Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Potezi Moskve u Siriji - pet poruka koje Rusija šalje svetu

Komentari (23) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 28 septembar 2015 23:17
micky
Nije tacno da Rusija ima najvecu moc u "zamrznutom konfliktu u Ukraini", Nadam se da Rusi rade nesto u Ukraini da bi se i narod dozvao pameti. Kako sada stoji NATO-fasisti su vise u igri. I drugo: Tacno je da ce "saveznici" smrdljivaca da pogledaju malo bolje dokle Amerika sme da ide kad se Rusija uzjoguni ili pokrene konkretne kontra mere kao sto je to sad slucaj u Siriji. A to znaci da ce "ugled" izabrane nacije da klekne ko krmaca a da ce Rusi i Kina da pojacaju svoj ugled. Po mome skromnom misljenju, vreme i jeste.
Preporuke:
77
3
2 utorak, 29 septembar 2015 03:03
DrJelaBisic
Sto se tice Ukrajine:Iz nekog razloga(prirodnog ili inace)ovo leto je najtoplije otkako sam u Jordnu,dakle u 25g.Posle takvih leta,predvidjanja su da sledi duga,vrlo hladna zima.Posto EU nema nameru da dresi kesu za grejanje Ukrajinaca,sledi da istima bas i nece biti toplo.Oni ne mogu da se greju na struju-ona im je jos skuplja od ruskog gasa,od koga se struja proivodi,Nema druge nego se obatiti Rusima.To u velikoj meri smanjuje entuzijazam ukrajinaca za borbu protiv Rusa.Mnogi ce se ,sa setom,secati dana kada su bili deo iste drzave,i nije bilo(tolikih)problema sa grejanjem.
Preporuke:
66
3
3 utorak, 29 septembar 2015 05:55
zoran
Mnogo sam puta bio protivnik Putinove taktike ali se polako nazire cilj perfektne taktike Rusa protiv alavih anglosaksonaca, mislim da ih lomi gde god stigne, tzv zapadna alijansa deluje, samo da ne preteram, malo konfuzno i dezorjentisano dok Putin sve vise i vise preuzima inicijativu na svim poljima koja Rusima odgovaraju ne sireci se i ne reagujuci na sve provokacije. Mislim da je Putin u zadnjih 2-3 godine dokazao da je trenutno najaci politicar koji svet trenutno ima. Da ne duzim, Vladimir Putin je stvarno sledeci veliki Imperator i Car!
Preporuke:
111
4
4 utorak, 29 septembar 2015 06:57
teletabis
Često se Moskva kritikuje zbog svoje pasivnosti i uzdržanosti u mnogim situacijama. Međutim, Moskva stvara uslove u skladu sa međunarodnim pravom a to je spor proces i tek onda preduzima konkretne korake. Pored toga kao rezultat takve politike moskva dobija saveznike za realizaciju na terenu i nikada ne ide bez saglasnosti zemlje koja traži pomoć. Razlika u pristupu rešavanju problema, na globalnom nivou, je očita u odnosu na Zapad.

Sirija i njen narod su dokazali da neće strane plaćenike, koje zapadni mediji još zovu i opozicija, da ih zajašu. Videli su šta se desilo u Libiji i Egiptu (do dolaska Sisija na vlast). Posle četiri godine neprestane borbe za svoju slobodu i svoj način života dokazali su da su vredni pomoći i poštovanja. Njihova borba prevazilazi okvire Sirije i ima veliki uticaj na ceo Bliski istok i sever Afrike. I to je najveća pretnje zapadnim vladarima i njihovim korporacijama.
Preporuke:
69
3
5 utorak, 29 septembar 2015 06:58
Ivan3012
Malo mi smesno zvuci kad neko pomene besmislenu frazu "propast Rusije".Propast najbogatije zemlje na planeti koja ima realna,a ne fiktivna bogatstva..Koja drzi najvredniji deo Arktika a Sibir da i ne pominjemo.I sto zapad najvise boli,ima cime to i da odbrani.Mogu samo da gledaju i pate u svojoj nemoci.Što se ocigledno i desava.Ne mrze Putina ni zbog Sirije,ni zbog Ukrajine,ni zbog Krima,niti zbog njegovih stavova ili politike.Mrze ga i ne mogu nikada da mu oproste neslucena bogatstva Rusije.Putinu bih jedino zamerio sto se prema tom sljamu ponasa mnogo obzirnije nego sto je potrebno.Vise sile,a manje price i diplomatije.Da bi se sto efikasnije uspostavilo "razumevanje medju partnerima".Putin ne bi trebalo uopšte da razgovara o Siriji i Basaru,već da naredi avijaciji da teroriste samelje,zajedno sa svim zapadnim "instruktorima"koji vrsljaju po Siriji..Upravo onako kako je radio u Gruziji.Zapad je podmukao,prevaran,strasljiv i nemoralan.Ruska vojna akcija-nato postaje male devojcice..
Preporuke:
65
5
6 utorak, 29 septembar 2015 07:01
Božidar Maslać
Na nekim stranim sajtovima se provlači teza da Rusija interveniše i zbog cene nafte. Uništenje ID i izazivanje destabilizacije proameričkih režima u zalivu dovelo bi do povećanja cene nafte.
Preporuke:
41
6
7 utorak, 29 septembar 2015 07:17
r
I pored tih poruka SAD se inate do kraja. U Rumuniji se postavlja PRO americki stit do kraja ove godine. U Poljskoj ce stit biti postavljen do 2018. Amerikanci se ponasaju kao razmazeno deriste koje hoce zvecku po svaku cenu. Kad je deriste poraslo, postalo je siledzija. Vreme je da siledziju strpaju u zatvor.I pored postojanja tog stita Rusi imaju nacina da odgovore: Iskander M na Baltiku i Krimu, avioni SU-34, TU-150, S-400 i S-500 koji je u fazi testiranja i zbog americkog PRO-a bice gotov ranije, do kraja 2016. godine. Ne bih voleo da sam u kozi Poljske i Rumunije. U slucaju manjih incidenata upravo ce ove dve drzave prve da nastradaju. Kad kazem manjih incidenata, pod vecim mislim na nuklearni rat kada bi SAD direktno napala Rusiju, a ovi bi iz podzemnih kontejnera i sa podmornica blizu americkih obala odgovorili. Pominje se i kosmiceskaya oborona, SAD strahuje da je moguce postavljanje atomskih bojevh glava na ruske ratne i civilne satelite. A od takvih projektila spasa nema.
Preporuke:
55
0
8 utorak, 29 septembar 2015 10:15
Cviko
Siže svih ovih poruka jete "MIR", "puške u soške". Jasno se vidi ko neće mir, ko hoće da proliva krv nedužnih ali i naivnih. Jasno se vide i psihopate koji su kreatori sveg zla na svetu.
Preporuke:
52
0
9 utorak, 29 septembar 2015 12:06
goran
Možda akcija Rusije i utiče na podizanje cene nafte, ali će Arabija i Amerika to anulirati svojom proizvodnjom. Važnije za Rusiju da se održi osovina Iran-Asad-Hesbolah koja je kao brana za prodor Američkog uticaja u tom području. Rusi su se konačno probudili i definišu svoje interese i vojnim prisustvom van svojih granica. Sećam se da su posle ubistva Đinđića naglo digli sidro i napustili Kosovo. a bili su razmešteni upravo na severu Kosova. Jel tako bilo? Pitam se kakav bi položaj Srba bio tamo da su Rusi ostali. Upropastili su i nas i sebe što su otišli sa Kosova.
Preporuke:
15
17
10 utorak, 29 septembar 2015 12:43
Peter RV
@goran
Sto je potrebno da se vas konacno ubijedi, da ondasnja Rusija nije ista sa ovom danasnjom- Putinovom?
Rusija pomaze samo one koji se bore (kao Asad i Donbas!)- Srbi su napustili bitku 5og Oktobra, 2000 !
Srpski problem i trulez su u Beogradu.
Preporuke:
55
6
11 utorak, 29 septembar 2015 13:11
100%
Treba pustiti Siriju da živi svoj život da se uređuje po slobodnoj volji njenih građana.Naravno nije Rusija srušila tu državu, već Zapad.
Preporuke:
32
0
12 utorak, 29 septembar 2015 15:56
djoka
E sad zamislite da su na vlast u Srbiji zaista patriotske snage, kako se SNS sa vucicem i nikolicem promovisao pred izbore. Sta bi tek Putin uradio za svoju bracu srbe i Srbiju. Dali bi iko smeo da rovari protiv drzave Srbije, pri tom za ove tri-ipo godine koliko su ovi izdajnici na vlasti, da su ojacali vojsku kako povecanjem brojnosti tako i u vojnoj tehnici,gde bi Putin pruzio punu podrsku. Eh, ali nije tako, ovi izdajnici morace da zavrse u buvari kad-tad, a vreme im brzo istice.
Preporuke:
28
0
13 utorak, 29 septembar 2015 19:33
DrJelaBisic
Sto se tice
"zamrznutog ukrajinskog konflikta"cini mi se da su Ukrajinci ti koji ce,ove zime,biti zamrznuri.
Preporuke:
15
3
14 utorak, 29 septembar 2015 20:41
Radonja Kolarić
Putin je veštom politikom uspeo da nasamari pučiste u Kijevu i tako da porazi Ukrajinu koja će se sama od sebe raspasti po šavovima.On je odbio da upadne u zamku intervencije u Novorusiji.Sada hunta hrani tih 20 miliona Rusa a ne on.Priznao je njihove izborne rezultate i tako im podario titulu "partnera"(faktički ih je razoružao-oduzeo argumente).Oni su mu se odužili tako što su odbili da vrate 3 milijarde $ koje smatraju privatnom pozajmicom na liniji Putin-Janukovič.Odužuju mu se i dalje tako što su blokirali Krim i Pridnjestrovlje,zabranjuju prelet ruskih avijokompanija,ukidaju železnički saobraćaj sa Rusijom,šikaniraju sveštenike RPC,likvidiraju viđenije Ruse na ulicama Ukrajine i satiru stanovništvo Donbasa artiljerijom.On im se odužuje tako što im jeftino prodaje gas,struju i ugalj.Otvoreno im kaže:"Radite šta vam volja samo ne dirajte moju cevku kojom teram gas ka Evropi".

Gulяй, Moskva,za okolicu ne vыhodi.
Preporuke:
14
13
15 sreda, 30 septembar 2015 07:19
@ Radonja
Rusija je uvela sankcije na ukrajinske avione, gas im prodaje po ceni koju imaju Poljaci, Madjari i Slovaci, uzela im je Krim, lomi je iznutra, Donbas i Lugansk se verovatno nece vratiti u Ukrajinu, a nije iskljuceno da ce se jos neki region otcepiti. Ako mislis da Rusi treba da napadnu Kijev, onda treba da znas da je to bratoubilacki rat u kome ce Rusija vidno biti oslabljena posle njene pobede u istom tom ratu. U takvom sukobu NATO ce uci u Ukrajinu i belaj ce biti veci. Problem je i Moldavija, Baltik, Sirija, Avganistan gde se Talibani priblizavaju Tadzikistanu. Ovo je najbolje resenje, sveli su zrtve na minimum, Krim uzeli takoreci bez ispaljenog metka, a vremenom ce veci deo onoga sto se do 2014. zvalo Ukrajina vratiti majci Rusiji.
Preporuke:
13
10
16 sreda, 30 septembar 2015 11:02
Igor (ZG)
"Ovo nije prošlo nezapaženo u mestima poput Egipta i Azerbejdžana, gde vlade dovode u pitanje dubinu američke posvećenosti njihovoj dobrobiti."

Kolika je "dubina američke posvećenosti dobrobiti" NATO vazala smo imali prilike vidjeti 2008. za vrijeme petodnevnog rata na Kavkazu kad je Rusija smrvila gruzijsku armiju koju je naoružao i obučio NATO. Tad im NATO nije smio vojno pomoći. Eto tolika je "dubina američke posvećenosti".
Preporuke:
14
0
17 sreda, 30 septembar 2015 11:35
Igor (ZG)
Pravi cilj zapadnih imperijalista je podjela Sirije i Iraka te stvaranje jedne velike sunitske države na području kojeg kontrolira tzv. "Islamska Država". Oni to danas čak i otvoreno govore. A ja se dobro sjećam još prije 4 godine kad je rat u Siriji tek počeo kako su zapadni mediji govorili kako će Sirija imati sudbinu Jugoslavije, dakle da će se raspasti. Svi znamo da zapadni imperijalisti naoružavaju i obučavaju islamske teroriste u Siriji da se bore protiv legitimne sirijske vlasti. A znate li da zapadni imperijalisti bombardiraju tzv. "Islamsku državu" sa intenzitetom koji je 75 puta manji od onog kad su bombaridrali Srbiju 1999? Znate li da EU kupuje naftu od tzv. "Islamske Države" po cijeni od 20 dolara po barelu i tako financira tu terorističku organizaciju? Zapadni imperijalisti žele sunitsku vazalnu državu na polovini današnje Sirije i Iraka, nešto kao još jednu Saudijsku Arabiju. Mislim da su ih Rusija i Kina pročitali.
Preporuke:
11
0
18 sreda, 30 septembar 2015 13:20
DrJelaBisic
Kartu novog Bl istoka gledala sam u nekim(stranim)novinama,posle 1.Zaivskg rata.Uvio mi povrtar u novine krompir,secAm se.Sirija se deli na zapadni deo sa Damaskom,juzni deo,koji sada drzi Nusra,koji pripada Jordanu,i istocni deo,sa srednjim delom Iraka(gde je sada ID).Irak se deli na taj srednj9 deo,juzni shiitski,i severni Kurdski.SArabija dobija malo parce od juznog Jordana(ma'an)i deli se na deo koji ide na Crveno more,deo na istok(obala Zaliva)i srednji deo..Inace,ja odavno predlazem da medunarodne mirovne snage dodju u Izrael/Palestinu.Da se IDF,najetickija armija na svetu(a ja misoila da su to Ameri!)malo odmori.
Preporuke:
5
0
19 sreda, 30 septembar 2015 14:44
DrJelaBisic
Za Igora(ZG)Cilj Izraela je da na Bl istoku stalno tinja konflikt.Nije bas ni da tinja-da gori.Tako su Arapi stalno zauzeti sanima sobom,pa nemaju vremena ni da disu,a kamoli ruse izrael.Takodje,Arapi se finansijski izcrpjuju(trose na oruzje,njihove privrede ne mogu normalno da rade)Za to vreme,Izrael nesmetno vrslja po Palestini.Ovih dana,ponovo,bombarduju Gazu.O napadima na al Aksa dzamiju,da bi se izazvao kraj sveta,necu da se ponavjam.SAD su tu maska,stit.SAD su,u stvari,kolonija Izraela.Njihovi poreski obveznici,milom i silom,izdrzavaju Izrael,i placaju njegovo postojanje,Sad ce i Evroa doci na red,da joj se naplati sto Izrael stiti hriscansku civilizaciju od islamskih ekstremista.Ovo vam je,verovatno poznato,samo da napomenem.
Preporuke:
7
0
20 sreda, 30 septembar 2015 16:50
Iskander
Putin je pre svega ludo luuuudo hrabar covjek.

Kad on ima toliko hrabrsoti da sedne u avion i pravac u grotlo imperijezla pa jos zlotvorima kaze u njusku istinu da ceo svet cuje sta je i ko je najvece ovozemaljsko zlo....eeejjjjjjjj

Za one koji neznaju u imperijizla cak su 4 njihova prdsednika ubijena a da obican svet jos nezna ko ih pobio
Kenedi je bio zadnji kojega su ubili.

Ponekad mi se cini da je Putina sami gospod BOG poslao ne samo radi Rusa vec i radi Srba,Sirijaca...i mnogih jos naroda koje je imperijazla unesrecila.
Preporuke:
12
1
21 sreda, 30 septembar 2015 17:10
Aleksandar
uklanjanje brutalnog siledžije sa vlasti

Samo kompletni glupaci i nesuvisli propagandisti ovako pisu!
Preporuke:
8
0
22 sreda, 30 septembar 2015 22:49
Bob
Nije glupak, on otvoreno radi za američane, dakle, pokvaren je.
Preporuke:
7
0
23 četvrtak, 01 oktobar 2015 22:58
Turas
Svi analitičari zapada pritvorno se bave "analitikom"kako bi trebalo i šta da se radi da se Rusima , neprijateljima zapadne "civilizacije" doskoči . Nema tu realnog osvrta na relevantne događaje koji bi dali pravu sliku situacije u opisivanju zbivanja u svetu . Već se uvažavaju činioci , kojima treba i na koji način da doskoči zapadna alijansa da bi i dalje imala primat u svetu kao najveći moćnik .Deformacija zapada se u tome ogleda . Od krstaških pohoda pa preko kolonizacije sveta i sve do danas oni su "krojači" sistema i gospodari življenja . Zato treba da ih razumemo , (Putin to radi vrlo uviđavno)da trebaju vremena da se prilagode radikalnim promenama sveta koje dolaze .
Preporuke:
3
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner