ako se uzme o obzir da bi bili pod istim barijakom udruženi protivnici iz prošla dva svetska rata sa praktički neograničenim finasiskim i tehnološkim resursima.
Preporuke:
1
0
9 utorak, 14 maj 2019 03:06
sve su trice i kučine
u poređenju sa glavnim razlobom, SAD su u recesiji i kao i obično jedini način da ponovo se "povrate" je da izazovu globalni rat. Trenutno pokušavaju da iskoriste Poljsku i nacističku Mađarsku Orbana da bi započeli raspad EU koja ih ekonomski ugrožava, jer im nije uspelo da gurnu evropu u rat sa Rusijom.

Jedini način da se "evropa" odbrani je da eliminiše naciste kao što je Orban, slomi glupe poljake i sklopi savez da Rusijom o zajedničkoj odbrani od SAD Britanije i Japana
Preporuke:
0
0

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner