Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Dysfunction in the Balkans - Can the Post-Yugoslav Settlement Survive?

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 22 decembar 2016 14:02
Cmok Toronto
Nešto se mrda ali šta bi Srbi želeli to niko ne zna osim Dr.Šešelja(od do).
Video sam ovaj tekst ili komentar negde i na srpskom.
Da zaključim..kroz istoriju niko nas Srbe nikada nije ni pitao šta bi ako bi tako da je ovo prilika da se izjasnimo u jednom glasu...Za Spas Srbije,Otadžbine,Ujedinjena Opozicija imaju zadatak da se izjasne Šta raditi sa Srpskim Korpusom u Beogradskom pašaluku a i šire.
Makar da se nadamo..da možemo svi zajedno živeti srećni i dostojanstveni.
Beograd danas je grobnica srpskog naroda.
Preporuke:
22
14
2 četvrtak, 22 decembar 2016 14:55
Kuvar Brodski
Autor je napravio mapu nezadovoljstva na balkanu i predlaže promene granica po etničkom principu. Odmah se vidi da ne mogu biti svi zadovoljeni, ali nije loša tema za razmišljanje.
Preporuke:
22
3
3 četvrtak, 22 decembar 2016 15:16
Mixo
Such a lenghty text packed with missinformation deserves an elaborate response which could effectively debunk all of the malicious lies and the destructive, toxic influence of the western powers in the Balkans. However, since the author will never read it (and even if he did, it wouldn't change a thing) I will focus and point out the following ridiculous sentence:
"...addressing the underlying source of instability in the Balkans: the mismatch of political and national boundaries. The two-decade experiment in multiethnicity has failed."
The main source of instability is the sick obbsession of the North Atlantic Terrorist Organization to keep expanding and securing resources for the big corporations. In the process, it is NATO's unrelentless support for the extreeme nacionalistic movements that effectively destroyed any chance of the successful multiethnic state in the Balkans. Its quite obvious that NATO uses the identical tactic in Ukraine and the Middle East today.
Preporuke:
21
4
4 četvrtak, 22 decembar 2016 16:36
Voja
Autor definitivno posmatra stvari iz zapadne perspektive (a priori se uzima kako je cilj zapada mir i prosperitet, a Rusije i Kine podizanje tenzija), ali generalno bih rekao da je analiza objektivna.

Da li neko zaista veruje da BiH može dugoročno da opstane? Ili Makedonija? Da ne ulazimo u druge teme... U svakom slučaju, pohvale autoru zato što je izneo stav koji je u suprotnosti sa uobičajenim politički-korektnim narativom.

Ne znam za druge, ali ja ne bih imao ništa protiv da se napravi neka takva podela.
Preporuke:
19
4
5 četvrtak, 22 decembar 2016 16:53
sizif
Postaje sve očiglednije zašto su onoliko žurili da potpuno uklone Srbe iz Krajine, sa obe strane Une i Dinare.

Da jugoslovenska elita nije generacijama trovala srpsku decu i ostavila srpsku naciju zaostalom u razvoju, avnojske granice bi bile nemoguće, potpuno nezamislive.
Preporuke:
27
2
6 četvrtak, 22 decembar 2016 17:27
ob4cl
A velika Srbija bi verovatno ostala bez Primorja i sedmero Brda u CG jer bi jedan srpski nokat na Jadranu opet stvarao zapadnjacke more o Kuznjecovu i Petru Velikom negde nadomak Bara.
Preporuke:
19
0
7 četvrtak, 22 decembar 2016 18:58
Knežević Milan
Polako, ali sigurno- dolazi i zapadnjacima "iz d..... u glavu koliko su grešili ovde, i za sitan ćar upropastili mnogo više.
Velike Albanije će biti; no, ona će biti veoma zavisna od zapadnih sila, i kao takva- slaba i nepostojana.
A veika Hrvatska ili velika Srbija se međusobno isključuju, a budući da je Srbija znatno jača i veća- lpgično je šta će se pre ili kasnije desiti.
"Kockice" se polako slažu. Samo je pitanje vremena kada će neko na zapadu shvatiti da je jedini način da Srbiju drže podalje od Rusije- dozvola za objedinjavanje svih srpskih država i otetih teritorija u jednu unitarnu državu, i samo tada će biti trajnog i kvalitetnog mira na ovom delu Evrope.
Naše je da sačekamo taj momenat spremni i odlučni u nameri da se taj nacionalni posao obavi valjano i do kraja, bez ikakvih bolećivih gluposti i kolebanja.
Preporuke:
20
4
8 četvrtak, 22 decembar 2016 20:56
Aleksandar
Malo anhrona analiza sa ludackom premisom da Zapad tu jos nesto resava. Zapad je pred velikim porazima, ne samo u Siriji i Ukrajini, vec i na Balkanu. Uskoro se ama bas ni zasta nece pitati. Stvar pametnih na Balkanu bi bila da se na vreme preustroje i to ne samo ekonomski vec geopoliticki ptema Evroaziji (sto znaci ne samo Rusiji i Kini, vec celom tom kontinentalnom masom.) Evropa koja nastavlja da bude pod okupacijom SAD ce biti u jos vecej meri ireleventna s obzirom na pad znacaja svog okupatora, SAD!
Preporuke:
19
2
9 četvrtak, 22 decembar 2016 22:19
Majstor Bob
Iz naslova: može li? Ne možeee...

Ne može drugovi komunjare što ste pravili vaše granice a sad glumite patriote.

Što reče drug Reddista, a ja mu sad vraćam, iz mišjih rupa ćemo vas izvlačiti, a ja dodajem, u paketu sa vašim drugovima ustašama. Ne brinite, puška je zakočena... bum!
Preporuke:
6
5
10 četvrtak, 22 decembar 2016 23:11
Puniša Račić
Analiza je korak u dobrom pravcu, ali predložena promena ne treba da nam bude dovoljna. Treba ići na maksimalno jer ćemo uskoro imati okolnosti koje su po nas povoljne: CELO Kosovo Srbiji, NE dozvoliti otcepljenje zapadne Makedonije,konfederalna autonomija za RSK sa otcepljenjem od hrvatske u perspektivi. Svako drugačije rešenje nam dugoročno može doneti nevolje jer ako pravimo novu Srbiju, treba je napraviti sa sigurnim granicama, a to je moguće samo ako su nam protivnici mali, slabi i zavise od nas.
Preporuke:
12
2
11 četvrtak, 22 decembar 2016 23:32
Turas
Ovo mu dođe pričam priču - šta bi voleo da bude . Autor se ne osvrće na istorisko i sadašnje stanje i logičnu rešivost problema . Srbija kao najveća nacija treba po svoj logici stanja da bude podržana u multi etničkom rešavanju problema na Balkanu . Autor gleda zapdne interese i veštačko etničko stanje manjina posle NATO bombaedovanja u Srbiji i tako donosi svoj sud Naravno u pitanju je Rusija . Albanci nisu kosmetski šiptari , oni su uz pomoć SAD posle Miloševića njih oko milion došli iz Albanije. To je ovo veštačko stanje na koje se namerno oslanja autor
To naravno nema veze sa pravim stanjem i zato je neprihvatljivo u celini . Makedonija nije niti je bila nacija ali autor je rado deli albancima Zaboravlja da je do drugog rata bila Stara Srbija . Pristaje na Titove granice kada se tiče rvata a ovi ne priznaju Tita . Sve u svemu pokušaji zapadnih pametnjakovića da prodaju rog za sveću . To su radili vekovima .
Preporuke:
9
1
12 petak, 23 decembar 2016 00:19
Majstor Bob
@sizif

Nazovimo to pravim imenima: oni koji ubijaju Srbe i proteruju Srbe iz svojih zemalja, to su: komuno-ustaše, đavolji titovo-pavelićevski izrod; tu su jugo-srpci, nekakva nedefinisana živina kojoj je davno istekao rok trajanja, još 1944; tu su liberal-nacisti, njih ne zanima niko, ali Srbi su najveći neprijatelji na ovim prostorima jer imaju najviše tradicije.

Šta se mi čudimo gde smo? Pa ovo mesto, koje navodno propagira nekakvu srpsku politiku, prepuno je ljudi koji mrze sve srpsko. Oni su navodno srpske patriote, ali pomeni titu, staljinčeta ili kroata, odmah igra guzica u tom smeru. Edipalac do edipalca, eros u pravcu guzice, stomak na materijalizam, srce na debeljana i vrat srećno postavljen na kroatski nož. Kako li ih samo tako mnogo ima?
Preporuke:
6
1
13 petak, 23 decembar 2016 03:12
zippo
Srbi, bolje bi vam bilo da vodite brigu i sacuvate i ovo sto imate, jer bi vam se moglo dogoditi da se obistini ova slicica/reklama - "nema sale" , odnosno bg pasaluk!
Preporuke:
0
6
14 petak, 23 decembar 2016 07:21
Petar B.
An interesting analysis and certainly worthy of further discussion. However, the author is taking various regions and omitting their comparative problems. For example, the complexity of the Kosovo solution is hardly mirrored in the minor problems with the Montenegrin Albanian minority situation.

Secondly, recklessly attempting to match ethnic and territorial divisions in the Balkans is an exercise in futility and could easily lead to further conflict. In many regions there is no just solution that all sides would accept.

However, a better solution for Kosovo, Bosnia and potentially Macedonia is definitely needed. The current status is just unsustainable and will eventually lead to more conflict. Because of that, I regard this article as a conversation kickoff in that direction.
Preporuke:
11
4
15 subota, 24 decembar 2016 14:01
Dragan
Koje budaletine, najpre nešto funkcionalno i dobro upropaste a onda, kada su stvorili veliki haos i nepopravljivu štetju počnu spekulisati šta bi bilo kad bi...
Preporuke:
5
1

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner