понедељак, 03. октобар 2022.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Трезвено о дилеми „замрзнути конфликт“ или „брзо решење“

Kоментари (34) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 понедељак, 20 август 2018 19:20
пензионер Цвико
Ништа без праве, здраве економије. Све од чега очекујемо да да добро решење, захтева добру економију. Ако имамо новце (а немамо) можемо да купимо оружје, па нека нас нападне ко год мисли да може. У садашњој ситуацији не треба ни да мисли. Албанци ово знају а како их подржавају "велики" могуће је да планирано и остваре. Е сад, питање је ко ће више да ушићари, Албанци или "велики"? Па наравно, "велики". Тако је било до сада. "Велики" експлоатишу природне ресурсе на Косову и Метохији а Албанци за узврат добијају мрвице. И нико се не буни. Важно им је да то није Србија којој су "ампутирали" териториј. Одлазе, исељавају. Што би рекли, иду линијом мањег отпора. Нешто као Хрвати који су истерали Србе а онда и они одлазе. Нека иду и до бестрага... Али да се вратимо економији. Пре свега, мора се регулисати однос трговаца према пољопривреди. Трговци са разном инфраструктуром су рак рана пољопривреде. А потом треба повећати плате јер радник после посла је потрошач. Итд.
Препоруке:
49
6
2 понедељак, 20 август 2018 20:51
I brzo i sporo resenje
ako krse ustav, nisu resenja, vec krivicna dela.Okolnost da se stalno moraju navoditi argumenti koji prevazileza okvir univerzalnog prava koje ima svaka drzava na suverenitet i teritorijalni integritet i ustavni okvir i poziva se perspektivu buducnostri i promene snaga, perspektivu proslosti i kosvski zavet, kao stub identiteta srpskog naroda, a koji se shvata iskljucivo iz proslosti, na imovinu i ulaganja, jednostavno pokazuje sta je istinski srpski problem, to je beznacajnost prava, zbog cega problem KiM izgleda neresivo (ako iskljucite pravila i saobracaj izgleda nemoguc), a sto istovremeno pokazuje da pravni poredak i institucije nemaju znacaj (sto je i uslov "predsednikovog" resenja KiM)i da su ljucni neformalni odnosi, partijasenje, nepotizam, korupcija.Dakle, isti je lek i za korupciju i za KiM - vladavina prava!
Препоруке:
58
0
3 понедељак, 20 август 2018 22:16
Rezime
Бранко Павловић:"За десетак година Србија реално може да буде много јача и боља него што је то данас и, тако ојачана, да сачека тренутак у ком остајемо сами са Албанцима да решимо трајно своје односе. А, једино их без уплитања странаца и можемо квалитетно решити. Реално је очекивати да ће Албанци бити у лошијем стању него данас због заробљености у криминалу и страним интересима".


Tačno je da se menjaju "međunarodne okolnosti", što je očigledno i na primeru poremećenih odnosa između Turske i SAD. Ne mislim da će Albanci biti u lošijem položaju primarno zbog kako autor navede"због заробљености у криминалу и страним интересима", već prije u slabiji položaj mogu doći zbog većinskog islamskog identiteta kod Albanaca. Najbolji primer je Turska. Nije problem u Turskoj koja će izvesno biti izbačena iz NATO pakta ništa drugo nego islamski većinski identitet Turaka, zbog kojeg nikada nisu i neće postati članica Evropske unije, a jako brzo neće biti ni u NATO paktu.
Препоруке:
29
1
4 понедељак, 20 август 2018 22:21
Rezime
Jedina prava slabost Albanaca i velika nada za srpsku nacionalnu politiku i nacionalni korpus je Albanska "Ahilova peta" a to je "većinski islamski identitet" zbog kojeg u dogledno vreme i Turska i Albanija mogu biti izbačene iz NATO pakta.
Znači, zaključak je sledeći "da politika čekanja" nije baš bez osnova i da ima svoju "racionalnu logiku" u smislu da se "mogu desiti velike Evropske i Svetske turbulencije", a koliko će navedno trebati "čekati", to u politici i "političkoj istoriji" nije toliko ni bitno "bitan je konačni rezultat", jer mnogo toga se čekalo nekoliko stotina godina pa se dočekalo. Znači ova prva "real politika" bi "da prelomi odma i sada" a ova "druga politika čekanja" bi da "prelomi kad dočeka svoje vreme". Naravno "politika čekanja" računa i na "istorijsku neminovnost" raspada Evropske unije, koja se nikako neće raspasti na miran način.
Препоруке:
29
2
5 понедељак, 20 август 2018 22:39
То је трагично – али реално...
„Замрзнути конфликт“ или „брзо решење“? Како то да нико не схвата/не може/не жели да схвати да предстојеће директно/привремено – или како год хоћете да га назовете решење питања КиМ уопште не зависи од Срба/“државе“ Србије/Албанаца (Косова или Албаније) него само и искључиво од савремених господара ситуације? То је у овом тренутку, и у догледном времену: Запад. Он у свом џепу држи владу “државе“ Србије (легитимну/нелегитимну/изабрану/наметнуту – или како год хоћете), али међународно признату. Та влада/властодржац Вучић/ су у обавези да спроведу вољу својих господара – и спровешће је на овај, или онај начин. Колико је то праведно/поштено/легитимно – не игра никакву практичну улогу. И биће спроведено. То је трагично – али реално...
Препоруке:
20
27
6 понедељак, 20 август 2018 23:41
Rezime
Republika Srbija ne bi trebala da potpisuje ništa sa, što bi značilo "predaju Kosova i Metohije Albancima", jer zagovornici politike čekanja su zaista u pravu kada navode "da će se okolnosti promeniti", jer zaista hoće. Zašto danas "zvanična" Republika Srbija želi da "rareši čvor"? Zbog Evropske unije i pristupanja istoj a "Evropska unija se iznutra ucrvala"i u dogledno vreme će se raspasti. Čak i da se pristupi EU niti jedna država nije postala nešto previše bogatija iuzev što je postala "praznija zbog migracije stanovništva a Zapad", primer Rumunija, Bugarska i dr. Na kraju doći će vreme za vraćanje teritorije, naravno onako kako je i oduzeta, vojnim putem. Neće baš biti lako, jer odnos snaga je 7:5 miliona u korist Srba (2 miliona više), ali, tako je kako je.
Препоруке:
33
1
7 уторак, 21 август 2018 00:28
@ То је трагично, али реално
Трагично је оно чему се не супротставимо. Реално је оно што извојујемо.

Зато, памет у главу, табане на улице, идеје међ људе, нека нам се диве и нека се чуде.
Препоруке:
43
3
8 уторак, 21 август 2018 00:44
телетабис
За десетак година Србија реално може да буде много јача и боља него што је то данас и, тако ојачана, да сачека тренутак у ком остајемо сами са Албанцима да решимо трајно своје односе.
Тачно, само ако се са власти склони секта СНС са свим њеним кретеноидним "политичким величинама". У противном нисам сигуран да ће бити у то време Србије.

Вођа већ планира састанке управо са свим онима који нам не мисле добро. А наш Вођа, као сам рече "зато што је паметан са наша два милиона долара" отишао на канабе Била и Хилари Клинтон да се слика. А Трамп није баш толико блесав. Зато ево још једног разлога зашто нашу будалу треба склонити - због Србије.
Препоруке:
44
1
9 уторак, 21 август 2018 09:18
Треба имати стрпљења и мудрости
Косово и Метохију Шиптари отимају више од два века: најцрњим терором, убиствима, пљачком, силовањима, отмицама девојака, поарнаућивањем, уништавањем српских добара и културне баштине – затирањем свих српских трагова. На Косову и Метохији не постоји ни један шиптарски камен који има било какву културну или историјску вредност. То је популација која није дала никакав културни допринос људском роду – она зна само да руши. Међу Шиптарима постоји уникатан људски коров који ратује и против гробаља. Само наиван или глуп човек мисли да је КиМ „демократско питање“. Шиптарима се могло стати на пут једино на начин како правна држава реагује на претходно набројана непочинства, а то се најчешће није могло услед недостатка државе, чак и када смо је имали. КиМ се може вратити само на један начин – завести тамо ред владавину права и испратити све оне који су ту бесправно и насилно дошли, а то је једино могуће када останемо са Шиптарима „један на један“. А тај дан није далеко и неће бити Јосипа Броза.
Препоруке:
29
3
10 уторак, 21 август 2018 11:23
Овако је било
Павловић би требало да као адвокат објасни "клијентима" шта уствари значи Резолуција 1244

- која је легализовала НАТО агресора као "мировне снаге" "КФОР"
- која није обезбедила разоружање "овк" него стварање "росу" и "бск"
- која није обезбедила безбедност свих грађана КиМ него су Срби убијени у две велике акције 1999 и 2004 и нису безбедни ни дан данас кад је КФОР препустио терористима да имају "органе државе"
- која није обезбедила повратак свих расељених лица

ако су "гаранти" Рез.1244 исте државе које су водиле напад на СРЈ, донеле Рез.1244 и прве признале "државу косово"

Како ће "србија да буде јача" за 10 година (са милион становника мање), када ће до тада да све фабрике, рудници, обрадива земља већ да буду распродате за пензије. Демографски Србију су спасили протерани Срби из хрватске, бих и КиМ, јер смо 1991-2002 имали демографски губитак од ~700000 становника са урачунатим шиптарима из Пчињског округа.

ПС "србија" је има више гласача него становника...
Препоруке:
13
27
11 уторак, 21 август 2018 12:10
Can we get serious now?
Да се прво подсетимо шта је Србији признато као садржина државности ка Косову и Метохији по Резолуцији 1244:

контрола границе,
регулисање заједничког тржишта,
монетарна политика,
одбрана,
спољна политика,
царина,
основни порези.

То су наша међународно призната права на КиМ, као државе. То је реалност.

Обзиром да не постоји међународни правни механизам којим би се "ова права" Србије испунила, то није реалност, и неће бити, докле год буде постојала марионетска организација "уједињених нација" и превласт НАТО и САД.

САД ће да "врати права" Србији на суверенитет и да затвори базе на КиМ?

Лепо је ширити патриотски оптимитизам али огромна већина која ће да прочита са одушвљењем овај текст (и да ми "налупа минусе"), ће бити мртва за 10 година, а да нису чак натерали ни сопствену децу, фамилију, пријатеље, познанике и комшије да се образују са нечег другог сем "лажовизија", ријалитија и "спорта"
Препоруке:
15
10
12 уторак, 21 август 2018 13:19
zodiac mindwarp
Meni je žao što jedna opasna i štetna terminologija koja se protivi i pravu i elementarnoj logici prolazi čak i kod Pavlovića i Vukadinovića. Ja uopšte ne razumem o kakvom se "zamrznutom konfliktu" ovde radi, kao što ne razumem o kakvom "mirovnom sporazumu" priča Vučićeva bulumenta. Srbija nije bila u ratu sa Albancima sa Kosova, već sa NATO paktom. Samim tim ne dolazi u obzir bilo kakav zamrznuti konflikt ili mirovni sporazum sa Albancima, pregovori sa "albanskom stranom" potpuno pravno besmisleni, jer da smo sa njima ratovali i bili u nekakvom "konfliktu", danas ih ne bi ni bilo na Kosovu. Srbiju je 1999. porazio NATO pakt, a ne Albanci sa Kosova, Srbija sa njima nema šta da pregovara o konfliktu ili miru. Kosovo je okupirana teritorija i svako drugo tumačenje je protivpravno i protivustavno, da ne upotrebim neku težu reč.
Препоруке:
31
6
13 уторак, 21 август 2018 13:30
Onako usput
@ Can we get serious now?

You live in the past times!

(Обзиром да не постоји међународни правни механизам којим би се "ова права" Србије испунила, то није реалност, и неће бити, докле год буде постојала марионетска организација "уједињених нација" и превласт НАТО и САД. САД ће да "врати права" Србији на суверенитет и да затвори базе на КиМ?)

Slučajno, ili namerno, ste propustili da pomenete velike promene u svetu posle 19 godina od NATO agresije na Srbiju. NATO i SAD više nemaju prevlast u svetu. Pojavile su se Ruska Federacija, Kina i još nekoliko zemalja. Kada se U SB UN bude razmatrala Rezolucija br. 1244 sve će se razjasniti i dovesti u pravo pravno stanje. Ono što sada zabrinjava, je kapitulantska politika Beograda u vezi sa Kosovom i Metohijom. Kada bi smogli malo hrabrosti da pitanje vrate u Ujedinjene nacije iz Evropske (NATO) unije, videlo bi se kako bi stvari krenule u korist države Srbije.
Препоруке:
21
5
14 уторак, 21 август 2018 13:51
ел србињо
сабахета је за брзо решење. да се брзо сврши, јер има преча посла. битно да је београд на води, а остали нека се даве.
Препоруке:
20
0
15 уторак, 21 август 2018 18:07
Звонимир Бгд
Укратко, сасвим је реално да ми у потпуности одбранимо своја међунродно призната права, државу и народ. И, једино бранећи Србију у целини то и можемо.

Наравно, аутор полази од свог личног родољубивог става. Али, и овај текст, као и толики други, као да заборавља на сурови узрок другачијег вођења српске политике. А то је погубно постављени циљ Србије за будућност - чланство у ЕУ (и НАТО)!!!

Овај циљ је постављен одмах после петооктобарске катастрофе и спроводе га, БЕЗ ПРОМЕНЕ, све владе и гарнитуре на власти у Србији за ових 18 промашених година.

Када се то има у виду, морало би свакоме бити јасно да је понашање и делање сваке власти у Србији, ма ко то био, диктирано захтевима и уценама ЕУ. Ту нема самосталне политике. Отуд и вечите марионете на власти. Зато увек кажем да је опредељење за ЕУ или тзв."еуРопска будућност" и "ЕУ стандарди" најјаснији и највернији лакмус за препознавање каква ће нечија будућа политика бити.
Треба одустати од тог погубног пута!
Препоруке:
16
5
16 среда, 22 август 2018 02:05
komentar
Tekst g. Branka Pavlovića mi se sviđa zato što uliva optimizam. Na žalost, nije baš realan, kao što primetiše neki čitaoci. Prema onome što se u Srbiji godinama dešava na demografskom planu, za deset godina biće nas mnogo manje, a i to 'manje' biće sa manjim učešćem mladog stanovništva. Prema 'razvoju' privrede, kojim, valjda, upravljaju organi države, bićemo država puna fabrika niske tehnologije i jeftine radne snage. Obradni centri npr., koje je osamdesetih godina proizvodila srpska privreda, odavno su za nas naučna fantastika.
No bez obzira na te, za nas nepovoljne činjenice, potpuno se slažem sa g. Pavlovićem - ne treba žuriti sa rešavanjem 'kosovskog pitanja'. Koliko god da naši zapadni kolonijalni upravitelji pritiskaju svoje nameštenike ovde, u Srbiji.
Препоруке:
14
7
17 среда, 22 август 2018 19:44
Mirjana
Вратила бих се на претходни чланак г. Павловића, јер ми се чини да је тренутно питање референдума о КиМ важније од теоријских расправа о демографији. Јер, ако до неке суштинске промене у управљању Србијом не дође, последњи који изађе нека угаси светло! Иако нисам правник, помно сам прочитала и чланак и коментаре о овој теми (крај јула-почетак августа), и потрудила се да у Уставу нађем и ѕакон о референдуму и чланове који се односе на промену Устава (нпр. члан 203: ...Промена Устава је усвојена ако је за промену на референдуму гласала већина изашлих бирача.
.... У праву је, изгледа, г. Павловић, јер по овоме је за промену устава довољна већина оних који изађу, или, у најбољем случају, ако се уважи и закон о референдуму из 1998, већина од преко 50% изашлих. Где су оних фамозних 3/4 грађана потребних ѕа промену Устава? Уставни суд се не може изјаснити о референдуму док референдумско питање није постављено (а тада ће му требати бар два месеца(-:, па како ћемо знати је ли питање исправно?
Препоруке:
7
4
18 среда, 22 август 2018 20:43
ФАиЕ+ПМ
Трговци са разном инфраструктуром су рак рана пољопривреде.НИШТА, ама баш НИШТА се на овом свету не деси док неко некоме нешто не ПРОДА.Нема економије, нема улебљења нити има ко да купује пелене.Ваш проблем нису трговци, ваш проблем је што одбијате да адекватно наградите онЕ који сарађују са и подржавају окупаторЕ.
Препоруке:
1
1
19 среда, 22 август 2018 21:36
Овако је било
Mirjana
па како ћемо знати је ли питање исправно?

Ту дилеми могу да имају само они који мере коефицијенат интелигенције топломером.

Битно је и ко те пита а не само шта те питају.

Ко до сада не зна да је Вучићев, Дачићев и Шешељев највећи антиСрспки режим од 5.октобра, тај ће имати и дилему како да одговори.
Препоруке:
6
4
20 четвртак, 23 август 2018 13:32
Mirjana
Ја сам питање поставила неком озбиљном: правнику, нпр., а посебно г. Павловићу. То, да се Уставни суд не може изјашњавати о референдумском питању док се не распише референдум (тј. да не може уопштено да одговори) чула сам од једног правника и од једног народног посланика. Мерили ми температуру или не, јуначили се или тврдили како је референдум немогућ, он нас може сачекати већ најесен, па онда пробајте да за 60 дана објасните народу треба ли изаћи или не. Јер ако је за промену Устава, по неким тумачењима,довољна већина од изашлих грађана (члан 203), онда је бојкот немогућ, а ако је потребно да изађе тек преко 50%, рискантан (закон о референдуму и народној иницијативи). Нисам нашла, а и г. Павловић не наводи, да је за промену Устава потребна 3/4 већина, у шта је, изгледа, већина грађана убеђена. Да парафразирам Титову мисао: Спремајмо се за референдум, као да ђе га сутра бити.... ЗАМОЛИЛА БИХ Г. ПАВЛОВИЋА ДА ОРГАНИЗУЈЕ РАСПРАВУ СА СТРУЧЊАЦИМА ЗА УСТАВНО ПРАВО О РЕФЕРЕНДУМУ О КИМ.
Препоруке:
9
2
21 четвртак, 23 август 2018 14:50
Бранко Павловић
Расправа о референдуму је свакако потребна.

Било би претенциозно да ја то организујем, али ћу се потрудити да заинтересујем неки од наших института да буду организатори.

Кључно је учешће наших истакнутих професора уставног права, тероје државе и права и организационо правних дисциплина. Ми таквих стручњака имамо.

Ја лично немам никавих дилема, али пошто у јавности постоје дилеме, извесно је да нам је као друштву један такав скуп потребан.
Препоруке:
9
1
22 четвртак, 23 август 2018 20:48
Овако је било - "споразум из Рамбујеа"
Крајње је време да се преведе "споразум из Рамбујеа" јер већина "правних тумачења" Рез.1244 га у потпуности игноришу позивајући се на "чињенице" које не постоје у "споразуму из Рамбујеа" који смо тек прихватили током бомбардовања као како то лицемерно пише у Рез.1244
поздрављајући то што СР Југославија прихвата принципе који су наведени у тачкама 1-9 у папиру који је поднет у Београду 2. јуна 1999. године (С/1999/649, анекс 2 уз ову резолуцију) и сагласност СР Југославије на тај папир

Рез.1244
11. Одлучује да ће главне одговорности цивилног присуства укључивати:

а) унапређење успостављања, до коначног решења, суштинске аутономије и самоуправе на Косову, узимајући у потпуности у обзир анекс 2 и споразуме из Рамбујеа (С/1999/648)

Лицемерни су покушаји да се "спасе част" режима 1999. и измишљање "права" Срба а негирју "права" албанаца која су добили силом "споразумом из Рамбујеа"
Препоруке:
1
7
23 четвртак, 23 август 2018 22:40
@ Овако је било - "споразум из Рамбујеа"
Ти си тако велики познавалац (непотписаног) споразума из Рамбујеа, да би требало да те председедник Вучић узме за свог личног саветника за предају Косова и Метохије сепаратистима из Приштине. Сада ми је јасније зашто Вучић толико наде полаже у исход најављеног референдума о Косову и Метохији. Од тебе и сличних капитуланата очекује да убеде "неверни" народ Србије да право није на нашој страни. Срећом у Србији има доста правника, попут писца овог чланка, који ће победити вас, адвокате сепаратиста.
Препоруке:
11
2
24 четвртак, 23 август 2018 23:35
Бранко Павловић
Реч је о документу који је непосредно пре усвајања резолуције 1244 достављен секретару УН са захтевом да се проследи свим чланицама СБ.

Документ је обиман и представља, најкраће речено, текст привременог устава КиМ.

За нашу расправу од одлучујућег значаја је то што тај документ не доводи у питање суверенитет Србије, у обиму како је то предвиђено самом резолуцијом 1244.

Не разумем шта је ту лицемерно? Није лицемерно него апсолутно тачно- резолуција 1244 са анексом 2 и "Rambouillet accords" гарантује суверенитет Србије.

Било је коментара како не постоји механизам међународни да се то оствари. Сасвим супротно, не постоји међуародни механизам да се то крши, осим силом. А то просто значи да ми морамо да повећамо моћ: економску, образовну, друштвену, безбедносну, идентитетску, информациону и да сачекамо када ће противправна сила имати мање моћи и прече проблеме.
До тада се држати међународно признатих права.А после тога их остварити.
Препоруке:
11
1
25 субота, 25 август 2018 00:07
Овако је било
Бранко Павловић
Документ је обиман и представља, најкраће речено, текст привременог устава КиМ

резолуција 1244 са анексом 2 и "Rambouillet accords" гарантује суверенитет Србије.
Наравно да је С/648/1999 достављен УН тек кад смо прихватили да капитулирамо као и С/649/1999 (анекс2)

С/648/1999 споразум из Рамбујеа је "обиман" јер се на њега позива Рез.1244 са "уставом" државе косово који ограничава сувереност СРЈ од тачке до тачке.

С/648/1999 споразум из Рамбујеа је био један од услова који смо прихватили ултиматумом и капитулацијом, те смо прихватили и "устав" "државе косово"

Игнорисањем прихваћених докумената је контра продуктивно а додатну забуну уносе они који значење у Рез.1244 "поштујући у потпуности споразум из Рабујеа" "преводе" у "неки тамо обиман документ"

Тренутно једино што мора (може) да се уради да се инсистира да УН испуни све обавезе према Србима, ако се гласа против Вучића после 1987-2000 и 2012-2018 и бирања лудака.
Препоруке:
1
1
26 субота, 25 август 2018 00:21
Овако је било
Обзиром да нико неће ево ја:

Цела прича о "узајамном признању" и "разграничењу" са правне а нарочито логичке тачке гледишта

1. ако "држава косово" "призна" Србију, престаје потреба за КФОРом и "разграничењем" јер се враћају у Србији, а цео конфликт је и настао јер шиптари не признају Србију

2. ако "србија" (Вучић, Дачић и Шешељ) "признају државу косово" шиптари немају никаквог разлога да признају Србију и да врше "разграничење" него исто као што су добили територију "државе косово" траже да се добије територија и "државе прешевска долина"

Зато шиптари и уцењују "србију" са прво "признање" а онда "заједница српских општина" која је иначе гарантована још у споразуму из Рамбујеа који је "неки тамо обиман докимент" који нико (чак ни Вучићи и Дачић и цео "правни тим") није ни прочитао славећи и данас "победу мира"

Ако УН може да седи на Кипру може и на КиМ.
Препоруке:
2
1
27 субота, 25 август 2018 01:08
Бранко Павловић
Да закључимо ову расправу: не постоји формулација "држава Косово". Постоји устав, али и АПК из 1974.је имала устав а није била држава. Тако и по 1244 КиМ није држава, то је само Србија.

Дакле, молим све читаоц да се врате на текст и поново прочитају таксативно набројане елементе, фукције Србије, који чине садржину суверенитета Србије на КиМ.
Препоруке:
4
1
28 субота, 25 август 2018 12:45
Onako usput
Zanimljiva su razmišljanja komentatora "Овако је било". Iako uporan u svojim tvrdnjama, da je SRJ prihvatanjem Rez. 1244 SB UN priznala stvaranje buduće "države Kosova", on ipak ostavlja mogućnost da "država Kosova" prizna Srbiju. Država Srbija je priznata Država i bez njihovog priznanja. A "država Kosova" je nepriznata država, sa ili bez našeg priznavanja. Jer je nastala oružanom agresijom NATO pakta na SRJ-Srbiju. Ta vojna akcija nema nikakvu legitimnu osnovu. Vodjen je neodobreni, privatni rat nekih silnika protiv suverene države. To podseća na turska osvajanja po Balkanu u nekoliko vekova.
Srbija treba da traži sprovodjenje svojih obaveza na okupiranoj teritoriji, Pokrajini Kosovo i Metohija. Tako ćemo polako ulaziti u tu samozvanu državu. Pitanje je koliko će ovi teroristi i separatisti na čelu "države" ostati na vlasti. Kada bi se referendum na Kosmetu sproveo bez pritisaka separatista, ne verujem da bi imali većinu za otcepljenje od Srbije. Jer sada tamo vlada zakon pretnji.
Препоруке:
7
0
29 субота, 25 август 2018 15:40
Овако је било
Трагикомично је да особе које никада нису прочитале

Резолуцију 1244
Споразум из Рамбујеа С/648/1999
Ултиматимум С/649/1999

Упорно као и издајници 1987-2000. негирају постојање документа, или их игноришу.

Вучић је доведен на власт (јер нико од 2000-2012 није хтео) да би испунио Споразум из Рамбујеа који правни дилетанти називају "бриселски споразуми" икао све што је Вучић са Дачићем потписао у Бриселу са већ налази садржано у Споразуму из Рамбујеа, чак и "заједница српских општина".

Једино што формално не пише у Споразуму из Рамбујеа и Резолуцији 1244 а опредељењем за "европу која нема алтернативу" је постало захтев је потпуно признање "државе косово" уместо ограниченог формалног суверенитета који је ионако суспендован Рез.1244 и јединицама НАТО у "дресовима" КФОР

Бомбардовани смо због Споразума из Рамбујеа, и бомбардовање је трајало све док нисмо прихватили Споразум из Рамбујеа, али је то "неважан докуменат"

Има ли у Србији патриоте а да није "бивши" комуниста
Препоруке:
1
4
30 субота, 25 август 2018 16:25
Onako usput
@ Овако је било

(Бомбардовани смо због Споразума из Рамбујеа, и бомбардовање је трајало све док нисмо прихватили Споразум из Рамбујеа, али је то "неважан докуменат")

Ne, mi smo bombardovani zato što smo odbili da se okupira Kosovo i Metohija od NATO pakta, radi zaštite "ugroženih prava kosovskih Albanaca". Na tu izmišljotinu potplaćenih ljudi iz SAD, V. Britanije i NATO pakta, jedini odgovor ozbiljne države je bio ODBIJANJE. Zahvaljujući neaktivnosti i nemoći ostalog sveta, NATO zločinci su krenuli u oružanu agresiju na SRJ-Srbiju. Sada im naručioci i uplatioci traže da ispune obavezu prema dogovoru. To Srbiju ne treba da zabrinjava. U novim svetskim uslovima, mi treba da zahtevamo razmatranje posledica NATO agresije pred SB UN. I da se ne obaziremo na apele i pretnje ucenjenih ljudi iz navedenih država, koji ionako nisu više u vlasti.
Препоруке:
7
0
31 субота, 25 август 2018 19:29
Овако је било - једини разлог бомбардовања је био да издајник постане "победник мира"
Onako usput

Ne, mi smo bombardovani zato što smo odbili da se okupira Kosovo i Metohija od NATO pakta, radi zaštite "ugroženih prava kosovskih Albanaca". Na tu izmišljotinu, jedini odgovor ozbiljne države je bio ODBIJANJE.

Озбиљне државе немају комунистичке диктаторе чија је "политика" убијање политичких противника и већинско инфантилно, дегенерисано и опште криминализовано гласачко тело, и дегенерике Шешеља и Вучића који све етничке проблеме "решавају" "клањем зарђалим кашикама" и са 100за1, у коме грађани равноправно са режимом учествују у пљачки држеавне имеовине.

Ми смо бомбардовани јер смо "одбили" да се окупира КиМ.

Како смо "одбили" када смо капитулирали и прихватили и Споразум из Рамбујеа и окупацију у јуну исте године. Или мислиш није била окупирана Мирина кућа на Дедињу?

Какаво је то понашање "озбиљне" државе?

Како би ти решио Косово и Метохију где се догорило триплирање броја шиптара од 1948-1991? Као Броз или као Павелић са Србима?
Препоруке:
1
4
32 субота, 25 август 2018 23:02
Onako usput
Овако је било
Како би ти решио Косово и Метохију где се догодило триплирање броја шиптара од 1948-1991? Као Броз или као Павелић са Србима?

Bilo je ranije pisanja o tome. Albanci na Kosovo i Metohiju nisu došli tek 1991. godine. Država je omogućavala ravnopravan život svim nacionalnostima. Trebalo je samo sprečavati cepanje države zbog njihovih separatističkih namera. To je SKJ i SKS dosta uspešno radio. Problem je nastao kada je oslabio uticaj partije na upravljanje državom. Uvodjenje demokratije je razjedinilo vlasti u Republici i Pokrajini. Milošević je sve do višepartijskog razjedinjavanja uspevao da kontroliše dogadjaje na KiM. Albanci su formirali Demokratski savez Kosova koji se potpuno okrenuo otcepljenju. Ubrzo se kreće sa oružanim sukobima. Država odgovara sa milicijom a posle i vojskom. To bi se držalo pod kontrolom da se nisu umešali stranci, koji su za dobar novac obećali otcepljenje od Srbije. I to je podignuto na nivo NATO pakta. Nije bilo spasa od ratnih sukoba.
Препоруке:
5
1
33 недеља, 26 август 2018 00:25
@onako usput
Jeste li sigurni da je udaljavanje KiM od matice Srbije ubrzano zbog slabljenja uticaja političke partije, koja je inače do 1990. jedina bila dozvoljena u Republici? Ta partija, Savez komunista, sa svojim vođom, 'najvećim sinom naših naroda i narodnosti' je, između ostalog, i Ustavom iz 1974. utrla put razbijanju i Federacije i naše Republike. Pre toga - zabrana povratka na svoja ognjišta Srba koji su tokom II sv. rata pobegli sa KiM od balista. Blago nama sa tom Partijom i najvećim sinom...
Препоруке:
1
1
34 недеља, 26 август 2018 22:05
Љубомир Т. Грујић
26 08 2018

Поштовани господине Павловићу,

Позивам Вас, инспирисан Вашим родољубивим и патриотским иступањима и чланцима, да говорите на Народном скупу за разрешење Александра Вучића и Ане Брнабић.

Скуп је пријављен у петак, 24.08.2018. да се одржи у суботуу 8. септембра о. г. од 12-14 пред Народном скупштином у Београду.

Све о Скупу може да се прочита на: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_08_24PrijavaJavnost.235121226.pdf

Покретач и организатор скупа
Др Љубомир Т. Грујић, редовни профессор у пензији Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Препоруке:
5
1

Анкета

Да ли мислите да ће се Србија придружити санкцијма ЕУ против Русије?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер