Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Srpska hoće da ode iz BiH, ali to neće da kaže

Komentari (8) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 26 januar 2017 14:37
početak
Jedino Bošnjaci nisu shvatili o čemu se radi pa i sami aktivno participiraju u toj sado mazohističkoj predstavi: mrze i Srbe i Hrvate kao najveće neprijatelje, a sa jednima hoće jedinstvenu BiH, a sa drugima jedinstvenu FBiH.

A šta ćemo mi Srbi s ove strane Drine,koji hoćemo jedinstvenu državu sa Srbima sa one,bez granice na Drini ili mostova koje Vučić naziva Bosanskim a mi i Dodik Srpskim.
Šata ćemo sa Aleksandrom,Čedom,Sonjom,Natašom i "ženama"u crno?
Da sačekamo i vidimo šta o njima misle i govore oni koji odlučuju o tome:
Tramp i Putin.
Pa oni su već odlučili,samo ni ovi,kao ni pomenuti(da ne prekršim jezik"političke korektnosti"na izdisaju),još nisu shvatili.
hejter
Preporuke:
25
6
2 četvrtak, 26 januar 2017 14:45
Sve u
svoje vreme, niko ne preporučuje sejanje il žetvu kuruza na Romaniji u Januaru.
Preporuke:
11
4
3 četvrtak, 26 januar 2017 17:44
iz Srpske
U potpunosti se slažem sa profesorom Kecmanovićem. Ovo što muslimani govore na sva usta, nije ništa u poređenju sa onim što prećutkuju i ostavljaju za neka bolja vremena čekajući da eliminišu RS kao što su ona dva jadnika čekala Godoa. Radi se o tome da su oni više prisutni i imaju veći uticaj u RS, nego u hrvatskom entitetu, koji s njima gradi nekakvu federaciju više na nebu, nego na zemlji. Taj je entitet pod apsolutnom kontrolom Hrvatske, u njemu nema ništa što je muslimansko. Samo još da je Vučić pametan kao što nije, pa da im ne gradi puteve i ne otvara ih prema svijetu. Jer muslimani se, zatvoreni sa jedne strane RS, a druge hrvatskim entitetom, nalaze u nemogućoj situaciji.
Preporuke:
21
2
4 četvrtak, 26 januar 2017 18:30
Student
Oni sami su 1992. izveli secesiju BiH od SFRJ, a da se pri tome nisu osvrtali na to što su Srbi bili protiv.


To je izazvalo rat.

Ako Srbi izvedu sada sličnu stvar, da li mogu i da li su spremni da plate cenu rata, pogotovo što međunarodna podrška osamostaljenju RS ne postoji?

Zapad ne želi da se RS osamostali zato što bi se onda i Hrvati otcepili, a Bošnjaci bi formirali svoju nacionalnu državu i tako se nacionalno konstituisali kao evropska islamska nacija, a pored sve priče o multikulturalnosti, Zapad nije spreman da u svom okruženju dobije još jednu islamsku državu.
Preporuke:
13
12
5 četvrtak, 26 januar 2017 18:36
Nuklearna batina
Doci ce nadam se trenutak u skorasnjoj buducnosti kada ce spoljna podrska muslimanima da se nadaju potcinjavanju srba i republike srpske nestati ili znacajno oslabiti.
Onda ce nastati teska vremena za aktuelni muslimanski rezim. Naci ce se izolovani od ostala dva naroda i pocece svadje menju njima. Izbice na povrsinu da je srljanje u rat bilo pogresno, rusice se lazi o toku rata kao kula od karata i mozda tek onda ce se pojaviti neka politicka snaga trezvenijeg karaktera sa eventualnom zeljom za saradnju sa susedima. Pijana politika Alije Izetbegovica se za sada nastavlja i dalje.
Interesantno je kako u politickom smislu kod muslimana ne postoji nikakva alternativa mrznji srba i zelji da se kad tad potcine. Nikakva partija koja nudi dijalog. Obicna mocvara zdravog razuma. Verske vodje su snazno uz tu politiku.
Budimo jedinstveni i nadajmo se povoljnom geopolitickom razvoju. Zivim za dan kada cu prelaziti Drinu na kojoj nema nikakve granice.
Preporuke:
29
1
6 četvrtak, 26 januar 2017 22:42
Hau jes nou
Student:
"To je izazvalo rat."
Ne, rat je izazvao pokušaj da se Srbi na silu uvedu u Ustaško-Islamsku džamahiriju.

"da li su spremni da plate cenu rata"
Prvo, Kecmanović lepo navodi da je teritorija Srpske uglavnom kompaktna sa 80% Srba. Muslimanima i Hrvatima ostavljaju njihove teritorije (51%) sa kojima mogu da rade šta hoće.
Drugo, izgledno je da se muslimani spremaju za rat na ovaj ili onaj način i čekaju povoljnu priliku. Srbi iz RS treba da planiraju otcepljenje kada je njima najpovoljnije pa ako bude rata da bude kada su naspremniji sa jakom Rusijom iza leđa.

"međunarodna podrška osamostaljenju RS ne postoji"
Međunarodna=zapadna. Taj isti zapad je srušio SFRJ, podržao etničko zatiranje Srba u Ustašiji, podržao islamiste i ustaše u BiH, bombardovao Srbe i progurao otcepljenje Kosova.
Takođe na zapadu dolazi do tektonskih političkih promena (najveća Trump, a tek će biti u ostatku EU) tako da će relativno skoro biti zauzeti sami sobom. A uskoro će ogroman finansijski kolaps u svetu.
Preporuke:
14
0
7 četvrtak, 26 januar 2017 22:53
Hau jes nou 2
nastavak
"Zapad nije spreman da u svom okruženju dobije još jednu islamsku državu"
Ovde "zapad" = EU
Spreman ili ne niko ga neće pitati. Šta su sijali to će i požnjeti. Uostalom to se tvrdilo i prije stvaranja narko-mafijaške tvorevine samozvane Kosova koja ujedno ima per kapita naveći broj pripadinka ISIS u svetu.
Srbe takve "spremnosti" ne tangiraju već treba samo da čekaju trenutak kada će međunarodne okolnosti biti najpovoljnije, moja procena negde za oko 5 godina, ako Trump bude sprovodio politiku kakvu je najavio (istrebljenje ekstremnog islama) i dobije drugi mandat. Rusija bi trebalo da je u to doba završila ciklus obnove odbrambenih snaga + prilagodila što ekonomiju što finansije da minimalno zavisi od "zapada".
Na zapadu su mnoge neoliberalne grupacije izgubile vlast, a nestabilnost zbog finansijskog kolapsa je na vrhuncu.
Stara EU možda postoji samo na papiru i unutrašnji sukobi su je potpuno paralisali.
Osamostaljenje Srpske skoro neće ni primetiti.
Preporuke:
12
0
8 utorak, 31 januar 2017 10:19
todor glupi
Nemam razumijevanje za ovog Dodikovog vodu vari-vodu ladi profesora.Jadne analize , u glavnoj ulozi Bakir-jedan obični šalabajzer u pravom smislu riječi, čovjek kog treba "izbaciti" iz srpsko -muslimanskih odnosa.Kako uvaženi profesor , prestižnom FPN u kasarni Petar Drašin, može da zamisli uopšte razlaz u BiH.Ako nekog ne voliš, pa se zbog toga i mrzite i podmećete jedni drugim , kako da se mirno raziđete, i još mirno živite, jedni pored drugih, a još mirnije koristite puteve i infrastrukturu tih koje mrzite, itd...
Kako da nas samo muslimani iz Sarajeva mrze, pa gdje je cijela krajina oko Bihaća, pa Zenica, Tuzla, Jajce, Travnik, ..., ludosti našeg dragaog predsjednika i "hrvatska kola" na kojim se vozi, ne vode ovaj jadni narod nigdje nego u bijedu i jad.Otvorite barem PET radnih mjesta mjesečno!!!! i pričajte o nezavisnost-naravno ni to niste sposobni!
Imate 90% i više muslimana sa kojim možete sarađivati , a vi se uhvatili prepucavati sa šibicarima, fukarom..
Preporuke:
4
1

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner