Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

"Unutrašnji monolog" - ili kako Aleksandar Vučić zamišlja dijalog o Kosovu

Komentari (50) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 26 jul 2017 15:02
Sima
osim već pomenutih praznih eufemizama, koji prosečnom građaninu ne znače mnogo, ali mnogo znače stranim ambasadorima i NVO-jurišnicima, koji su, bez sumnje, trljali ruke i naslađivali se tolikom količinom antisrpskog šovinizma bez kofeina, taman toliko zamumuljenom u prazne politikantske fraze da se ne probudi uspavano srpsko javno mnjenje.


Ovo mi se sviđa.

Dobar tekst.

Naročito citati. Nisu dosadni, već mislim da je takvo brojanje potrebno da se jasno ukaže na Vučićevo ponašanje.

Bravo Nikola i hvala.
Preporuke:
110
2
2 sreda, 26 jul 2017 16:20
S njim jedino psihijatri mogu voditi dijalog
Lik koji iz svoje glave ne može sastaviti ni običnu prostoproširenu rečenicu(ko ne veruje neka pogleda bilo koji od mnogobrojnih intervjua na Pinku ili drugim medijima) "napisao" autorski tekst u Blicu, gde li??!! Za Riplija! Ali ako se pažljivije pogleda(stvarno treba živaca za to) suština teksta vidi se da je nabacao gomilu nebuloza najvećih Srpskih neprijatelja, naravno "obrađenu" njegovim bolesnim umom.
I umesto da ga svako savetuje ili bar po službenoj dužnosti pošalje psihijatru mi raspravljamo o njegovom "dijalogu".
Izgleda da smo i mi za psihijatriju?
Preporuke:
85
1
3 sreda, 26 jul 2017 16:26
Zadnja recenica
...u tekstu 'kida', melem za dusu...
Preporuke:
63
0
4 sreda, 26 jul 2017 16:31
Mićko
Bravo.
Preporuke:
58
0
5 sreda, 26 jul 2017 16:37
Zemunac
PRESUDILO JE STO MU JE GDIN Pens POKAZAO IZLAZ IZ BELE KUCE i otpratio ga da ga se resi.A on to ISTICE kao dokaz prijateljstva!Sta je OBECAO,svi znamo po njegovom unutrasnjem monologu i objasnjenjimaQ!Za gdin Vucicev NIVO u razmatranju teme KOSOVA,clanak gdina MARKA JAKSICA,PISMO PREDSDNIKU,OBJAVLJENO na NSPM u rubrici Kosovo i Matohija na istu temu, mogao bi biti uzor za malo obrazovanja i patriotskog razmisljanja!Molim citaoce koji to nisu procitali da uporede nivo intelekta Velikog Vodje i gdina Jaksica!A politika je mentalni duel,A NAS ZASTUPA prilicno neinteligentan lider,koji u svojim razmatranjima pre svega brine,JER JE i STRANI AGENT,a ne samo nas predsednik,o domacem zadatku iz SAD,da ga ne potsete na nekaznjene greske u ratu!PENS bas sada ide kod ucenjenog MILA,a postoji i opasnost da nas preko noci pozovu,pod pritiskom iz SAD u EU,i da nas IZDAJNIK to prihvati i BEZ REFERENDUMA!PLASE SE U SAD reakcije naseg naroda,ovo jos uvek nije CG!OSLOBODIMO SRBIJU,OD IZDAJNIKA!
Preporuke:
60
1
6 sreda, 26 jul 2017 16:57
Tako bre Nidžo!
U centar!
Preporuke:
58
0
7 sreda, 26 jul 2017 16:57
voja
Kolika je ogromna razlika izmedju ovog teksta i teksta coveka koji ima najvecu vlast u Srbiji! I jos gore, kakvom coveku su gradjani na izborima dali vlast u ruke! Zasto narod vise veruje histericnom vikanju i besmislenim optuzbama nego argumentima, zdravom razumu i logicnom razmisljanju?
Preporuke:
76
0
8 sreda, 26 jul 2017 18:57
s. p. Lajković
Bilo bi dobro da on želi dijalog ali on želi monolog i da ga podržimo u njegovoj izdaji da bi sutra mi bili izdajnici a ne on.

Srbi moraju da mu pokažu konačno gde mu je mesto. Ili Srbija i Srbi ili Aleksandar Vučić. Zajedno to nikako ne ide .
Preporuke:
73
1
9 sreda, 26 jul 2017 19:27
TOPOLj
Poštovani gospodine Tanasiću!!Dao Bog da jednog lijepog jutra,dana ili noći u Srbiju umaršira ruski specnaz.Sada ovo zvuči kao naučna fantastika,ali,nije ova ideja daleko od realnosti.Šta joj je prepreka?Prepreka je to što zvanična Moskva Srbiju tretira kao suverenu državu.Naravno,ova činjenica nije utemeljena u realnosti.Srbija nije država.Srbija je kolonijalna uprava.To je razlog više za rusku akciju.Najviše zvaničnoj Moskvi zamjeram to što većinu država tretiraju kao suverene države.Ne mogu Rusija i luksemburg biti jedno te isto.Ili Rusija i crna gora.Ili Rusija i ustaška hrvatska.U prvom slučaju(Rusiji)radi se o istinski suverenoj državi.Najsuverenijoj državi na kugli zemaljskoj.U drugom slučaju,ili u 97% ostalih slučajeva,radi se o poniznim slugama vašingtona,odnosno,o kolonijalnim upravama.Zašto da se Rusija konsultuje sa vučićem i bandom u njegovom okruženju?vučić i ta banda samo treba da se jednog dana preneraze kada ugledaju ruske vojnike u Srbiji.Nastavak...
Preporuke:
18
3
10 sreda, 26 jul 2017 19:27
Istina
Nema većih izdajica srpskih interesa od vas "suverenista"! Zašto?? Jer samo dodatno izluđujete ionako sluđeni narod, pisanije ovog autora samo su "betonizacija" ludila jednog šovenskog projekta koji je doživeo istorijski slom. I to je sve...
Preporuke:
6
35
11 sreda, 26 jul 2017 19:40
Momčilo
Možda nisam dovoljno informisani ali me zanima ko bolje zna da li se zna tačan datum povratka srpske države (administracije, vojske,policije, naroda) na Kosovo i Metohiju).Ima li taj datum u programu i jedne srpske političke partije ? Zatim da li je nekome poznato da je neka srpska politička partija na nekom mitingu rekla narode odmah sada idemo svi na Kosovo i Metohiju, to je srpska zemlja i nećemo dozvoliti da nam neko sprečava i ako neko pokuša da nam zabrani tući ćemo se ili da je neka politička stranka pozvala na oslobođenje Kosova i Metohije? Makar pojedinac koji nešto znači?
Preporuke:
17
3
12 sreda, 26 jul 2017 19:58
TOPOLj
Drugi dio...Taj faktor iznenađenja bio bi epohalna stvar.Baš me zanima bi li vučić(i)smio upotrebiti termin agresija.Tu "agresiju" ja bi velikodušno pozdravio iz dubine duše i od sveg srca.Znate poštovani Nikola zašto ja vjerujem da je moguć lagani ruski desant na primjer u Nišu,nalik onome na Krimu iz 2014.Moguć je zato što je NATO jedna obična komedija od vojne alijanse,preciznije,takozvane vojne alijanse.Evo jednog dokaza.U NATO bazi "Kampia Turzi" na sjeverozapadu Rumunije u subotu 22 jula tekuće godine odigrala se jedna komedija u režiji NATO manekena(američkih manekena).12 američkih padobranaca se povrijedilo tokom noćne misije.Međutim,u toj vojnoj vježbi kodnog imena "Saber Guardian 2017" odigrala se još jedna komedija.Vojnici i PVO SAD promašivali su 5 od 6 zadanih meta.Na ovim vježbama,konkretno u Bugarskoj,"Šabla" 2017 učestvovala je i Srbija,odnosno,vučićeva Srbija.Sa ovakvim,konkretnim dokazima" o vučićevem "srpstvu"(šiptarluku,da se ne lažemo)ruski desant je melem.
Preporuke:
18
3
13 sreda, 26 jul 2017 20:30
vaša šekspirologija
Ceo svet iščekuje kad će Nidžo Relativizator da ispiše Metafiziku genocida srpskih junaštava i masovnih silovanja nesrpkinja u funkciji srpskih državnih interesa. Jer nikome nije jasno koliko čubrilovićevska bića mogu ići duboko u Pad, koliko kabinetski ćoravci unjkavih glasića mogu biti perverzni u svojim "vertikalnim razmišljanjima" o suštastvu srpskog bića i koliki su uopšte potencijali čoveka kad je u pitanju degeneracija vrste. AV zna kako treba s takvima i zato i nudi "unutarnji monolog" i dijalog o Kosovu. Svi znate kako će to da završi. I da vam vertikale vaših ludačkih monstruoznih laži neće biti dovoljne na kraju tog procesa. Trebaćete šljiva, mnogo šljiva... A možda neki Nidža završi ko poznati šekspirolog?! Ulazite u najinteresantnije razdoblje novije istorije, razdoblje suočavanja sa sopstvenim kukavištvom i inferiornošću koja će da bude naprosto pregažena...
Preporuke:
5
32
14 sreda, 26 jul 2017 20:47
Zašto nam ne pokaže lekarsko uverenje?
Da li u ovoj zemlji ima pravnika? Kakva Nobelova nagrada ovom polupismenom levaku? Priznanje nezavisnosti Kosova značilo bi i prekrajanje državne granice, kako to da niko ovo još nije primetio. Ustav Srbije, član 8 - Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.
Granica Republike Srbije je nepovrediva, a menja se po postupku predviđenom za promenu Ustava.
Znači - referendumom! A onda ovi koji izglasaju Vučičeve bolesne namere neka se njima dodeli ta Nobelova, kao i za sva dosadašnja glasanja u kojima ova neprirodna i nezgrapna spodoba osvaja većinu.
Preporuke:
21
1
15 sreda, 26 jul 2017 20:59
Ništa novo
Voja: "Zašto narod više veruje histeričnom vikanju i besmislenim optužbama nego argumentima, zdravom razumu i logičnom razmišljanju?"
Zato, jer "pučina je stoka jedna grdna", piše onaj turski paša vladici Danilu.
Preporuke:
13
0
16 sreda, 26 jul 2017 21:06
u žurbi su kratke noge
Živ je Soroš itekako aktivan.
Ko ne veruje,ko mu je kriv.
Neka gleda sliku.
Čemu žurba,majstore moj?
Pa šta ako će za sto godina neki nepreumljeni Srbi pokrenuti srpsko pitanje,jer će uvideti možebiti neka druga,al nikako"vunena"vremena?
Možda baš zbog toga?
Da se zabetonira"realnost na terenu".
Zato li su te instalirali oni majstori gvožđarske radnje ovde i sad.
Pa pozdravite se lepo,onako bratski.
hejter
Preporuke:
15
0
17 sreda, 26 jul 2017 23:07
Observantes
Niko u ime Srba u bilo kojoj poziciji da je, zbog bilo kog i bilo kakvog političkog interesa ne može da Metohiju i Kosovo otuđi od Srba i Srbije makar još hiljadu puta "sipali uranijum" i makar Srbi živeli u HIH veku. Metohija i Kosovo nije srpska "crvena linija"! "Crvena linija" je termin koji je bizarne i trgovačke političke kategorije, licitacioni. Metohija i Kosovo nije na licitaciji! Otmite "zid plača" Jevrejima ili Meku i Medinu muslimanima ili kolevku sopstvenosti bilo kom drugom narodu bilo koje vere (a svaki je ima) i šta će svakome prvo pasti na pamet? Otimanje Metohije i Kosova je pažljivo biran "pik" likvidacije srpskog naroda. Samopristajanje na likvidaciju bilo bi svako rešenje kojim Metohija i Kosovo ne bi bili vraćeni Srbiji i srpskom narodu. Jer, neki su kroz istoriju spaljivali mošti Sv. Save da bi Srbi postali nešto drugo (i nestali) , drugi su sipali uranijum. Isti motiv...
Preporuke:
28
0
18 sreda, 26 jul 2017 23:09
Observantes
... Dakle, ne postoji alibi za odricanje od Metohije i Kosova niti politički, niti ekonomski niti bilo koji drugi! Unutrašnji ("medijalni") dijalog je političko paperje! Ubiti Svetog Savu po milioniti put je propala investicija istog istorijski verifikovanog ološa levo i desno i gore i dole od Srba!
Preporuke:
24
0
19 sreda, 26 jul 2017 23:12
Blagoje
Predsednik misli da je De GolSto bi Andric rekao, jako bolestan covek.
Preporuke:
20
1
20 sreda, 26 jul 2017 23:14
Surova istina
Opasce mu rejting sa ovom stvari..mada u sustini srbe u Srbiji ne zanima Kosovo previse to nije nikakav prioritet.
Preporuke:
10
1
21 četvrtak, 27 jul 2017 04:42
krle
Bravo, gospodine. Nikola. Sve što bih želeo da kažem povodom neshvatljivo protivrečnog, antisrpskog i nepolitičkog, a u osnovi kvislinškog i kompraderskog teksta ovog čoveka koji bi trebalo da bude i moj predsednik, vi ste već rekli na izvanredan način. Hvala vam. Srbija mora da ima mnogo mladih ljudi, snažne analitičke misli, kako bi bila u stanju da savlada ovu kakofoniju bezobrazluka, gluposti i pritajene mržnje, sa kojom ćemo, obzirom na evidentno neprijateljsko okruženje, morati još dugo da živimo. I ponovo, hvala vam. Nastavite da pišete.
Preporuke:
16
1
22 četvrtak, 27 jul 2017 07:34
Jos jedan "Tribalac"
Od silnih recenzija filmova sam zaboravio koliko autor moze da bude dobar tamo gde se racuna. Sjajan tekst, kraj pogotovo.
Preporuke:
19
0
23 četvrtak, 27 jul 2017 08:49
Milutin
Najveća greška srpske nacionalne politike je što ista na Kosovu i Metohiji vidi teritoriju a ne vidi većinski narod koji naseljava tu teritoriju i koliko sutra da se Albanci vrate u politički sistem Srbije ili u Narodnu Skupštini Republike Srbije, isti bi bili samo destabilizirajuće faktor kao što su svo vreme počev od 1912 godine bili destabilizirajući faktor, koji je pristajao uz svakog agresora na Srbiju, od 1914 do 1918 Austrougarske, 1941 do 1945 Nemce, sve tri Jugoslavije su imale strašan problem sa Albanskim nacionalnim pitanjem pa nema sumnje da bi ga i Srbija imala eventualni povratkom Albanaca u politički sistem Srbije, koji bi poticali i druge nacionalne manjine da traže više nacionalnih prava.Tume bi šteta bila veća od koristi, uzevši u obzir da bi u odnosu na 6 miliona Srba bilo 2 miliona i 600 hiljada neSrba.Bila bi to jako komplikovana situacija.
Preporuke:
5
22
24 četvrtak, 27 jul 2017 08:56
Milutin
Kao vrhunac Albanskog pristajanja uz agresora na Srbiju je 1999 godine je 1999 godina, kada su služili kao NATO pešadija protiv mdrpske države i vlasti na Kosovu i Metohiji.
I kako sad neko misli učestvovati u zajedničkom političkom životu sa politikom koja pristaje uz svakog agresora na srpsku državu i koja neće da čuje da živi u Srbiji?!
Ili neko ima neko drugo rešenje? Možda neko misli kao što je mislio Milošević da može?!
Preporuke:
5
12
25 četvrtak, 27 jul 2017 09:02
Zashto "vojska"
Srbije sluzhi OKUPATORIMA i kvisliNzima?Zashto pristajete na samoUnishtenje?I tako slichno.
Preporuke:
9
1
26 četvrtak, 27 jul 2017 09:10
Momčilo
Topolj to što pišeš bi bila vojna okupacija i Rusi bi bili okupatori protiv čije bi se okupacije Srbi morali boriti, za svoju slobodu.
Preporuke:
7
11
27 četvrtak, 27 jul 2017 09:29
.
Komentar Zasto nam ne pokaze lekarsko uverenje, trazi po Srbiji pravnika, pa prvi u Srba, predsednik vaskolikog srpstva Aleksandar Vucic je pravnik, njemu se obrati.
Preporuke:
2
0
28 četvrtak, 27 jul 2017 10:50
Perica
Neko je pomenuo pravoslavne svetinje.Pa tom logikom prvo bi pravoslavni svet trebao osloboditi veći deo Turske ili celu Tursku kao nekadašnji Vizantijski svet, Aja Sofiju kao centar pravoslavlja a Rusi bi trebali vratiti svoju prestonicu u Kijev kao nekadašnji centar ruske države i ruske nacije u nastajanju.
Preporuke:
5
23
29 četvrtak, 27 jul 2017 12:15
Vule
Odična analiza.Vučićev drugosrbijanski diskurs više nego jasno govori ko je sve podoban da učestvuje u tom dijalogu.Dodao bih samo da će u tom dijalogu disproporcionalno biti zastupljeno mišljenje većine naroda(a još uvek i većeg dela elite,prave elite)a glavnu reč će da vode NVO glavešine,koje će samo da klimnu glavom na Vučićeve "antimitomanijske" konstatacije i pohvaliti ga kao srpskog Ataturka.
Preporuke:
7
0
30 četvrtak, 27 jul 2017 12:29
Alek
@ vasa sekspirologija

Klasičan primer kitnjastog stila, u kome se, kroz mnogo prozaičnih fraza, pokušalo nešto „pametno“ napisati i ako je moguće što više uvrediti. Uzalud. Kao prvo, čudi me da su ti uopšte objavili komentar. Kao drugo, tebe i tebi podobnih se ne tiče etos srpskog bića, tvoj mozak to ne bi mogao ni da pojmi. Kao treće, nikoga, osim Srba i građana Srbije, ne treba da interesuje kako će Srbija braniti svoju politiku prema KiM. Kao četvrto, mnogo puta smo čuli neosnovanu prozivku o tzv. „srpskom kukavičluku“ – i u novijoj istoriji, svaki put se završavala sa istom frazom: „Help, NATO help“. I kao poslednje (zapiši sebi, da se ne ponavljaš ubuduće) – ne bojimo se nikoga i uvek smo spremni. Za sve.
Preporuke:
21
1
31 četvrtak, 27 jul 2017 13:12
Mirko,
Mnogi dobronamerni komentatori su malo vrednog napisali. Svi koji smatraju da je AV ličnost sa izvesnim psihičkim smetnjama, trebaju imati na umu da je većina Srpskog naroda i velika većina manjina glasala za AV i sutra bi opet glasala. Dakle, promenio se Srpski narod u Srbiji, čija znatna većina smatra da je Kosovo i Metohija jedan teški balast za Srbiju i da ga se treba rešiti na neki način. To nije u skladu sa njihovim konformizmom i kompleksom niže civilizacijske vrednosti. Molio bih autora teksta da bar kratko izloži svoje mišljenje o komentaru gospodina Milutina.
Pozdrav,
MV
Preporuke:
4
8
32 četvrtak, 27 jul 2017 14:44
TOPOLj
@Momčilo...Iz tvog ne srpskog ugla gledanja to bi bila ruska okupacija.A iz pravog ugla gledanja,onog ni po babu ni po stričevima već po pravdi Boga istinoga,to bi bio pravi potez koji bi Srbiji donio slobodu.I da znaš,ja ne bi pucao po ruskim vojnicima nego po Srbima ili preciznije po "srbima" sa navodnicima i malim početnim slovom koji bi digli oružje na ruske vojnike.Ti takozvani srbi su satanine sluge kojima je drag Mamon a carstvo nebesko ni slučajno.To su sluge Zapada i ni po čemu se ne razlikuju od tačija,haradinaja,čekua,orića,gotovine,ganića,veslija klarka,vilijema džefersona klintona i ostalih ubica Srba.@Momčilo...Budi siguran da se ni ti ni ostali "srbi" nećete dobro provesti ako dignete oružje na ruske vojnike ako se ikada odluči zvanična Moskva da pošalje vojsku da pomogne u oslobođenju Srbije od ove sadašnje okupacije.Ovo je okupacija a ruske čizme u Srbiji simbol su oslobođenja Srbije.Ima Srba koji će biti rame uz rame sa Rusima protiv vas navodnih srba.
Preporuke:
11
3
33 četvrtak, 27 jul 2017 15:01
Milutin
Mirko glavno pitanje dijalog a na koji predsednik Vučić poziva je pronaći strateško rešenje, pa ma šta to rešenje značilo (nije isključeno da međusrpske dijalog kaže da.hoće oslobođenje Kosova i Metohije, a to znači povratak srpske države, vojske, policije i dr. na Kosovo i Metohiju), a to takođe traži i odgovor kojim resursima, s čijom podrškom, ko će biti protiv i koji je odnos figura na tabli.Te i ako se postigne nešto kako držati teritorije ako nema naroda ili je većinski narod neprijateljski nastrojen.Teritoriju čini narod koji je naseljava i to je osnov a na kojoj počiva državni legitimitet, te je osnovno pitanje narod, teritorija, legitimitet, vlast.Barem tako se uči u teoriji države i njenog pravnog poretka.
Preporuke:
3
10
34 četvrtak, 27 jul 2017 15:16
Momčilo
Topolj, Rusi su i 1944 godine, morali nakon oslobođenja Beograda otići ili napustiti jer da nisu bilo bi bitke. Republika Srbija je država.
Preporuke:
4
10
35 četvrtak, 27 jul 2017 15:26
Milutin
Srpska nacionalna politika je strateški pogrešila što od 1912 godine nije planski naseljavala i olakšavala srpskom narodu naseljavanje ili kolonizaciju Kosova i Metohije, kao što se činilo u Vojvodini i danas među Vojvodini sasvim druga situacija nego na Kosovu i Metohiji, mada je Vojvodina pripojena ili ujedinjena sa Srbijom 1918 a Kosmet 1912, znači 6 godina posle. Srbi su pogrešili strateški jer su se pouzdati samo u vojne i policijske karaule a u pozadini nema srpskog naroda da bude u okruženju tih karaula, samo narod koji je uvek pokazivao neprijateljstvo i prema vojsci i prema policiji, baš kao što se pokazalo 1991 godine kao slabost i u Sloveniji, Hrvatskoj.U Hrvatskoj je bilo donekle uspeha zbog srpskog naroda.
Preporuke:
7
2
36 četvrtak, 27 jul 2017 16:16
»Boško« ░
Milutin
glavno pitanje dijalog a na koji predsednik Vučić
"dobro" subverzivno delovanje, sa "odlično" izabranim "imenom" (da podseća na Popovićevog "milutina")i sad uprska.

Nijedan Srpski Milutin ne zove narcisoidnog egomanijaka sa "predsednik" a kompletna tvoja "mudra diskusija" je detinjasta kada se primeni "Kasijeva maksima" Cui bono
Lucije Kasije, koga su Rimljani poštovali kao mudrog i poštenog sudiju, imao je običaj da uvek pita Cui bono "u čiju korist" se nešto desilo (dešava)
Samo šiptari profitiraju kod tebe.

Uz sve "činjenice" koje navodiš zaboravljaš osnovni međunarodni zakon: "sve što se dogodilo tokom okupacije je ništavno"

Kosovo je naseljeno šiptarima iz albanije tokom
- Turske okupacije
- nacističke u dva rata
- komunističke okupacije od 1944-2000
- NATO okupacije od 1999

Jedan okupator (komunistički) je predao kapitulacijom 1999. Kosovo drugom (neonacističkom)

Po svim međunarodnim zakonima Kosovo je Srpsko
Preporuke:
9
5
37 četvrtak, 27 jul 2017 16:21
Momčilo
Topolj, govoriš li ruski jezik? Ne mislim da poznaješ 1000 ili 3000 ruskih reči mislim barem na nivo B2 kao samostalni govornik, nekih 15000 reči minimum.

Preteruješ brate sa tim superRusima a mogao bih se zakleti da ne poznaješ ni 1000 ruskih reči. Vidiš ja govorim na nivou B2 ruski jezik sada ga učim za nivo C1 ali nikada ama baš nikakve ne bih dao prvenstvo interesu Rusije pre Srbije. Srbija je na prvom mestu i prioritet.
Preporuke:
4
7
38 četvrtak, 27 jul 2017 17:22
Hemus
Odbrana KiM počinje, recimo, u "Goši". I "Goša" se brani na KiM.
Briselski sporazum i Zakon o radu su izdajnički akti kojim otudjena,krnjava i oteta nam država prodaje svoj narod u roblje, prodaje narod kao sekundarnu sirovinu, otpad za reciklažu.
Ključna reč za Srbiju je solidarnost.
Solidarnost znači da ugnjeteni ne smeju da se osečaju sami, napušteni i beznadežni. A danas u Srbiji svako "u svom mraku bije izgubljene bitke".
Glavna snaga Srbije je ujedinjen narod. Narod neče ujediniti tzv. ujedinjena opozicija, več razvijanje osečaja solidarnosti i mreže medjusobne pomoči.
Opozicija se bavi sobom i svojim kolonama. Nema ih uz sunarodnike kojima je najteže. Kad se nevoljnici pobune ne dobijaju podršku i pomoč ni od političara, ni od sugradjana. Opozicija je opsednuta Vučičem, a narod je prepušten sam sebi, gde god da je. Hoće li se neko iz opozicije osvestiti?
Preporuke:
7
0
39 četvrtak, 27 jul 2017 18:36
el srbinjo i šire
dijalog je već počeo. mediji koji su pod apsolutnom kontrolom vučića i stranog faktora, neće propustiti ni deseti deo onoga što bi predstavljalo kritiku pogubne vućićeve izdajničke politike. njega treba direktno pozvati na dijalog u televizijskom duelu. neko da mu kaže u lice u šta se upustio. treba pokrenuti raspravu u skupštini.
Preporuke:
3
0
40 četvrtak, 27 jul 2017 21:49
NV
Odustao sam da se javljam pod svojim imenom i prezimenom, jer to niko drugi neće da čini.Pa kako ćemo pobediti, ako ni ispod svog komentara ne smemo da stavimo svoje ime.
Neumoran je i pametan rodoljub Nikola Tanasić !
Odličan je komentar Hemusa. Ali zašto hrvatskom latinicom, tim pre kad poziva na solidarnost i jedinstvo. Ako ne možemo biti sa radnicima GOŠE, zar ne možemo pokazati jedinstvo makar smatrajući ćirilicu svojom svetinjom. Sve što je antisrpsko je u latinici. Eno, Crnogorci prvi put u istoriji štampali Njegoša hrvatskom latinicom. A on govorio da piše srpskim slovima.Ko bi ranije mogao zamisliti da će i nove knjige Vuka Draškovića biti latiničke?
NSPM treba da dadne primer svima drugima, opredeljenjem da koristi samo ćirilicu u srpskom jeziku. Ako se opet vratimo srpskohrvatskom jeziku neka bude i latinica. Ali ako je jezik srpski, onda treba da bude i srpsko pismo - srpska ćirilica.Kao što Srbija u politici sedi na dve stolice, tako sedi i na dva pisma.
Preporuke:
6
2
41 četvrtak, 27 jul 2017 22:42
SSSS
HB i ja sam se godinama javljao svojim imenom i prezimenom, pa me pljuvali puno ostali komentatori.Treba reći pošteno nisu svi ali bilo je teških uvreda zbog imena.

Srbija treba da postavi zahtev da se pravo Albanaca koje Evropska unija zahteva da se poštuje izednači sa pravom Srba u Republici Srpskoj, pa ako nešto ne daju Srbima ne može onda ni Albancima.

Teško je Srbima ovo sa Kosovom i Metohijom, boli duša svakog Srbina ko ima imalo nacionalne svesti i časti, boli brate, ne mogu biti pametan šta da više i sam da mislim o svemu.
Preporuke:
7
2
42 petak, 28 jul 2017 03:01
Boba
"umesto da ga svako savetuje ili bar po službenoj dužnosti pošalje psihijatru mi raspravljamo o njegovom "dijalogu".
Izgleda da smo i mi za psihijatriju?"

Upravo tako. Žalosno je čitati apele patriotskih javnih ličnosti gde se ovom šizofreniku koji je jednostavno pokrao izbore obraćaju sa "predsedniče"???
Šta reći, umesto da apeluju na sve da sve stane u Srbiji dok se ovaj bolesnik ne pošalje na lečenje radi njegovog i zdravlja naroda, oni apeluju na njegovu nepostojeću savest???
Zaista šta treba još da uradi da normalni ljudi shvate da imaju posla sa patološkim lažovom i prevarantom???
Nije zato on najkrivlji za ovu bolesnu situaciju u kojoj je stavio srpski narod već slepilo i kukavičluk većine normalnih ljudi sa retkim časnim izuzecima nažalost.
Preporuke:
2
0
43 petak, 28 jul 2017 10:15
Vukoje
Razočarenje, niko ne nudi konkretno rešenje problema, sa odgovorom na osnovno pitanje kada i kojim sredstvima će se vratiti mdržava Srbija na Kosovo i Metohiju i ne samo na sever već na celu teritoriju Kosova i Metohije.Oni koji se zalažu samo za sever Kosova i Metohije nisu ništa bolji od onih koji bi predali sve.
Preporuke:
7
0
44 petak, 28 jul 2017 13:13
Prolaznik
I opet kreće drugosrbijanska pješadija prerušena u patriote sa pričama o 2-3 miliona kosovskih Albanaca.Njihovi skorašnji izbori su pokazali da ih ima jedva milion.I toga li se plašite,potomci Karađorđa i Živojina Mišića?!Što ovaj potonji reče:ko smije taj i može.Smiješ li Srbijo?
Preporuke:
6
4
45 petak, 28 jul 2017 16:15
Mitar
Prolaznik, problem u nečemu drugom, što je regionalno sve međusobno povezano po sistemu "spojenih posuda", a određene politike su u principu savezničke i stoje na istom u odnosu na srpsku politiku i srpske nacionalne težnje, a to su hrvatska,albanska i bošnjačka politika a sve više na njihovu stranu se svrstava i izdajnički pravoslavni milov tabor u Crnoj Gori, te nije.u pitanju tih 1 milion i 600 hiljada.ili kako ste naveli ispod miliona na Kosovu i Metohiji, već 12 miliona njihovih saveznika, od toga 5 miliona njihovih sunarodnika, jer oni više nemaju između sebe srpske vojne karaule.Uz navedeno i NATO pakt ih još podržava.Ne treba ih. I precenjivati ni potcenjivanje, jer njihovi saveznici mogu iskoristiti priliku da otvore drugi front tamo na zapadu, da bi im olakšali i pokušali rešiti s one nacionalne frustracije.Zato i ne precenjivati a ni potcenjivati, nego odmeriti realno.
Preporuke:
4
1
46 petak, 28 jul 2017 16:29
Student
Nema Albanaca na Kosovu 2-3 miliona, nego oko milion i sedamsto hiljada. Izbori nisu pokazatelj broja stanovnika zato što na njima ne učestvuju svi: neki jer zakonski ne mogu zato što su maloletni, a drugi zato što neće ili ne mogu na njih da izađu.
Preporuke:
7
2
47 subota, 29 jul 2017 11:14
Prolaznik
Mitre,slažem se.Ali u Srbiji postoji priča da ako se Albanci vrate u sistem imaće skoro polovinu poslanika.To,jednostavno,nije istina.I zato priča tipa hajde da im damo Kosovo pa ćemo biti sretniji ne pije vodu.Mislim da je riječ o kukavičluku današnje generacije Srba a ne o snazi neprijatelja.Da ne bude zabune,ovo je samokritika
Preporuke:
4
0
48 nedelja, 30 jul 2017 13:22
s. p. Lajković
Meni je neverovatno da u bezbedonosnm aparatu Srbije nema inteligentne osobe da shvati gde nas ova budala vodi i da žrtvujući se spasi otadžbinu. U ostalom zar nisu položili zakletvu državi a ne Vučiću?
Preporuke:
1
0
49 ponedeljak, 31 jul 2017 10:45
Radoznali čitalac
Svima se nešto žuri u vezi Kosmeta i Metohije. Bogami, Kosovo je grdno sudilište kako reče Njegoš! Svi imaju neka rješenja? AV nas poziva da se ostavimo naših mitoloških pričica.. Sumnjiva mi naša Kosovska mitologija? Knez Lazar i 12 knezova; njihova večera slična biblijskoj,priča o jednom koji će izdati, pričešće pa onda stradanje...Ama sve isto kao i u Bibliji. Da to ljudi nije zaista Biblija?!!! Da nije,možda,taj kosovski mit proizvod onog Savinog Logosa iz Žičke besjede o pravoj vjeri na Spasov dan?! Ako jeste onda ne treba da brinemo!!! Stvar je odavno riješena- i to na nebu!Gore je odlučeno: Kosovo je Srpsko!!!
Ispod mitoloških naslaga stoje tajanstvene dubine i snage. Mitovi su arhetipovi (slično genima) u strukturi kolektivno nesvjesnog. Tim duhovnim genima čovječanstva ne može niko ništa; ni AV,ni EU,ni SAD; niko baš niko! Ja ne brinem za svoje Kosovo jer sam, braćo, kršten vedrinom!!! Sve je uzalud! Eno Lazara još vitla britkom sabljom sa krstom na čelu samo ga oni ne vide!
Preporuke:
3
0
50 ponedeljak, 31 jul 2017 15:47
Seljak Bezemljaš
Pisanije Aleksandra Vučića nije poziv na dijalog.
Ali i da jeste, posle javljanja akademika i dramskog pisca Duška Dušana Kovačevića ne može se voditi dijalog.
Preporuke:
3
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner