Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Spoljnopolitički komitet američkog Kongresa raspravlja o BiH, prisustvuje i ekstremni bošnjački političar Reuf Bajrović

Komentari (5) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 19 april 2018 15:51
no probljem
Jel se to meni čini ili ovi Trampavi smatraju kosovsko pitanje zatvorenim?
Preporuke:
13
0
2 četvrtak, 19 april 2018 18:51
aleksandar
Pa, razvlašćivanje Srpske je sledeći uslov za otvaranje "poglavlja" u našem bezalternativnom beskonačnom putu ka Eutopiji.
Kada Gospodar do kraja godine potpiše "pravnoobavezujući sporazum", sledi mu naredni zahtev. Inače no no "poglavlja".
Preporuke:
15
0
3 četvrtak, 19 april 2018 20:55
Đuka
Malo podsećanja iz istorije, iz vremena dok smo još bili suverena država :

1946. Jugoslovensko ratno vazduhoplovstvo je oborilo dva američka aviona koja su povredila jugoslovenski vadzušni prostor iznad Slovenije.

Odnosi su bili zategnuti. Jugoslavija je podržavala komuniste u Grčkom građanskom ratu i držala deo svoje vojske u Albaniji. Američki avioni su upozoreni, pucano je ispred njih, međutim kauboji se nisu obazirali pa im je oboren avion (9. avgust). Deset dana kasnije oboren im je i drugi avion iz istog razloga.

Žrtve : 2 oborena američka aviona, troje mrtvih, troje ranjenih, devetoro uhapšenih.

Rezultat : Amerikanci su prestali da preleću preko jugoslovenske teritorije.


Sad pročitajte ovu vest i videćete koliko smo se olupali kao država i narod. Da podsetim, samo godinu dana ranije SAD baca nuklearne bombe na civile u Japanu. Broz je znao šta znači suverenitet i da tu nema popuštanja. Kad popustiš, ličićeš na ovo na šta liče danas države na Balkanu.
Preporuke:
4
1
4 četvrtak, 19 april 2018 22:28
Dekadent
Postavlja se pitanje kako je Reuf Bajrović mogao da uđe u salu, ko mu je to dozvolio i kako je moguće da Srbija i Republika Srpska nemaju svoje predstavnike na ovakvim skupovima, ukoliko već Bošnjaci imaju.


Odgovor je prost: lobiranje!

Naši političari se izgleda gade da unajme neku uticajnu lobi-firmu, kao da će valjda istina sama od sebe da se projavi, nemoralno je plaćati itd... Al' nije nemoralno da lapaju re-pa u sopstvene džepove.

A nakon što sam ovo napisao, proverih na sajtu Predstavničkog doma i među svedocima nema ovog Bajrovića. Možda je bio prisutan u publici?

https://foreignaffairs.house.gov/hearing/subcommittee-hearing-the-dayton-legacy-and-the-future-of-bosnia-and-the-western-balkans/
Preporuke:
5
0
5 petak, 20 april 2018 13:06
Ja
U tekstu se postavlja pitanje zašto Srbija nema svoje predstavnike na ovom važnom skupu. Odgovor jasan: Pitajte Dačića i Vučića ko je naš ambasador u SAD, ko ga je poslao tamo i čime se bavi? No, nije on izuzetak. Većina naših ambasadora su takvi. Ima i ovakvih: isluženi činovnik dobije rešenje o penzionisanju, odmah ga šalju za ambasadora a on jadnik ubrzo umre. Mnogi su i dvojni državljani.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner